טוקיו, אניוואן?

טוקיו, אניוואן?

נוסעת לשבוע בטוקיו. מחפשת המלצות, בעיקר לאוכל רחוב ומסעדות זולות. מה חייבים לטעום? מה אסור לפספס? אשמח להמלצות!
תודה
 

החתולית

New member
ראי בקישור המצורף

מתוך החיפוש הייחודי של הפורום:
http://thatsitradio.com/cgi-bin/forum_list.py?rest=יפן
&nbsp
אני רק חולמת על נסיעה ליפן
 

mereng

New member
יש פוסט נפלא בבלוג "בצק אלים" על טוקיו, ושם יש קישור

לבלוג שמוקדש ליפן - שכחתי את שמו אבל זה הבלוגר של "פתיתים" נדמה לי.
 
לבחור מפתיתים יש יותר מבלוג אוכל אחד על יפן

זה הראשון:
http://shinkansening.blogspot.co.il/
זה השני:
http://memoriesofgaijin.blogspot.co.il/
וזה השלישי:
http://streetfoodfighter.blogspot.co.il/
כל נסיעה הופכת אצלו לבלוג, אני קראתי בזמנו את השניים על טייוואן וקוריאה לפני נסיעתי לשם (למרות שכמו שאמרתי, הדברים הטובים באמת לא נמצאים בבלוגים).
 
מילה קטנה, כללית

ביפן עוד לא הייתי, אבל מהמדינות השכנות, טייוואן וקוריאה, כשמחפשים אוכל רחוב וכל מיני מקומות קטנים ואותנטיים (לא מסעדות גדולות ומוכרות/ממושלנות/תיירים/אוכל אינסטגרם), לרוב הדברים הטובים ביותר לא הופיעו בבלוגים והמלצות רשת. זה יותר עניין של ניסוי וטעייה, ולקבל המלצות מאנשים מקומיים (ולשאול בפירוש "איפה אתם אוכלים" כדי שלא ימליצו על מקום שאליו כל התיירים הולכים אבל הם עצמם לא).
אני יודעת שזה לא מאוד עוזר, אבל מציעה לכם: נסו לפחות כמה פעמים לא לבוא עם רשימה והמלצות, אלא לנסות ולשאול שם.
 

lriemann

New member
מניסיוני הדל

קודם כל, שווה לקרוא אתר בשם TOKYO CHEAPO שמציע המון טיפים מעולים.


סושי וסשימי:
לא נפלתי מהמסעדות בטווח 20-60 דולר שדגמתי בטוקיו, בניגוד לאוסקה.
לדעתי שווה ביותר ללכת על סושי וסשימי מוכן.
בכל ארץ אחרת זה נשמע מגוחך, אבל זו יפן.
סשימי ממליץ לקנות מוקדם בבוקר בשוק- יש מארזים מדהימים במחיר נוח.
סלמון, טונה, סקלופ ו-OOTORO- בטן של טונה.
זה אחד הדברים הטובים שיש.
כשעה לפני הסגירה, יש הנחות משמעותיות על הסושי המוכן בסופרים שנמצאים בבתי הכלבו היוקרתיים.
ממליץ ללכת שם על הסושי, כיוון שהוא מחזיק יותר טוב מסשימי, בייחוד אם מדובר במאקי.

מרקים:
היפנים די חלשים במרקים.
מרק מיסו יוגש לכם עם ארוחות.
הוא אף פעם לא יותר מנחמד פלוס.
ראמן קצת יותר טוב אבל גם לא משהו, לדעתי.
אודון זה כבר מרק נחמד עם איטריות מעניינות.
אם כן רוצים מרק מדהים, הולכים על משהו סיני.
ברשת SHINAMEN HASHIGO יש מרק DANDAN סיני והוא אדיר.
אכלתי מרק עם צלע חזיר בסניף גינזה וזה שם בכיס הקטן כל מרק יפני אנמי וחסר אוממי.

טאקויקי:
להתרחק כמו מאש.
כי זה אש.
מגישים את זה בטמפרטורה שגורמת לכוויות וזה שומר על החום דקות ארוכות.
באמת לא שווה לחכות שיתקרר.

טמפורה:
בכל פינה יש מקומות זולים של טמפורה נחמדה עם שרימפס גדולים וכאלה.
לא רע.

