שאלה לגבי התנהלות מסעדה - סליחה על החפירה

יעלוש968

New member
שאלה לגבי התנהלות מסעדה - סליחה על החפירה

ניסיתי להזמין מקום ל-18 איש (כולל ילדים) לשבת באחת המסעדות שקראתי עליה המלצות בפורום. מסעדה שנאמר עליה כי אינה יקרה. ואכן לפי התפריט נראה כי סכום של 100-120 ש" לאדם.
נאמר לי כי כמות כזו של אנשים מחייבת שימוש בחדר פרטי. (יש להם חדר המתאים לעד 26 איש). אולם מסתבר כי על מנת לשריין את החדר נדרשת מקדמה של 800 ש"ח ובנוסף הזמנת מינימום של 2600 ש"ח. כלומר מינימום 145 ש"ח לאדם. האם דרישה כזו מקובלת? זו פעם ראשונה שאני נתקלת בזה.
 
כן

דרישה כזו מצריכה הערכות מיוחדת של המסעדה
יותר מלצרים, יותר אנשי מטבח.
להוציא מנות ביחד ל שולחן של 18 איש זה לא פשוט.
כל הערכות הזאת צריכה להיות מאובטחת במינימום רווח למסעדה
 

Gרר

New member
ממש לא חפירה

לכמות כזאת של אורחים חדר פרטי נשמע לי כמו המלצה טובה. זה מקל גם על האורחים שרוצים לדבר ביניהם וזה קשה לעשות בחלל של המסעדה וגפ יאפשר למסעדה לשרת אתכם יותר טוב.

כמו כל עיסקה בין שני צדדים הכל פצוח למשא ומתן אבל על פניו…

המקדמה נועדה למנוע מצב שבו תבטלו ברגע האחרון והמסכדה תישאר עם חדר פרטי ריק באותו ערב. יכול להיות שזה לא נראה לכם סביר אבל במציאות הישראלית מקרים כאלה קורים לא פעם ולכן הדרישה נשמעת לי סבירה. יכול להיות שהייתי מעדיף להשאיר כרטיס אשראי לביטחון כמו שעושים בבית מלון אבל הדרישה לבטחונות למקרה של ביטול סבירה בעיניי

ךגבי המינימום - אישית הייתי מעדיף לסכם איתם מראש על תפריט סגור לאירוע. בדרך כלל מקובל מנות ראשונות וקינוחים למרכז השולחן ובחירה מתוך רשימה סגורה של עיקריות. זה מונע הרבה אי נעימויות. אתם יודעים מראש כמה תשלמו וגם האורחים שלכם לא ירגישו שמישהו מחייב אותם לאכול מעבר למה שרצו.

סידור דומה עשינו במסעדת מיתוס בתל אביב. ממליץ לבדוק אותם.
 

יעלוש968

New member
תודה על התשובה המפורטת

במקרה שלנו כל משפחה משלמת עבור עצמה, ולא מדובר על ארוע שאנחנו עורכים.
בכל מקרה הזמנו במקום אחר (לה טרה פרומסה בקיבוץ גת), לא נדרשנו להתחייב על כלום.
 

gastro101

New member
אשמח אם תחזרי לדווח איך היה שם ו..כמה עלה לבסוף

בכל טיולי העבודה שלנו , לא מצליחים למצוא מסעדה ל 30 איש במחיר סביר, בצהרים
 

יעלוש968

New member
לצערי עקב מספר חולים

נאלצנו לדחות את המפגש.
בעבר אכלנו שם ונהנינו מאוד. במיוחד מהקבב עם סלט הסלק ומחזה עוף בקארי וקוקוס. שונה לגמרי בטעמו מהגרסא התאיילנדית.
צריך לקחת בחשבון שאין מנות ילדים וגם אין שתיה למעט מים ויין.
לפתיחה מקבלים לחם נהדר עם שמן זית נפלא שבעלי המקום מכינים ומוכרים.
עברו שנתיים כך שאני לא זוכרת מחירים אבל הם לא היו בשמים.
 

החתולית

New member
מקובל ונהוג

בגלל כל הסיבות שהוזכרו.
&nbsp
אני מסכימה עם Gרר לגבי תפריט מוסכם מראש. באירוע כזה, הסכמה מראש על תפריט, תמנע תקלות אפשריות.
 
למעלה