זה לא שהחלטתי פתאום לעשות דיאטת לובסטרים,

prizman

New member
זה לא שהחלטתי פתאום לעשות דיאטת לובסטרים,

גם לא שהייתי מתנגד כמובן רק שהתקציב לא ממש מאפשר.
אבל מה שקרה במסעדה בה זוגתי עובדת הייתה איזו תקלה בהזמנות וכך הם נותרו עם מנה עודפת.
מתוך התחשבות בי הכינו גם לי מנה. לא שחלילה נתנו לנו את האוכל חינם, גבו מחיר רק על מנה אחת
שזה כבר מאוד נאה מצידם.
סיפרתי כבר שזו רשת בי"ל. הסניף החדש שהם פותחים עכשיו הוא דווקא בכווית. רצו שזוגתי
תיסע לשם לסייע בהקמה אבל שללתי את זה. גם עם שם המשפחה הישראלי במובהק שהיא נושאת אני מאוד בספק אם תתקבל שם בברכה וגם אני לא אוכל לטוס לפגוש אותה.
בישראל אני מסופק אם יפתחו סניף. התעבורה בסניף בבנגקוק כיום, בדקתי, היא בממוצע 250 שולחנות ליום.
ארוחה כפי שאכלנו ומיד אפרט שהיא הבסיסית עולה כ 200 ש"ח לאדם ללא שתיה.
גם אם גבול הריווחיות הוא 150 שולחנות ליום ונזכור שהשכר, השכירות והמיסים בישראל גבוהים יותר,
לפחות לגבי הסעיפים הראשון והאחרון אני בטוח. לגבי שכירות לא שאלתי. הסיכוי למסעדה כזו
שעוסקת רק בלובסטרים בישראל אפסי.
לגבי האוכל. בתמונה הכללית, הלובסטר, שלוק ואז בגריל ממש קלות.
הירוק הוא סלט מורנינג גלורי עם נתחי לובסטר.
מה שנראה כצנים הוא למעשה לחמניה קלויה עם סלט לובסטר בתוכה, יציאה נחמדה למדי.
הסלט היה פשטני לטעם שנינו והיא שיפרה אותו עם פיסות רוקט, תפוח וגאודה.
לרוטב היא הוסיפה חומץ מאלט שעד לפני זמן מה לא חשדתי בכלל שהיא מכירה.
למעשה גם אני לא הכרתי כשגרתי בישראל, רק כאן בזכות האוכלוסיה הבריטית הרבה.
הצ'יפס תעשייתי ודפוק, זרקנו אותו.



 
כל הכבוד לי'. נפלת טוב יקירי ותמסור ד"ש לגברת.

ובלי קשר - איזה מזל שהיא מנהלת מסעדת לובסטרים ולא נודלס.
גם אני לא הייתי מתנגדת לזכות ב'יתרות'. אם כי, עם יד על הלב, אני בדרך כלל מעדיפה בשר קראבים גדולים על לובסטרים.
 

prizman

New member
מסרתי והיא מוסרת חזרה. לא שכחה כמובן.

קראב או לובסטר, שאלה קשה. גם אני לא יודע מה אני מעדיף.
תקני אותי אם אני טועה אבל נראה לי שבשר הקראב יותר "סלחני" להכנה, בלובסטר זה עניין
של שניות לפיספוס והפיכתו לצמיגי.

לנושא מסעדת הנודל'ס אני לא ממש מסכים. מה שאכלנו היה אוכל בריטי למעשה, זה אקראי. נודלס או אוכל מקומי זה נהדר ולובסטרים הם לא חלק אינטגרלי ממנו.אתמול אכלנו במסעדה מקומית, במקרה היא היתה פחות טובה כי זה
היה נסיון ראשון שלנו בה, אבל במסעדות מקומיות אחרות עם נודלס היינו נהנים לא פחות.
התמונות מהמסעדה של אתמול שהייתה בסדר אבל לא מעבר לכך להכרתי את המטבח
התאילנדי העממי.



 
מודה שמעולם לא יצא לי להכין בבית לובסטר אז קשה לי לענות.

קראב זה פשוט - ברגע שהוא מאדים, מוציאים. אבל גם פה בישול יתר לא טוב מהכיוון ההפוך - הופך למסמורטט מדי.
וקאוואז מוזמן להוסיף או לתקן.
לגבי הנודלס, ודאי שזה טוב אבל יותר יומיומי מלובסטר, לא?
 

prizman

New member
אני חי את היומיומי.

למעט הפעמיים האלו בשבוע וטיפה לזכרוני הפעם האחרונה שאכלתי לובסטר הייתה רק לפני שנתיים.
קוואז הוא המומחה שלי לדברים הבאים מן הים ואשמח לשמוע את דעתו.
עובדתית, אני לא במנעד שבין לובסטר לנודלס. אצלי זה טיפה שונה ואחשוף את מה שעמדתי בפניו היום, סתם כדוגמא שלא משקפת כלום.
הייתי בטוח שארוחת הערב תהיה מורכבת מסלמון, סלט, ופחמימה שהיא בטטה.
י' הפתיעה עם הארוחה שהביאה כך שהכל שונה.
אז כתף הכבש שתיכננתי למחר תחכה גם עוד יום.
המסעדה המקומית שאכלנו בה אתמול הייתה אכזבה.
 
למעלה