השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע חמים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
מהשטח למטבח הביתי - סדנת ליקוט ובישול

מיזם 'אוצרות הגליל', מזמין לסדנת ליקוט ובישול צמחי הבר הגדלים בגליל, בהדרכת עופר ואיריס אבל. הסדנא תתקיים ביום שבת, 3.3.2018 בשעה 09:30, במרכז "סדנאות של פעם" במצפה הילה.
&nbsp
הסדנה תיפתח בסיור בשטח, בו יכירו המשתתפים צמחים עונתיים הגדלים באזור הגליל המערבי ויאספו מרכיבים לארוחה.
בהמשך, ילמדו המשתתפים כיצד לשלב את צמחי הבר בארוחה, ויבשלו ארוחת צהריים מלאה. במהלך הבישול יכירו המשתתפים את האיכויות הקולינריות והבריאותיות, בתיבול סיפורי עם.
&nbsp
בתפריט:
טרם הארוחה- פיתות וממרחים מירק העונה
מנה ראשונה- מרק מירק העונה, סלט עלים, נבטים ופרחים
מנה עיקרית- קציצות וכיסונים
תוספות- אורז (מרכיב שאינו מהשטח) עם עשבי תיבול
לקינוח- תה צמחים וקינוחים ייחודיים ומפתיעים
&nbsp
לאחר הסדנה יקבלו המשתתפים חוברת מתכונים ומגדיר צמחי מאכל בהתאם לאלו שליקטו באותו היום.
הארוחה מתאימה גם לטבעונים וללא גלוטן (לא לחולי צליאק).
&nbsp
משך הסדנה- 6-7 שעות.
עלות למשתתף בסדנה- 120 שקלים לאדם שגילו מעל 6, 90 שקלים למשתתף שלישי במשפחה.
הסדנה מתאימה לילדים בכל הגילאים.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
מסעדת 'חוות צוק – המעדניה' מתרחבת

מסעדת חוות צוק-המעדניה של תומר צוק ואסף שנער, מתרחבת ונבנה בה חדר נוסף בו ניתן יהיה להתארח וליהנות ממגוון מנות ה-Farm to Table המוגשות במקום.
&nbsp
בחדר החדש מספר שולחנות עץ גדולים, אשר מאפשרים לסעוד בנינוחות, ולצפות בבר, בקיר היין וכן במרפסת המסעדה. קירות החדר מעוטרים במדפים עם מוצרי מזון שונים ובלוחות עץ, אשר נלקחו מחביות ברנדי ענקיות.
ניתן לקיים בו אירועים לעד 30 איש והוא אף כולל מסך ומקרן, במידת הצורך.
&nbsp
מגוון אפשרויות הזמנת המנות במסעדה לא השתנה וגם כעת ניתן יהיה ליהנות מ-4 אופציות שונות של בחירתן:
* באמצעות תפריט המוצע לאורחים;
* בבחירת מנות מיוחדות (ספיישלים) המשתנות פעמיים ביום בהתאם לתוצרת שמגיעה מהחווה, כאשר מידי יום מוצעות 4 מנות ראשונות ו-4 עיקריות משתנות;
* תפריט טעימות שף.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
ממלכת הסאקה בדלי אסיאתי

