ארוחת טעימות באורי-בורי

nadavhacohen

New member
ארוחת טעימות באורי-בורי

הגענו 9 אנשים, ראשון של חוה"מ פסח, בסביבות 18:30. מקום הוזמן מראש. לכולנו פעם ראשונה במסעדה, כאשר בינינו גם תיירים מגרמניה. מלצר צעיר, חביב ומקצועי בשם יעקב הציג את עצמו ואת האפשרויות העומדות בפנינו: ארוחת טעימות שבמהלכה מנות מוגשות לשולחן במסגרת הגבלות שנמסרות מראש (רגישות ללקטוז, גלוטן, אלה שלא אוכלים לחם בפסח, כאלה שלא אוכלים סי-פוד) או ארוחה קונסרבטיבית של הזמנה לפי מנות. הלכנו על הטעימות ולא הצטערנו.
לשולחן הגיעו כמנות פתיחה: קוקי סן ז'אק על מצע פירה ארטישוק ירושלמי. סשימי סלמון ברוטב סויה. סלמון פנקו. תמנון בפקוס, ערק ושמן זית. מושט מקורמל על סלק. מטיאס בשמן זית ובצל. הוגשו גם לחם וחמאה (לא טעמתי) ומצות למבקשים. הקוקי סן ז'אק הומלצה בחום ע"י יעקב והוא ידע למה. ביצוע מושלם לצדפה טרייה ועסיסית עם טעמי ים, על מצע שהתאים לה מאד והיה פשוט תענוג בכל ביס. סשימי סלמון בסויה נשמע כמו מנה פשוטה ביותר, אבל גם כאן-טריות, עדינות וביצוע מושלם. לא אגזים אם אומר שזה הסשימי הטעים ביותר שאכלתי. גם הסלמון בפנקו היה עונג של טעם ומרקם, שלישייה חזקה מאד ומומלצת לפתיחה גם בטעימות וגם למי שמזמין בנפרד. את התמנון לא טעמתי מכיוון שיש במנה אלכוהול ואני נמנע, אבל הנפילה היחידה היתה המושט. מלכתחילה לא הבנתי מה העניין עם הדג הפשוט והמשעמם הזה ואיך הוא הגיע לתפריט של מסעדת דגים בעלת שם, והקרמול לא הוסיף פה שום ערך. מנה מיותרת. מהמטיאס לא טעמתי אבל נראה שאנשים נהנו.
קיבלנו מרקים בגודל כוסות קפוצ'ינו: הנמנעים מפירות ים קיבלו מרק פטריות בשמנת (לא טעמתי) והיתר מרק פירות ים על בסיס חלב קוקוס, ג'ינג'ר, קארי, בזיליקום וכוסברה שהיה לא פחות מנהדר. שימוש עדין ביותר בפרודוקטים שעשויים להיות אגרסיביים, והכל התחבר להרמוניית טעמים מענגת.
בגזרת העיקריות הוגשו: פילה ברמונדי בחמאת לימון מוקצפת ומרווה לצד פירה כרובית. "מעורב בייבי" של קלמרי, שרימפס ומולים צרובים על פלנצ'ה עם פתיתים ואפונה. שרימפס וארטישוק בחמאה, כורכום, לימון, טימין ואטריות אורז שחורות. דווקא כאן היתה בעיניי ירידה לעומת רמת הראשונות והמרק. מהברמונדי טעמתי ביס והוא היה בסדר, לא התרגשתי. פירות ים טריים על פלנצ'ה זה לא יכול להיות רע אבל המולים הוגשו בקמצנות (ספרתי אחד, מחמת הספק אני אומר שאולי היו עוד אחד-שניים שמישהו אכל ולא ראיתי) ולא הבנתי את הקטע של הפתיתים (בדומה למושט, מה זה עושה במסעדה שכזו?) והשרימפס היו אחלה, עם שילוב טעמים נחמד לארטישוק המוחמץ ולרוטב, אבל אכלתי מנות שרימפס טובות מזו.
בגזרת הקינוחים הזמנו כנאפה אחת שמוגשת עם גלידת ורדים בסגנון "גלידה מסטיק", ופונקנו ע"י המטבח בנוסף בגלידת הל וסורבטים שונים. הכנאפה היתה אדירה: עדינה, לא מתוקה מדי, גבינה איכותית. גלידת ההל שיחוק של ממש למחבבים את הטעם. גם הסורבטים היו בסדר גמור, והמחווה הנדיבה היתה נחמדה.
אני כאמור לא שותה אלכוהול, אבל החברים לארוחה הזמינו ונהנו מיין לבן מתוצרת יקב יתיר. הארוחה שהוציאה את כולם מפוצצים (ויש תיאבון) בתוספת 2 בקבוקי היין ו3 בקבוקי סן פלגרינו גדולים הסתכמה בחשבון של 2080 ש"ח. עם טיפ הגענו ל2400 ש"ח, פחות מ270 ש"ח לאדם לארוחה ברמה שמצדיקה נסיעה מיוחדת ושכולם נהנו ממנה. ערך מעולה לכסף עם שירות שהלוואי וילמדו בכל הארץ. המוניטין מוצדק!
 

