אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Maldini Girl

New member
קצת בית וקצת בחוץ

בחמישי בערב אני ואחותי הלכנו לr&r. מדובר במקום חדש בירושלים שהחליף את עזה 40. הם עברו עכשיו למיקום מרכזי יותר (ממש במרכז העיר) ומאז הכל סביבם מאד בוער. למה? כי בירושלים כמו בירושלים, מסעדה שמנוהלת בידי זוג לסביות וגם מגישה חזיר ופירות ים וגם פתוחה בשבת, אז ברור שהיא הצליחה לעצבן אנשים מסוימים.
מאז יש איזה מן התגייסות חילונית בירושלים של "צריך להגיע לשם". גם אני חשבתי ככה ולכן הגענו. התפריט הוא התפריט של עזה 40 פלוס כמ תוספות (שרובן לדעתי הן בגזרת הבשר הלבן ופירות הים). אכלנו לראשונה כדורי מאק אנד צ'יז שהיו הכי אוכל אמריקאי אבל לא יכלו להיות לא טעימים. לעיקרית חלקנו כנפיים בשמנת וצ'ילי שהיו אחלה וסנדוויץ' פילי שהיה סבבה. שילמנו 142 ש"ח הוגנים לגמרי. לסיכום, אחלה דיינר אמריקאי ולחלוטין הולמת למי שמגיע לירושלים בשבת ומחפש מקום לאכול בו בעיר שרובה סגורה.
בשבת הלכתי עם הבחור לעיר העתיקה לספוג קצת אווירת חג מולד (חכו עוד שבוע. עוד אין ממש). הלכנו לקבב שאהין וסיכמנו לעצמינו שעדיף להזמין אצלו רק קבב כי השישליק עשוי מידי אבל הקבב מצוין. לא זול, 75 ש"ח לאדם אבל באמת טוב. אח"כ קינחנו בכנאפה אצל ג'עפר (14 ש"ח ששווה כל אגורה).

בשישי בערב אני הכנתי ארוחת ערב לי ולבחור.
בתפריט היה מרק ארטישוק ירושלמי וגזר לבן שיצא מצוין.
שקדי עגל צלויים עם פולנטה, גזרים מזוגגים בחמאה ורוטב יין שיצא יופי
ולקינוח עוגת גבינה עם רוטב שוקולד ותותים שיצאה כיפית אל תכלס השוקולד ממש מיותר.





 
קבב אוכלים בשעב, לא בשאהין

שאהין יקר, לא הכי נקי ולא תמיד ברור על מה משלמים וכמה. לא רחוק משם, ברחוב הראשי של שוק הבשמים, הכוך של קבב שעב מספק בעיני קבבים לא פחות טובים מאלה של שאהין, בערך בחצי מחיר, ובלי כל הסלטים המיותרים על יד. קבב, בצל ועגבניה מהגריל, פיתה, פלפל חריף ויוגורט. לא צריך יותר כלום.
 

Maldini Girl

New member
לא מסכימה איתך

מכירה את שניהם, אכלתי בשניהם והקבב של שאהין פשוט מגמד את של שעב, בעייני.
נכון שהמחיר של שעב הרבה יותר זול (למה חצי מחיר ולא עשירית מחיר? פיתה "לקחת" אצלו עולה 10 שקלים. ארוחה אצל שאהין עולה 75)
ועדיין, למרות זאת, עשינו בחירה מחושבת ומושכלת שאנחנו מעדיפים פשוט את הקבב הטוב יותר בעיינינו.
אם הסלטים מיותרים? זו החלטה שלנו ובחירה שלנו. רצינו לשבת בנחת ולאכול ושאהין מספק את האופציה הזו גם בצורה מוצלחת בהרבה. אז כן, שילמתי יותר ונהניתי יותר ומבחינתי היה שווה את זה לחלוטין.
אז עדיין אם ימשיכו לשאול אותי אגיד שקבב מעולה אוכלים בשאהין.
קבב זול וטוב אוכלים בשעב.
 
