השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
קרקס על גחלים חוזר

חוות צוק חוזרת בפעם השלישית השנה עם 'קרקס על גחלים', והפעם קרקס חורף בחוות הגמלים באילת, ביום שישי 22.12 החל מהשעה 14:00.
&nbsp
כחלק מחגיגת 30 שנים להיווסדה של 'חוות הגמלים' באילת, יבנה במקום מטבח המבוסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים. הטבחים, ובראשם תומר צוק ואסף שנער, יקיימו ג'ם סשן של ירקות חורף וטלאים, אותם מגדלים אנשי חוות צוק בעמק האלה, לצד פרות סימנטל, דגים, פירות ים, ושלל עשבי בר ותבלינים טריים חורפיים מעמק האלה.
&nbsp
את המוסיקה תספק ה- די. ג'יי Orly Roots, המוכרת גם קרקסים קודמים.
&nbsp
&nbsp
מחירים:
לנרשמים עד 8.12.2017: 320 ש"ח למבוגר; 155 ש"ח לילד עד גיל 12
לנרשמים אחרי 8.12.2017: 350 ש"ח למבוגר; 155 ש"ח לילד עד גיל 12
ילד עד גיל 2: חינם.
אין מכירת כרטיסים בשטח.
&nbsp
הגעה ולינה:
חוות הגמלים מציעה שכירת קראוונים, והקמת אוהלים במתחם שיכינו מראש.
ארקיע מציעה מבצעים מיוחדים של טיסות, 2 לילות בבית מלון וכרטיסים ל'קרקס על גחלים' במחירים החל מ-1,008 ₪ לאדם, כולל ארוחת בוקר (בחדר זוגי).
&nbsp
&nbsp
פרטים והזמנת כרטיסים, קראוונים וטיסות באתר חוות הגמלים:
https://www.camel-ranch.co.il/30-birthday/
&nbsp
 

החתולית

New member
פופ אפ סופגניות בשרונה מרקט

לכבוד חג החנוכה יתקיים בשרונה מרקט פופ-אפ ייחודי מבית The Showroom Bakehouse, אשר יציע קולקציית סופגניות מיוחדת.
&nbsp
הדוכן פועל בשרונה מרקט עד סוף חג החנוכה ב- 20/12 בכניסה המערבית (בסמוך ל"קוקוריקו") לשוק, ויציע קולקציה יוצאת דופן של סופגניות במגוון צבעים וטעמים בלתי שגרתיים.
&nbsp
קולקציית הסופגניות משלבת טעמים מודרניים והשפעות אמריקאיות, והינה פרי יצירתה של הקונדיטורית מיכל צייגר ששילבה בכל סופגנייה טעמים מזיכרונות הילדות שלה בלונה פארק.
&nbsp
כל הסופגניות נעשות במקום, בתוספת שמרים ומחיריהן נע בין 12-16 ש"ח, והן כוללות:
&nbsp
* קרונאט Cotton Candy – סופגנייה במילוי מסקרפונה תות עם גלייז וניל וצמר גפן מתוק;
&nbsp
*סופגניית Popcorn – סופגנייה במילוי קרם וניל וליבת קרמל;
&nbsp
* סופגניית Ice Cream – סופגנייה במילוי קרם גלידה וניל, סוכריות צבעוניות וכדור וופל בלגי;
&nbsp
סופגניית Smores – סופגנייה במילוי מוס שוקולד מרשמלו עם ברולה מרשמלו;
&nbsp
* סופגניית Candy Apple – סופגנייה במילוי קרם פטל ושוקולד לבן בציפוי גלייז קנדי;
&nbsp
THE SHOWROOM BAKEHOUSE בשרונה מרקט
20.11-20.12 בימים א'-ו'
רחוב קלמן מגן 3 תל-אביב
&nbsp
 