טונקאטסו:
נתח חזיר מצופה בבלילה בטיגון עמוק.
נשמע רע.
אבל זה דווקא אחלה, בגלל שהיפנים קוסמים.
קודם כל, טונקאטסו טוב יוצא יבש ועם גבישי בלילה אומנותיים למראה.
שנית, רוטב הטונקאטסו הוא תענוג בפני עצמו.
הוא הופך כל אורז לתענוג וגרם לי לסחוב כמה בקבוקים במזוודה.
יש מקומות פשוטים של טונקאטסו ויש מקומות יוקרתיים.

קארי יפני:
הדבר שהכי אהבתי, בעיקר בגלל שלא נתקלתי בכאלה מחוץ ליפן.
יש כמה רשתות של קארי.
אני אכלתי בקוקו COCO קארי וזה פשוט נהדר.
בוחרים גודל, בשר או שרימפס או מה שלא יהיה, חריפות.
יש בקארי הזה משהו שגורם געגועים עזים... זה כנראה הדבר הראשון שאוכל בפעם הבאה.

מתוקים:
יש מגוון עצום אבל הרוב לא מבריק.
בין הקיט קאטים ממליץ על סאקה ותפוח אדמה מתוק.
בסופר יש MITARASHI DANGO- כדורי אורז ברוטב מתוק שהם אחלה.
בחנויות נבחרות ובדיוטי יש קרקרים מעודנים ומדהימים של TOKYO MILK CHEESE FACTORY- יקר אבל חיים פעם אחת.
 
את הקארי של קוקו קארי אפשר למצוא מחוץ ליפן

יש סניפים בטייוואן, קוריאה, תאילנד, הונג קונג ועוד, אפילו בארצות הברית.
 
את הקארי של קוקו קארי אפשר למצוא מחוץ ליפן

יש סניפים בטייוואן, קוריאה, תאילנד, הונג קונג ועוד, אפילו בארצות הברית.
 

lriemann

New member
תודה!

ידעתי שיש משהו בארה"ב אבל לא במדינות האחרות.
זה נותן לי תמריץ לחזור למזרח.
 
יש מספיק סיבות טובות לחזור למזרח

האוכל היפני מאז ומתמיד פחות דיבר אליי, אבל מטבחים אסייתיים אחרים זה כיף גדול. וקוקו קארי באמת טעים מאוד. גם הקוריאנים אוכלים קארי דומה, שהוא ככה קצת מתקתק. חברה מקומית שלי בסיאול אפילו הכינה לי כזה עם ירקות ובננה(!) בפנים, ופירורים אצות מלמעלה, אקלקטי משהו...
 

sweetdreams

New member
איזה כיף! איפה את הולכת לשהות? באיזה איזור?

אני מאוד אוהבת יפן, וכתבתי עליה דיווח ארוך לאחר שהיינו שם באביב הקודם.
את יכולה למצוא את החלק על טוקיו בקישור שהחתולית נתנה לך.
אם יש לך שאלות נוספות, אני אשמח לעזור. :)
 
ראיתי את הקישור. מצוין! נהיה בשינג'וקו.

אם יש לך המלצות על מה כדאי לראות, איפה להסתובב וכו אשמח מאד
 

sweetdreams

New member
מתי את נוסעת? בזמן הקרוב?

אני שואלת בעיקר כדי להבין מה יהיה מזג האוויר.

בכל מקרה, בן זוגי הוא המומחה ליפן (הוא גם נוסע לשם לשבוע במרץ, הפעם בלעדיי
, אבל היי, אני אהיה בסין באותה תקופה, אז זה לא שאני יכולה להתלונן). יש לי גם כן כמה הצעות משלי, אבל בטח יהיו לו כמה דברים להוסיף שכדאי לעשות בחורף.
אז אני אתייעץ איתו, ואגיד לך.


אני אתחיל רק עם כלל האצבע שלי לגבי אוכל -- לא לאכול למקומות מתויירים. גם אם אתם ברחוב ראשי כמו אסאקסה, כשאתם רוצים לאכול תסטו לסימטאות הקטנות יותר, או לפחות תמנעו מהמסעדות בקומה הראשונה שנעזרות בממריצים שמציעים לכם להכנס.
אם אתם רואים מקום קטן שיפנים נכנסים אליו, זה סימן טוב. תכנסו אליו גם.
ואל תפחדו לנסות דברים חדשים, כולל אוכל רחוב.
 

sweetdreams

New member
טוב, יש לי כמה המלצות

אם את רוצה, את מוזמנת לדבר איתי בפרטי.
 
למעלה