החתולית

New member
על הדיווח

תענוג לקרוא.
 

gastro101

New member
עשית לי חשק וניזכרתי שעכשו ברכבת משלמת חצי מחיר....


 

lriemann

New member
על טעם וריח...

הבייבי מושט המקורמל הוא אחת ממנות הדגים הטובות שטעמתי.
מרק פירות הים הוא נחמד אבל לא יותר.
&nbsp
אבל הסיכום דומה- אחת המסעדות הטובות בארץ.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח, נשמע שנהניתם

לצערי התקשתי לקרוא אותו במלואו כי הפסקאות די התמזגו להן יחד ואני לא מסוגלת להתרכז בקריאה של טקסט כגוש אחד ארוך.
&nbsp
שמחה שנהניתם מארוחת הטעימות. הם תמיד מציעים ארוחת טעימות ותמיד סירבנו, כי לא מצאנו בה יתרון – אלה לא "מנות טעימה" ולא תפריט בתמחור מיוחד (כפי שהיה "בנמל 24" מדי פעם) אלא אותן מנות רגילות באותו מחיר (בד"כ חצי מנה, שהיא אפשרות יקרה יותר מלחלוק מנה שלמה), רק שהם בוחרים לנו במקום שנבחר בעצמנו, וזה מבחינתי פתח לבעיות... כולנו העדפנו להשאיר את השליטה בידינו.
&nbsp
בסה"כ האוכל טעים, אבל אחרי שישבתי באורי בורי כמה וכמה פעמים, איכשהו זה תמיד היה לי "כמעט". יש שם שילובים הזויים כמו פירות ים עם פתיתים (ניסינו, וזה רע כמו שזה נשמע: פירות ים טובים שטובעים בתוך מנה ביתית לילדים). המון מנות חריפות (שלא ניתן לעדן ולצערי אין לי סבילות לחריף). המון מנות שטובעות בשמנת, ולכן כבדות מאוד וגם מטשטשות את הטעמים העדינים של הים. אכלתי סרטנים והרגשתי כאילו אני אוכלת ניוקי... השמנת השתלטה על המנה ויצאתי בתחושת החמצה.
&nbsp
לצערי גם חוסר הגמישות במטבח לא הקל עליי – לא ניתן לשנות את המנות החריפות, לא ניתן להחליף רכיבים במנות (למשל סורבה וסאבי, שוב, לא אוכלת חריף). ביקשתי להחליף את הקלמרי במנת פירות ים (יש לי רגישות לקלמרי) ולא הסכימו (אולי אפילו לא הסכימו להוציא, אני כבר לא זוכרת). זכותם המלאה לעשות זאת, אני לא מתווכחת עם המטבח, אבל כשאני משלמת כ"כ הרבה אני מעדיפה שהאוכל יתאים לי בדיוק ולא רק בערך. זה לא הם, זו אני, ואני בוחרת לשבת במקומות שמוכנים להתגמש ולבוא לקראת הלקוחות.
 

nadavhacohen

New member
ועכשיו אני נזכר ששכחתי את העיקרית הטובה ביותר שהוגשה...

טונה צרובה על מצע יוגורט. היתה צרובה במומחיות וכל ביס היה תענוג.
 
למעלה