מסעדת דלי אסיאתי בהוד השרון, משיקה קולקציית משקאות סאקה לשתייה במסעדה או לרכישה הביתה.
&nbsp
הקולקציה כוללת למעלה מ-20 סוגים שונים של סאקה בקטגוריות שונות: Yuzu, Nigori Unfiltered Pure Rice Sake, Junmai Premium, Junmai Ginjo Super Premium, Junmai Daiginjo Ultra Premium.
&nbsp
לכל משקה ה-ד.נ.א שלו והאופן המומלץ לשתייתו. משקאות הסאקה ניתנים לרכישה במקום, ומוצעים לסועדים במסעדה שיכולים ליהנות מכוס סאקה לצד מנות אסיאתיות תואמות.
&nbsp
בין המשקאות הבולטים בקולקציה:
• יוזו סאקה ליקר- ליקר הדרים יפני שופע ארומות, 10.5% אלכוהול. 100% יוזו סחוט טבעי על בסיס סאקה פרימיום מקיוטו. מחיר: 98/220 ש"ח לבקבוק (300/720 מ"ל), 33 ש"ח לכוס;
&nbsp
• גוז'ן פינק ג'ונמאי גינג'ו- סאקה חצי יבש ומעודן, בעל ארומות נעימות של ליצ'י ופירות יבשים, החך עגול עם טעם אגוזי עדין ומשובח. מחיר: 103 ש"ח לבקבוק (300 מ"ל);
&nbsp
• שיראטאקי נוג'ון- בעל טעם פרחוני ונעים, שופע בארומות עשירות, נדיב ומלא עם מתיקות עדינה. האורז גדל בשמורת טבע בניגאטה. מחיר: 33 ש"ח לקנקן חם/קר;
&nbsp
• קיקוסוי השלג המושלם- סאקה ניגורי, לא מסונן, לא מדולל, חי ונושם. בעל גוף מלא ודומיננטי המכיל שבבי אורז, בסיומת מתיקות מתונה. זהו הניגורי הנמכר ביותר ביפן. מחיר: 60 ש"ח לבקבוק (300 מ"ל);

• טמאנו היקארי שוהו- סאקה יבש, עשיר, עגול, פירותי ומואר. בעל גוף מלא עם ניחוחות של אגס, אפרסק ותפוח. מחיר: 98 ש"ח לבקבוק (300 מ"ל);
&nbsp
• בני קיקוסוי- שיכר שזיפים יפני מסורתי בעל 10% אלכוהול, מכיל ארומות של מרציפן איכותי ונעים לחך בשל המתיקות האלגנטית. מחיר: 33 ש"ח לכוס;
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
קרנבל פורים קולינארי בשרונה מרקט

בשרונה מרקט מתקיים החל מה- 20/2 קרנבל פורים קולינארי ענק לכל המשפחה, עם מגוון אירועים, תחרויות תחפושות ומופעים. הכניסה חופשית!
&nbsp
אירוע השיא של הקרנבל ייערך בערב יום שלישי ה-27.2, כאשר יתקיים מופע בישול מולקולארי, בו יוצגו מאפייני החג באופן ייחודי- המנות שכולנו מכירים ילבשו תחפושות ואוזני המן יהפכו לגיישות ועוד.
מיד לאחר מכן תתקיים תחרות שהמנצח בה יזכה בטיסה זוגית לאירופה, הקרנבל ממשיך עם הופעה של להקת "לולה מארש" שתלווה במסיבת פורים.
&nbsp
בנוסף, בין ה- 28/2 ל- 1/3 יוקם בשרונה מרקט מתחם מיוחד לילדים, ובו הפעלות ותפאורה מיוחדת.
&nbsp
לאורך כל שבוע פורים (20.2-1.3) יוצב דוכן פופ-אפ אוזני המן מושחתות במיוחד מבית היוצר של Cookie.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
חדש בארקפה: קולקציית אוזני המן לפורים 2018

לכבוד פורים מותג בתי הקפה והבייקרי ארקפה, משיק קולקציית אוזני המן, המורכבת המטעמים האהובים ביותר על הישראלים, לצד חידושים קולינריים מעניינים.
&nbsp
המותג לקח את מנהג החג – התחפושות – צעד אחד קדימה, ומשיק אוזן המן שהבצק שלה התחפש למילוי, כך שהיא ורודה מבפנים ומבחוץ – בצק החמאה הפריך שלה משלב מיץ סלק והמילוי שלה מורכב מפירות יער וקרם שקדים.
&nbsp
כל אוזני המן בקולקציה נעשות מבצק פריך, בעבודת-יד ונאפות מדי יום, על-מנת לשמור על טריותן, ללא שימוש בחומרים משמרים.
&nbsp
אוזני ההמן בקולקציית פורים 2018:
* אוזני המן במילוי פירות יער וקרם שקדים – מלית פירות יער חמצמצים (פטל שחור, תות ואוכמניות כחולות, אדומות ושחורות) בשילוב קרם שקדים מתוק.
&nbsp
* אוזני המן במילוי תמרים.
&nbsp
* אוזני המן במילוי קרם פטיסייר ופצפוצי שוקולד מתוקים.
&nbsp
* אוזני המן במילוי פרג ותפוחי עץ "סמיט" אפויים.
&nbsp
* אוזני המן במילוי אגוזי מלך וצימוקים.
&nbsp
מחירי אוזני ההמן: 4 ש"ח ליחידה, 11 ש"ח לשלוש יחידות, ו-39 ש"ח למארז של 13 יחידות.
&nbsp
 

