מבקרים מהבית - ביקורת משלוחים

החתולית

New member
מבקרים מהבית - ביקורת משלוחים

שירשור קבוע חדש בנושא ביקורת על משלוחים ממסעדות.

הזמנתם משלוח ממסעדה? ספרו לנו עליו:
  • כמה זמן לקח למשלוח להגיע?
  • האם קיבלתם מה שהזמנתם?
  • איך היה האוכל ארוז? הפרידו סלטים ותוספות? ארזו היטב כדי שלא יישפך?
  • האוכל הגיע חם? האוכל הגיע מקורר כפי שצריך?
  • משהו חסר מהמשלוח? רטבים, סכו"ם, תבלינים.
הזמינו, צלמו וספרו לנו.
 

Meirav Flum

New member
המלצות אבל בלי תמונות

מאז שעברנו ליד אליהו הרבה מקומות ירדו מרשימת ההזמנות שלנו, חלק בגלל שלא שולחים אלינו (איזו מסעדה שולחת לרמת גן/ גבעתיים אבל מסרבת לעצור בלה- גוארדיה?!) וחלק כי המשלוח פשוט לא שורד את המרחק.
מהמוצלחים:
טאקריה- אתר ההזמנות נוח וקל לניווט, מועדפת עלינו האפשרות לטאקו מפורק שמגיע עם כל מרכיב ארוז בנפרד ולנו נותר להרכיב לפי טעמנו והעדפותנו (בן הזוג סולד מחסה, אני אוהבת את החזיר המפורק). במיוחד אני אוהבת להזמין את מנת הנאצ'וס סופרים- מגש אלומיניום עם טורטיה צ'יפס וגבינה מגוררת מוכן לתנור ושלל רטבים בקופסאות ליד, הייתי שמחה רק אם היו יותר נדיבים עם הגווקמולה והפיקו דה גאיו.
קופי בר- לא לגמרי ברור מה הקו של R2M לגבי משלוחים ליד אליהו. הברסרי עשו בעבר משלוחים אלינו אך הפסיקו, הדליקטסן לא עושים וחבל. נשאר הקופי בר. לפעמים בשבת כשאנחנו עייפים מכדי לבשל ולעשות כלים ובכל זאת בא אוכל איכותי ולא מהיר מזמינים מהקופי בר. העיסקיות שלהם משתלמות גם בשבת- ראשונה, עיקרית ותוספת בתוספת קטנה על מחיר העיקרית, כל אלמנט נארז בנפרד, היה יכול להגיע טיפה יותר חם.
אוקינווה- נפתח סניף חדש באיזור לבונטין ורמת המשלוחים משם פחות טובה מהמשלוחים שהגיעו מנווה צדק. סה"כ סושי טעים וטרי אבל לא מחזיק יום אחרי (תמיד מזמינה יותר מדי כשרעבה).
מבחינת פיצות די ויתרנו. המשלוחים שמגיעים נורמלי (חם במידה מספקת ולא מרוח על כל המגש) הם עגבניה ופיצה האט. למרות שהם רשת, פיצה האט מספקים משלוח אלינו מסניף ההיכל שהינו סניף כשר וכל נסיון להזמין מפלורנטין בשבת (היחיד שפתוח באזור) נכשל. זה הגיע למצב שסרבו לי למשלוח, התלוננתי לשרות הלקוחות, קיבלתי פיצוי ולא הצלחתי לממש אותו כי הוא היה לסניף פלורנטין שלא עושה משלוחים אלינו (לא באמצע שבוע ולמרות שאמור גם לא בשבת) וסניף ההיכל סרב לממש פיצוי ששוייך לסניף אחר.
פיצה עגבניה לטעמי קצת יבשה ועל אף שאני מחובבי הבצק הדק משהו שם לא לגמרי מחזיק טעם ומרקם.
פיצה פיליפ נפסלה אצלנו על שרות. הפיצה מגיעה קרה ומספר פעמים גם מעוכה בשולי הקרטון כשהציפוי שפוך הצידה ודבוק לקרטון. כשהתלוננתי נאמר לי "תקלות קורות וזה מה יש" ובמשלוח הבא אחרי התלונה השליח עשה לנו הצגה שלמה בה ביקש שנפתח מולו את הקרטון ונאשר שהפיצה לשביעות רצוננו.
ישקה היו גם כן יעד משלוחים מועדף עד שהעלו את מינימום ההזמנה לסכום מעבר לשתי מנות שבדרך כלל הזמנו. כשהוזמן הגיע חם, עטוף היטב בלאפה שהחזיקה את כל התוספות, לא נקרעה ולא הפכה לגוש בצק רטוב, תוספות נדיבות של חמוצים, טחינה וצ'יפס עם כל הזמנה ומשלוח בזמן סביר.
 

