השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע חמים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
הגלוטרייה חוזרת

"הגלוטרייה" - מסעדת הפופאפ נטולת גלוטן של השף ערן זינו, חוזרת לפעילות של שבועיים במהלך פסח.
&nbsp
רגע לפני פסח, בתאריכים 26.3 עד ה 7.4, במתחם נור בשוק הפשפשים ביפו, תיפתח שוב הגלוטרייה – מסעדת פופ-אפ ומעדנייה ללא גלוטן של השף ערן זינו.
&nbsp
הגלוטריה שהוכשרה לשמש כמטבח נטול גלוטן, תגשים גם הפעם את כל הפנטזיות של הצליאקים - מנות מגוונות עם מבחר גדול של לחמים ועוגות. בגלל שהאוכל בגלוטרייה נטול גלוטן, הוא נחשב כשר לפסח.
&nbsp
הפעם תהיה גלוטרייה בגרסת טייק אווי, עם אפשרות לאכול בישיבה על שולחנות בחוץ או ליהנות מהאוכל בבית.
&nbsp
בין המנות:
ברוסקטה של סלמון צרוב תרד, ארטישוק חמאת אגוזים;
אמפנדס שפונדרה מפורקת מרינדת תבלינים גלייז ברביקיו וירקות מוחמצים;
קארי עוף על אטריות ביצים שמנות ועסיסיות עם דלעת, תרד, עגבניות שרי ובוטנים;
וקינוחים כמו נמסיס, טרמיסו וטרייפל.
&nbsp
מלבד האוכל, בחנות של גלוטרייה יימכרו לחמים מקמחים מיוחדים כמו טף, קינואה, פשתן ותירס. בין הלחמים: לחם זיתים בצל ואורגנו, לחם קינואה ופשתן, לחם פאן דה מי, לחם קשקבל ועלי גפן ולחם גרעינים.
מחירי לחמים 28-36 ₪
&nbsp
בנוסף יוצעולמכירה מאפים, ביניהם שמרים פרג, שמרים שוקולד ושמרים אגוזים וקינמון;
עוגת שוקולד מושחתת; עוגת גבינה אפויה; עוגת לימון בחושה; עוגת גזר בחושה; ברואניז שוקולד; טארט פירות אפויים עם קראמבל; עוגת אננס אפויה עם בצק שקדים; סברינה.
&nbsp
הגלוטרייה
ה-26.3 (יום שני), ובמהלך כל חול המועד פסח עד ה 7.4 (יום שבת)
שעות פתיחה: 11:00-21:00. בערב החג (30.3) 11:00-16:00
נור- מתחם אמנות ואירועים
פנחס בן יאיר 5, שוק הפשפשים, יפו
&nbsp
 

החתולית

New member
יקב טוליפ - חגיגות אביב

עונת השקות היין החלה.
יקב טוליפ יחגוג את בוא האביב ביום ו' הבא ה- 16/3 בין השעות 10:00-16:00 במרכז המבקרים של היקב בכפר תקווה.
&nbsp
בתוכנית השקת יינות מבציר 2017 תחת המיתוג החדש - יינות סדרת הבסיס טוליפ מרלו וטוליפ קברנה.
בנוסף יציינו ביקב יום הולדת 70 לנתן, תושב כפר תקווה העובד ביקב מיום היווסדו במרכז המבקרים והפך לדמות בלתי נפרדת מזהות היקב.
&nbsp
האירוע פתוח לקהל ללא תשלום או הרשמה מראש.
&nbsp
מלבד טעימת יינות חדשים וותיקים, תוקם במקום חנות פופ אפ בה ניתן לרכוש יינות לחג במחירים מיוחדים, ומארזי שי במהדורות מיוחדות.
בנוסף יוקם דוכן פיצה לחפצים לנשנש לצד טעימת היינות.
&nbsp
 

