שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
האם שוק אלנבי נסגר ?

כבר העליתי כתבה על מצב תזרים המזומנים הקשה של החברה המנהלת את שוק אלנבי.
&nbsp
ביום שישי (16/2) דיווחה ריטה גולדשטיין ממאקו, על כך ששוכרי הדוכנים בשוקל אלנבי רוטשילד, קיבלו הודעות פינוי רשמיות, לפיהן השוק אמור היה להיסגר אתמול.
&nbsp
מי נמצאים היום באזור ויכולים לדווח?
&nbsp
http://www.mako.co.il/food-restaura...rticle-2f2dd0fd93f9161006.htm?Partner=makoApp
 

החתולית

New member
הבראנץ' של שישי בבוקר מציל את המסעדות

שמתם לב לכך שזמן האחרון הרבה מסעדות הודיעו על פתיחת בראנץ' בסופי שבוע?
&nbsp
כנראה שהסיבה לכך היא שהבראנצ'ים מצילים מסעדות רבות מסגירה.
&nbsp
כתבה בכלכליסט מנתחת את הנושא.
&nbsp
https://www.themarker.com/advertising/1.5825514
 

prizman

New member
מרק שועית

בעיתון הארץ יש מדור יומי בשם "מה מבשלים היום" ובו עשרה מתכונים סביב חומר גלם מסויים.
היום למשל הנושא הוא שפונדרה.
באחד הימים בשבוע שעבר הנושא היה שעועית והיו שם לפחות שני מתכוני מרק שעועית,
אחד של אייל שני ובנוסף אחד של ד"ר אלי לנדאו.
במתכון של אייל שני בשלב השריית השעועית הוא ציין שחשוב להוסיף סודה לשתיה.
תהיתי ביני לבין עצמי כי שעועית אינה חומוס. למעשה גם מהוספת סודה לשתיה לחומוס
אני מסתייג אבל ידוע לי שרבים וטובים עשים זאת. על סודה לשתיה בהכנת שעועית טרם שמעתי.
במתכון של ד"ר לנדאו שבד"כ יש לו מתכונים מעניינים הוא כתב במפורש שאסור להוסיף
סודה לשתיה או כימיקלים אחרים.
פלטתי אנחת רווחה.
 

prizman

New member
עדשים יוצרות גזים?

לי גם שעועית לא.
אבל הנימוק ששמעתי תמיד לגבי הוספת סודה לשתיה לחומוס היה זמן ריכוך,
על הפחתת גזים ע"י הוספת סודה לשתיה לא שמעתי.
מתוך סקרנות קראתי עכשיו עשרה מאמרים על הקשר בין קטניות לסודה לשתיה.
בתשעה מהם דובר על ריכוך ורק באחד על מניעת גזים וגם שם דובר על הוספת
הסודה בשלב הבישול ולא בשלה ההשריה.
נראה לי שאלו שמוסיפים סודה זה בגלל שקראו את זה באיזה מתכון והמתכון
כלל שמועות ואגדות אורבניות כדרכם של מתכונים כמו האופנה של צימצום
חומץ בלסמי.
ששתיית מים שמומסת בהם סודה לשתיה מפחיתה גזים כן ראיתי.
 

החתולית

New member
כאמור, אני לא משתמשת ב"פטנט" הזה

בהחלט יכול להיות שמישהו התחיל אגדה אורבנית בעניין סגולות הסודה לשתיה.
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
קראתי את מה שכתבת קודם.

דווקא מי שכתב על הוספת הסודה לחומוס בזמן הבישול סיפק איזשהו הסבר מדעי
לכאורה,
משהו שקשור לאיזה חומר בקליפה.
אם זה נכון או לא אני לא יודע וממש לא חשוב לי לבדוק. לא אתפלא אם זה לא נכון.
לפחות זו טענה שניתנת לבדיקה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
במקרה נתקלתי עכשיו וזכרתי שקראתי משהו בפורום... בבקשה:

"הוספת חצי כפית אבקת סודה לשתייה למי הבישול של החומוס (לסיר בינוני, כ-500 גרם חומוס מושרה) תביא אתכם לקו הסיום בזמן קצר בהרבה (קרוב לחצי מזמן הבישול ללא סודה לשתייה) ולגרגירי חומוס רכים ונימוחים במיוחד שגם קליפתם רכה ועדינה יותר. הבעיה היא שלסודה לשתייה יש יחסי ציבור רעים בקרב בשלני חומוס רבים, ולא בצדק. אז מה בעצם עושה אבקת סודה לשתייה? דווקא דברים טובים. בקליפת החומוס קיימות פחמימות מורכבות בשם אוליגוסכרידים אותן אנחנו מעכלים באופן חלקי בלבד והן הגורם העיקרי ל... ובכן, בעיות עיכול מסוימות ולא נעימות הנגרמות בעקבות אכילת קטניות. אבקת סודה לשתייה מפרקת את האוליגוסכרידים ומפחיתה את הבעיה. בנוסף – הקליפות מכילות פקטין, אותו פקטין המשמש לרקיחת ריבות. פקטין, יודע כל מי שהכין ריבה, פועל בנוכחות חום וחומציות. מכיוון שגרגירי החומוס חומציים ביסודם (חמצה, זוכרים?), בישול החומוס גורם לפקטין להיקרש ולהפוך את הקליפות לבעלות מרקם קשיח יותר. סודה לשתייה הופכת את מי הבישול לבסיסיים יותר וכך מנטרלת את פעילות הפקטין והקליפות מתקבלות רכות. לכן, אני ממליצה על בישול חומוס עם מעט אבקת סודה לשתייה. כמובן שלא כדאי להגזים. כמות גדולה מדי של סודה לשתייה תפגע בטעמו של החומוס."
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/healthy-eating-guides/Article-55cc545e86e6651006.htm
 
אפרופו סודה לשתיה ו"הזדקרות"

כשהיינו האחרונות היתה שמועה כי מוסיפים סודה לשתיה לתה ע"מ למנוע או לפחות להקטין את ההזדקרות וחששנו לפגיעה בביצועים ביציאות לחופשה
 

החתולית

New member
פורנו אוכל במיטבו - האתר של הצלם חיים יוסף

חיים יוסף הוא צלם אוכל (ולא רק) מוכשר, וכעת יש לו אתר אינטרנט חדש.
&nbsp
לא מומלץ לצפות בו רעבים:
https://www.haimyosef.com/
 
למעלה