דבר כפירה לי אליכם.

prizman

New member
דבר כפירה לי אליכם.

צ'יפס המוכן מהמוצר הקפוא לא בהכרח חייב להיות גרוע.
בישראל ולא משנה אם מדובר בתפוגן או בחברה אחרת זה אכן לא מוצר ממש אכיל
וגם מה שמיוצר בתאילנד לא בדיוק ראוי למאכל אדם, אבל לתיאילנד יש לפחות
יבוא סדיר של מוצרים בהחלט איכותיים.
הגעתי לזה בגלל שילוב של שתי סיבות.
הראשונה, אני לא ממש אוכל צ'יפס וחלק גדול מהארוחות בבית אני אוכל לבד עקב
עיסוקיה של זוגתי ונראה לי פשע לבזבז בערך ליטר שמן על שני תפו"א כי אין
מה לעשות עם שמן משומש כך ששופכים אותו.
השניה, שראיתי בסופר שקית של צ'יפס כזה מתפו"א מאיידהו שתמיד רציתי לנסות
אז קניתי. באמת היה מוצלח.
באשר לסעיף השמן, נפטרתי ממכשיר הטיגון החשמלי ועברתי לכזה שעובד על
אוויר חם, להפתעתי הוא באמת מתפקד נפלא.
כמובן שאני עדיין מטגן בשמן מאכלים שונים אבל לא בשמן עמוק.
אז כרגע במקביל לניסוי הנקניקיות עליו כבר סיפרתי אני עורך גם ניסויים בצ'יפס
קפוא, ניסית בינתיים 4-5 חברות שונות מארה"ב ואירופה, התוצאות נעות בין לא
רע לממש טוב.
ולמי שתהה, במכשיר האוויר החם ניתן להכין גם צ'יפס מתפו"א טריים וכמעט ללא שמן.
אחזור אליהם בתום הבדיקה.
 
הנה כפירה מכיוון אחר

אם חבל על בזבוז השמן, או על כמויות השמן שנכנסות לגוף שלך, למה לא להכין צ'יפס בתנור במקום בשמן עמוק? הרבה יותר טרי מצ'יפס קפוא, הרבה יותר קל ופחות מלכלך מסיר שמן עמוק, והרבה יותר בריא.
 

prizman

New member
ומה כתבתי שאני עושה ביומיום?

הצ'יפס הקפוא הוא רק לצורך הניסוי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חובבת צ'יפס זיג-זג קפואים של תפוגן, מכינה אותו בתנורון

(טוסטר אובן) כלומר ללא תוספת שמן (מצידי). הגרסה הרגילה היא של טוגנים עבים (יחסית), רק 4% שומן. הם מייצרים גרסה דומה למותג הפרטי של שופרסל, למי שאוהב (כמוני) את הטוגנים שלו דקים ופריכים (ומוכן לשלם את המחיר הבריאותי – אחוזי השומן עולים ל-6%).

מניסיוני כשחותכים סתם כך תפו"א טרי ומכניסים לתנור/ון רגיל לא מתקבלת אותה פריכות. זה לא מפתיע, בהתחשב בכך שגם בהכנת צ'יפס רגיל בד"כ מטגנים פעמיים (ומשרים את תפוחי האדמה החתוכים במים קפואים ויש גם כאלה שמקפיאים בין לבין) כדי לקבל את הפריכות. לדוגמה:
https://food.walla.co.il/item/2713918
http://www.mako.co.il/food-cooking_school/beginners-cook/Article-0530f9d76df9231006.htm
אני לא מטגנת, כאמור, אבל מניחה שהמוצר עובר איזשהו טיגון מוקדם במפעל, כלומר אני בעצם מבצעת את ההליך הסופי, אחרי ההקפאה.

השימוש בקפואים חוסך לי את כל ההתעסקות הראשונית, את הטיגון (שאני לא מעוניינת לבצע כלל, בין היתר כי הריח נורא בעיניי
) וכמובן בחירת זן תפוחי האדמה ה"נכון" (הלוואי שיכולתי להבדיל בין זנים מעבר לצבע הקליפה). יוצא פריך וטעים, לטעמי מן הסתם (אם כי גם החברים יצאו מרוצים) ואני אוהבת את הצורה כי היא מחזירה אותי לצ'יפס תלתלים של בורגר-ראנץ' (ואין כמו נוסטלגיית ילדות...
).
 

