אז מה אכלתם בסוף השבוע?

חזרנו מסופ"ש באילת, שבמהלכו

אכלנו ב"החבית" במצפה רמון (בדרך לאילת), ב"מפלט האחרון" באילת (ניסינו להזמין מקום בלוויתן אבל לא היה...), וב"כרמים" בבאר שבע (בדרך חזרה).
מאוד נהנינו מכל שלוש המסעדות (במפלט האחרון ביקרנו בעבר וזכרנו אותה לטובה - אבל הפעם ביקרנו גם עם הילדות), ואציין חלק מהמנות שהזמנו:

ב"החבית" המנה של רביולי ערמונים ברוטב שמנת פטריות הייתה טעימה מאוד, והרוטב נוגב עם הפוקצ'ה הטעימה שהזמנו - ואפילו הסלט הקצוץ שהזמנתי בצד היה ממש טוב. בעלי הזמין את ההמבורגר והיה קצת פחות מרוצה, בעיקר כי ההמבורגר עבה במיוחד ולכן לא קל לאכילה. לקינוח הזמנו פאי תפוחים עם גלידה וניל שהייתה פשוט מעולה!

ב"מפלט האחרון" קונכיית פירות ים (שרימפס וקלמרי - וגם פטריות היו שם) מוקרמת הייתה מצוינת, ומרק סרטנים היה אחד המרקים הכי טעימים שאכלתי אי פעם - וכל המשפחה התלהבה ממנו. חצי מנה קלמרי מטוגן הייתה גם היא טובה. לעיקריות הזמנו (הגדולה) שרימפס בחלב קוקוס, שהוחלף כי במפתיע היה קוקוס על השרימפס עצמו - וההחלפה התבצעה בלי שום בעייה - לשרימפס בשום ושמנת שהיא הייתה מרוצה ממנו. פילה לברק (שהגיע עם תפוח אדמה אפוי) היה מצוין ומתובל נהדר - גם בת ה-4 שאכלה ממנו מאוחר יותר (אחרי שחומם במיקרו) נהנתה מאוד. המנה היחידה מהעיקריות שלא הייתי מאוד מרוצה ממנה הייתה הקוקי סן ז'אק המוקפץ, שהוקפץ בשמן זית, שום ועשבי תיבול (הדרך הכי טובה להכין קוקי סן ז'אק) אבל גם פלפלים - שהיו דומיננטיים מדי, והפכו את המנה למנה בסגנון מקסיקני שלדעתי פשוט לא הולם את הקוקי סן ז'אק. הקינוח היה קרם ברולה שלא היה משהו (הקרם עצמו היה חם) ולא ממש נאכל. אבל פרט לנפילות הקטנות האלה, באמת ארוחה מצוינת.

ב"כרמים" הזמנו פוקצ'יה טעימה, שרימפס ארגנטינאי למנה ראשונה, עשיר בטעמים ונהדר (פרט לכוסברה ששולבה בו ללא אזהרה אבל היה קל יחסית להוציא אותה...), לינגוויני קרבונרה משובח, אסקלופ עוף בגריל שבעלי הזמין והיה מרוצה ממנו, וארוחות ילדים, שהמצטיינת בהן הייתה ההמבורגר בלחמנייה מתקתקה. לקינוח הוזמנה שרלוט פסיפלורה, שהייתה מנה מעניינת עם מגוון טעמים, שגם אם לא כולם היו מעולים (כמו הג'לי תות, למשל) - עדיין החלק העיקרי (השרלוט עם הרטבים) היה מעולה, והיו מספיק חלקים טעימים שם בשביל לסכם שזו מנה מוצלחת.

בסך הכל היה סופ"ש מוצלח מאוד מבחינה קולינרית.
 

gastro101

New member
תודה על הדיווח האופטימי ומפורט

אגב, אכלנו בלויתן לפני שבועים , שתי ארוחות, היה בסדר בלי תחושת WOW כמעט
לעומת בקורים קודמים שם , כשיצאתי עם חשק לחזור- הפעם לא
 

prizman

New member
השבוע אחד מאחי היה בעיר.