החתולית

New member
טייסטינג רום - טעימת יינות ריוחה וריברה דל דוארו

ביום שני הקרוב ה- 27/12 בשעה -20:00, תתקיים בטייסטיג רום במתחם שרונה, טעימה של יינות ספרדיים מריוחה וריברה דל דוארו של יקב Ontañón.
&nbsp
מנהלת היקב לטיסיה פרז, תעביר את הטעימות ותדבר על היקב, היינות השונים והסיפורים שמאחוריהם.
מנעד היינות נע מרוזה טרי, קליל ומעודן ועד לריוחה רזרבה בוגר, עשיר ומורכב מ-2005 (שנת בציר אגדית בספרד).
&nbsp
- המפגש יועבר באנגלית -
&nbsp
רשימת היינות:
Rose rioja 2016
Verdejo rueda 2016
Viura rioja 2016
Crianza rioja 2013
Altos ribera del deuoro crianza 2013
Altos ribera del deuero roble 2014
Resrva rioja 2005
&nbsp
מחיר הטעימות 75 ש"ח.
הזמנת מקומות בטייסטינג רום: 03-5333213
&nbsp
 

החתולית

New member
פופ-אפ פארמה קולטורה ב- Buy the Way

מחר יום שישי ה- 24.11 החל מהשעה 08:30 תתארח החווה האורגנית פארמה קולטורה מבני ציון, ל"יום שוק" ב- Buy the Way (צומת רעננה).
&nbsp
ביום שישי יצב ה- Buy the Way דוכן של חוות פארמה קולטורה, עם מיטב התוצרת האורגנית שלהם - מגוון מארזי ירקות, שייקים טבעיים, ממרחים ועוד.
&nbsp
בנוסף, יימכרו העלים האורגנים כמו: מיזונה אדומה , מיזונה לבנה, רוקט , ארוגולה טאצ'וי בשני צבעים אדום וירוק.
&nbsp
יימכר גם השייק הירוק החווה, ויוצעו טעימות של ממרחי פסטו בזיליקום ופסטו כוסברה.
&nbsp
במטבח של Buy the Way, יציעו תפריט סלטים אורגנים המורכב משלל העשבים הטריים אשר נקטפו באותו הבוקר בחווה:
&nbsp
* סלט בורגול מקורמל - בורגול, בצל מקורמל, קייל, בוטנים, תמרים, קינמון,בהרט (46 ש"ח)
&nbsp
* סלט רוקט ואננס טרי - רוקט, תמר, בוטנים, שמיר, אננס, נגיעות שמנת חמוצה (48 ש"ח)
&nbsp
* סלט מלפפונים ויוגורט - יוגורט, שמנת חמוצה, מלפפון, מיזונה אדומה וירוקה, לחם קלוי (46 ש"ח)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
פופינה - תפריט צהריים בסופי שבוע

השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה ממשיך לחדש, וישיק מחר יום ו' ה- 24/12 תפריט צהריים חורפי שיוגש בימים שישי ושבת בשעות 12:00 עד 15:30.
&nbsp
התפריט מציע סוג של שילוב בין ארוחת צהריים לארוחת טעימות.
הסועדים בוחרים עיקרית מהתפריט ומקבלים שלוש מנות פתיח משתנות לבחירת השף,
עם אופציות לצמחונים ולטבעונים.
מחיר לסועד עבור 3 מנות פתיח ומנה עיקרית– 145 ₪.
&nbsp
מנות הפתיח יכללו מנות ספיישל עונתיות, וגם חצאי מנות של מנות דגל של המסעדה כמו טרטר דג ג'ין אנד טוניק, לחמניות מאודות עם המבורגר שרימפס ועוד.
&nbsp
בין המנות העיקריות:
* מנת ניוקי ירוקים של ניוקי צרוב בלווי ברוקולי, אפונה ואספרגוס בזיגוג של חמאה ויין לבן;
&nbsp
* קנלוני לחי עגל עם קרם קולורבי, שקדי טלה, פטריות שימג'י ורוטב טלה ברכז רימונים.
&nbsp
יהיו בתפריט גם מנות בתוספת תשלום, כמו למשל, מנה של לברק שלם ברוטב בויאבז ויין לבן, חמציצים ובצל ירוק בתוספת 30+₪ ועוד מנות נוספות.
&nbsp
בנוסף יוגשו גם קינוחי צהריים ויהיה תפריט יינות וקוקטיילים במחירים נגישים.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
קמפאי באר שבע - פסטיבל אוכל רחוב אסיאתי