החתולית

New member
נשמע הגיוני

מצאתי בחו"ל זני תפוחי אדמה שלא מגדלים ומשווקים בישראל, וברור שמזנים שונים מקבלים מוצאים קפואים שונים.
&nbsp
המכשירים שעובדים על אוויר חם מעניינים אותי כבר זמן רב. איזה יש לך?
 

prizman

New member
את המכשיר הזה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=795605
מאוד ממליץ עליו.
סטייק לא אנסה להכין בו למרות שהם טוענים שאפשר אבל מלבד הצ'יפס הכנתי בו
קבב, פלאפל, דגיגונים ועוד, הכל יצא מוצלח ביותר מלבד הפלאפל שהיה רק בסדר,
אבל בפעם הבאה שאכין אני מאמין שהתוצאה תהיה טובה מאוד גם, הפקתי לקחים.
ואם תקני אז את השחור, הלבן מכוער.
לזוג המכשיר הרגיל מספיק אבל יש גם דגם גדול יותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הביקורות מפרגנות, אבל מתריעים מפני הכנת צ'יפס מתפו"א טריים

קראתי כמה וכמה ביקורות שכתבו שנדרש זמן רב והטוגנים פשוט לא יצאו טוב. לעומת זאת ציינו שעם קפואים הייתה הצלחה (וגם זמן ההכנה במכשיר התקצר משמעותית).
 

prizman

New member
גם אני קראתי כמה ביקורות כאלו

אבל יש לזה פתרון פשוט, בישול חלקי של התפו"א קודם, לא לוקח הרבה זמן
והטוגנים יוצאים מצויין.
מי שכתב את הדברים האלו כנראה חסר נסיון בבישול.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הכותבים טענו שהם פעלו עפ"י ההוראות... (שהגיעו עם המכשיר)

כל אדם שמכניס מכשיר חדש הביתה הוא חסר ניסיון בשימוש בו. לשם כך יש חוברת הוראות...
&nbsp
בכל מקרה, אם טוגנים קפואים יוצאים מצוין (וחוסכים התעסקות + זמן הכנה), אדרבא...
 

prizman

New member
יתכן.

אני אדם לכל הדעות או לרובן לפחות, מכניס מכשירים חדשים שאני חסר נסיון בהם
לרוב כולל הנ"ל ולא קורא את ההוראות ברוב המקרים.
במכשיר הזה בהוראות הכוונה כנראה למתכונים ומתכונים בכלל איני קורא.
איך זה עובד הבנתי, לא רק איך להפעיל אלא גם את עקרון הפעולה, מכאן נשאר
רק להפעיל את היצירתיות המסתמכת על ידע בבישול.
לא מתנשא על מי שנתקל בבעיה, רק מסביר שיש פתרון פשוט שאגב תקף גם
להכנת תפו"א שלמים בתנור.
 

prizman

New member
להתבלבל בנושאי אוכל בסיסי לא קורה לי כ"כ בקלות,

אם משהו אמור להפתיע אותך זו העובדה שצץ אצלי פתאום שיקול מוסרי ובהחלט
יש פה עניין של מוסר.
אין לי שום בעיה מוסרית לקנות הביתה סטייק ב 200 ש"ח לק"ג, יש לי בעיה מוסרית
להשתמש בשמן ומדובר ביותר מליטר כפי שכתבתי בהתחלה, סביב ה 2 ליטר אני
מניח פעם אחת עבור אדם אחד ואח"כ לשפוך אותו.
אם היה מדובר בשישה איש, אפילו ארבעה, זה גם היה בסדר מבחינתי, אבל
זו תהיה יומרנות מצידי לחשוב שזכותי ככה פשוט להשתמש בשני הליטר האלו
חד פעמית לאיזו תוספת ולשפוך אותם למרות שכספית זה לא מזיז לי כאשר
אני רואה עוני סביבי כל יום.
תמו דברי.
 
נכון, לכן כתבתי 'חששתי'...


מה שאני עושה כשמדובר בכמות קטנה, אני ממלאת שמן בסיר קטן ולא בצ'יפסר גדול.
וחוץ מזה, אחרי שימוש חד פעמי מספיק לסנן את השמן ולשמור אותו לעוד טיגון או שניים.
 

prizman

New member
לגבי הסינון והשמירה זה מאוד לא מומלץ בריאותית.

יש בעיה של התחמצנות.
 
התחלת לשמור על הבריאות? מהפך, פריזמן, מהפך!

כולל הכל? [אתה מבין למה כוונתי...]. אשריך.
 

החתולית

New member
הקשר הוא רק חומר הגלם

וקצת קצת המרקם והטעם המתקבלים. זה לא צ'יפס מטוגן פעמיים או שלוש, אבל זו אופציה קצת בריאה יותר ומשמינה פחות, למי שזה חשוב להם, וזו אופציה שמבזבזת פחות שמן.
 
למעלה