החתולית

New member
לא על הפרג לבדו - קולקציית אוזני ההמן של מיקי שמו

רשת קונדיטוריות מיקי שמו, משיקה קולקציית אוזני המן עם מגוון מילויים, ועשויות ממגוון בצקים.
&nbsp
הקולקציה של שמו מציעה אוזני המן מסורתיות במילוי פרג, אגוזים או תמר מג'הול, ואף מציעה השנה אוזני המן מבצק פריך ללא סוכר במילוי פרג או אגוזים.
&nbsp
בכדי להעשיר את משלוח המנות עם עוגיות נוסטלגיות "בטעם של פעם", קולקציית פורים של "קונדיטוריית שמו" כוללת גם עוגיות מעמול עם אגוזים / תמרים, ועוגיות רחת-לקום לבנוניות מסורתיות, העשויות מבצק פריך על בסיס שמנת.
&nbsp
בין המוצרים המוצעים בקולקציית פורים של הקונדיטוריה:
&nbsp
* אוזני המן מבצק פריך במילויים שונים – שזיפים ביין / מרציפן / תמר מג'הול / פרג / אגוזים / שוקולד (קופסאות במשקל 350 גרם: 39 ש"ח לקופסא)
&nbsp
* אוזני המן מבצק פריך ללא סוכר – מילוי פרג או אגוזים (קופסאות במשקל 350 גרם: 39 ש"ח לקופסא)
&nbsp
* אוזני המן מבצק שמרים – מילוי פרג / ריקוטה וצימוקים / אגוזים (5 ש"ח ליחידה)
&nbsp
* עוגיות מעמול (קופסאות במשקל 400 גרם: 39 ש"ח לקופסא)
&nbsp
* עוגיות רחת לקום (קופסאות במשקל 400 גרם: 35 ש"ח לקופסא)
&nbsp
 

החתולית

New member
החלוצים 3 נסגרת

היום הודיע איתן וענונו על סגירת מסעדת החלוצים 3.

הסרוויס האחרון יהיה ב- 10/3/2018, אחרי שש שנים של פעילות.

זו לשון ההודעה:

שלום
ב10.3.2018 המסעדה שלי ושל נעמה,
החלוצים 3, תסגור פעם אחרונה את הדלתות.


6 שנים אינטנסיביות ואנחנו צריכים פסק זמן.

תודה לספקים שדאגו להביא לי את הסחורה הטובה ביותר.
תודה לכל הלקוחות שלנו, התרגשתי עימכם ובשבילכם.
ותודה מקרה לב לכל מי שעבד איתנו לאורך השנים ולאלה שעובדים כעת. בזכותכם חייתי ונשמתי את החלום.


שבועיים וחצי לסוף, אני עצוב ושמח ביחד
החלוצים היה בית בשבילי, אי של שפיות בתוך הכאוס המשתולל


תודה ונתראה
 
מאד מאד חבל

עוד אחת מהאהובות עלינו נסגרת העולם הקולינארי של תל אביב מצטמצם במהירות
 

erezavn

New member
עצוב ומבאס.

כמו שאריה כתב. הייתה אחת המסעדות החביבות והטעימות בשנים האחרונות.
יותר מדי מסעדות שף טובות שניסו להציע משהו מעט שונה נסגרות כאן והן עושות זאת מהר מדי. גריג והחלוצים 3 הן הדוגמאות האחרונות.