מסעדת קמפאי הבאר שבעית, תקיים פסטיבל אוכל רחוב אסיאתי - " Street Eat" בשבוע הבא התאריכים 26/11 וה- 30/11.
&nbsp
לכבוד הפסטיבל יצר השף דרור שושן, מגוון מנות רחוב שונות מויאטנם דרך יפן ועד אינדונזיה.
המנות יוגשו בשקיות נייר, על גבי נייר עיתון ובקופסאות במבוק, בדומה להגשה בשווקים שבמזרח הרחוק.
בין מנות הפסטיבל ניתן למצוא מנות כמו:
* יאם מה מואנג - סלט מנגו בוסר עם דג פריך, קשיו, צ'ילי, בצל סגול וירוק, בזיל תאילנדי, כוסברה וקריספי שאלוטס ברוטב נאם פלא, סוכר דקלים, ליים ולמון גראס (38 ש''ח);
* גוי בואוי - סלט פומלה ויאטנמי עם נתחי עוף צלויים בקרמל פלפלים, נענע, בצל סגול, בוטנים ,כוסברה, צ'ילי אדום חריף, שום פריך ברוטב ליים שום וצ'ילי פיקנטי (36 ש''ח);
* פוקה סושי- קוביות סלמון וטונה, אבוקדו וטמאגו על אורז נישיקי מתובל, שבבי נורי, בצל סגול, טמפורה ורוטב פונזו (42 ש''ח)~
* שיפודי סאטה אינדונזי- 3 שיפודוני פרגית במרינדת כורכום טרי, למון גראס, סוכר דקלים וליים, עשוים על הגריל ומוגשים עם רוטב סאטה בוטנים פיקנטי (38 ש''ח);
* טוד מאן פלא- לביבות דג וקארי אדום עם לובייה ירוקה וכפיר ליים, רוטב פאנאנג קארי וקרם קוקוס עדין (38 ש''ח);
* צ'יקן טיקה מאסלה - רול עם נתחי עוף טיקה מאסאלה, צ'אטני עגבניות פיקנטי וראיטה קוקוס נענע (28 ש''ח);
* גיודון - תבשיל נתחי בקר ובצל ברוטב סויה ודאשי, על אורז יפני עם ביצה עלומה, בצל ירוק , צ'יפס שום וטוגראשי (44 ש''ח)
* קי מאו קאי - עוף קצוץ בצ'ילי ובזיליקום תאילנדי עם שום, למון גראס, פיש סוס וליים. מוגש על אורז יסמין מאודה עם קריספי שאלוטס ובוטנים (48 ש''ח);
* זכרונות מקופאנגאן - פניני טפיוקה בקרם קוקוס עשיר, סלסת פירות טרופיים, קולי מנגו וצ'יפס קוקוס (24-26 ש''ח);
* בננה לוטי - בננה, פקאנים במעטפת עלה לוטי מטוגן עם קרם חלב מתוק, קרמל, רוטב שוקולד וגלידת וניל מדגסקר (39 ש''ח).
&nbsp
 

