השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


מוקדם, מחמת הטיסה לפריז.
השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
כשויקטור גלוגר ואוראל קמחי נפגשים

רגע לפני שמתחילות ארוחות הפרידה מ מסעדת קלואליס ר"ג של השף ויקטור גלוגר, אשר מסיימת פעילות אחרי 16 שנים לטובת פתיחת מיזם חדש, החליטו החברים גלוגר והשף אוראל קמחי ממסעדת פופינה, על קיום שתי ארוחות טעימות משותפות - אחת בפופינה ואחת בקלואליס.

הארוחה הראשונה תתקיים ביום שני ה- 11/12 בה יתארח השף אוראל קמחי במסעדת קלואליס.
בארוחה השנייה שתתקיים בייום שני ה 18/12 יתארח השף ויקטור גלוגר במסעדת פופינה.

תפריט 11/2 (ארוחה בקלואליס)
  • פתיח - לחם הבית עם חמאה וקרם ארטישוק ירושלמי-שום שחור.
  • מנה ראשונה (לבחירה): טרטר ג'ין טוניק - דג ים, עירית, שאלוט, מלפפון, טוביקו ווסאבי, ג’לי ג’ין וטוניק; או מרק בויאבז עם סנדביץ' סרטנים בלחם פאן דה מי צלוי.
  • מנת ביניים: ריזוטו קברנה סוביניון גלילי עם ביצה עלומה וקוויאר מקומי.
  • מנה עיקרית (לבחירה): פילה בר ים, ניוקי צלוי, בשר סרטנים, אספרגוס, אפונה וציר פירות ים; או דואט טלה- צלעות טלה בצלייה איטית עם תליון טלה בקראסט פיסטוקים , מוגש עם פירה אליגוטה.
  • קינוחים במרכז השולחן - טארט פקאן, טופי ובננות, גלידת בוטנים מלוחים וקינוח נוסף של סמי פרדו פיסטוק עם מרנג קוקוס ודובדבני אמרנה.

תפריט 18/12 (ארוחה בפופינה)
  • פתיח - לחם הבית עם חמאה ואיולי טלה ופפריקה מעושנת, החמוצים של ויקטור.
  • מנה ראשונה (לבחירה): טרטר טונה אדומה עם שמן זית כתית מעולה ומיץ לימון, בגספאצ'ו עגבניות ירוקות; או מרק בויאבז עם סנדביץ' סרטנים בלחם פאן דה מי צלוי.
  • מנת ביניים: ריזוטו קברנה סוביניון גלילי עם ביצה עלומה וקוויאר מקומי;
  • מנה עיקרית (לבחירה): פילה דג ים בקראסט של פיסטוקים ושקדים, רוטב שמנת וגבינת צ'דר, תרד וירקות; או קנלוני שוק טלה בבישול ארוך, שקדי טלה, ציר עוף ופדרו חימנז, קרם גזר ומרווה, אפונה.
  • קינוחים במרכז השולחן- טארט פקאן, טופי ובננות, גלידת בוטנים מלוחים וקינוח נוסף של סמי פרדו פיסטוק עם מרנג קוקוס ודובדבני אמרנה.
מחיר לסועד: 295 ₪, לא כולל שתייה ודמי שירות.
קלואליס, רחוב אבא הילל סילבר 16, ר"ג. טלפון:03-5759060
מסעדת פופינה, רחוב אחד העם 3, נווה צדק, תל-אביב. טלפון: 03-575-7477
 

החתולית

New member
מעדניה חדשה בחוות צוק ברמת אביב

השותפים תומר צוק ושף אסף שנער השיקו בחוות צוק-המעדניה מעדניה חדשה ורחבת ממדים, עם היצע מוצרים גדול יותר.
&nbsp
המעדניה החדשה פרוסה על שטח של 80 מ"ר בנפרד מהמסעדה. על עיצוב המעדניה החדשה אחראית מיכל רוזנמן מסטודיו 2M.
&nbsp
במעדניה החדשה מוצעים מעתה אוכל מוכן לרכישה הביתה, הכולל תבשילים, כגון: קציצות ברוטב עגבניות, קציצות דגים, דגים חריפים לשבת ותוספות.
סלטים; גבינות רכות וקשות, מישראל ותוצרת חוץ; דגים כבושים, דגים ופירות ים; נקניקים; ממרחים וריבות; לחמים וקרקרים; תבלינים, גלידות; עוגות ועוגיות; מבחר יינות ייחודיים, בירות וכהילים.
&nbsp
בקצביה ניתן לרכוש בשר בקר, בשר טלה מהחווה, עוף אורגני חופש של משק מלמד, המבורגרים, קבבים ונקניקיות שטוחנים ומכינים במקום, ועוד.
&nbsp
בקרוב ניתן יהיה לבצע גם הזמנות שיגיעו הישר לבית הלקוח עם שליחים.
&nbsp
שעות הפעילות של המעדניה החדשה הן: ראשון עד שישי, 8:00-20:00
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
חדש ביקב ויתקין - יום רביעי חם

החל ממחר יום רביעי ה- 6/12, יפתח מרכז המבקרים של יקב ויתקין בין השעות 20:30-22:00.
&nbsp
הקהל מוזמן להגיע, ללא תיאום מראש, להתפנק על כוס יין בליווי פלטת גבינות או מרק ונשנושים חמימים.
 