צודקת

תכלס הקבב של שאהין באמת טעים מאוד (אולי הדבר היחיד שם שבאמת טעים מאוד) ואף למעלה מכך. והישיבה אכן יותר נוחה מאצל שעב. עניין של טעם אני מניח.
 
כרגיל לאחרונה, בעיקר בישולים בבית

שישי צהריים העברתי סיור במחנה יהודה בלי לטעום יותר מדי על הדרך (ככה זה כשעסוקים בלדבר). השוק בימי שישי באמת על גבול הבלתי נסבל. עד שסיימנו כבר כל המקומות שאני מחבב כבר היו סגורים ונאלצתי להסתפק במנה פלאפל (סבירה לגמרי) ב"מולא" במורד רחוב בית יעקב.
שישי בערב - תבשיל זריז של לוביה ברוטב עגבניות שהונח על טחינת יוגורט וביצה קשה מגורדת נוסח אייל שני. הרבה פלפל חריף בשמן זית מעל, חלה מתוקה, קליל ונחמד.
שבת של העמדת סירים - מרק חמצמץ של מנגולד, דלעת ועדשים, תבשיל שוקי עוף עם חצילים ברוטב עגבניות וסוג של מוקפץ של רצועות שייטל עם ברוקולי ברוטב צדפות. על תקן ארוחת צהריים - סטייקים של פרגית שהושרו ברכז רימונים ופלפלצ'ומה לצד סלט ירוקים חריף עם המון כוסברה.
 

prizman

New member
רק בבית, קנוי בחלקו.

שישי בערב דג ג'ון דורי מקומח ומטוגן בפשטות, האש בראונס קנויים,
תוצרת גרמניה דוואא ומוצלחים ושעועית ירוקה מטוגנת במעט שמ"ז
עם בצל, שום ובייקון מעושן.
שבת בבוקר סתם כריך עם כבד דג שיבוט מעושן, רוקט ושאר ירקות.
צהריים-סושי וצלופח מעושן שכבר ראיתם.
ערב-סלט שרימפס ואבוקדו עם תפוח עץ למען המתיקות וחסה למען
הסיבים התזונתיים

רוטב, מיונז עם וואסבי (אצלכם יקראו לזה איולי וואסאבי) טרגון, מיץ
לימון ומעט חומץ בלסמי.
הרוטב יצא נחמד מאוד.

 

dani666

New member
ביקור ראשון בשוואטינא, באווירה של חגמולד. אוכל טוב שירות טוב

בשישי אחרי האופרה חזרנו לחיפה ונכנסו לאכול בשוואטינא.
&nbsp
למנות ראשונות נבחרו "מבחר סלטים ליחיד" (*2). השולחן התמלא בכ 12 סוגי סלטים שמיעוטם היה "בסדר" ורובם נעו בין "טוב" ל "טוב מאד". בנוסף הוגשה ערימה של פיתות בשרניות קטנות וטריות ובהמשך גם ערימה של חצאי פיתות בשמן זית. בפני עצמו - זה יכול היה לספק אותנו. (35 ש'ח לסועד בהזמנת מנה עיקרית. רק הסלטים - 50 ש'ח לסועד).
&nbsp
לעיקריות אשתי לקחה שרימפס ברוטב שום לימון. שרימפסים גדולים בכמות סבירה. נהנתה מאוד.
אני לקחתי כבד אווז ונהניתי מכל נגיסה.
&nbsp
כמנה אחרונה מקבלים אוטומטית קפה (בינוני) וכנאפה (בינונית -. חבל).
&nbsp
סה'כ, כולל גולדסטאר אחד - 199 ש'ח לפני טיפ לארוחה מהנה מאד.
&nbsp
ומילה (כמה מילים) על השרות -
הלוואי על כל המסעדות שרות כזה. המסעדה היתה עמוסה לחלוטין בשעה שהגענו. יחד עם זאת (ומבלי שהזמנו מקום) לא חיכינו יותר מ5 דקות, והובלנו (זוג) לשולחן של 4.
השירות ניתן על ידי מלצר מקצועי, ידידותי ויעיל. במהלך כל הארוחה פונו בשוטף צלחות שהתרוקנו והיתה הרגשה שמישהו משגיח על מה שקורה אצלנו (במובן החיובי של "השגחה"). המסעדה גם מנוקית כל הזמן. לא זוכר מתי ראיתי בארמנו מידה כזו של מקצוענות בשרות. כן ירבו !
 