אנחנו נשארים עם אוכל רחוב (פיתות. פיצות. באנים. ראמן), עוד ועוד מסעדות כשרות בינוניות, בתי קפה ובראנצ'ים בלי סוף. הפיין דיינינג במשבר עמוק.
 

החתולית

New member
כך זה נראה

השבוע הייתי בראיסה בשוק הפשפשים. בסוף הארוחה, דיברתי עם השף אורי לוי. האיש עבד באטלייר ז'ואל רובושון בפריז ובמעוזי פיין דיינינג בישראל. לדבריו, אין מקום כעת לפיין דיינינג בישראל.
&nbsp
עצוב.
 

Sanchez

Member
הסיבה העיקרית לדעתי...
היא המחירים ההזויים שהמסעדות הללו גובות.
&nbsp
התפריטים התייקרו מול העיניים ממש.
אפשר לגלוש כאן בפורום ולראות שעד לפני כמה שנים אפשר היה לאכול ארוחה טובה במחיר של כ 250-300 ש"ח לזוג. היום גם ב 500 ש"ח זו לא תהיה משימה פשוטה כלל.
אנשים לא ויתרו על פיין דיינינג, אלא פשוט פוקדים את המסעדות לעתים רחוקות יותר.
יש גבול למחירים שאנשים מוכנים/יכולים לשלם.
&nbsp
במקביל הסחירויות התייקרו וכנראה שגם חומרי הגלם !
ההתייקרויות הרבה יותר מהירות וחדות מהגידול בהכנסה של האזרחים.
&nbsp
היזמים הבינו את התמונה והחליטו להגיש אוכל פשוט וזול יותר.
 

Geralt of Rivia

New member
המחירים הם בעיה, אבל הם לא הזויים אלא כנראה כורח המציאות

שוק המסעדות הוא מהיותר תחרותיים שיש כאן. אם היה כל כך פשוט לגבות מחירים יותר נמוכים ולהכות את המתחרים, זה היה קורה. כנראה שקשה מאד לעשות פיין דיינינג במחירים נוחים יותר בישראל. חומרי הגלם יקרים מאד, השכירויות יקרות מאד, הגזירות שהמדינה והעירייה מטילות יקרות מאד, ואין מספיק תיירים עשירים שיחזיקו את העסק כשלרוב המקומיים קשה לעמוד בכל היוקר הזה יותר מפעם-פעמיים בשנה.

כדי להתאים את המחיר לסטנדרט המקומי, מורידים גם את סטנדרט המזון והשירות. הרבה יותר זול ומשתלם להגיש דברים בפיתה או לפתוח איזה בר-מגניב-עם-אוכל-לחלוקה, ויש לזה הרבה יותר קהל. שזה מאד חבל לחובבי הפיין דיינינג בארץ הקודש, כי הכשרונות הקולינריים שלנו רוצים להתפרנס והולכים לכיוון הזה, שבו שיפודיה איכותית עושה עבודה לא פחות טובה מהם.

החלוצים 3 באופן ספציפי, הציגה תמיד VFM נמוך לדעתי. האוכל היה טוב, אבל במינונים זעירים ומחיר גבוה למדי ללא איזה ערך מוסף או יצירתיות מיוחדת שיצדיקו אותו.
 
הם יכולים להיות גם וגם

גם הזויים וגם כורח המציאות (מבחינת המסעדנים). זאת מכיוון שמחירי המסעדות אינם מרכיב יוצא דופן בעלותו היקרה - באופן כללי המחירים בישראל בהרבה תחומים הזויים מול רמת ההכנסות, ולעתים גם התמורה. אנחנו משלמים יותר על רכב, על דיור ועל שכירות, על שוק האוכל בכלל, וכן הלאה. כך ששוק המסעדות מאוד קשה, עם שכירות יקרה, עלויות יקרות של חומרי גלם, עול נוסף של כשרות אם יש, והרבה רגולציה ושאר צרות וזה, אני מניחה (כי אין לי באמת שום היכרות מבפנים עם התחום), מביא לתמחור גבוה בכורח המציאות - אבל מבחינת הקהל, שמרוויח גם הוא את השכר הישראלי ונאבק בעלויות היומיום, כל זה לא משנה כשהוא צריך לעשות את השיקול על מה להוציא את הכסף, ועבורו כשפסטה עולה 90 שקל זה גבוה מדי, אפילו הזוי.

