אז מה אכלתם בסוף השבוע

trilliane

Well-known member
מנהל
זה היה ידוע מראש, אבל נאמר שהם פונים לקהל הרחב ושבסה"כ אחלה

ויש תמורה למחיר. זה כנראה תלוי מה מזמינים ואולי גם באיזה יום... (ובטעם האישי ובסטנדרטים וכו'). אני גם לא יודעת מה ההיצע בראשל"צ ומה החלופות. המסקנה האישית שלי היא שכשהאוכל בינוני ולא מוצלח בעיניי אני בלאו הכי לא רוצה לאכול ממנו הרבה... אז כבר עדיף פחות בכמות ויותר באיכות.
 

prizman

New member
לצפות לאיכות בסוהו?

ממש לא משנה באיזה יום.
ותרי על זה.
כמות כן תהיה.
 

Sanchez

Member
האיכות בסוהו סבירה...
המנות (לרוב) די גדולות, אם כי מי שזוכר את המסעדה עוד מימיה הראשונים, זוכר מנות עוד יותר גדולות !
ובכל זאת ה VFM כבר מזמן נעלם שם.
פעם אהבנו ללכת לשם, אבל מאז שהמחירים שלהם נצמדו למחירי מסעדות עלית- כמעט והפסקנו.
 

החתולית

New member
סיור עם ארז גולקו בואדי ניסנאס

ארז גולקו ואני חברים בפייסבוק כבר זמן רב. ראיתי תמונות שהעלה מסיורים שלו בואדי ניסנאס ומארוחות eatwith שהוא מקיים בביתו, ולפני שבועיים סוף סוף נרשמתי לסיור שלו.

הסיפור של ארז מעניין - הוא יליד חיפה, בן למשפחות ותיקות בארץ. בתיכון ואחריו למד עיצוב אופנה, ומעולם לא עבד בתחום. ארז עבד במבשלת הבירה של הוריו וכשנסגרה, למד קצת על יין, ונמשך למטבחי עדות שונים, כך מצא עצמו מבשל לאחרים, ומכאן התפתח. השוק של ואדי ניסנאס, הוא השוק שלו. שם הוא עושה קניות וגם עובד.
השוק ביום שבת לא דמה במאומה לשוק בו טיילתי בתקופת חג המולד. האווירה רגועה, השוק לא עמוס, ואפשר היה לטייל בין הדוכנים ולעצור לידם בנחת.

בכל מקום בו ביקרנו, ארז הסביר בסבלנות על חומרי הגלם, נתן מתכונים, והיה מוכן עם קרש חיתוך וסכין, כדי שכולם יוכלו לטעום.

התחלנו במאפיית פלפלה שמלבד פיתות מוכרים בה גם ג'יבנה מהגליל, עוגיות מתורכיה וזיתים,
המשכנו לחנות הדגים של ויקטור שהוא גם בועד השכונה וגם בועד הדייגים. שמענו ממנו על הצרות הפוקדות את ענף הדיג והפתרונות אליהם הגיעו עם הרשויות, ואכלנו נתחי סלמון (ממש לא דג טרי מקומי, אבל יאללה, שיהיה).
ברחוב הראשי של השוק, עברנו בין דוכני "ירוקים" וירקות. הסבתא המרפאה מגיעה בשבתות מאיזור יקנעם עם עשבים שהיא קוטפת, ומלבד עשבים מוכרת גם פטאייר ומעמולים, וגם חליטות לחוליים ומכאובים שונים. היא מכירה את העשבים שלה, ועל הדרך מתקנת את ארז, ומסבירה מה לעשות עם כל אחד מהם.
אצל אבו אלאב, היה שפע של ירקות ופירות. כבר יש פקוס ושקדים ירוקים קטנים, תפוחי אדמה עם רגבי אדמה דבוקים אליהם, מלפפונים ירוקים בלאדי דקיקים ומתוקים, אפונה טרייה וגם קישואים וחצילים מרוקנים מתוכן, מוכנים למילוי. מול הדוכן יושבות הנשים, ומרוקנות כמויות מטורפות של ירקות.
מוסטפא של הקפה, מזג לכולם קפה חם ומריר, ושמענו ממנו על סוגי הקפה ומקורם. הוא מביא חומרי גלם משכם - טחינה, "דבש" חרובים וחלבה מטורפת שמכינים בשכם עם מי תפוחי אדמה. החלבה לא מאד מתוקה, רכה מאד וממש מלטפת את הפה. טעמנו גם "גן עדן" - ממתק עשוי מ"דבש" חרובים, תמרים, פיסטוקים ועוד דברים טובים. מהממתקים שקונים בשביל שיספיקו לשבוע, ומחסלים אחרי חצי יום.
אצל השכן של מוסטפא, שמענו הרצאה על סומאק ועל ההבדל בין הסומאק של 10 ₪ לקופסא, לסומאק של 2 ₪ לקופסא (אתם רוצים את היקר יותר, זה שהוא קצת לח ויותר סומאק). הרחנו קמומיל טרי, למדנו על ההבדלים בין פריקי שלמה לפריקי שבורה, והבטחנו לחזור בעוד שבועיים לטעום פריקי טריה.
טעמנו גם עולש וחובזה מטוגנים אצל הבנים של נדימה, ועלי גפן אצל נוזהה שסגרה את המינימרקט שלה ופתחה במקומו מסעדה קטנה.
עברנו אצל הזקנים וטעמנו את הפלאפל שלהם (ולא סיפרתי להם שאני מעדיפה את זה של מישל), ולקראת הסוף הלכנו לאיבוד בחנות של נביה חדאד ברחוב כורי. שפע הקטניות, התבלינים והפירות היבשים הקיף אותנו בחנות שנראית לא גדולה והזכירה לי את הטארדיס של דר' הו - גדולה יותר בפנים מאשר בחוץ.