החתולית

New member
לא הרבה

בחמישי בערב הבחור חזר מנסיעת עבודה לפריז, עם קופסא של ערמונים מסוכרים נפלאים. התאפקתי ואכלתי רק שניים.
&nbsp
בשישי תכננתי על פלאפל ברחובות, לפני משחר נגד מכבי שעריים, אבל בסוף אכלתי עם הבחור ארוחת בוקר קלה בבית.
&nbsp
בערב קפצנו לנמו בקלנסווה. מבחר הסלטים כמעט לא השתנה, וחבל לי לראות כמה אוכל זורקים שם לפח. החציל בטחינה היה חמים וטעים כמו תמיד, הוסיפו הפעם סלט תפוחי אדמה נחמד וסלט סלרי עם עשבי תיבול והמון לימון שהיה פשוט נפלא.
הוא אכל מנה של טבעות קלמארי (85), אני אכלתי מנה של ברבוניות מטוגנות וסחטתי עליהם המון לימון (120). שנינו לא הצלחנו לסיים את המנות שלנו.
ויתרנו על קפה ובקלווה, ובבית שתיתי תה עם עוד מרון גלאסה אחד
 

מיתר44

New member
מונא בפעם הראשונה

אחרי ביקור במוזיאון בתערוכתו של הכוכב הסיני אוי ווי ווי. בצהרי שישי (זכיתי לטעום מעט גם מפסטיבל הג׳אז)
ראשית הייתי נפעם מהמבנה בו נמצאת מונה - בצלאל האורגינלי. עם חלל כזה, לא צריך לטרוח הרבה
כדי להעניק אווירה של מכובדות : שולחנות מרווחים, מפות בד לבנות, בר קטן והרי מקום ראוי לארוחת חגיגה
לחוגגים. מילה על היין שהבאתי: נ ה ד ר.
בכל זאת הצטערתי מאחר ובאף רגע המקום לא היה ממש מלא. ירושלים אינה תל אביב.
היינו ארבעה. אכלתי לראשונה ניוקי מצויינים עם פיסות בשר ולעיקריות (בלית ברירה מאחר והמנה שרציתי - אזלה)
פילה בקר עם שקדי טלה. מנה טובה אף היא. לידי נהנו ממנות אחרות ובראש ממנת הפולניה הרכה שהוגשה בספל.
הרושם שקיבלתי: מטבח צרפתי מסורתי, חומרים טובים, הכנה נכונה וכך גם השירות. פה לא מצאנו
לא יצירתיות ו(אולי להוציא סורבה המלפפון במנת הברד שהוגשה לנו OTH)., ולא נפילות. מונה היא מסעדה
ראויה לחגוג בה או לסעוד בה ולהינות על בטוח.







 

מיתר44

New member
למחרת היום, במסגרת הפינה: אין כמו בבית

נהננו משקשוקה ירוקה. תרד אורגני מכפר מרדכי, ביצי משק
אף הן משם.

 

amirline

New member
מרכז מהשבועות האחרונים (פר דרייר, עזורה, אל באבור, סזאר )

לפני שבועיים אל באבור ביום שבת:

סלטים בינוניים, בשר בינוני, שירות בינוני מינוס, תוספת עלובה ליד הבשר (10-12 צ'יפסים), אין הרבה לפרט מלבד העובדה שזאת רחוקה מלהיות מסעדה ערבית אותנטית שאמורה להיות ידועה בשירות, שפע ואיכות האוכל.

עזורה ת"א:

הגענו 10 אנשים, השירות היה מעולה והאוכל היה מצוין, הרוב הזמינו סופריטו בקר ונהנו מאוד, אני הזמנתי קובה סלק שהייתה מצוינץ, גם חומוס הוזמן והיה טוב מאוד.
ההפתעה שהייתה שם היא שבמטבח עבד במרץ השף רפי כהן בכבודו ובעצמו, האם הוא חוזר לשגרה ???