החתולית

New member
עדיין מצבך טוב משלי

באזור שלנו יש רק משלוח פיצות. לפחות שני מקומות משתמשים ב"גבינה", ומהם אני לא מוכנה להזמין.
&nbsp
שני מקומות סבירים ומאד יקרים, מכינים פיצות סבירות, עם בצק דק כמו שאני אוהבת. העניין הוא שהבצק תמיד לא עשוי מספיק בחלקו התחתון. בדרך כלל הפיצות מגיעות כשאנחנו ממש רעבים, אז אנחנו אוכלים אותן כך. אבל למחר, בחימום בתנור, הן טובות יותר

&nbsp
מסקנה, מוטב לעבור לגור במקומות בהם יש משלוחים נורמלים.
 

prizman

New member
או לבשל כמובן.

לא בהכרח ממש לבשל כי לא תמיד יש כח, אבל להחזיק בבית חומרי גלם משובחים
להכנת טוסט טוב או ארוחה מהירה.
 

החתולית

New member
זה מה שקורה בדרך כלל

אבל מדי פעם מתחשק להתפנק עם פיצה ובקבוק יין. לא, אין סיכוי שאכין פיצה בבית
 

prizman

New member
אין תחתיות מוכנות איכותיות?

כאן יש אבל גם מעולם לא הכנתי.
למזלי אני בלב אזור המשלוחים.
עדיין מעדיף לא מעט להכין כריך איכותי או לצלות/לשלוק אי אלו נקניקיות טובות
כי יש לי בסביבה שני מקומות שמוכרים נקניקיות לא תעשיתיות אלא מיוצרות ע"י שרקוטרי.
טוב, את הדירה הבאה תבחרי לפי אזורי משלוח
 

אספרסו2

New member
כאן היה לנו קטע מצחיק עם השליח פיצה

יש כאן מסעדה איטלקית בבעלות נאפוליטאנית,השליח הגיע,הבן פתח לו את הדלת והיה בתלבושת הכדורגל של הקבוצה מנאפולי,השליח כל כך התלהב ונתן לו 2€
 

אספרסו2

New member
זה איטלקי שנתקף געגועים

למחוזות ילדותו וקבוצת נעוריו,עם מיוחד ללא ספק.
&nbsp
 

Meirav Flum

New member
תגידי מתי ונעשה ערב פיצות אצלי

האמת שלאחרונה זו הפכה אופציה עדיפה על פיצה מאכזבת בחוץ (או אשכרה לצאת מהבית וללכת ל"הפיצה").
 
דווקא פיצה אני אוהבת להכין בבית

גם גיליתי שאפשר להכין את הבצק כשיש לי סבלנות, לזרוק במקרר, ואז להכין יום אחר כך, או אפילו עד 36 שעות אחר כך: פשוט להוציא מהמקרר, ללוש טיפה לחימום, לפתוח אותו, פאסטה של מוטי+שום+תבלינים+אורגנו שאני מייבשת לבד+שמן זית, תוספות וגבינה, חמש דקות בתנור שחומם מראש עם תבנית מתכת הפוכה (ליצירת אפקט של אבן שמוט). כבר יצא לי לתקתק ככה בצק מהמקרר לכדי 5 מגשים משפחתיים ברצף לארוחה גדולה.
 

Meirav Flum

New member
לפעמים גם זה אין או שאין כוח

משלוחי אוכל הם לא אופציה קבועה בביתנו, וגם לא מאד תכופה.
כשכבר כן מזמינים הציפיה היא לאוכל מנחם, משביע שמגיע בצורה איכותית ולא שפוך/ מרוח/ יבש וכד'.
 

prizman

New member
אני אפילו לא מסוגל לתת חוו"ד רצינית על המשלוחים בתאילנד.