תוך כדי הסיור עשינו קצת קניות, וכשהוא הסתיים, חזרנו על עקבותינו והמשכנו את הקניות. הירקות והעשבים העונתיים, כבר כמעט נגמרו בחלק מהדוכנים.
בערב בבית, אכלנו "פיצה" עם ג'יבנה וסומאק שקניתי עוד בסיור בעכו, ותבשיל פריקי. היום נאכל סלט פאקוס עם לימון ונענע, וסלט של שקדים ירוקים.

אם אתם רוצים להצטרף לסיור של ארז, חפשו אותו בפייסבוק או באתר של EATWITH ישראל.











 

25306yosef

New member
נראה כמו הסיור שהיה בעכו.

אבל העוגיות מתורכיה במאפיית פלפלה נראה מעניין מאוד, מעניין לדעת מה הרכיבים של העוגיות הללו והאם הם באמת מתורכיה או שאולי מישראל?

המעמולים של הסבתא המרפאה לא מעניינים מאחר וסביר להניח שהם מיוצרים בארץ...

גם החלבה המטורפת משכם אצל מוסטפא נראה מעניין, אבל מאיזה רכיבים היא עשויה והאם היא באמת משכם (ולכן מיוצרת בשיטה מסורתית מחומרי גלם טבעיים ואיכותיים) או שהיא בכלל חלבה ישראלית לכל דבר ועניין? (גם שכם מושפעת מהכלכלה הישראלית האמריקניסטית...)
 

25306yosef

New member
אם אכן מדובר בחלווה איכותית ולא תעשייתית

אז היא מיוצרת בשיטות יצור מסורתיות ולצורך היצור נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים ביותר.

לצורך היצור של חלווה מסורתית איכותית אין כל צורך להשתמש בשמנים צמחיים תעשייתיים מזוככים ואף לא בשומנים צמחיים תעשייתיים מוקשים שעברו הידרוגנציה*. ובוודאי ובוודאי שלא בונילין סינתטי אלא רק בתמצית וניל טבעית.

___________________________________
* - השומשום עצמו מכין שמן באופן טבעי ובעבר לפני המהפכה התעשייתית הפיקו ממנו שמן בכבישה קרה.
 

25306yosef

New member
ואולי העוגיות אכן מתוצרת תורכיה?

אם העוגיות מתוצרת ישראל, אז בוודאי ובוודאי שהן מכילות שמן צמחי תעשייתי מזוכך ו/או מרגרינה צמחית שהיא מוצר תעשייתי המיוצר משמן צמחי תעשייתי מזוכך!

אבל אולי באמת כפי שנכתב מדובר אכן בעוגיות מתוצרת תורכיה המכילות שמנים מסוג אחר? זה מה שמעניין!

