שני מקומות חדשים בירושלים

Maldini Girl

New member
שני מקומות חדשים בירושלים

סתם, זה כנראה לא OMG, אבל בשבילי זה כן. כירושלמית אני תמיד מחפשת את המקומות החדשים והמרגשים. ובימים האחרונים יצא לי להגיע לשניים כאלה.

R&R Diner
בגלגול הקודם קראו להם עזה 40. אבל אז הם עברו למיקום חדש ומרכזי יותר ושינו שם וגם קצת חידדו שהז'אנר הוא דיינר אמריקאי. מאז שפתחו הם הצליחו לעורר הרבה מאד רעש בירושלים והרבה מאד התנגדות מצד אחד, מה שהביא גם לתמיכה גדולה מצד הציבור החילוני בעיר.
הייתי שם פעמיים בשבוע האחרון. בביקור הראשון הייתי עם אחותי. לראשונה חלקנו כדורי מאק אנד צ'יז. הכי אמריקאי שיש אבל לא יכול להיות לא טעים. לעיקריות חלקנו כנפיים ברוטב שמנת-צ'ילי וסנדוויץ' פילדלפיה.
הכנפיים לטעמי יכולות להיות עשויות מעט יותר אבל הרוטב מצוין והסנדוויץ' היה סבבה. הוא בא עם תוספת צ'יפס שבעייני לא מוצלח, בלשון המעטה. למה צריך לגלגל צ'יפס בתוך סולת/קמח תירס/ קמח ואז לטגן אותו שוב? זה רק מוסיף לו אבקתיות לא מוצלחת.
סה"כ כ140 ש"ח.
בביקור השני היינו בהרכב של ארבעה. הוזמנו לראשונות קלמרי מטוגן, מנה ענקית והסועד התענג עליה. מקלות שרימפס מטוגנים - מנה בינונית ומצוינת. סלט קינואה שהסועדת אהבה מאד וכנפיים בושמנת וצ'ילי. הזמנו גם טבעות בצל שהיו מעולות. ציינו לעצמינו שזו מסעדה שמאד בקלות אפשר להזמין בה רק מנות מטוגנות ולפעמים זה קצת אובר. גם ציינו שהרטבים שהתלוו למנות היו יופי.
לעיקריות: שרימפס אנד צ'יפס- השרימפס היה טוב והצ'יפס אותה הערה. סלט קיסר שבעייני היה מצוין אבל הסועדת לא כ"כ אהבה וטענה שהקרוטונים בתוכו גדולים מידי. ושתי מנות של סטייק עם ביצת עין. אחת בתוספת סלט ירוק והשניה עם פירה. הסטייק הגיע במידת עשייה מושלמת והביצה בדיוק כמו שאני אוהבת. היה חסר לסטייק תיבול והפירה היה לא חם מספיק (ואני קיבוצניקית שמורגלת באכילת אוכל קר) אבל פרט לכך הפירה היה מצוין. הסטייק היה לא מהמשובחים שאכלתי אבל השילוב הכללי היה מוצלח.
סה"כ אחלה אופציה לארוחה אמריקאית של שבת בצהריים או חמישי בערב או תמיד. המחירים נוחים ותכלס נהנינו.

JLM סושי
היום הלכתי עם אמא לעיר העתיקה לחפש סממני חג מולד שלא ממש מצאנו. בחזור הייתי רעבה והצעתי שנעבור במקום חדש שנפתח לאחרונה בשם JLM סושי. היינו מאד ממוקדות ורק רצינו רול לכל אחת.
התיישבנו והזמנו מיד. לקח בערך חצי שעה עד ששני הרולים הגיעו. בינתיים גם ביקשנו מים וקוקטייל וכל פעם הביאו כוס מים ולא קנקן, שזה יכול להטריף אותי.
הזמנו מאקי סלמון ואינסייד אאוט טונה. הרולים היו פשוטים וטובים. כמו שסושי צריך להיות. המחירים נעים בין 26-42 שקלים לרול שזה מחיר די סביר.
תכלס מאז שסאקורה נסגרה, אי שם לפני כמה שנים, לא יצא לי לאכול בעיר סושי טוב, אז טוב לדעת שיש מקום חדש.
יש עוד מנות בתפריט וחלקן אפילו נראות מעניינות כמו לחמניות מאודות ממולאות בשפונדרה. אבל הפעם היינו ממוקדות מטרה במיוחד.
סה"כ 112 ש"ח (שני רולים+קוקטייל) לפני טיפ.

אז רק שתדעו שיש דברים חדשים ואפילו טובים בירושלים :)



 

החתולית

New member
על הדיווחים

הדיינר נשמע כמו מקום שצריך ללכת אליו עם קרדיולוג צמוד
 
שתי תוספות חשובות לעיר

מאוד נהננו ב-JLM, שלגמרי מהדהדת בעיני את סאקורה. ייתכן וזה קשור לסיוע שיענקל'ה תורג'מן, השף, קיבל מבועז צאירי בתחילת הדרך (ואולי גם לעובדה שבנו של צאירי הוא טבח במקום). סלט הקיסר שאכלתי שם היה אחת המנות המפתיעות והטובות של השנה האחרונה בירושלים.

לגבי R&R לצערי החוויה שלנו הייתה פחות טובה. יש לי הרבה מה להגיד על המקום הזה (ואת הרוב תיאלצו לקרוא במדור שלנו), אבל בגדול אני מרגיש שהוא עושה הכל קצת יותר מדי וקצת "דווקא" מדי. את הצ'יפס חיבבנו דווקא, אבל טבעות הבצל במקרה שלנו היו חסרות טעם ובעיקר חסרות מלח (בעיה שחזרה בעוד לא מעט מנות). מצד שני, כריך רובן היה נהדר ממש וגם קינוח שהוא וריאציה על סמורס היה יציאה חביבה וראויה. זה מקום שלהרבה מאוד אנשים שהם הקהל הטבעי שלו (ירושלמים חילוניים מבוגרים, אלה שמחזיקים את בועת המסעדות בעיר) יהיה קשה מאוד לבלוע אותו. אה, והתפריט של המקום הוא בלי שום ספק הגרוע ביותר שאי פעם נתקלתי בו מבחינת עיצוב. לא קריא, לא צליח, לא עושה חשק להזמין שום דבר. העובדה שזה הדבר הראשון שפוגש את הסועדים במקום היא על גבול ההרסנית בעיני.
 

Maldini Girl

New member
מסכימה בנוגע לעיצוב התפריט

צריך לקרוא 10 פעמים ובפעם התשיעית אתה מגלה שעוד פספסת מנות שבגלל העיצוב המקושקש לא התייחסת אליהן בכלל.
&nbsp
בנוגע לקהל, אני חושבת שדווקא הם מכוונים לקהל החילוני הצעיר יותר ושלא סתם "שדרגו" את המיקום מרחביה למרכז העיר שיש בו הרבה מאד סטודנטים. המחירים שם מאד נוחים. גם אין ספק שמבחינת תיירים זה לוקיישן נוח יותר.
&nbsp
בנוגע לטבעות הבצל אצלינו הן היו מצוינות. המנה היחידה שסבלה מחוסר מלח הייתה הסטייק. אז אולי עניין של יום.
בכל מקרה מבאס שהייתה לכם חוויה פחות טובה. כמו ששמת לב בטח גם הארוחה שלנו לא הייתה חפה מבעיות. מקווה שאולי זה סממן של התחלה ומקווה שיתייצבו בהמשך. בגדול אני תמיד בעד כל מקום שפתוח בשבת בעיר.
 
למעלה