החתולית

New member
טרס פזוס - מבצע צ'ורוס ומשקה שוקו אצטקי

חברת טרז פזוס של השף איתמר דוידוב יוצאת במבצע על צ'ורוס קפואים מוכנים לטיגון לקראת חג החנוכה. המבצע החל אתמול ויימשך עד ה- 20/12.
&nbsp
חבילת צ'ורוס של 400 גרם המכילה כ- 16 צ'ורוס תעלה 15 ₪;
חבילת צ'ורוס של 1 קילו המכילה כ- 40 צ'ורוס תעלה 39 ₪ (במקום 45.40 ₪).
&nbsp
לצד הצ'ורוס הקפואים המוכנים לטיגון יציעו בחנות טרז פזוס מוצרים רבים נוספים כמו משקה שוקולד מקסיקני - שוקו מקסיקני אצטקי מריר - מתוק שמתאים גם לטבילת הצ'ורוס המטוגנים.
השוקו נמכר בחבילה של 200 גרם במחיר 23.60 ₪.
&nbsp
המבצע על שלושה המוצרים תקף בחנות המפעל ובחנות האון ליין.
&nbsp
חנות המפעל: רחוב המרכבה 73, חולון. טלפון: 03-5597761
שעות פעילות: ראשון עד חמישי 8-16, שישי 8-12.
לינק לחנות טרז פזוס: www.trespesoshop.co.il
&nbsp
&nbsp
 

YosMan1

New member
Fico: הכירו את הדיסנילנד החדש של חובבי האוכל בבולוניה

בשבוע שעבר נפתח בבולוניה מתחם ענק בשם Fico - מאה אלף מטרים רבועים של 40 מסעדות ודוכני אוכל רחוב, ומעבר לזה מעל 100 חנויות אוכל ויין שמטרתם אחת: לשמור על המסורת האיטלקית. הצצה ראשונה למתחם
https://www.haaretz.co.il/food/romiseatingitaly/1.4612971
&nbsp
 

החתולית

New member
ג'יאקונדה - סופ"ש פיאמונטה

החל מהערב, יום ה' ה- 23/11 מתקיים בספריית היין ג'יאקונדה, סופ"ש פיאמונטה.
קצת על יינות פיאמונטה:
יינות ברולו וברברסקו DOCG מאזור פיאמונטה שבצפון מערב איטליה, הם יינות יבשים, עוצמתיים, מכילים הרבה מאד טנינים וחומציות, ויש להם קשת טעמים מורכבת ומרתקת.
יינות שני תתי האזורים הללו מיוצרים מענב הנביולו - זן ענבים עתיק מאד והאציל ביותר בזני הענבים של איטליה.
&nbsp
על ההבדלים בין ברולו וברברסקו:
הברולו נחשב למלך של היינות האיטלקיים.
החוק האיטלקי קובע שברולו חייב להתיישן מינימום שלוש שנים, שנתיים מתוכן בעץ.
יינות ריזרבה חייבים ביישון של חמש שנים.
יין ברולו נוטה לגוף מעט מלא יותר מזה של ברברסקו, ויש לו חיים ארוכים במיוחד.
ברברסקו הוא החצי השני של אזור ברולו. הוא חולק עם הברולו את האיכות, אבל הוא מעודן יותר. זהו יין אדום יבש, אלגנטי, בעל גוף מלא, עשיר בטנינים וארומות מורכבות מאד.
אזור ברברסקו הקטנטן כולל 500 הקטר של כרמי נביולו בשלושה כפרים: ברברסקו, נייבה וטרייזו. האזור מייצר 2.5 מיליון בקבוקי ברברסקו בממוצע בכל שנה.
החוק האיטלקי קובע כי יינות ברברסקו חייבים בשנתיים יישון, מתוכן שנה אחת בחביות.
ברברסקו ריזרבה ייושן למינימום של ארבע שנים כשמתוכם שלוש בחבית.

היינות ביככבו בסופ"ש פיאמונטה:
BRUNO GIACOSA
BRUNO ROCCA
PELISSERO
ELIO ALTARE
MASSOLINO

כמובן שיהיו פתוחים לכוסות גם ארנז, פבוריטה, דולצ'טו וברברה, כי פיאמונטה אינה פיאמונטה בלעדיהם.
&nbsp
החל מה- 23/11 בשעה 19:00
פרישמן 73 תל אביב
מול הכניסה לכיכר מסריק
&nbsp
&nbsp
 
למעלה