אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיתר44

New member
ביקור אצל חמיס בטשון הניב שלל מפתיע- סופש דגים ופרי ים

כרגיל ביקשנו בחנות הדגים החביבה עלינו דגי ים טריים. הופתענו למבחר וקנינו: ברבוניות (שטוגנו קלות בשמן לאחר
איבוק בקמח), חזרן (שהוכן במחבת), סרגוסים לתנור, קס״ז טריים יבוא מבלגיה, שרימפס (שניקיתי והכנתי במחבת),
כמו כן נצפו צדפות קלאמס חיות (לקניה הבאה להכנת ביסק) וכמובן סלמון ומולים טריים.
מבחר נאה שאותי הפתיע כאמור.
לכבוד החגיגה וכדי להשלימה נפתח ״האחים רייט״ של סוסון ים 2011 שמוגדר ע״י היינן כ אוף דריי והיה לנו מתקתק
במידה.





 

מיתר44

New member
תמונות מהמחבת

כמי שמזמין פירות ים בכל הזדמנות אני חייב לציין כי ההבדל בין הטרי לקפוא הפתיע אותי.



 

prizman

New member
CLAMS הוא שם כולל למספר די גדול של צדפות שונות,

למעשה זה תרגום מילולי מאנגלית של צדפות, לא סוג מסויים.
קס"ז לדברי קוואז שאני סומך עליו לא ממש נפגעות מהקפאה. אני לא אכלתי מספיק
בסמיכות קפואות וטריות כדי שאוכל להשוות.
שרימפס קפואים לעומת זאת לטעמי נחותים בהרבה מטריים. כיום כמובן אין לי בעיה
להשיג טריים משלל סוגים אבל גם בישראל לא אכלתי מהקפואים. קניתי טריים אצל
ז'אנו שאתה מכיר.
הוא עדיין מוכר שרימפס או שאלוהיו כבר אסר עליו?
סה"כ נשמעת יופי של ארוחה.
 

prizman

New member
כוונתך לקלאם צ'אודר?

לאכול אותו אני יודע, להכין מעולם לא ניסיתי.
תריץ ביוטיוב Clam Chowder, יש שם לא מעט מתכונים ותוכל להשוות בין מה
שרכשת למה שיש לך. אני ראיתי שם די דומות אבל רק הצצתי.
עקרונית נראה לי שיתאים.
 
ממש לא! ביסק מבוסס על סרטנים, לנגוסטינים או שרימפס.

לא מכינים אותו עם שום סוג של צדפות.
כפי שאמר פריזמן, הקלאמס משמשים לצ'אודר אבל זה ממש אינו דומה לביסק.
 

Sanchez

Member
יופי של תמונות...
היה נחמד לשמוע על המחירים גם, אם זה לא סוד...
 

mereng

New member
מורדן בר, א.ת. מודיעין


שבת בצהריים, סיימנו לטייל בתל עזקה עם הילדים וחיפשנו מקום לאכול בו משהו מעניין.
התקשרנו כדי לבדוק אם יש מקום, בקושי נמצא לנו מקום על הבר.

המקום עצמו היה עמוס ביותר, הרעש היה עצום כי האקוסטיקה מהגרועות שנתקלתי בהן. המון משפחות עם ילדים. הילדים שלי התלהבו מאוד מנדנדה שהיתה תלויה ליד הבר, והעבירו עליה את ההמתנה למנות.

התפריט מגוון וכל אחד יכול למצוא מה לאכול.
הקטן הסתפק בפיצה עם זיתי קלמאטה שהיתה טעימה בצורה מפתיעה, רק שהמוצרלה היתה נדיבה מידי. שאריות נלקחו הביתה ונאכלו בערב.
בן ה- 8 ביקש את מנת הנאצ'וס - ביקשנו וקיבלנו את כל התוספות בצד ולא על הנאצ'וס, וזה היה חכם כיוון שמרבית התוספות חריפות לטעמו (הגוואקמולי, סלט עגבניות וחלפיניו). הוא מאוד התלהב מהמנה, אכל בהתלהבות רבה, לקח את השאריות הביתה ואכל גם אותן. מנה נדיבה וכייפית מאוד.

