השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
מסעדת מורל - חגיגה מקסיקנית בחיפה

במסעדת מורל בעיר התחתית של חיפה, תתקיים החל יום א' ה- 25/3 חגיגה מקסיקנית בשת"פ עם חברת טרז פזוס של השף איתמר דוידוב. החגיגה תמשך 3 שבועות.
&nbsp
השף לירז קריספין מוביל את המטבח של מורל, יכין מנות מספרו של השף איתמר דוידוב "מקסיקו אהובתי" אשר גם ימכר במחיר מבצע במסעדה.
&nbsp
בין המנות המקסיקניות:
דג שלם בסלסה ורדה 75 ₪,
סביצה דג ואננס על טוסטדה 42 ₪,
מרק עוף בליים 29 ₪,
סלט בנוסח הפיר 41 ₪ ועוד.
&nbsp
במהלך שלושת השבועות של הפסטיבל, מסעדת מורל תקושט בדגלים מקסיקנים, והלקוחות יוכל לרכוש מוצרים כמו תערובת טאחין (לציפוי שפת הכוס במשקאות שונים), מגוון פלפלים מיובשים של חברת לולטון המקסיקנית ועוד.
&nbsp
מסעדת מורל, הנמל 33, חיפה. טלפון 04-8441404
&nbsp
 

החתולית

New member
מסעדת קפאסה - חגיגות יום הולדת 5

קפאסה - המסעדה הים תיכונית של קבוצת קמפאי הבאר שבעית חוגגת יום הולדת חמש.
&nbsp
בימים א-ד ה- 25/3 עד ה- 29/3, יערכו בקפאסה חגיגות יום הולדת, עם הפקה מושקעת, חידושי מנות, מבצעים ואלכוהול.
&nbsp
החגיגות יכללו: די.ג'יי על העמדה מדי ערב, 1+1 על כל העיקריות בכל יום כל היום, ריפיל על בירה פאולנר שתעלה 15 ₪, מגוון צ'ייסרים ב- 5 ₪, ועמדות אלכוהול חגיגיות שיועמדו ברחבי המסעדה.
&nbsp
עמדות האלכוהול יציעו, מלבד ריפיל לבירה, גם קוקטיילים חגיגיים ליום ההולדת:
עמדת גלנליווט פאונדרס ריזרב – קוקטיילים על בסיס גלנליווט ריזרב, משולבות בקוביות קרח ב- 5 טעמים ים תיכוניים: ליים ושמיר, נענע מלפפון, מנגו וצ'ילי, פירות יער ובזיליקום, ותה איטלקי מריר.
עמדת קוקטיילים על-בסיס אולמקה אלטוס, ועגלות אלכוהול נוספות של המותגים פטרון והנסי.
כל הקוקטיילים ימכרו במחיר של 25 ₪.
&nbsp
&nbsp
כדי להוסיף לאווירה, יהיו פתעות כמו שחקנים מחופשים לדמויות מארצות הים התיכון שיחלקו הפתעות ומתנות למבלים. מתחם פאולנר יוקם במרפסת ועוד.
&nbsp
במסגרת חגיגות יום ההולדת יציעו ללקוחות טעימות של תפריט חדש שיושק בקרוב. בין המנות שיוצעו לטעימה:
מקלוני פולנטה- מקלוני פולנטה בציפוי פריך על קרם עגבניות שמש ופארמג'יאנו ובזיליקום 38 ₪ ,
לחמא ירושלמי- מאפה עם מעורב ירושלמי בטאבון , סלט עגבניות פיקנטי ,טחינה לבנה וצנוברים קלויים 48 ₪,
פיתה גלילית – מאפה עלי זעתר טרי, גבינת פטה כבשים, עם מטבל יוגורט, רסק עגבניות ופלפל חריף 28 ₪ ועוד.
&nbsp
חגיגות יום הולדת 5 למסעדת קפאסה, 25/3-29/3 כל יום החל משעה 18:00.
קפאסה, חיל ההנדסה 6, באר שבע, טלפון : 08-665-5122
&nbsp
 