החתולית

New member
פסח ביקב כרמי יוסף ברבדו

יקב ברבדו פותח את חגיגות פסח ביום ו' ה- 16/3, במרכז המבקרים של היקב שנמצא לב הכרמים בכרמי יוסף.
&nbsp
בשטח יוצבו שמשיות ושולחנות בר ופינות ישיבה מוצלות, ברקע ינגן הרכב נגני ג'אז, והעיקר יהיה השקת סובינון בלאן ורוזה 2017.
&nbsp
כמו כן תהיה טעימה של מגוון יינות אדומים מבציר 2015 ותתבצע מכירה של יינות.
&nbsp
לצד היין יציע השף ירון אורלב מטבח שטח, ומנות אשר משתדכות ליינות היקב. בין המנות בתפריט:
סלק בתנור, יוגורט, אגוזים ורוקט 20 ₪,
סלט שוק, ירקות חתוכים גס, עשבי תיבול ופטה 25 ₪,
מבחר גבינות, אגוזים ופרי 40 ₪,
טאקו פתוח עם אבוקדו וסלסלת עגבניות 25 ₪,
קיש כרישה ומנגולד 25 ₪,
ברוסקטת שיפון עם גבינת שמנת וסלמון מעושן 35 ₪,
דג נא, עשבי תיבול, שקדים קלויים ויוגורט 35 ₪,
פאדג' שוקולד 20 ₪,
תותים, מרנג וקצפת 30 ₪.
&nbsp
&nbsp
שישי ה 16.3 11:00-14:00
מחיר כניסה: 50 ₪ אשר יתקזזו ברכישת יין
יש להזמין מקומות מראש בטלפון 050-2207022
&nbsp
היקב ממוקם מול היישוב כרמי יוסף על כביש 44.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
מסעדת לוקס בחיפה

אתמול (יום ד' ה- 7/3) פתחה מסעדת לוקס את דלתותיה בחיפה לקהל הרחב.
מסעדת לוקס הינה המסעדה חדשה של השף עלאא מוסא (אל מרסא עכו) ושותפו לפרויקט אחמד אסאדי.

מסעדת לוקס מציעה שילוב בין אוכל מקומי, עונתי ואישי של השף עלאא מוסא למקום בילוי קז'ואל בגובה העיניים. המוטו של מסעדת לוקס החדשה הינו: אפשר לאכול אוכל מצוין באווירה שמחה.

בין המנות בתפריט של לוקס החדשה:
  • סביצ'ה דג ים עם לבנה שנקליש, פלפל חריף ופיסטוק חלבי (46 ₪);
  • טרטר ערבי של סינטה עם בורגול דק, טחינה יונה, פלפל וצנוברים (58 ₪);
  • הר של פירות ים בחמאת שרי ולימון כבוש (69 ₪);
  • פילה מוסר על ריזוטו פריקי ותרד בר לצד שעועית ירוקה ועוד הפתעות (92 ₪);
  • אספרגוס על הפלאנצ'ה עם לבנה של אבו אל עבד ושמן זית מקומי (39 ₪).

מסעדת לוקס החדשה מעוצבת בסגנון עדכני, צעיר אך עדיין חגיגי. במרכז המסעדה בר מרכזי שרובו מטבח פתוח, בו עובדים הטבחים מול היושבים על הבר. מסביב שולחנות ישיבה בסגנונות שונים, כך שיתאימו למגוון צורות בילוי.

המסעדה נפתחה להרצה עד ה- 17/3. במהלך ההרצה יהנה הקהל מ 20% הנחה.

מסעדת לוקס
רחוב הנמל13, חיפה
טלפון להזמנות 077-2060970
ימי ושעות פתיחה בתקופת הרצה: ראשון עד שבת 18:30 עד אחרון הלקוחות.
 

החתולית

New member
מסעדת דליקט בתרשיחא - תפריט חדש ומעדנייה חדשה

מסעדת דליקט בתרשיחא החליפה לאחרונה בעלים ושף.
&nbsp
המסעדה ממשיכה להציעה ארוחות הבוקר לאורך כל היום ותפריט צהריים חדש.
&nbsp
לצד המסעדה הוקמה מעדנייה בה ניתן לרכוש חומרי גלם איכותיים, ובשרים מובחרים מבית "הוק דה לוקס" -שרקוטרי, נקניקים, נקניקיות, נתחי בשר ודליקטסים של בשר טרי ללא תוספות וחומרים מלאכותיים, בשיטה טבעית של המלחה, כבישה ועישון.
&nbsp
&nbsp
דליקט
רח' השוק 1, תרשיחא
טלפון: 04-6043170
המסעדה פתוחה בימים ב'-שבת בשעות 8:30-16:00, ובימי א' בשעות 9:30-15:00
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
קורס WSET2 בחיפה

