אז איפה אכלתם בסוף השבוע?

חיפאית88

New member
בראנץ' יום הולדת

את תחילת החגיגות הוחלט לציין בבראנץ' בפורמנ'ס בקריות (מתחם אדמירליטי, לא סגורה איזו קריה זו).

הבופה מאוד עשיר ומגוון ויחד עם זאת איכותי ומוקפד, הכל מכינים שם במקום והכל מרגיש טרי ונדיב. אהבתי במיוחד את השקשוקה תרד ושמנת (אפילו שבשיטת הפלטה הביצים עשויות לגמרי), את הסלטים המורכבים ואצבעות הפולנטה ופרמז'ן המטוגנות. גם מבחר הגבינות והאנטיפסטי היה מצויין. בקינוחים הצטיין הברד פודינג ופאי שוקולד מריר עם מסקרפונה, שאר הפאיים לצערי היו קצת מתוקים מידי לטעמי.
הצד החלש יותר הוא דווקא השתיה, אמנם ללא הגבלה אבל המיצים לא סחוטים טרי לדעתי וקפה זה נספרסו ואני מודה שאני לא מעריצה, אבל כיוון שמדובר על ארוחה שהיא יותר לכיוון צהריים מאשר ממש בוקר הקפה פחות אישיו מבחינתי.
היינו שם לפני כמה חודשים, קרוב למועד הפתיחה והואכל היה טוב אבל השירות על הפנים, לשמחתי נראה שהקדישו לכך תשומת לב וחל שיפור.

התמונות הן מהצלחות שאני ליקטתי בפייסבוק שלהם אפשר לראות תמונות של כל הבופה.

בהמשך השבוע יהיה דיווח על ארוחת יום הולדת מרפאלו קסטרא.



 

גברת ע

New member
בלבוי ת"א

שישי האחרון יצאתי עם חברות לבלבוי, בר קוקטיילים נחמד.
&nbsp
וייב כייפי ומוזיקה מעניינת, מלצרים לבושים בסטייל תקופתי - קצת מזכיר את הגטסבי בירושלים רק קצת יותר גדול ואוירה פחות חנוקה.
&nbsp
קוקטיילים מעניינים וטעימים .
&nbsp
גם בגזרת האוכל היה מאוד טעים.
&nbsp
לקחנו מנת דים סאם שרימפס שהייתה מעולה על רוטב עדין, כלכך התלהבנו מהמנה שהזמנו אחכ עוד אחת.
סנדוויץ ציפור עם בשר סרטנים היה מעולה אבל קצת כבד.
ביצה עלומה עם אספרגוס
פילה סינטה חתוך על קרם ארטישוק ושמנת
הכל היה פשוט טעים מאוד ומוגש בצורה מגניבה , אפילו הלחמניות שהוגשו היו על מעין שיפוד וחמאה שהוגשה בקונכייה.
&nbsp
סה"כ לתשלום יצא לנו כ700 שח ל 4 בנות שרצו לצאת להנות חשבון כלל את הקוקטיילים (חלקינו לקחנו 2 קוקטיילים) ואת כל מנות המזון .
&nbsp
היה מאוד טעים, מאוד כייפי, שירות היה מצויין, בהחלט נחזור שוב
 

Nרב

New member
הכל שם פיין אבל הקוקטיילים ממש ממש מתוקים

 

גברת ע

New member
אני אישית הלכתי על הפחות מתוקים

לקחתי בהמלצת המלצר משהו עם סאקה והקוקטייל הראשון שלי היה קליל וחמצמץ
 

anatc

New member
נקרא טעים!

המנות בגודל טפאס, מנות ראשונות או עיקריות?
 

mereng

New member
סופ"ש ירושלמי מוכתב מראש

סופ"ש מטעם העבודה, עם תוכן מוכתב.

התחלנו בארוחת בוקר בשישי במסעדת קדמה בממילא- המסעדה בשרית ולכן ארוחת הבוקר היתה פרווה. להפתעתי הצליחו ליצור ארוחת בוקר חביבה -
חביתות ירק, שקשוקה, בורקס תפ"א ובורקס פטריות, חצילים קלויים שלמים עם טחינה, סלט בורגול, סלט סלק, סלט בייבי עם צ'יפס בטטה, סלט כרוב, פשטידות של ירק וביצים (פשטידת תירס, פשטידת תרד וכו'), פוקאצ'ות לוהטות וחלות, חומוס, עלי גפן ובצלים ממולאים באורז. סכה"כ באמת חביב, אבל אני מודה שהתגעגעתי לגבינות.
היו גם קינוחים בקוביות קטנטנות - בראוניז, פאי אגוזים ועוד משהו עם מרציפן (?) שלא אהבתי.