פר דרייר שישי ארוחת בוקר:

במקום אווירה מאוד נעימה ואדיבה, השירות מצוין וכיף לשבת שם.
הוזמן כריך ברי, כריך די פשוט עם ריבת בצל, גבינת ברי ואורוגולה , הבגט היה חם וקריספי והגבינה נמסה בתוכו, כריך פשוט שהיה טעים בטירוף.
הוזמן בריוש עם תרד , ביצת עין ובשמל, מנה מדהימה, הבעיה היחידה של המנה - נגמרה מהר

לסיום קרפ נוטלה עם בננה צלויה, אני חובב מתוק ככה שנהניתי מכל ביס (ואכלתי הכל לבד).

סזאר רחובות:

שבת אחרי פעילות הגענו איכשהו לרחובות לארוחת צהריים מאוחרת, מהתחלה הבנתי שהמקום מצוין, השירות מוקפד והמלצרים מקצועיים, היינו 10 אנשים כולל לא מעט ילדים , הוזמנו לשולחן:

אנטריקוט 400 גרם עם פירה תפו"א ובטטה- הסטייק היה בגודל מכובד מאוד אם כי לא רך כמו שאני אוהב אנטריקוט, הזמנתי M והגיע M-well , עדיין הסטייק היה לא רע

המבורגר - קיבל חוות דעת מעולה מהאוכלים, מהצד נראה בשרני וגדול

פטוצ'יני אספרגוס ברוטב אליו אוליו - נאמר שהמנה הייתה מדהימה.

שניצל וצ'יפס - השניצל היה גדול ובעובי מעולה (לא עבה ולא דק מדי).

מנות הילדים היו טעימות גם למבוגרים

סה"כ מקום שמגיש אוכל טוב ויש בו שירות מעולה.
 

amirline

New member
שכחתי את קפה קדוש ...

יום חמישי בשעות הערב המוקדמות (לפני הופעה של עידן חביב בזאפה) ישבתי בפעם הראשונה בקפה קדוש, המקום לא היה מלא וניצלתי את ההזדמנות , ישבנו בחוץ בקרירות של ירושלים והאווירה הייתה אירופאית...
&nbsp
הזמנו זוג בריושים האחד עם גאודה והשני עם סנט מור, מגיעים עם ביצה מעל וסלט בצד, המנה מדהימה והכי מדהים בעיניי היה הסלט, קשה למצוא סלט ברמה גבוהה כשהוא מגיע כליווי למנה מסוימת, הסלט היה מושקע, מתובל וטעים , היו בו עלי רוקט, אגסים, אגוזים ורוטב מתקתק.
&nbsp
הוזמנה גם מנת ברוסקטה סלמון ,הברוסקטה הייתה לחמניה די סתמית אם כי לא רעה והסלמון קיבל עלייה סוג של צלייה, המנה הייתה טובה אבל לדעתי קצת חובבנית, מבחינתי ברוסקטה סלמון אמורה להיות מנה קרה...
&nbsp
קינחנו עם מילפיי משגע ועם פאי תפוחים מעולה, מרגישים מיד שהמאפים הם ברמה גבוהה ולא תעשייתיים.
&nbsp
חוויה מעולה!
 

החתולית

New member
המאפים של קדוש מצויינים לטעמי

בדרך כלל מקפידה להזמין אותם ולא מנות אחרות.
 

החתולית

New member
יבול יפה

לגבי אל באבור, אכלתי רק פעם אחת בסניף המקורי לא מצאתי סיבה לחזור.
&nbsp
ראיתי את רפי כהן בעזורה כמה פעמים, אבל לא כעובד. האיש צריך להתפרנס, ואני שמחה שמצא דרך לעשות זאת.
&nbsp
&nbsp
 

amirline

New member
לפני כמה שנים באום אל פאחם היה מעולה

הפעם ביקנעם היה זוועה, אפילו הכנאפה הייתה גרועה וננטשה אחרי 2 ביסים
 
שאלת בפורום על אל באבור והוזהרת.

ראה כאן

וזו גם ההזדמנות להתנצל על ההתייחסות אליך שם בלשון נקבה.
 
למעלה