החתולית

New member
קרקס על גחלים חוזר

חוות צוק-המעדניה חוזרת עם 'קרקס על גחלים', והפעם קרקס אביבי בחצר הפונים ב'חוות רונית'.
הקרקס יתקיים ב- 6/4, הוא יום שישי האחרון של פסח.
&nbsp
בחוות רונית יבנה מטבח, המבוסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים; בהם יקיימו טבחים, בראשות תומר צוק ואסף שנער, ג'ם סשן של בקר מקומי, דגי ים תיכון ופירות ים, לצד ירקות אביביים וטלאים, אותם מגדלים אנשי חוות צוק בעמק האלה, עשבי בר ותבלינים טריים מעמק האלה.
&nbsp
המנות יוגשו לאורך כל שעות האירוע.
&nbsp
היינות שימזגו לצד האוכל יהיו של יקב קנאטיר מרמת הגולן, ביניהם: רוזה 2017, שאנין בלאן 2017, סירה 2016 ופטיט ורדו 2016.
בנוסף, יוגשו אוזו Tsantali יווני מסורתי של משפחת טסנטאלי,ובירת מיתוס - בירה יוונית קלה ובהירה מסוג "לאגר", בעלת מתיקות עדינה.
&nbsp
הדי-ג'יי מיכל רוז אחראית על המוזיקה לאורך האירוע.
&nbsp
&nbsp
קרקס על גחלים
יום שישי ה- 6/4 6 החל מ- 12:00 בצהריים ועד השקיעה
חצר הפונים ב'חוות רונית'.
מחיר לאדם: 450 ₪ (מכירה מאוחרת: 495 ₪); ילד בגיל 6 עד גיל 12: 120 ₪, ילד עד גיל 6: חינם.
רכישת כרטיסים מתבצעת מראש בלבד, באתר: http://www.reg.co.il/eshets
&nbsp
 

החתולית

New member
מסעדות משה שגב כשרות לפסח

לקראת חג האביב, מסעדות השף הכשרות "משה שגב" בנתניה ובבאר-שבע יהפכו כשרות לפסח ויציעו מנות בגרסה כשל"פית.
&nbsp
בחודשים האחרונים פתח השף שגב משה שתי מסעדות כשרות ראשונות – "משה שגב", בנתניה ובבאר-שבע.
לקראת הפסח, שתי המסעדות יוכשרו ויציעו במהלך חול המועד (1-5/4), את התפריט הקבוע בגרסתו הכשרה לפסח, הן בארוחות העסקיות בצהריים, והן בשעות הערב.
&nbsp
&nbsp
בין המנות שיוצעו בתפריט פסח:
שיפודי המזרח הרחוק שיפודי עוף תאילנדי עם סלט סום-טאם (79 ש"ח)
סטייק סלמון בורגר, אריסה, ירקות ואיולי לימון. מוגש עם צ'יפס תפו"א ובצל פריך (89 ש"ח)
קבב על הגריל מוגש לצד מג'דרה עשירה, סלט עגבניות פיקנטי וטחינה (89 ש"ח)
ניוקי תפו"א מוקפצים עם בשר בבישול ארוך, ציר בקר, פטריות צלויות וערמונים (109 ש"ח)
דג רסננדה - פילה דג צלוי על גריל לוהט בסגנון תאילנדי. מוגש עם אורז לבן, שעועית צלויה, סלט אסיאתי, ליים ואיולי בוטנים (135 ש"ח)
&nbsp
במסעדת "שגב אקספרס" של השף בראשון-לציון יוגש בחוה"מ פסח תפריט ללא חמץ, אך המסעדה לא עברה הכשרה מיוחדת לפסח.
&nbsp
"משה שגב"
&nbsp
מתחם "סינמה סיטי", נתניה
מתחם ''ישפרו פלאנט'', באר שבע
077-4142025 שלוחה 5
&nbsp
פתוח בימים א'-ה' בין השעות 12:00-23:00
שבת - כשעה לאחר צאת שבת עד השעה 23:00
&nbsp
 

25306yosef

New member
כתבת את זה בצחוק או ברצינות?

אצל שגב אני לא אלך לאכול גם אם הוא ישלם לי.

יש לי משהו אמיתי לכתוב על שגב, אבל אני לא רוצה שמנהלת הפורום תמחק את ההודעה שלי ולכן אני לא אכתוב את מה שהייתי רוצה לכתוב על שגב, אבל ברמיזה זה יוצא כך:

מר שגב גרוע הרבה הרבה יותר מכל בשלנית מעכו וזאת מאחר והוא משתמש במוצרים הממותגים שלו במרגרינה והוא אף מצהיר על כך במפורש.

אדם שמגיע לרמה כזו שהוא מוכר במרכולים מוצרים ממותגים על שמו המכילים מרגרינה, הוא אדם שירד לXXXX. ואני לא נוהג להיות לקוח של אנשים שירדו לXXXX.
 

25306yosef

New member
ואגב, גם מר אהרוני ירד לרמה של שגב.

גם מר אהרוני מיתג את עצמו כמו מר שגב ובמרכולים נמצאים מוצרים ממותגים הנושאים את השם אהרוני. המוצרים הללו הם מוצרים תעשייתיים מעובדים מאיכות ירודה ביותר.

אז לצערי גם אהרני ירד לXXXX. והתופעה הפסולה הזו היא הרבה הרבה יותר גרועה מאשר קונדיטור הפונה לקהל הישראלי ומייצר עבורו עוגות בחושות...
 

prizman

New member
אני?