אני עצמי אוהבת אוכל, גם פיין דיינינג, אבל אם פעם עוד הלכתי לעסקיות ברפאל, כתית, מסה וכו' פעם בכמה חודשים בשביל הכיף, היום זה לא ריאלי עבורי כלכלית. גם בדרגה פחות גבוהה של מסעדה, אני מסתכלת על VFM בישראל ולרוב מתבאסת (וזה רק האוכל, הסטנדרט של השירות לדעתי נמוך בארץ) - וכל חוויה כזו מובילה אותי להעדיף בישול בבית מחומרי גלם טובים מאשר להוציא כסף על אוכל בחוץ שהוא בבחינת חתול בשק, ועוד שק יקר.
 

Sanchez

Member
המסעדות הן הרי עסק לכל דבר...
לרוב, המסעדות בארץ לא שייכות לשף, הן מוקמות ע"י משקיעים שמחפשים לגזור קופון מהיר.
בגלל שההשקעה לרוב די רצינית וממוצע אורך חיי המסעדה בארץ די קצר- המטרה היא
לחלץ את ההשקעה חיש מהר, בנוסף להרביץ אולי גם רווח ולעבור למסעדה הבאה.
זה הפך כבר לנוהג. אותם המשקיעים פותחים מקום עם שף מפורסם, מחזיקים את המקום שנתיים שלוש ועוברים הלאה למכה הבאה.
&nbsp
כנראה שהגיעו לאט לאט לתמחור שלא מצליח לתחזק את השיטה שלהם.
לכן עברו למקומות שמגישים אוכל זול יותר ובדרך זו גם ההשקעה הכוללת הרבה יותר צנועה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
משקיעים שמחפשים לגזור קופון מהיר לא פותחים מסעדה...

 

trilliane

Well-known member
מנהל
לגבי מינונים זעירים, זה מטריף אותי כשחומרי הגלם דווקא זולים

(בפרט שאוכל טוב לא חייב להיעשות מחומרי גלם יקרים במיוחד). לפעמים נראה שמתקמצנים דווקא בתוספות (שהופכות לקישוטים) כמו ירקות, תפוחי אדמה, פסטה... כאילו בכוונה מוציאים מנות שלא ניתן לשבוע מהן כדי שהסועדים ייאלצו להזמין עוד ועוד. בין מנות חלוקה ענקיות (או סתם כמויות ענק שנארזות / נזרקות) לבין דוגמיות יש מנעד רחב, ומרגיז להיתקל במסעדות במנות מעליבות בגודלן, בפרט ביחס למחיר.
 
מנות חלוקה או "שרינג" הן מהטרנדים השנואים עליי במסעדות

הכוונה לכאלו שמכונות על ידי המלצרים כ"אנחנו מגישים מנות שרינג לחלוקה", רק שמנה כזו אינה גדולה כדי להתחלק לשני אנשים או יותר, אלא לרוב כזו שגם לא תשביע אדם אחד, ולכן צריך להזמין כמה וכמה כאלו כדי לשבוע, במחיר של 50 וצפונה לאחת, ויצאתם עם חשבון מנופח על לא כזה הרבה אוכל.
יש יותר מדי הרגשת "חסכו עלינו" במקומות בארץ. פיצות עם שוליים בגודל אוטוסטרדה למשל, ועוד במקומות היקרים. ולאחרונה גם שמעתי מכמה חברים שבמקומות יקרים (ביערות הכרמל למשל) ניסו להזמין קפה עם הקינוח ואמרו להם שאין, כי "זה כשר ואין לנו חלב" - הם ביקשו ללא חלב, ואמרו להם ש"עוד לא קנינו מכונת קפה נפרדת לארוחות הבשריות אז אין קפה, גם לא בוץ".
 
למעלה