הסיור בעכו
לטעמי הסיור בהדרכת נורית פורן ואסאמה דלאל, היה מרתק. ביקרנו עשרות פעמים בשוק של עכו, ולא הכרנו את מרבית המקומות בהם ביקרנו.
 
התחלנו בחומוס חומוס אל עבד אבו חמיד - מסעדה קטנה בצד המערבי של השוק. ארין מגישה בה אוכל עכואי שלא אכלתי כמוהו בעבר בשום מקום.
 
המשכנו למאפיית הפיתות של אבו עדנאן - כאן טעמנו היישר מהטאבון, פיתות עם בצל ועגבניות ועם זעתר וסומאק.
 
עצרנו בבית של פאטמה עיסא - בשלנית עכואית שהכינה לנו דוואלי (עלי גפן) קטנים וחמצמצים שמתבשלים בסיר עם שומן כבש (מעדן שקשה היה להפסיק לאכול), ושולבאטו, תבשיל בורגול עם עגבניות, קישואים פלפל אדום ובצל.
 
בחנות התבלינים של מרוואן כורדי שמענו על תבלינים שונים, על בורסת המוסקט, על הרכבים של בהרט וראס אל חנות, קארי ועוד. בתמונות אפשר לראות שהחנות עצמה מעניינת גם בלי התבלינים.
 
בפלאפל שמסייה טעמנו פלאפל שהוא לא פלאפל אלא כדורי זהב. הריני להצהיר שהחרפרף ששמו לי בקטנה ברבע פיתה עם כדור פלאפל, לימון כבוש וטחינה - החרפרף הזה, היה חריף מאד.
 
בממתקי קשאש אכלנו כנאפה בתוך בייגלה עם שומשום (הזוי אולי, אבל מאד טעים).
 
בחנות הדגים של עבד, שמענו הסברים על הדגה והדיג בישראל, ואכלנו סביצ'ה עם תותים, נענע ופלפל חריף (לא לדאוג, היתה מי שדאגה למצוא לי פיסת דג שלא נגע בה פלפל).
 
סיימנו בחנות הממתקים של עלי שהיא עולם ומלואו של נוגט, ממתקים מפירות ואגוזים ועוד.
 
מבחינתי הסיור היה הצלחה גדולה.