מאחר ואני יודע שעקרונית הוא שומר כשרות די חששתי איך אדאג לו לאוכל
כי אצלי בבית אין שום דבר כשר ואין גם שום מסעדה בסביבה שמזכירה אפילו
כשרות אבל הוא הרגיע אותי ואמר שמאחר והוא מסתובב כל הזמן בעולם כבר
התרגל לזייף פה ושם וממילא כשהגיע לכאן החליט לנהוג כבנגקוקאי.
אז אצלי בדירה הוא אכל או פיצות שזוגתי הזמינה ובאופן טבעי כללו גבינה ובייקון
כי אם כבר אוכלים חזיר אז שיהיה עם גבינה ואני ערכתי עליו ניסויים עם טוסטים
שכללו סוגי האם וגבינות שונים.
והדברים היותר רציניים.
ביום שישי, צלע חזיר בקראסט תבלינים יבשים על מחבת פסים עם תפו"א אפוי במילוי רוקפור.
אתמול החלטנו שזו הזדמנות פז ללכת לאותה מסעדת פירות ים בצ'יינה טאון
שזוגתי שמה עליה עין בגלל האויסטרים הענקיים ואני בגלל סוג סרטנים שלא הכרתי.
כבר כשהזמנו את האויסטרים הסתבר שאין. שאלנו מה פשר האויסטרים בחוץ
ונענינו שזה רק השריון להדגמה. למעשה כבר בשלב זה היינו צריכים ללכת כי
מסעדת פירות הים האהובה עלינו נמצאת במרחק כמה פסיעות בלבד. אבל נשארנו
בגלל הסרטן.
הזמנו מולים, סרטן בקארי ששכחו להוציא לנו אז ביטלנו, שרימפס על הגריל, מרק
סנפיר כריש, קוקיס מקומיים, אורז מטוגן עם פירות ים שהתבלבלו ובמקומו הוציאו
לנו נודלס עם פירות ים שהחלטתי להשאיר, את אותו סרטן כמובן, תרד חלוט ושעועית ירוקה.
הסרטן התגלה כאכזבה, ממש לא היה בו מה לאכול אבל היה יקר. כל השאר היה
בסדר גמור. זוגתי ואני התאכזבנו מכמות הפשלות שלא ציינתי את כולן, אחי שלא
מורגל בארוחות כאלו מאוד נהנה וזה מה שחשוב כי אנחנו נפגשים רק אחת לכמה שנים.
מאודה.











 

החתולית

New member
יין והמבורגרים

בשבת נסענו לאלון הגליל ליריד של יקבים מהגליל המערבי. יקב יפתחאל אירח את יקב לוטם, יקב כישור, יקב שטרן, יקב אשקר ומזקקת יוליוס.
שמחתי להכיר יקב חדש עבורי - יקב אשקר מכפר יסיף. קניתי בקבוק סוביניון בלאן ובקבוק רוזה - שניהם היו מצויינים בטעימה.
&nbsp
הכניסה לאירוע עלתה 50 ש"ח, וכללה רק טעימות יין. היות שכל יקב מכר את היינות שלו לחוד, לא הוצע קיזוז מחיר הכניסה מרכישת יין.
דוכן האוכל היחיד שהיה במקום הציע המבורגרים קטנים ולא איכותיים במיוחד (20 ש"ח), ואורז ביריאני.
&nbsp
עיצה למארגנים: חייבים להציב במקום מיכל מי שתיה, ולוודא שכל תאי השירותים תקינים.
&nbsp
אחרי כמה שעות של טעימת יין, במהלכה אכלנו המבורגר קטן, רצינו לאכול משהו רציני יותר. נסענו לבית שערים, אבל החניון של בלה היה מלא עד אפס מקום. המשכנו הלאה, הגענו לאלונים ונזכרנו שיש במתחם סניף של מוזס. ביג מסטייק!
&nbsp
כצפוי בשבת בצהריים, המסעדה היתה מלאה משפחות ומאד רועשת. הזמנו שני ארטבורגרים עשויים מדיום (63) ומנת וודג'ז (17). ההמבורגרים הגיעו די מהר, אבל היינו צריכים להזכיר למלצרית את הוודג'ז.
הלחמניות לא היו קלויות, ההמבורגרים היו מלאי נוזלים, ואת העגבניות הניחו מתחת להמבורגרים. התוצאה היתה מנה שהיינו חייבים לאכול עם סכין ומזלג, מפני שהחלק התחתון של הלחמניה פשוט התפרק.
אכלנו מהר יחסית בגלל הרעש שהיה בלתי נסבל עבורנו, שילמנו 157 ש"ח כולל בקבוק דיאט קולה, וברחנו הביתה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה