פאריז - 3 ביקורות

ומזל שאתה כאן , גולש עלום שם , כדי להעמיד אותו על טעותו


 

החתולית

New member
נו באמת...

אכלנו בפול ברט בדצמבר, ובמסעדה היו מקומיים ותיירים, שולחן ליד שולחן. שום הפרדה לא היתה.
&nbsp
הזמנו סטייק טרטר ופירה ושניהם היו משובחים. לידינו אכלו דגים ופירות ים ונראה היה שנהנים מהם מאד.
&nbsp
אף לא אחד מדוברי הצרפתית מסביבנו, לפחות חלקם לקוחות קבועים במסעדה (ניכר היה לפי הפמיליריות וההתנהלות הכללית), הזמין תבשילים או בשר ציד.
 

החתולית

New member
אתה אומר כך, אני וחברים ובני משפחה שלי אומרים אחרת

החוויות שלנו שונות לגמרי משלך.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
לא היתה טיפת קיטש

סטייק הטרטר הקלאסי היה מהטובים שאכלנו, הביצים עם הכמהין וסטייק הפילה היו מצויינים, סופלה הגבינה היה נדיר.
&nbsp
ארוחה מצויינת במסעדה מעולה, וזהו. שותפים ושותפות לדעתי הרבה נשות ואנשי אוכל מישראל. כנראה שכולנו טועים ולא מבינים.
 
Bistrot Paul Bert

אתחיל מהכבד אל הקל

Bistrot Paul Bert
לאחר ביקורות שקראתי בפורום ובמקומות נוספים הוספתי את המסעדה לרשימה.
הגענו באחד הערבים בסביבות 20 ( ללא הזמנת מקום מראש) ונמצא לנו שולחן
( מאוחר יותר המסעדה התמלאה עד אפס מקום )
מלצרית על ספידים עם אנגלית לא מובנת הגישה לנו את התפריט ( לוח עץ שחור כתוב בגיר ) + תפריט הספיישלים
אני בחרתי מנות מהתפריט הרגיל (41 יורו ) :
- הרינג עם ביצי דגים על פרוסות תפו"א ושמנת חמוצה ( טעים מאד )
- לחי עגל ( חושבת שלחי .. לפחות לפי הסחוס ) עם ירקות שורש ורוטב חזרת , אהבתי מאד , אבל אני אוהבת אוכל סחוסי וחזרת , אולי לא כולם היו מחבבים
בן זוגי בחר מהספיישלים :
- פטה ברווז ( או אווז ? ) – הגיעה מעין פרוסה עבה וקרה של פטה + לחם . לי היה טעים , בן זוגי פחות אהב ( 18 יורו למיטב זכרוני)
- פילה בקר עם ציפס – בן זוגי ביקש עם הרוטב בצד , ומידת עשייה מדיום
( 34 יורו )

וכאן התחילה המיני סאגה – הגיע הסטייק , בן זוגי התחיל לאכול, בפנים הסטייק היה ממש , אבל ממש חי .
ביקשנו מהמלצרית להחזיר אותו לצלייה נוספת. היא שוב שאלה למידת העשייה והוא אמר מדיום – וול
בינתיים בשולחן הצמוד , ממש ממש צמוד ( לא נראה לי שבארץ היה עובר כזה מרחק או ליתר דיוק אי מרחק בין השולחנות
) פיתחנו שיחה עם שתי תיירות חמודות מטיוואן . וגם אחת מהן הזמינה את אותו סטייק , וגם אצלה הוא הגיע נא למדי וגם היא שלחה אותו למטבח לצלייה נוספת ...
מאחר והן הזמינו לפנינו הן קיבלו את הסטייק לפנינו – ומה אומר ? הסוליה שלי נראית יותר מזמינה ... הרגו לה לגמרי את הסטייק

