אז מה אכלתם בסוף השבוע?

בחזרה הביתה

פגשתי כמה חברים בחוץ השבוע, ואכן, עדיף לבשל בבית בישראל...
אז כך היה בסופ"ש, עם קריזת בצק בשישי שהסתיימה בלחם אגוזים מאה אחוז מלא שיצא נפלא, ניסיון מוצלח להכין בבית מעין פיתה עיראקית עם ארומה של סאג' ומשאר הבצק מנקישים (פיתות לבנוניות, חלק מצופות זעתר וחלק סומאק), עם לבנה וסלט עגבניות גדול. בשבת ארוחה משפחתית עם עוף צלוי במיץ תפוז ופטריות שהעתקנו מהמארחים שלנו בפריז, בטטות ותפוחי אדמה בתנור לידו, לחמניות כוסמין, סלט ירוק עם אגוזים מקורמלים ואפרסמון (הרבה עלי בייבי ותיבול טריים ומגוונים מהגינה), סלט בורגול ועוגת ערמונים מעולה. טעים.
היום כבר אחזור לקצת טעמים קוריאנים ואכין ג'פג'ה, מאכל צמחוני מאטריות עמילן בטטה.
 

passioneta

New member
לזניה פטריות עם פטריות מיובשות מצרפת

מתכון של אינה גראטן, אבל בלי לבשל את האטריות - טבלתי אותן במי השריה של הפטריות. יצא מצוין.
גבינות נהדרות מהגרנד פטיסרי ופואה גרא של ברווז ושוקולד מצרפת.
לחם פואלן שהוקפא עם הנחיתה לא היה מוצלח לאחר ההפשרה.
 

mereng

New member
טוני וספה בשד' רוטשילד

רביעי, 11 בלילה - יוצאים רעבים מאוד מהיכל התרבות. במלגו ומלבר תור ועומס, וגם ככה ממהרים הביתה, אז עצרנו בטוני וספה.
היתה תחושה של צוות מבולבל, שפונה אלינו כמה פעמים. חלק ממה שביקשנו נקלט, חלק לא הגיע והבחור מאחורי הדלפק אמר שזכר שביקשנו משהו ולא זכר מה....
הפיצות עצמן היו מצויינות- פריכות וטעימות (אולי הרעב סייע בגיזרה הזו).
לקחנו פיצה 4 גבינות, פיצה עם פפרוני ועוד משהו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
כל הסופ"ש אכלתי בבית, רק האייס לאטה בחוץ.

שישי ערב, סטייק סינטה מבקר אוסטרליניוקי (איטלקי קנוי וטוב) ברוטב חמאה ושום
ואי אילו ירקות. ארוחה של עצלנים.
אתמול ערב, דג נ'ון דורי מטוגן בעשבי תיבול, פירה ארטישוק ירושלמי וחמוצים מכבישה ביתית.
הבוקר השקעתי דווקא בכריך. שכבה תחתונה גבינת פטה, עליה נקניק פפרוני,
עליו רוקט, עליו פרושוטו ועליו עגבניות שרי תמר.
כל זה בטוסטר לחיצה. הגבינה נמסה, העגבניות הגירו נוזלים, הטוסטר התלכלך והרוקט נותר מוגן.
 

gastro101

New member
כף הזהב-עכו וטאיה בקדימה

יום ששי , סוף סוף חופשי נסענו , 3 חברות לספסל הלימודים,לעכו לתערוכת ציורים במוזיאון עוקשי (כך נדמה לי השם) של דר משה גרייף ז"ל
משה גרייף היה רדיולוג נדיר וצייר מחונן , יליד עכו ולכן תמונותיו מוצגות שם -מומלץ
לוח הזמנים איפשר ארוחה זריזה- חברה שהיתה שם שבוע קדם המליצה על כף הזהב- שוכנת ממש ליד סוהילה . החומוס היה טוב וגם הטבולה. קרח אין להם ולכן הסודה הפושרת הוחזרה . לא יודעת מחיר כי אחת החברות שילמה
סיור קצר בשוק- ראינו את הקבוצה של נורית עם שקיות על הכתף, קניתי קפה למקינטה , אבוקדו מזן האס - שלא ראיתי במרכז, חברה שהיתה מוזמנת לארוחת ערב עם אורחים מארהב קנתה מגש בקלאוות . לא ראיתי שם אף דוכן שמצריך נסיעה לעכו . בסעיד השתרך תור ארוך ....

בששי בערב- ארוחה משפחתית במסעדה האסיאתית טאיה בקדימה. שרות מצוין, המלצרית הציעה מיוזמתה להחליף בשר בטופו בחלק מהמנות- כי מרבית הסועדים היו צמחונים /טבעוניים, בנוסף למנות המוצהרות כטבעוניות
המנות הראשונות - כרובית מטוגנת *2, גיוזה במילוי בטטה על מצע ירקות וחלב קוקוס וגיוזה ירוקה, סלט פאפאיה וסלט של מיני כרוב ונבטים - היו טובות מאד, לקחנו 6 מנות עיקריות ל 7 סועדים , הפעוט בחבורה אכל נגיסי עוף ממנות ראשונות ובעיקר אהב את הגיוזה. (הגישו 4 במנה)
גם הקינוחים- קוקלידה וממתק שוקולד חמאת בוטנים היו טובים, קבלנו OTH קרפ בננה ונוטלה
האספרסו זכה לציון לשבח מחובב הקפה , מים קבלנו בקנקני זכוכית עם מילוי חוזר

יצאנו שבעים ומאד מרוצים. החשבון כ670שח לא כולל שרות . התברר שכחברת מועדון (הרשמה באפליקציה שלהם) לזכותי 67 שח לניצול בעתיד ...

שמחה שיש אופציה לארוחה רבת צמחונים בשרון. ושמחתי מאד שהתוכנית ללכת לגוז'ודניאל שונתה -שם יש אופציות מעטות שלא לדבר ששבועים קדם היה להם מקום רק לשעה חמש וחצי..
 

החתולית

New member
נהניתם מהתערוכה?

קרובת משפחה של משה גרייף עובדת איתי והיתה מעורבת בהקמת התערוכה.
 
להלן:

מאדים בשמן(זית, חמאה, שניהם) בצל וכרישה(נניח כרישה גדולה ושני בצלים),
לאחר שהם עשויים היטב מוסיפים 2-3 זרים של מנגולד שטוף וקצוץ גס,
מאדים עד לעשיה לא רבה מדי של העסק הזה,
מקררים,
מוסיפים גביע שמנת חמוצה, 3 ביצים, 2 כפות קמח/קוואקר, מלח ופלפל,
ואופים בתבנית משומנת כ-30 דק' לערך.
 
למעלה