יידישע שרימפסען.

prizman

New member
יידישע שרימפסען.

בעבר נתקלתי בשלושה נסיונות גידול שרימפס בישראל, שניים מהם בנגב ואחד בערבה.
שלושתם נכשלו, לא יודע מאילו סיבות.
לא מזמן שמעתי על נסיון גידול שרימפס נוסף, בקיבוץ כפר רופין.
חיפוש ברשת גילה שאכן יש או היה דבר כזה, האזכורים שלו מועטים ומהשנים 2015-16.
מישהו שמע על המיזם הנקרא "ארתור", האם עדיין פעיל, משהו?
סתם מתוך סקרנות.
 

Maldini Girl

New member
כן. גם טעמתי

ברוטנברג (מסעדה בגשר הישנה) השף מגיש שרימפסים מכפר רופין והם ממש יופי (ואולי זה בזכות השף.. אבל עושה רושם שחומר הגלם עצמו מצוין)
בתמונה, לא יודעת כמה מצליחים לראות, מנה של פולנטה ועליה קלמרי ושרימפס ברוטב סרטנים. בתפריט כתוב שהשרימפס מכפר רופין (ניתן לראות זאת גם בתפריט שלהם באינטרנט).
התמונה לא יפה אבל המנה מהממת.

 

prizman

New member
תודה.

זה מהשנההאחרונה?
עד לקראת סוף 2016 מצאתי עדויות לקיומם. אשמח לדעת שהם מצליחים.
באחת הכתבות דובר על גידול שנתי של 1.5 טון נכון לזמן הכתיבה, זה ממש לא הרבה.
 

Maldini Girl

New member
התמונה הספציפית הזו צולמה לפני שנה בדיוק

(דצמבר 2016) אבל אכלתי אותה עוד לפחות פעמיים מאז כולל פעם אחת לפני כחודשיים
לפי התפריט שלהם באינטרנט הם עדיין משתמשים בשרימפס של כפר רופין.
 

prizman

New member
מידע מעניין. השכלת אותי.

מקווה שהמיזם הזה יצליח.
אלו שהכרתי ומדובר על לפני 15-20 שנה נכשלו וחבל.
לפחות העסק של דגי החידקן לקוויאר בקיבוץ דן כנראה מצליח,
זה כבר נחמד.
 

prizman

New member
בכל זאת, זה באמת מעניין אותי,

יש לעוד מישהו מידע בנוסף?
לתפיסתי הצנועה זה דבר מעניין.
 

25306yosef

New member
האם זה לא נכון לכתוב בעברית שרימפ בלי האות ס' בסוף?

לטענתו של מר יעקב שקד שהוא אביר השפה העברית, השימוש הנפוץ והמקובל ביותר בעברית במילה שרימפס הוא שגוי לחלוטין. ולטענתו של מר שקד הנכון בעברית הוא שרימפ בלי האות ס' שבסוף.

אני אישית נוטה לקבל את עמדתו ואת דעתו של מר שקד ולא את המקובל והנפוץ שלדעתי הוא אכן שגוי לחלוטין.

מה דעתכם בעניין זה?

*********

נ.ב. - מר יעקב שקד הוא המחבר של המדריך הישראלי החדש ליין שיצא בעברית לא מזמן ונמכר באופן בלעדי רק בכמה חנויות יין מובחרות.

אני באופן אישי מאוד אוהב את הכתיבה המשובחת של יעקב שקד וגם את הכתיבה המשובחת של אביטל ענבר. שניהם יודעים לכתוב יפה.
 

prizman

New member
עמדתי היא נגד קישקושים.

עמדך לא ממש מעניינת אותי.
 

25306yosef

New member
למה אתה חושב (או בטוח) שמר יעקב שקד הוא קשקשן?

ולמה אתה לא מגיב עניינית לגופו של עניין?

אני אמנם לא מכיר אותך כלל, אבל אני בכלל לא מעריך אנשים שמתחמקים מלהשיב עניינית לגופו של עניין ובוחרים להסיט את הדיון לנושאים אחרים. ראה את תגובתו העניינית של מיכאל שנכתבה מטה לגופו של עניין, אפשר גם להגיב בצורה עניינית לגופו של עניין בלי לכנות אדם כקשקשן.

בשרשור השני של הסיור בעכו כתבתי וציינתי במפורש כמה פעמים את הנושא של מסורתיות ופולקלור, אך ככל הנראה אתה ניסית להסיט את הדיון מנושא הפולקלור והמסורת לנושא אחר (בריאות?) שלא קשור לפורום וזאת במקום להגיב לגופו של עניין על הפולקלור והמסורת הערבית שהיתה פעם וכיום ספגה שינויים והשפעות זרות.
 

prizman

New member
למה אתה חושב שאני חושב על מה שאתה כותב?

נסה למצוא לך משהו מעניין בחיים וכדאי שתלמד את התחום לפני שתבטא דעה לגביו.
 

25306yosef

New member
אפשר גם להגיב בצורה עניינית ומכבדת ולא בצורה מזלזלת.

ואם אין לך מה להגיב בעניין השרימפ, אז עדיף לשתוק.
 

מיכאל ג

New member
היות שגם "שרימפ" זה לא בעברית...

אז אני לא רואה מה הטעם להתווכח על זה. ככה או ככה המלה בעברית היא חסילונים.
באנגלית אכן שרימפ הוא גם צורת הרבים.
מבחינתי לפחות שיגידו שרימפס, עדיין עדיף על שרימפסים (גם כאלו יש)
 

החתולית

New member
לא נכון לכתוב שרימפ או שרימפס בעברית

מפני שאלה מילים באנגלית. האחת מתייחסת לחסילון יחיד והשניה לחסילונים רבים.
&nbsp
בארץ נהוג להשתמש במילים שרימפ ושרימפס, וטענתו של מר שקד שגויה לחלוטין.
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
מה לעשות, אני כותב בפורום ישראלי אבל לא מישראל.

וברוב המקרים אני כותב בפורומים לא ישראלים, גם לא מישראל.השפה המשותפת בחו"ל היא אנגלית.
לא מכיר דרך אחרת לתקשר עם סיני או הודי.
ישיבות וועד הבית הן באנגלית, הצרפתים, ההודים והתאילנדים בבניין והישראלי שאני לא יצליחו לנהל
יצליחו לנהל ישיבה באופן אחר. רק בגלל הסיבה הפשוטה שיש רק שפה בין לאומית אחת והיא אנגלית.
במסעדות תמיד יהיה תפריט גם באנגלית. מה לעשות. רוצים שידעו מה הו מציעות וזו הדרך היחידה.
להיות קנאי לשפה יכול להיות נחמד למישהו, אבל זה חסר תועלת.
 

prizman

New member
נכון שחסילון זו המילה הנכונה בעברית לשרימפ כרגע,

לא בדקתי מהיכן ולמה היא הומצאה.
רק שהיא לא שימושית לכלום ואני אדם מעשי למדי.
חפשי את במנהטן חסילונים, יחסלו אותך כנראה.
 

superman1234

New member
למה זה בכלל חשוב ?

חשוב שהשרימפסים יהיו איכותיים, במחבת עם חמאה איכותית (מומלץ מזוקקת) ועם יין איכותי, (אני מעדיף יין לבן).

מאחר ובלאו הכי הוצאת את הפתיל הזה מתחום המסעדנות, יש לי שאלה אליך. בכרטיס שלך כתוב שאתה "פנוי ומחפש", אבל גילך לא מופיע. אם תוסיף את הגיל אולי אמצא לך שידוך ראוי וברוח כותרת הפתיל "הנ[a]אייה שידך"
 
למעלה