התגברו יפה על המשימה, 120 איש אכלו בהנאה.

אח"כ סיור בשוק מחנה יהודה- שהיה עמוס מאוד מאוד ולכן הסיור היה פחות נעים אבל אינפורמטיבי. השאירו לנו 25 דקות זמן חופשי, אז רצנו לקנות קיגל ירושלמי חריף-מתוק, רוגעלך של מרציפן, פיצוחים מעולים !! של פיצוחי דני (כולל צ'יפס בננה שלא היה מתוק כלל אלא פיקנטי מלוח, מיוחד וטעים) וכנאפה.

ארוחת ערב כשרה במלון קראון פלאזה. רובנו מכירים אוכל של מלונות בשישי בערב- לצערי גם הפעם נפלו לקלישאות המוכרות. דג ברוטב חריף, צלי וכו'. לצערי לא טרחו להכין מנה חלבונית לצמחונים, אז הסתפקתי בתוספות וסלטים שהיו בסדר מינוס- בסדר מבחינת ביצוע, מינוס מבחינת חדשנות ועניין.

גם ארוחת הבוקר בשבת בבוקר במלון היתה קלישאתית - כולל ג'חנון, עוגת גבינה חמה וכו'. באמת שאין לי מה לכתוב, לצערי.
אפילו הלחמניות היו קצת יבשות.

בצהריים עזבנו את המלון, והחלטנו לעבור במורדן בר במודיעין לטייק אווי.
הבחור נהנה מההמבורגר שלו (לא זוכרת איזה, סורי), ואני ממנת הנאצ'וס ומנת פטריות ממולאות בגבינות ברוטב איולי נפלא.
 
אנחנו אכלנו בויוינו בחיפה.

אני הזמנתי מרק ערמונים עם כמהין וכו' (המרקים משתנים - זו לא מנה קבועה), שנראה נורא (כמו מים בצבע אפור-ביוב שכזה), אבל היה נהדר, עם שלל טעמים מצוינים שהשתלבו היטב יחד.
למנה עיקרית הזמנתי ניוקי ספיאדיני עם דלעת, ערמונים ואפונה שמגיע עם שיפוד פילה בקר. השיפוד היה מעולה (על אף שאני לא אוהבת פילה באופן כללי), ורק הרוטב של הניוקי לא היה מדהים, אבל בסך הכל מנה מוצלחת.
לקינוח אכלתי אפוגטו - גלידה וניל עם אספרסו - טעים מאוד.
בסך הכל אני מאוד נהניתי.
הבנות נהנו מהפסטות שלהן (שתיים בשמנת, ואחת פונגי).
חלק מהסועדים האחרים היו פחות מרוצים, וגם חלק מהמנות של אחרים שטעמתי לא היו מדהימות - הלינגוויני עם פירות הים, למשל, היה בתיבול קצת משונה, עד כדי כך שהוא הזכיר לי טעם של חטיף ולא רוטב של פסטה.
אבל מלבד נפילה פה ושם, הרמה הייתה גבוהה, ואשמח לחזור למסעדה.
 

milk man

New member
פלמינגו באילת

למסעדת הלויתן באילת יש ילד וקוראים לו פלמינגו.הפלמינגו פחות רשמי והיתרון הגדול בו שאפשר להזמין מנות

מה לויתן או מנות קטנות יותר,שהן גדולות דיין.אז מה היה לנו שם.חלקנו טרטר טונה עם מלפפון קולורבי,חזרת,פטריות

ורוטב סויה.מאד טעים. סלט סתיו,אנדיב עם גבינה כחולה,קוביות סלק,קרוטונים.מנה שאנחנו לוקחים כמעט תמיד.

מרק ארטישוק ירושלמי,שתמיד מזכיר לי את אבא שלי.סטייק סינטה 300 ג״ר.הבשר מגיע מנברסקה.היה מצויין.

מנה מוקטנת של נתח קצבים על מצע של פירה.מצויין.שתינו פרטי ורדו 2012 של נעמן,שהתאים מאד לארוחה.

