יש כבר סיכומי שנה
למשל:

prizman

New member
כתבה מעניינת.

לא שאני מסכים עם הכל אבל עם הרוב כן.
די התייחסו לדברים נכון
תודה על הקישור, לא קראתי את זה
המשפט העיקרי שתפס את תשומת ליבי היה זה.
כתבתי על זה בפורום פעם.
"לזכיין החדש או למסעדן החדש יש פחות כסף להשקיע. זכיינים חדשים שמגיעים לשוק ורוצים לפתוח מסעדה הולכים רובם ככולם למודל של 500–700 אלף שקל השקעה, ולא נכנסים לפנטזיות של 2–3 מיליון שקל. זה נובע בעיקר מזה שהבנקים חסמו את הענף."
אף פעם לא הצלחתי להבין את הסכומים האלו.
לגבי ההיטל על עובדים זרים זה כנראה נכון.
לפי מה שקראתי זה יצר בעיה ממשית למסעדנים
אבל הכתבה בכלל מעניינת.
גם נושא הכשרות למשל. וגם נושא המסעדנות בחו"ל.
טוב שהעלית את זה כי לא יצא לי לקרוא קודם.
 

החתולית

New member
גם מאיה דרין מסכמת בישראל היום

מסעדות השנה - טאיזו ומלגו ומלבר
מזנוני השנה - דה באן והקוסם
המגמה החשובה של השנה - מטבח ישראלי חדש
עשתה לה את השנה - בר א וין
המדוברת של השנה מחוץ לתל אביב - לויתן
&nbsp
http://www.israelhayom.co.il/article/524375
 
למעלה