ביסטרו פול ברט, פריז

החתולית

New member
ביסטרו פול ברט, פריז

פריז קיבלה את פנינו עם מזג אוויר קר ומעונן. אחרי נסיעת אובר נוחה מאד, הגענו לדירה ששכרנו בפלאס דה ווז' ויצאנו לסופרמרקט הקרוב לקניות בסיסיות. אני יכולה להסתובב בסופרמרקטים ושווקים במשך שעות, אבל הפעם התאפקתי. קנינו חלב, קצת עוגיות וחטיפים, ושני קינוחים - פודינג אורז וקינוח ערמונים. שניהם התגלו כמצויינים, והלואי והיו לנו כאלה בארץ.

הזמנתי מראש מקום בביסטרו פול ברט, ואחרי מנוחה קצרה ומקלחות, נסענו למסעדה.
כשהגענו בשמונה בערב, המסעדה היתה כמעט ריקה, וחשבתי לעצמי שאולי היה מיותר להזמין מקום. תוך זמן קצר המסעדה התמלאה לגמרי.

המלצר והמלצרית ששירתו אותנו היו אדיבים, חייכניים ומלאי חוש הומור. הם דיברו אנגלית בסיסית, ובשילוב עם הצרפתית הבינונית שלי, הצלחנו להסתדר.
התפריט (שהיה לי לא נעים לצלם) כתוב בגיר על לוח ומובא לשולחן במעמד ההזמנה. על הקיר תלוי לוח קטן נוסף ועליו פירוט של הספיישלים - ביצים עם כמהין, סטייק פילה ברוטב פלפל, קוט דה בף זוגי ועוד. לוח אחר מפרט מאין מגיעים הבשרים המוגשים במסעדה.

המסעדה מציעה ארוחה של מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח ב- 41 אירו, או הזמנה א-לה-קארט. החלטנו לקחת ארוחה אחת, ושתי מנות. חלקנו את כל המנות, והמלצרית הציעה להגיש לנו את שתי הראשונות יחד, ולאחר מכן כל עיקרית בנפרד. הצעה חכמה.

פתיח:
צלוחית עם 4 גוז'רים קטנטנים וחמדמדים הוגשה לשולחן, עוד לפני שהוצג לנו התפריט. פתיחה נחמדה וטעימה שמאפשרת לאנשים רעבים להזמין כשהבטן לא מקרקרת.

המוטיב החוזר של הארוחה, היה חומרי גלם משובחים שטופלו נכון ותובלו בצורה שמוסיפה לחומר הגלם, אבל לא מטילה עליו צל.

ראשונות:
ביצים עם פטריות כמהין (30 אירו) - שתי ביצי עין עשויות בצורה מושלמת, עם חלמון כתמתם ונוזלי במידה הנכונה ועליהן פרוסות כמהין טריות. זו מנה שאינה חלק מהתפריט הרגיל, וידעתי שאין סיכוי שאוותר עליה. לכאורה מנה פשוטה מאד, למעשה מנה מושלמת עשויה מחומרי גלם משובחים, עם טעמי אוממי מודגשים שכבשו אותי. לא ממש הסכמתי לחלוק אותה עם הבחור. ניגבתי את הצלחת עד תום עם הלחם שהוגש לנו.
תבשיל דיונון עם צ'וריסו - הבחור אכל את רובה ואהב מאד. אני רק טעמתי. הדיונון היה עשוי מצויין, התיבול היה מדוייק ולא משתלט מדי ובסך הכל, מנה טובה מאד.