לשמחתי המסעדה הייתה בתפוסה כמעט מלאה לכל אורך הערב









 

gastro101

New member
עוד 6 שבועות אנחנו שם מתכננת ארוחה בפלמנגו וארוחה

בלויתן
 

FiReBall

New member
נראה ששתי המסעדות חולקות הרבה מנות

סלט האנדיב, המרק וגם ההמבורגר (מהכתבה בהארץ) נאכלו הערב בלוויתן. אותם מחירים כנראה.
 

milk man

New member
פלמינגו ולויתן

חולקות תפריט זהה.המטבח אותו מטבח,הצוות אותו צוות.ההבדל הגדול הוא שבפלמינגו אפשר להזמין מנות מוקטנות

במחיר נמוך יותר
 

החתולית

New member
בראנץ' שישי בבבי, עמירם אחרי הצהריים, צהרי שבת באג'אויד

בסוף השבוע האחרון ציינו שנה למותו של קרוב משפחה אהוב, וכרגיל אצלי, הכל מתקשר לאוכל. הודעתי לבחור שאנחנו חייבים לצאת ולהתפנק לנו באיזשהו מקום, וחברה הציעה בראנץ' בבבי ברח' בן יהודה בתל-אביב. לא שמעתי על המקום, ובחיפוש בפורום מצאתי שאבנר כתב עליו דיווח לפני כמה חודשים.
&nbsp
בבי מוגדר כבר אוכל שכונתי, וזו התחושה שהוא מעביר.
&nbsp
משהו קצת מצחיק לגבי שם הבר / מסעדה - בתפריטים ובאינטרנט הוא נקרא "בבי", על החשבון מודפס השם "באבי".
&nbsp
הגענו למסעדה כמעט ריקה, שמצאה חן בעיני מהרגע הראשון. משהו בעיצוב הטיפה מיושן היה חם ומזמין, וגם השירות היה כזה. כשהיתה לי שאלה לגבי משהו, המלצרית קראה לשף לצאת ולענות עליה. הוא, בתורו, דיבר אתנו והזמין אותנו למטבח להריח ולטעום את הרוטב של הצ'ולנט שהוא מכין לשבת. המטבח היה מבריק!!
&nbsp
אחרי עיון בתפריט שרצינו להזמין בערך חצי ממנו, הבחור הזמין חומוס עם בשר טלה (45) - החומוס הוא מהסוג הגלילי / עכואי, כלומר טחון גס וחמצמץ. עליו הונחה כמות יפה של קוביות בשר טלה חם וגרגרי חומוס. הבחור העדיף לאכול את החומוס עם לחוח, ולא ממש הסכים לחלוק איתי את התענוג. חבל שלא צילמתי את הצלחת הריקה ונקייה למישעי