WSET – Wine & Spirit Education Trust בית הספר הבינלאומי המקצועי בתחום פיתוח והעברת הכשרות ומסלולי לימוד יין, כהילים וסאקה, השיק פעילותו בישראל בשנת 2016, והקורסים שלו מתקיימים (כמובן) בתל-אביב.
&nbsp
WSET מציע קורסים בשלוש רמות, ועמידה במבחנים מעניקה תעודת הסמכה בינלאומית.
&nbsp
החודש יפתח בפעם הראשונה קורס יין רמה 2 של WSET בחיפה.
&nbsp
הקורס הוא קורס מקצועי הכולל 5 מפגשים שבועיים בני 4 שעות.
בכל מפגש טועמים ומנתחים בין 8-10 יינות שונים מרחבי העולם.
לומדים את ה- S.A.T שיטת הטעימה הייחודית שפותחה ע"י ביה"ס WSET, והיא השיטה הרווחת בעולם לטעימה עיוורת של יין.
&nbsp
בנוסף לומדים על זני הענבים הבולטים בעולם, אזורי היין הטובים בעולם והגורמים המשפיעים על טיב ואיכות היין.
הקורסים מתקיימים בעיר התחתית בחיפה, במקום בו יש חניה קרובה.
&nbsp
עלות הקורס היא 2600 ש"ח, מתוכם נגבים דמי רישום בסך 500 ש"ח להבטחת מקום בקורס.
התשלום כולל גם את הבחינה המסכמת ואת תעודת בוגר WSET הנשלחת מלונדון לעוברים את הבחינה בהצלחה.
&nbsp
&nbsp
קורס WSET רמה 2
הקורס בחיפה יתחיל ביום ד' ה- 21.3 ויתקיים מדי יום ד' בין השעות 17:00 - 21:00
אלא תאריכי המפגשים:
21.3 - שיעור ראשון
28.3-שיעור שני
11.4-שיעור שלישי
25.4-שיעור רביעי
2.5- שיעור חמישי
&nbsp
לפרטים נוספים והרשמה 052-3757068
 

החתולית

New member
מרץ ביקב ויתקין

מרכז המבקרים של יקב ויתקין ממשיך בפעילות גם החודש. להלן רשימת אירועים שיתקיימו בחודש מרץ:
&nbsp
"פותחים את המרתף"
יום שישי 16/3/18 בשעות 10:00-15:00
ביקב ויתקין (כמו ברוב היקבים) יש ארכיון יין בו שמורים יינות הפרמיום של היקב, אשר נועדו להתיישן שנים ארוכות.
באירוע 'פותחים את המרתף' שיכול להיות שיהפוך למסורת, בחרו היינן אסף פז ואחותו שרונה פז-בלוגולובסקי, לפתוח יינות מבציר 2008.
הם יפתחו לטעימה בקבוקים של "שלושת החצופים" - קריניאן, קברנה פרנק ופטיט סירה, מבציר זה לטעימה וגם למכירה.
&nbsp
ביום שישי ה- 16/3 התשלום עבור טעימת יין, יכלול גם את היינות המתיישנים, וזו הזדמנות נדירה לטעום אותם.
&nbsp
ניתן יהיה ללוות את הטעימה בפלטת בראנץ' ובכיבוד קל בתשלום נוסף.
כרטיס במכירה מוקדמת: 80 ₪
כרטיס ביום האירוע: 100 ₪
&nbsp
&nbsp
"יין ו-Fashion תוצרת העמק"
יום שישי 23/3/18 בין השעות 10:00-15:00
יין ואופנה מקומית נפגשים נפגשים ביקב ויתקין, שיארח מעצבות ובוטיקים מעמק חפר:
תיקים ואופנה- SACKPACK
בוטיק בגדים- BOUTIQUE NOMADE- BY HAGIT GRINBERG
תיקים ותכשיטים- MEIRAV OHAYON
בוטיק בגדים- ORE'LIE- TLV FASHION BOUTIQUE
&nbsp
האירוע פתוח לקהל הרחב – הכניסה חופשית.
&nbsp
"ערב פסח"
ביום שישי 30/3/18 בין השעות 10:00-15:00 מרכז המבקרים יהיה פתוח למכירת יין ומארזי שי לחג הפסח.
פתוח לקהל הרחב – הכניסה חופשית
&nbsp
 
למעלה