אז מה אכלתם בסוף השבוע החגיגי הזה?

25306yosef

New member
תודה על המענה המפורט.

אז אני רואה שהסויה והתירס נמצאים גם שם בתאילנד....

למרות שבתאילנד משתמשים גם בקוקוס ובשומשום ובחמאה ובאורז ואפילו בזית, משתמשים שם כאמור גם בסויה ובתירס. לא הצלחתי להבין מהודעתך מה אחוז השימוש בבישול הביתי בתאילנד בסויה ובתירס.
 

prizman

New member
ושכחתי שמן חמניות.

מה האחוז בבישול הביתי אני לא יודע אבל מבחינת שטח מדף בסופמרקטים
שמני סויה, תירס וחמניות יחד תופסים כ 50% להערכתי.
 

25306yosef

New member
הקנולה לא נפוץ בתאילנד?

ומה עם שומן חזיר? הוא לא נפוץ בתאילנד?
 

prizman

New member
לא ראיתי שקנולה בולט

אבל בדקתי עכשיו באתר ממנו אני מזמין, ישנם 7 מותגים שונים.
בשומן חזיר השימוש נדיר אלא אם מתייחסים לבייקון כשומן חזיר.
אבל מאחר ונוזלים למינהם כמו מים, מיצים ושמן כמו גם חומרי ניקוי,
אני לא ממש מתעכב מול מהדפים האלו.
מול שמן זית כן אבל הוא לא באזור השמנים הכלליים אלא על מדפים
נפרדים באזור אחר.
 

25306yosef

New member
אז נראה שכל המזוככים הקיימים בישראל נמצאים גם שם.

וסביר להניח שמי שרוצה לחסוך בהוצאות, יעדיף גם שם בתאילנד את השימוש בשמנים המזוככים הזולים.
 
מוטב מאוחר מאשר לעולם לא

ארוחת סדר פסח כללה גפילטע מצויין מסוגו (שאני לא מתחבר אליו), מרק עם קניידלעך אווריריים
ואז שתי הפתעות תוצרת אחותי הטבעונית: סלט ביצים וכבד קצוץ טבעוניים לגמרי וקרובים להפליא למקור

מנת הביניים שלי: לברק בתנור על קרם קארי כרישה וג'ינג'ר, עם אספרגוס וברוקולי מאודים. הצלחה.
היה גם רוסטביף דלעת של אחותי, ועיקרית טלה ועגל עם שום וציר בקר ולימון פרסי של אמאשלי פלוס גזרים צבעוניים צלויים עם שמן זית וטימין של עבדכם הנאמן.

הקינוח עליו הייתי אחראי הוא פאדג' שוקולד מריר ושמן זית כשלצידו קרם יוגורט ושמנת חמוצה עם קליפה ומיץ מנדרינה.
 
למעלה