אני ביקשתי את ההמבורגר הטבעוני שמכינים במקום, בסגנון נפוליאון בונפרטה- כלומר עם רוטב גבינה כחולה, רוטב פירות יער, וטבעות בצל פריכות. הכל היה לי טעים למעט ההמבורגר עצמו, שלצערי הרכיב הדומיננטי שבו היה כוסמת שאני פחות אוהבת, והריח השתלט על המנה. כמובן שזו לא אשמתם.
הבחור הזמין המבורגר בסגנון ז'אן פול מארה - המבורגר בתוספת סלייסים של אווז עם בצל מטוגן ומוצרלה. מאוד נהנה ואף ציין לטובה את הלחמניה שהצליחה להחזיק את כל הקונסטרוקציה ויחד עם זאת לא היתה דומיננטית אלא דקה ולא מורגשת (לרוב אנחנו מוותרים על הלחמניה, הפעם היא תרמה מאוד).

ההמבורגרים הגיעו עם תוספת צ'יפס שהיה חביב ותו לא. אפשר להכין צ'יפס מוצלח יותר.

במקור הזמנו גם בלומינג אוניון - חלת בצל מטוגנת, אולם ההזמנה נשכחה במטבח וכשנזכרו כבר היינו לקראת סוף הארוחה וביקשתי שיבטלו את ההזמנה.

סכה"כ מקום חביב מאוד, מתאים גם למשפחות אבל להתכונן נפשית לרעש העצום.
אני מאמינה שנחזור.
 

prizman

New member
בשישי בערב חזה ברווז ברוטב אוכמניות ויין אדום

עם פירה בטטה וארטישוק ירושלמי.
הרוטב יצא חמצמץ למדי כך שהוספתי קצת דבש. וגם קצת תבלינים

מוצ"ש,
לשון עגל ברוטב עגבניות עם קוסקוס (אינסטנט).
כריך הסופ"ש, לצערי הרופא מאלץ אותי לאכול ארוחות בוקר כשאני לא ממש אוהב
לאכול בבוקר היה פשוט למדי. אבוקדו, פורל מעושן וצלפים.
על אבוקדו ופורל מעושן אסור להכביד בטעמים. הם עדינים מדי.
אבל שוס השבוע במטבח לא היה אוכל אלא כלי אוכל.
לאחר 6 שנים בדירה החלטתי שהגיע הזמן לארגן מתלים לכלים ולהשליט קצת סדר.
זה בא על חשבון קצת אור ואוויר אבל הנוחות שהשגתי שווה את זה.







 

prizman

New member
מעניין, אתה כבר השני שכיור כפול מעלה לו קונוטציה של כשרות.

תגובה יהודית אני מניח.
עקרונית זה דבר פרקטי מאוד ומי שהתקין את זה היה הבעלים הקודם של הדירה
שהיה בריטי ובספק רב אם שמע על כשרות אי פעם בחייו

המטבח שלי בישראל היה מאורגן טוב בהרבה וגדול כפליים בשטח כי אותו אני
ואני מכיר את צרכי.
כאן קיבלתי מטבח מן המוכן ואין שום קיר שניתן לשבור כדי להרחיבו.
בתאילנד אנשים כמעט ואנשים לא מבשלים בבית כך שהייתי צריך לעבור עשרות
שמתוכן רק בשתיים היה ניתן ליצור מטבח סביר איכשהו. זו אחת מהן וזה למעשה
היה שיקול מכריע ברכישה.
 
כיור כפול מוצאים גם באירופה, לא מטעמי כשרות

יש לא מעט אנשים שחושבים שזה יותר נוח. נתקלתי בזה בלא מעט בתים בחו"ל שאין להם שום קשר ליהדות או לכשרות. האמת שגם בבית הוריי יש כזה מטעמי נוחות (והם מהאנשים ש"אוכלים גם כשר, אם ממש אין לנו ברירה").
 

prizman

New member
ודאי, הוא אשר אמרתי.

בתגובה הראשונה שכתבו לי "כשרות" בכלל לא הבנתי על מה מדובר.
לקח לי זמן עד תגובת המיתרי.
 
למעלה