עיקריות:
סטייק טרטר - בדרך כלל מוגש עם צ'יפס וסלט ירוק, אבל המלצרית הציעה לוותר על הצ'יפס ושמחנו לקבל את הצעתה. ההגשה, צרפתית קלאסית, צלחת עם סטייק הטרטר ולידה צלוחות עם שאלוט קצוץ, רוטב ווסטיר, טבסקו וחרדל. הסלט הירוק הוגש בקערית גדולה, תובל בפשטות הנדרשת והשלים את הבשר הנא.
מנה קלאסית משובחת ששוב נתנה לחומר הגלם הטוב לדבר, עם תיבול שמחמיא לו.
לאחר שסיימנו הוגשה לנו המנה העיקרית השנייה - סטייק פילה ברוטב פלפל ולידו צ'יפס (34 אירו). מנה שהזמנו מתפריט הספיישלים. למרות שאנחנו בדרך כלל נמנעים מסטייקים עם רטבים, החלטנו לזרום עם התפריט הקלאסי. לא נשאלנו לגבי מידת עשייה, אבל הסטייק הוגש מדיום רייר בצלחת מלאה רוטב פלפל קלאסי. הסטייק וגם הרוטב היו מצויינים, והצ'יפס עבודת יד היה מטוגן פעמיים (ואולי שלוש), פריך בחוץ ורך בפנים - בדיוק כמו שצ'יפס צריך להיות. טבלנו את הצ'יפס ברוטב הפלפל, ונהננו מכל נגיסה. לא סיימנו את הצ'יפס, אבל לא נותרה פיסה מהסטייק.

את הקינוח הזמנתי עוד לפני כל המנות האחרות. היה לי ברור לגמרי מה נאכל בסוף הארוחה - סופלה גרנד מארינייר. עוד מנה קלאסית שהיתה עשויה בצורה מושלמת. זה היה כמו לאכול ענן.
בשלב זה כבר היינו די מותשים, אחרי טיסת בוקר וארוחה ענקית (גרגרנים שכמותנו) ושתי כוסות יין, לכן גם את הסופלה לא סיימנו.

שילמנו 119 אירו לארוחה ראשונה מתוך סדרת ארוחות משובחות (ואחת לא מוצלחת שלא נזכיר יותר) בפריז קרה של דצמבר.

בשולחנות לידינו אכלו מנות פירות ים ודגים שנראו מצויין.

Bistrot Paul Bert - 18 Rue Paul Bert 75011 Paris. Tel: 01-43722401
לא להתבלבל עם המסעדה ברח' פול ברט 6.







 

gastro101

New member
תודה, עוד אחת לאוסף לבקור הבא שלנו...מקווה

להמשך דיווחי פריז. איך היתה הדירה?
 

החתולית

New member
מיקום הדירה מושלם

ברחוב קטן שיוצא מפלאס דה ווז', בקומה שניה עם מעלית. שני צעדים שמאלה יש פטיסרי-בולנז'רי, מרחק 5 דקות הליכה יש מונופרי גדול, ובמרחק דומה יש כמה תחנות מטרו.
&nbsp
הדירה עצמה היא דירת סטודיו שהיתה לנו קצת צפופה בגלל הריהוט, שלטעמנו היה גדול וכבד מדי לדירה קטנה כזו.
&nbsp
המיטה היתה נוחה למדי, בארון היו מספיק מגבות לבנות (כמו במלון) ומצעים. החימום המרכזי עבד מצויין, ויש בדירה גם מזגן לעונה החמה.
&nbsp
חלקים מהארון והשידה בחדר, תפוסים על-ידי מצעים, מגבות, שמיכות ועוד. נותר מעט מקום לבגדים והדברים שלנו. באנו רק ל- 4 ימים אז זה לא הפריע מאד.
&nbsp
המטבח קטנטן. מצוייד בכירה חשמלית של 2 פלטות, קומקום, מיקרוגל וטוסטר אובן. יש גם מכשיר לקפה פילטר, אבל צריך לקנות את הפילטרים והקפה. ראינו סירים ומחבתות בארון. יש צלחות וכוסת, אין כוסות יין.
&nbsp
חדר האמבטיה מחומם גם הוא ויש מספיק מתלים למגבות ולבגדים. הארון הקטן מתחת לכיור, תפוס בחלקו על-ידי חומרי ניקוי. האמבטיה עצמה מאד גבוהה, היה קשה להכנס ולצאת ממנה.
&nbsp
היות שהיה קר מאד, לא פתחנו חלונות ולתחושתנו היה קצת ריח של עובש בדירה. הסבנו לכך את תשומת ליבה של בעלת הדירה, ואני מקווה שהיא תטפל בבעיה.
&nbsp
למרות כל זאת, אם נרצה לשכור שוב דירה בפריז, בהחלט נחשוב על הדירה הזאת, ורק נהיה יותר מוכנים לקראת מה אנחנו באים.
 