ברור שבצחוק.
אמור להיות ברור לך שאם אני גר בתאילנד לא ראיתי שום דבר כשר
בעשור האחרון.
למעשה כן ראיתי כי אני מגיע לביקורי מולדת פה ושם.
בביקור האחרון שלי לפני מספר חודשים הופתעתי לגלות שרוב ת"א הפכה להיות כשרה.
שאלתי חבר לפשר העניין והוא ענה לי שזה בגלל התיירות מצרפת.
זו ממש לא הייתה ת"א שגרתי בה.
לפחות את בנגקוק אין סיכוי שיכשירו לי.
על שגב אני לא מתפלא, על אהרוני כן. די הערכתי אותו. גם גרתי בבניין מולו
ונפגשנו כל יום כמעט.
אבל אנשים צריכים להתפרנס ממשהו, אתה יודע.
אני יכול להרחיב על זה את הדיבור אבל זה לא לעניין כאן בפורום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
רוב ת"א? לא הייתי נסחפת... רוב ת"א פתוחה בשישבת ולכן לא כשרה

רוב אם לא כל המסעדות המומלצות בפורום אינן כשרות, ובתור מי שמחפשת בכל פעם מסעדה כשרה מוצלחת (ולא יקרה מדי) לאירועים משפחתיים, אני יכולה לומר לך שזה לא אתגר פשוט
.
 
גם זה לא מדויק

בסופ"ש האחרון בו הייתי תקועה בתל אביב הופתעתי עד כמה הרבה פחות פתוח משחשבתי בשבת בצהריים. המצב טוב יותר מערים אחרות, שבהן מרגישים כמו בעוצר, אבל זה רחוק מלהיות רוב פתוח ופעיל.
גם לא "הרוב הפך כשר", אבל כן, יש הרבה יותר מקומות כשרים לאחרונה, מה שמצמצם את האפשרויות (אני משתדלת להעדיף מקומות שלא תומכים במנגנון המסואב של הרבנות, ובטח מסרבת לשלם על כשר לפסח).

אוף, שייגמר החג הארור הזה.
ובנימה זו, הגיע הזמן לשים בתנור את לחם הכוסמין-אגוזים שהכנתי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מה שכתבתי מדויק מאוד, רוב המסעדות, בתי הקפה והפאבים פתוחים

וקשה למצוא מסעדות כשרות טובות (ולא יקרות). כשאני צריכה לצאת בסופ"ש בת"א או בשבת בצהריים אין לי שום קושי למצוא מקום לשבת בו (אם כבר הקושי הוא למצוא מקום שלא יהיו בו ילדים). אין לי מושג למה התקשית למצוא מקום לשבת בו בשבת בצהריים, אולי בשכונה מסוימת אם אין תחבורה, אבל בכללי? שום בעיה (ואני מתייחסת גם לשנה האחרונה).
&nbsp
בד"כ מקומות שהופכים לכשרים הם מקומות קטנים כמו למשל פיצריות או מסעדות עממיות שאני לא אוכלת בהן בלאו הכי. אני יודעת שבנמל ת"א הרוב כשר, אבל אפילו הוריי לא רוצים לשבת שם כי לטענתם הרמה לא טובה. עם זאת בשונה ממתחם הנמל, מתחם שרונה לדוגמה לא כשר ברובו, וכך גם רוב המסעדות ברחוב הארבעה הסמוך, לדוגמה.
&nbsp
כשעברתי על רשימת המסעדות המומלצות של הפורום, השמות שחוזרים כאן שוב ושוב (וגם בביקורות מחוץ לפורום) אף לא אחת מהן הייתה כשרה, וזה לא השתנה.
 
לא אמרתי שהתקשיתי

את זה את הסקת ולא בצדק. אמרתי שהופתעתי שהיו הרבה פחות מקומות פתוחים משחשבתי (לא התחלתי להיכנס להגדרות של סוגי מסעדות ורמת הפופולריות שלהן בפורום). יש פה ושם אזורים/רחובות די מתים, ויש לא מעט עסקים שלא פתוחים למשל בשבת בצהריים - גם אם הם לא כשרים.
אגב, לא הייתי בשנה האחרונה, מאסתי בתל אביב, זה היה לפני שנתיים-שלוש.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, כך הבנתי... אחרת לא ברורה לי פשר ההפתעה, למה יש לשים לב

הרי תמיד היו ויהיו עסקים סגורים, אבל כשמתחפשים מתמקדים בפתוחים ויש הרבה מהם... ותמיד יש אזורים יותר "מתים" (נכון שבעתיים לאזורי מגורים מובהקים) אבל במרכז העיר באמת לא חסרים מקומות פתוחים בשישיבת.
 

החתולית

New member
לא צריך להגזים

לא רוב תל-אביב הפכה לכשרה, כמו שלא רוב מדינת ישראל הפכה לכשרה.
 

prizman

New member
משתדל שלא להגזים.

רוב מדינת ישראל כשרה כבר מזמן.
רוב ת"א הפכה לכשרה רק לאחרונה.
 

החתולית

New member
לא מסכימה איתך

אבל אין לי סטטיסטיקה.
&nbsp
העובדה שכמעט בכל מקום בישראל אפשר למצוא איפה לאכול ולעשות קצת קניות, גם בשבת - מספיקה לי.
 
למעלה