בחו"ל נעשה שימוש גם בשמנים מסוג אחר.
 

gastro101

New member
אנג'לינה וטשרניחובסקי 6 וגם חומוס

ביום חמישי נסעתי לכנס שהתחיל בשעה 15.30 במלון יערים, בדרך כלל אני אוכלת במומה בדרכי לכנסים האלה הפעם הייתי קצרה בזמן, התקשרתי לחבר שגר בנטף- המליץ על הלבנונית באבו גוש
מה אומר? ממש בית חרושת, מסעדה ענקית, המון תיירים , החומוס מוגש בקערה עמוקה , שלי עם שפע גרגרים חמים ונימוחים מעל אבל לא הוגש הרוטב החמצמץ שאני אוהבת, הזיתים היו מרים, המללפון היה בחמץ והקובה יבשה. סביב 40 שח
לשבחם יאמר- מחזיקים שוופס ביטר למון- הוגש צונן כאילו שהה קצת במקפיא.

סוף שבוע נטול אורחים וצאצאים, הכרזתי על פגרה מהמטבח
ששי לפנות ערב הגענו לאנג'לינה הוד השרון, הם שינו את התפריט , מנת הגספצ'ו הנפלאה שלהם כבר לא בתפריט וגם נתח קצבים על פירה כמהין

מצד שני החליפו כנראה את ספק הלחם, הלחם היה טרי יחסית הוגש ללא חיוב עם עגבניות קצוצות ועם חמאה רכה
הוא לקח את המנה הקבועה שלו- סלט זוקיני (דומה למנה המוגשת באואזיס ) 32שח וסלט שורשים שהיה ענק , עם הרבה עלי בייבי שהיו מיותרים ושתי פרוסות גבינת פטה- 56שח
אני לקחתי רביולי במילוי ריקטה ברוטב עגבניות וזיתים שחורים- 52שח- מנה טעימה ואת הקבועה שלי - שרימפס בשום ושמן זית- שרימפים באיכות מצוינת , מנה שסוחבת לחם 56שח
הוא קינח במקיאטו כפול שתומחר ב 9 שח בלבד
205 שח לארוחה קלילה וטעימה, רק חבל על הגספצ'ו...לא כולל דמי שרות

בשבת הגענו אחרי העדרות ארוכה לטשרניחוסקי 6. מסעדה משפחתית, הבעל מבשל האשה ממלצרת . היה די ריק לעומת שבתות בעבר , אם כי אז היה להם תפריט מיוחד בצהרי שבת עם מנות קטנות למרכז השולחן

ומה אכלנו? חלקנו שתי מנות ראשונות- מרק דלעת בתבול חריף מעט ודל מלח - אכלתי מעט הוא שמח לסיים ומנה נפלאה של פרוסות קולובי אפוי עם גבינת סנט מור - עם טיפה דבש ופרוסות שקדים קלויים- מעדן !!! זו מנה שללא ספק אשוב כדי לאכול
עיקריות- לו מנה צמחונית של פטוצ'יני עם פטריות- התמוגג , לי מנה ממיוחדי היום- תבשיל דייגים- מחבת עם פרוסות תפוחי אדמה ועגבניות אפויות על זה נתח דג קוד (90 שח) , תפוחי האדמה היו מצוינים , איך אומרים נימוחים , הדג ניתן בנדיבות אבל היה תפל לוא אהבתי את המרקם שלו, אכלתי כי הייתי רעבה אבל חלק מהדג נשאר בצלחת .

קינחנו בטארט שוקולד מעולה - ממש ממש מומלץ הוגש עם מעט קצפת רכה לא ממותקת
עם בקבוק סן פלגרינו ומקיאטו כפול ודמי שרות לשרות שהיה אישי ונעים- 390 שח. כמה טוב שיותר ויותר מסעדות מאפשרות לשלם את הטיפ באשראי (חיוב האשראי נשאר לי )
יצאנו בהרגשה שאכלנו ב ארוחה טובה , באוירה טובה, מוסיקת רקע נעימה נחזור

נ.ב גם שם הוגש לחם נחמד ללא חיוב עם מיונז ורסק עגבניות !
 

prizman

New member
בעיקר זרקתי אוכל

זה חלק מהתרבות שאני סולד ממנה ואני חלק ממנה.
אם יש משהו שאני שונא זה לזרוק אוכל.
השבוע קראתי ואין לי מושג אם המספר נכון ש30%
מהאוכל בעולם נזרק.
אני לא חושב שאני טוב בזה במיוחד
 
30% מהאוכל בעולם נזרק בגלל עניין תאריך התפוגה שלא תמיד

מוצדק אלא מהווה כסת"ח ליצרנים וגורם להם למכור יותר. אתה אישית לא אשם.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
וגם בגלל תוצרת שלא נראית טוב / לא משתלם לקטוף / ענייני דת