&nbsp
אני הזמנתי שקשוקה ירוקה שמבוססת על בשמל ומנגולד (47). גם אני העדפתי לחוח על פני חלה או פוקצ'ה. מה אגיד לכם? תענוג. הבשמל היה מתובל במוסקט ופלפל שחור, הביצים היו צהובות-כתומות ונוזליות (אבל בלי "נזלת"), והטעמים השתלבו מצויין. המנה היתה גדולה ומשביעה ולא הצלחתי לסיים אותה.
&nbsp
יחד עם קמפרי (28) ובקבוק טוניק (6) וערק איילות (24), שילמנו 150 ש"ח לפני טיפ.
&nbsp
זממתי לחזור בשבת לאכול צ'ולנט אבל הנער התעורר מאוחר מדי, והרעיון נשאר בשלב התכנון. אין לי ספק שנחזור לבבי, שהוא בר אוכל נעים וטעים.
&nbsp
אחרי הארוחה הזאת, טיילנו לאיטנו מבן-יהודה פינת נתן החכם, לאיזור נמל תל-אביב, לשתות בירה עם חברים בעמירם. אחרי 2 חצאי גינס, וקצת נישנושים, חזרנו הביתה שבעים, היישר לשלאף שטונדה מאוחר.
&nbsp
בשבת, הנער התעורר מאוחר מאד, ורצה בכל זאת שנלך לשבת יחד באיזשהו מקום. הוא הציע את מסעדת אג'אויד בזמר הסמוכה. המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום, אבלבגלל הכירות של הנער עם אחד המנהלים, נמצא לנו שולחן.
&nbsp
הזמנו את כל המנות למרכז השולחן:
חציל עם טחינה (25) וסלט ג'רג'יר עם אבוקדו (18) - שתי מנות פשוטות שהוגשו עם לאפה גדולה. סלט הג'רג'יר הוגש עם 3-4 פרוסות דקות של אבוקדו והיה חמוץ מדי לטעמי. החציל עם הטחינה היה בסדר, ולא מעבר לכך.
&nbsp
לעיקריות הזמנו מנת מנסאף עם בשר כבש בתוספת יוגורט מבושל (118) - האורז הצהבהב הוגש לשולחן בצלחת גדולה, ולצידו קערית עם יוגורט מדולל חם. כמות הבשר שהונחה על-גבי האורז הגיעה אולי ל- 100 גרם (לדעתי פחות). האורז היה עשוי כראוי וטעים, ורוטב היוגורט הוסיף חמצמצות שהיתה אמורה להיות ניגוד לבשר הכבש השמן, אילו היה שם מספיק בשר. מנה יקרה ומיותרת.
&nbsp
הזמנו גם סיניה אלג'ויד (89) שהיא סיניה טחינה קלאסית. מנה מצויינת ועשויה כראוי, עם קציצות בשר מתובלות מאד שנצלות בתנור עם טחינה. גם כאן, לטעמי התמחור גבוה מדי.
&nbsp
הזמנו שתיה קרה וקיבלנו בקבוקי שתיה עם קשים ללא כוסות.
&nbsp
הנער ידע מראש שירצה כנאפה לקינוח, ואחרי כמה נסיונות הצלחנו למשוך את תשומת ליבו של אחד המלצרים, כדי לבקש שיפנו את השולחן ולהזמין קינוח. אחרי ההזמנה, שאלו אותנו אם נהיה מוכנים לאכול אותו בחלק החיצוני של המסעדה, ועברנו שולחן בשמחה (אחרי הכל, הגענו ללא הזמנה).
&nbsp
הכנאפה (59) היתה גדולה יחסית, וכמו שהנער הבטיח, מצויינת. לא הוספו לה צבעי מאכל, ושפכו עליה רק מעט סירופ, כך שלא היתה מתוקה מדי. הנער וגם אני חשבנו שאילו היו משאירים אותה בתנור עוד כמה דקות, היא היתה אפילו טובה יותר.
&nbsp
הזמנו גם 2 כוסות תה עם נענע ואספרסו אחד. קיבלנו אספרסו ו- 2 כוסות עם מים חמים ונענע, ובחשבון חויבנו עבור "מים בזכוכית" בלבד.
&nbsp
שילמנו 337 ש"ח לפני טיפ. לדעתנו, סכום גבוה מדי עבור הארוחה שאכלנו.







 
יעקבס-כפר הרוא"ה

נפגשנו 3 חברות ביעקבס.המקום נעים ומכיל מקומות ישיבה, חנות לקניית גבינות לחמים ומאפים.
בשישי הומה אדם ונדמה לי שלא ניתן להזמין מקום.על מנת להזמין צריך ללכת אל הקופה ולקבל זמזם.
חלקנו פלטת גבינות מצויינות שהגיעו עם סלסלת מאפים מעולים וכובדנו בסלסלה נוספת ע"ח הבית(אחת מאיתנו חברה של מנהלת המאפייה אני חושבת).הכול היה מעולה.מגוון המאפים גדול ומרשים.הדבר היחיד שמפריע הוא כמות האנשים ביום שישי שמגיעים לקנייה בקופה שבה מזמינים אם אוכלים במקום והתור גדול רוב הזמן.מחוץ לחנות יש רחבה בה היו דוכנים לממכר ירקות/פירות, שמן זית, יין ויש ביתן קטן המוכר חומוס.סה"כ הכול נראה חמוד והומה אדם שאולי הכפר הקטן הזה לא ממש ערוך לכמויות.
נהננו מאוד
 

החתולית

New member
הם בנו שם יופי של מתחם

ויש בו גם חנות גלידה עם טעמים מתחלפים.
&nbsp
כפר הרוא"ה ממש לא ערוך לכמות האנשים שמגיעים אליו בימי שישי. בין יעקבס לרואה בקפה לחנות של שושנה, מדובר במאות מכוניות.
 
למעלה