החתולית

New member
מיט קיטצ'ן - תפריט חדש

מסעדת השף הכשרה מיט קיטצ'ן, בניצוחו של השף נדב נצר משיקה תפריט חדש, המשלב השראות שורשיות מהמטבח הערבי והצפון אפריקאי עם קולינריה מודרנית ועכשווית.
&nbsp
מקרר היישן עדיין הינו לב ליבה של המסעדה, אולם אל הבשרים הצטרפו גם מנות דגים חדשות, מנות רביולי וטורטליני בעבודת יד, לצד שימוש נרחב בחומרי הגלם העונתיים, ובעיקרם ירקות שורשיים וירוקים.
&nbsp
בין המנות המוצעות בתפריט החדש:
* טרטר פילה בקר קרם שום שחור, שקדים קלויים, בצל סגול, פטרוזיליה, קוויאר בלסמי, ויניגרט צלפים, מח עצם, טוסטונים (72 ש"ח)
&nbsp
* זוקיני ירוק ממולא בשר טלה בבישול ארוך קרם כרובית, קובה, גזר בצבעים, שאלוט שרוף, רוטב ציר בקר ורימונים, טוויל דואה מיצרית (69 ש"ח)
&nbsp
* טורטליני בטטה קרם שורשים, קונפי ארטישוק ירושלמי, רליש כבד אווז, אגוזי מלך, קרמבל טחינה, ציר בקר (59 ש"ח)
&nbsp
* קנלוני אננס ממולא טרטר דג ים קרפצ'יו אננס טרי, סלרי, פלפל חריף, סורבה פסיפלורה ושמפניה, רוטב אננס ולמון גראס (64 ש"ח)
&nbsp
* קוביות סלמון נא ג'לי חמוציות וג'ינג'ר, קרם חציל שחור, בצל ירוק, כוסברה, נענע, אפונת וואסבי, אבקת נורי, ויניגרט סויה וג'ינג'ר (59 ש"ח)
&nbsp
* צלעות טלה תפו"א מדורה, בצל ממולא טלה בבישול ארוך, ויניגרט שיפקה, ציר טלה, פיסטוקים (195 ש"ח)
&nbsp
* חצי עוף במעשנת במרינדת סומק וזעתר סלט עגבניות חריף, פוטטוס, בצל שרוף, איולי לימון (105 ש"ח)
&nbsp
* פילה לוקוס קרם כרובית, תבשיל חומוס כרישה ותרד, טוויל דואה (162 ש"ח)
&nbsp
גם תפריט הקינוחים עבר שינוי משמעותי, במטרה להגיש תפריט קינוחים פרווה שיתמזג וישלים את התפריט במסעדה:
&nbsp
* פרפה פיסטוק עוגיות קפה, פיסטוקים מקורמלים, קרמבל קקאו, עצי קקאו, פירות יער, סורבה חלווה (54 ש"ח)
&nbsp
* מוס שוקולד סמי פרדו טראפלס שוקולד מריר ונוגט, ספונג' שוקולד, קרם שמן זית, קרמבל קקאו, אבקת זהב, טוויל קקאו ופטל, סורבה שוקולד (64 ש"ח)
&nbsp
* קוקילידה לוטוס וקוקוס קלוי קציפת אספרסו, ספונג' שוקולד ועוגיות קפה (48 ש"ח)
&nbsp
מיט קיטצ'ן: יגאל אלון 65, תל אביב 03-6310684
&nbsp
 

החתולית

New member
קלואליס נפרדת - תפריט ארוחות פרידה

ב- 16 שנים האחרונות עמד השף ויקטור גלוגר בראש המוסד הקולינארי קלואליס שעליו נוספה במרוצת השנים גם קלואליס הכשרה במלון הילטון ת"א.
מסעדת קלואליס ר"ג תסגר לקראת סוף ינואר, לטובת פרוייקט עתידי שיפתח בהמשך בת"א ובנתיים קהל הסועדים מוזמן להיפרד מהמסעדה ברמת-גן.
&nbsp
החל מהיום א' ה- 10/12 ועד לסגירה (לא כולל ערב סילבסטר) יוגש מדי ערב תפריט פרידה ממנות הדגל של המסעדה.
&nbsp
ויקטור גלוגר בחר 10 מנות ראשונות ו- 10 עיקריות, מתוכן יבחרו הסועדים ראשונה, עיקרית וקינוח לזוג ויוכלו להתפנק מארוחת פרידה מקלואליס.
&nbsp
בין מנות הדגל שיהיו בתפריט:
מנת גרבלאקס סקוטי עם ירקות מוחמצים,
מנת צדפת קוקי סאן ז'אק וכבד אווז צרובים על הפלנצ'ה ברוטב ביסק סרטנים,
מנת "מרק וסנדביץ" מרק בויאבז וקרוק סרטנים עם גבינה כחולה,
מנת התמנון בגריל "Pimpi El "עם תפוחי אדמה, שמן זית, פפריקה מעושנת ופטרוזיליה, מנת פאייה אנדלוסית בניחוח זעפרן עם: קוקי סאן ז'אק, שרימפס, קלמארי ומולים,
מנת פילה בר ים "Biscaya" ירקות, שום ותפו"א אפויים, שמן זית, שום צ'ילי, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים ועוד מנות רבות נוספות.
&nbsp
מחיר לסועד – 195 ₪ לא כולל שתיה או דמי שירות.
*תפריט מלא ישלח עפ"י דרישה.
&nbsp
 