(בישראל). הכוונה כאן היא לתוצרת חקלאית, לא למזונות מיוצרים שמוטבע עליהם תאריך תפוגה (באופן אישי אני מתייחסת אליו כאל המלצה בלבד, אלא אם מדובר במוצרים רגישים כמו בשר/דגים/ביצים).
&nbsp
בהקשר לאפשרות הראשונה, בדיוק נתקלתי במיזם בנושא שנקרא "רובין פוד", בימים אלה הם בעיצומו של קמפיין מימון המונים:
https://www.headstart.co.il/projectupdates.aspx?id=26225
(יש שם קישורים לכתבות שנעשו עליהם בתקשורת).
אני לא מכירה אותם אבל הם פועלים בחיפה וזה נשמע מעניין, אני שוקלת לתרום.
 

prizman

New member
בהחלט נשמע מיזם מעניין.

אשקול לתרום גם.
רק לא הבנתי מה הקטע עם הזקן של הטבח. סליחה, השף. קצת ילדותי, לא?
 

prizman

New member
במידת מה אני כן אשם.

אם הכנתי השבוע חומוס וזה היה בכמות גדולה פי 3 ממה שאני יכול לאכול בזמן סביר
אין לי את מי להאשים חוץ מאת עצמי.
אם הוצאתי סטייק מהמקרר והשארתי אותו על השיש במשך יממה גם אני אשם.
אם הפשרתי נקניקיות והשארתי אותן במקרר חודש לאחר פגות התוקף גם אני אשם.
אם הזנחתי מלפפונים במקרר עד שהצהיבו גם אני אשם.
כל הדברים האלו קרו. החלטתי לעשות סדר במקרר וגיליתי דברים שהזנחתי הרבה זמן.
זו בכלל לא שאלה של כסף. אני יכול לספוג את ההוצאה העודפת הזו. העניין שונה לגמרי.
אני יודע שסביבי יש אנשים שזקוקים למזון הזה. יותר מאשר בישראל כנראה.
אחוז העניים בתאילנד לדעתי גבוה מאשר בישראל.
זה גורם לי לחוסר נוחות קיצונית לדעת שאני זורק אוכל בזמן שיש אנשים שזקוקים לו.
זה חלק מתרבות הצריכה המערבית שאני לא רוצה להיות חלק ממנה אבל אני כן.
לא חושב שאצל ההורים שלי זרקו אי פעם אוכל.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
עם זאת, הכמות שאתה זורק היא אפסית לעומת ה-30% של העולם

אני מעריכה את מה שכתבת וחושבת שבכל נושא סביבתי/חברתי השפעת הפרטים מצטברת וחשוב שכל אחד מאיתנו יעשה את מה שהוא יכול; אבל עיקר המזון לא נזרק בבתים פרטיים אלא במוסדות ובגופים/ארגונים שונים לאורך כל השרשרת – החל בחקלאים וכלה במשתמשי קצה גדולים כמו מסעדות, אולמות אירועים, מלונות, חדרי אוכל ועוד.
&nbsp
גם אני שונאת לזרוק אוכל ולשמחתי אנחנו לא זורקים הרבה, לרוב גם לא מוצרים "חדשים" אלא שאריות שהתקלקלו / פאשלות. נדיר שיש לנו במקרר "הפתעות"; רובו ירקות/פירות ומוצרי חלב שנצרכים באופן שוטף (גם אחרי התאריך, אני לא מתרגשת) ובערב לפני יום הקניות השבועי הוא כבר די ריק.
 

prizman

New member
אני לא חושב על העולם,

אני חושב על ההתנהגות שלי שרחוקה מלהיות מושלמת.
הייתה לנו שיחה לא מזמן שנגעה להתנהגות סביבתית בפורום אחר.
זה נושא שאכפת לי ממנו.
על עניין המוסדות בזריקת אוכל לא חשבתי, שווה מחשבה. יש בזה לא מעט כנראה.
הייתי פעם באיזשהו אירגון. אני לא יודע מה היה אחוז זריקת האוכל שם.
כרגע מאוחר מכדי לברר. די מסקרן.
חקלאים יש לי כמה מכרים. מה קורה עם התוצרת שלהם צריך לשאול.
שזה לא ממש ריווחי כבר הבנתי.
דבש, שמן זית, אבוקדו, תות שדה, הם מחלקים חינם. למכור את זה
מסתבר שלא משתלם. די עצוב לשמוע שזה המצב של החקלאים.
 
למעלה