gastro101

New member
אם כך אני ממליצה מאד על הדירה בה שהינו באוקטובר

ברובע ה 11
מרווחת מאד, חדר שינה, סלון בו לא ישבנו, פינת אוכל עם שולחן עגול גדול וכורסאות סגולות , לאחת הצמדתי מנורת קריאה . חדר אמבטיה מרווח עם מקלחת כמו במלון כרמים .
במטבח מכונת אספרסו, קנינו קפסולות
ארון מצויד בכל כולל , כמובן, גביעי יין
המחיר היה כ 100 ארו ללילה, היות ושהינו שבוע קבלנו הנחה
לא התבקשנו לשלם על הגעה מאוחרת. המפתח חיכה מתחת השטיח
פגשנו זוג שהתבקש לשלם עוד 80 ארו על הגעה מאוחרת- לציין שחיכתה להם בחורה שהדריכה . לא היינו זקוקים להדרכה
נקראת הדירה של פדריק
כמובן האזור עתיר בולנז'ריות, בעלי כל בקר קנה באחת אחרת עד שהגענו למסקנה מי הכי טובה, שבנו
בסמוך חנות גבינות , סניף יחסית קטן של מונופרי קניתי שם ריבת משמש של המותג שלהם- נפלאה. לצערי חששתי (שלא בצדק) ממשקל יתר ולא קניתי כמה צנצנות .
אזור לא של תיירים, אפילו הסתפרתי במספרה הסמוכה לדירה
והכי מצטערת שלא אכלנו במסעדה ויאטנמית סמוכה , הלכנו להאנוי קפה והיה גרוע , פעם הבאה אשמע בקולו
 

החתולית

New member
היתרון של הדירות של עדה בורק

הוא שמשלמים בישראל ומקבלים את המפתח בישראל.
&nbsp
מצחיק אותי שצריך לשלם על הגעה מאוחרת. אני מבינה תשלום על הגעה מוקדמת, או עזיבה מאוחרת, אבל הגעה מאוחרת?
 
הכוונה להגעה אחרי או לפני שעות העבודה המקובלות

כשמקבל אותך נציג של החברה המשכירה.
על הגעה מוקדמת או יציאה מאוחרת לא משלמים אם הדירה פנויה. ואם אינה פנויה גם תשלום לא יהפוך את האופציה לרלוונטית.
 

החתולית

New member
ברור שאם דירה אינה פנויה, אי אפשר להכנס אליה

כששכרנו דירה בברצלונה, הגענו אחרי תשע בערב, ולא נדרש מאתנו תשלום נוסף.
&nbsp
למיטב זכרוני, בדירה בפריז היא מבקשת תוספת תשלום על עזיבה מאוחרת. היות שמקבלים את המפתח בארץ, אין התעסקות עם נציג בחו"ל.
 
יש גם אוכל צרפתי בקוסומוי

אחרי שדגמנו לא מעט מסעדות תאילנדיות (חלקן מצויינות) קיבלנו המלצה על מסעדה עם אוכל צרפתי
השם LE PETIT BOUCHON מאד מחייב ואכן למרות המראה התאילנדי של המסעדה (שולחנות וכיסאות פשוטים ושולחן ביליארד- לשמחת הנכדים) הבעלים שף קונדיטור צרפתי השכיל להביא שמהוא מצרפת לקוסומוי
זה התחיל בצדפות נהדרות (מצרפת) 6 יח' ב120 באט (15 ש"ח) זה המשיך בנתח קצבים (אמנם דק יחסית) אבל עשוי נכון - מדיום רייר

פילה (2) של דג דורי עשוי מדהים (בהשוואה לסגנון התאילנדי) עם הרבה חמאה וטוויסט של קמצוץ שמן קוקוס
אני העזתי ללכת על סטייק טרטר ("האשמה" על הדיווח של החתולית") שהיה לא פחות ממצויין למרות שהשאלוט והצלפים היו כבר בפנים גם הצ'יפס היה נהדר זהוב פריך מבחוץ ונימוח מבפנים ולא שומני כל וכלל
לא ויתרנו על קינוח צרפתי (שף קונדיטור) פרופיטרול שהיה בהחלט סביר
דווקא בגזרת היין לא היה יין צרפתי אלא סובניון בלאן מצ'ילי שהיה טוב ומתאים







 
למעלה