שומרים על אופטימיות – אני בינתיים מזמן סיימתי לאכול – הסטייק של בעלי עושה comeback . וול דאן שאין לתאר .. ממש מפח נפש
עכשיו – בארץ כמובן שהיינו מחזירים בלי להניד עפעף , בפאריז , פחות נעים . מחסום השפה , המנהגים המקומיים ..
אבל , החלטתי לאזור אומץ וכן להתווכח עם המלצרית ( שכאמור לא דיברה אנגלית ברורה כ"כ וגם לא הייתה מהזן הנחמד .. )
המלצרית טענה שבעלי ביקש וול דאן , ושלא קיימת בפאריז מידת עשייה מדיום וול. או מדיום או וול דאן .
המילה וול דאן כמובן שלא עלתה על שפתינו , ולאחר דין ודברים הסטייק נלקח כלאחר כבוד ולאחר המתנה נוספת חזר סטייק חדש במידת עשייה מדיום.
הסטייק היה טעים מאד , יאמר לזכותו


מנה אחרונה לקחנו קרם קרמל – לא מסעיר
סה"כ – הארוחה עלתה כ 95 יורו . היה טעים , אפשר היה לוותר על כל האפיזודה עם הסטייק אבל אני שמחה שהחלטנו לא לוותר ולהתעקש על זכותנו לקבל סטייק טוב גם בפאריז
 

gastro101

New member
כל הכבוד על ההתעקשות ! גם אני בחול חוששת לעמוד על שלי

 

החתולית

New member
האינטימיות במסעדות בפריז

אחד הדברים המוזרים בעיני - מצד אחד יכולים להיווצר מפגשים מעניינים, ומצד שני אני תמיד מרגישה חדירה הדדית לפרטיות.
&nbsp
המלצריות והמלצרים בפול ברט מדברים אנגלית, אבל לפעמים קשה להבין אותם, ואת התפריט הכתוב על הלוח היה לי קשה עוד יותר להבין.
&nbsp
גם אנחנו אכלנו סטייק פילה בפול ברט. שלנו היה מצויין, אולי מפני שביקשנו אותו עשוי רייר. בהחלט שאפו על האסרטיביות.
 
Le Relais de l'Entrecôte לה אנטריקוט

Le Relais de l'Entrecôte
יש מצב שאני היחידה שלא אכלה שם עד כה ?
תוך כדי שיטוטים הגענו במקרה לאיזור שיש בו את אחת ממסעדות הרשת . מאחר והיינו רעבים מאד + לא היה תור נכנסנו
התפריט מן הסתם קבוע אבל אם במקרה יש פה מישהו נוסף שלא מכיר – סלט חסה ברוטב טעים , צ'יפס , אנטריקוט ברוטב חרדל ( ושמנת ? )
לי הכל היה טעים מאד .
בן זוגי טען שהרוטב השתלט על טעם הבשר והוא פחות אהב זאת ( וזו גם הסיבה לכך שבפול ברט הוא ביקש את הרוטב בצד )
לא זוכרת את המחיר בדיוק – חושבת שבסביבות 50 יורו
&nbsp
 

gastro101

New member
הוא צודק אבל ...הרוטב היא סיבת התורים שם ויש נסיונות רבים

לפענח את מרכיביו. סבתא רות , כמדומני, הצליחה להגיע לטעם דומה.
 
cafe delmas קפה דלמאס

cafe delmas
המלצה נוספת( על המבורגר מעולה שבמעולים- לשון ההמלצה ) דליתי מהתקשורת – קפה דלמאס
נמצא באזור נחמד שיש בו שוק פירות וירקות במשך היום- Mouffetard -
ובשעות הערב זה אזור תוסס עם הרבה מסעדות ופאבים
למנות ראשונות לקחנו מרק בצל – טעים חמים ומושחת
בן זוגי לקח את ההמבורגר שמגיע עם גבינה בייקון ועוד שלל תופינים . לא טעמתי , לדבריו היה מצוין
אני התלבטתי קשות ובסוף הלכתי על קונפי ברווז מוגש על פירה – היה טעים מאד

לצערי אני לא מוצאת את התפריט ברשת אז קצת קשה לי לדייק בפרטים , המחיר לארוחה היה בסביבות 60 יורו
מומלץ גם בזכות האוכל וגם בזכות האווירה באיזור
 
למעלה