אפילו ויקטור גלוגר לא יודע ששם המרק הוא בויאבס ולא בויאבז?

בושה, באמת. כל כך קשה לדייק? עמית ארונסון, תרים את הכפפה ....
 
יהיה מעניין לראות איך זה יופיע בתפריט הקבוע. על התפריטים

אני מקווה שהשפים לוקחים אחריות. והאמיני לי, זו מכת מדינה. אם זכור לי נכון, היחיד שהקפיד היה איל לביא ברוקח.
 

Gרר

New member
במקרה הספציפי הזה אני מעדיף את גירסת הז'

היות ומדובר בהבדל הגייה מזערי והיות ובעברית השתרש הכיתוב עם הז' הייתי מעדיף לראות בתפריט את הכיתוב עם הז' ולא עם הס'. אם הייתי רואה בתפריט בויבאס לא בטוח שהייתי מבין במה מדובר ואולי אפילו חושב שמדובר על מרק שעועית בובאס עם טעות הקלדה... הפרנקופילים האדוקים יצטרכו כנראה לבלוע את הצפרדע במקרה הזה.
 
לא דומה. פריז או פריס זה עניין של תעתיק. פה זה שיבוש

של שם. כאילו תאמר לוקוז במקום לוקוס.
 
כמו הקשר בין ארצות הברית ל-US. שמות עבריים של מדינות.

לא דומה בכלל לשיבוש עליו מדובר.
 
וכי זה עניין של בחירה או העדפות? למנה יש שם שמבוסס

על 2 מילים בשפה שמתארות את דרך הכנתו [ולא אחזור על הפירוש שוב]. זה כאילו היית אומר לי יותר נוח לומר קוראסון מאשר קרואסון ולכן כך הייתי רוצה לראות זאת בתפריט או קרם בורלה...
ואין קשר לפרנקופיליות. אם היו משבשים [מבורות] שם של מנה באנגלית או בערבית או ביפנית, תגובתי הייתה זהה.
 

YosMan1

New member
כל עולם האוכל הישראלי כולל ויקיפדיה וגוגל כותב בויאבז,

אבל אתה מתעקש...
 
ואמשיך להתעקש כי כולם טועים!

עולם האוכל הישראלי אינו אורים ותומים של כלום. אחד התחיל בטעות וכולם אחריו.
 

prizman

New member
אבל תודי שזה משעשע שיש אנשים שעוד מסתמכים על ויקי בעברית.

מודה שגם אני לא ידעתי שאמורים לכתוב בויאבס, הסתמכתי על מה שהיה בתפריטים,
אבל סומך על התיקון שלך יותר מאשר על תפריטים מועתקים.
למעשה פה ושם גם הופיע בויאבס אל לא זוכר איזה ביטוי לייחס לאיזו מסעדה.
היה מעניין להקביל בין איכות המרק לדיוק בביטוי.
 
מודה, אבל כל הסיטואציה משעשעת...בעיקר ההסתמכות על

'עולם האוכל הישראלי' כשמדובר במנה צרפתית. וזה דומה לאם הצרפתים יחליטו לקרוא לחומוס, חומוז, ויתווכחו עם ישראלים שכך צריך להיות או שכך 'נוח' להם יותר. בדיחה.
 

הגרגרן

New member
את כמובן צודקת, אבל נראה לי שזה כבר קרב אבוד

ראית איזושהי מסעדה שאינה כותבת בתפריט אנטרקוט אלא אונטרקוט ? וכך צריך היה לכתוב לפי המשמעות שיש לזה בצרפתית.
הצדיקה היחידה שאני מכיר שכותבת אונטרקוט, היא שרי, לשעבר מנהלת פורום האוכל של אורט.

ולא רק באוכל ולא רק בצרפתית: כמה מכם מבטאים נכון Google ? כמעט כל מי שאני מכיר אומר Googel.
כנ"ל Apple - Appel.
וכבר הוזכר ה-Pop Coren - Pop Corn.
Single - Singel וכד'.
עושה רושם, שהדור הנוכחי מתקשה בהגיית תנועת השווא והופך אותה לתנועת סגול.
 
למעלה