מניסיוני הדל
קודם כל, שווה לקרוא אתר בשם TOKYO CHEAPO שמציע המון טיפים מעולים.
סושי וסשימי:
לא נפלתי מהמסעדות בטווח 20-60 דולר שדגמתי בטוקיו, בניגוד לאוסקה.
לדעתי שווה ביותר ללכת על סושי וסשימי מוכן.
בכל ארץ אחרת זה נשמע מגוחך, אבל זו יפן.
סשימי ממליץ לקנות מוקדם בבוקר בשוק- יש מארזים מדהימים במחיר נוח.
סלמון, טונה, סקלופ ו-OOTORO- בטן של טונה.
זה אחד הדברים הטובים שיש.
כשעה לפני הסגירה, יש הנחות משמעותיות על הסושי המוכן בסופרים שנמצאים בבתי הכלבו היוקרתיים.
ממליץ ללכת שם על הסושי, כיוון שהוא מחזיק יותר טוב מסשימי, בייחוד אם מדובר במאקי.
מרקים:
היפנים די חלשים במרקים.
מרק מיסו יוגש לכם עם ארוחות.
הוא אף פעם לא יותר מנחמד פלוס.
ראמן קצת יותר טוב אבל גם לא משהו, לדעתי.
אודון זה כבר מרק נחמד עם איטריות מעניינות.
אם כן רוצים מרק מדהים, הולכים על משהו סיני.
ברשת SHINAMEN HASHIGO יש מרק DANDAN סיני והוא אדיר.
אכלתי מרק עם צלע חזיר בסניף גינזה וזה שם בכיס הקטן כל מרק יפני אנמי וחסר אוממי.
טאקויקי:
להתרחק כמו מאש.
כי זה אש.
מגישים את זה בטמפרטורה שגורמת לכוויות וזה שומר על החום דקות ארוכות.
באמת לא שווה לחכות שיתקרר.
טמפורה:
בכל פינה יש מקומות זולים של טמפורה נחמדה עם שרימפס גדולים וכאלה.
לא רע.
טונקאטסו:
נתח חזיר מצופה בבלילה בטיגון עמוק.
נשמע רע.
אבל זה דווקא אחלה, בגלל שהיפנים קוסמים.
קודם כל, טונקאטסו טוב יוצא יבש ועם גבישי בלילה אומנותיים למראה.
שנית, רוטב הטונקאטסו הוא תענוג בפני עצמו.
הוא הופך כל אורז לתענוג וגרם לי לסחוב כמה בקבוקים במזוודה.
יש מקומות פשוטים של טונקאטסו ויש מקומות יוקרתיים.
קארי יפני:
הדבר שהכי אהבתי, בעיקר בגלל שלא נתקלתי בכאלה מחוץ ליפן.
יש כמה רשתות של קארי.
אני אכלתי בקוקו COCO קארי וזה פשוט נהדר.
בוחרים גודל, בשר או שרימפס או מה שלא יהיה, חריפות.
יש בקארי הזה משהו שגורם געגועים עזים... זה כנראה הדבר הראשון שאוכל בפעם הבאה.
מתוקים:
יש מגוון עצום אבל הרוב לא מבריק.
בין הקיט קאטים ממליץ על סאקה ותפוח אדמה מתוק.
בסופר יש MITARASHI DANGO- כדורי אורז ברוטב מתוק שהם אחלה.
בחנויות נבחרות ובדיוטי יש קרקרים מעודנים ומדהימים של TOKYO MILK CHEESE FACTORY- יקר אבל חיים פעם אחת.