עשינו את זה פעמים בודדות בלבד.
שלא בא לבשל אבל גם לא בא לאכול בחוץ קורה כמובן לא מאוד מעט
אבל בד"כ אחד משנינו בחוץ אז הולכים לכיוון הטייק אווי, בו יש שליטה
על האריזה.

אבל שאלה לגבי מהו בישול בכלל שלא בא לנו לעשות. איך מגדירים בישול?
יותר טוב, אספר על ארוחת הצהריים שלי היום ותגידו אם בכלל בישלתי.
תפו"א קטנים בישלתי כמעט לגמרי אתמול. כל מה שנותר לי להיום זה
לערבב אותם עם מעט שמן זית, מלח ורוזמרין ולזרוק אותם למכשיר האוויר החם
ההוא לעוד רבע שעה, לא עשיתי כלום לגביהם.
במקביל הלהטתי מחבת פסים לקראת סטייק האנטרקוט שממילא מלבד מלח
ופלפל אני לא שם עליו כלום ומכין מדיום רייר, הופך פעם אחת, גם כן שום התעסקות
וכלול בזמן התפו"א.
ממש באותו זמן חותך כמה עגבניות שרי ומלפפון ולא ממש מתבל, רק טיפה.
אז מהרגע שהחלטתי שאני רוצה לאכול עד שאכלתי עברה רבע שעה, הרבה
פחות מזמן החיכיון למשלוח.
כמובן שלא ישים למשרד, מתייחס למשלוח לבית.
בישלתי בכלל?
שיותר טוב בעשרות רמות מכל משלוח שיכולתי להזמין זה בטוח, ושזה היה
בגלל שהתעצלתי לבשל גם בטוח.
 

החתולית

New member
ואחרי האוכל?

צריך לרחוץ את הכלים, ואז לנקות את הכיור, ולנקות קצת את משטח העבודה.
&nbsp
לפעמים העניין הוא לא רק הכנת האוכל, אלא כל מה שמסביב.
&nbsp
חוץ מזה, ממתי אתה כותב "חיכיון"? יש לך עין מקולקלת?
 

prizman

New member
אצלי כלום לא דחוף.

כלים וכו' אפשר לנקות גם אחרי יום או יומיים.
לא מדובר בזוהמה אלא רק בלכלוך קליל.
חיכיון זו סתם מילה בעברית שמבטאת זמן המתנה בצורה מסויימת.
בתפיסה שלי צלחת מלוכלכת יכולה להיות בכיור גם יומיים אם אני לא צריך אותה.
זה תפיסתית. מעשית אשטוף אותה תוך שעה בד"כ.
 

מיכלי56

New member
אזורי חלוקה וההגיון שמאחוריהם?

אז זהו , לפעמים נדמה שאין כל הגיון באזורי החלוקה של המסעדות.
החיתוך האזורי נעשה באופן שרירותי לגמרי וללא הגיון. אני מתגוררת במה שנקרא "דרום רמת גן" , שכונה הנמצאת מעבר להרי החושך של אלוף שדה.
מסתבר שאלוף שדה הוא קו החלוקה של רוב המסעדות ומשתמע מכך שתושבי גבעתיים ברי המזל "זוכים" להרבה יותר אופציות משלוח על אף שלשליחים הרבה יותר קל ומהיר להגיע לרמת חן.
לאחרונה קיבלנו צ'ופר בדמות "ג'ירף" פתח תקוה - יפה להם שחשבו עלינו

לרמת חן מגיעים משללוחים : צפרה , טופולופמפו , אונמי ( god bless them ) , מון.
אלו המסעדות הסבירות. כל השאר הן ג'פניקה ,מוזס ,דומינוס וחבר מרעיהם
 

Meirav Flum

New member
צפרה וטופולופומפו נפסלו על הסף

אמא שלי עבדה שם והיחס שהיא קיבלה לא מעודד אותי לתמוך כלכלית בבוסים שלה...
 
למעלה