שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
רושפלד מכה שוב: 70% מכוכבי מישלן זה בלוף

כותרת של כתבה שעלתה היום ב- YNET. בכתבה סוקרים את ההיסטוריה של המדריך והדירוגים, מסבירים מעט על השיטה, ומראיינים את יונתן רושפלד שמביע דעתו על דירוג מישלן, למה מישלן לא מגיעים לישראל ועוד.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5035317,00.html
 

25306yosef

New member
עד לשנת 2002 היה בישראל את מדריך גומיו

בשנת 2002 יצא בפעם האחרונה מדריך גומיו ומאז אין בישראל שום מדריך מסעדות איכותי.

אם אין בישראל את מדריך גומיו אז בוודאי שלא יהיה את מדריך מישלן ובוודאי שלא בצורה הנוכחית שבה נסגרות בישראל כל הזמן מסעדות.

כמה מסעדות ותיקות הראויות להיכנס למדריך מישלן פועלות כיום בישראל? לדעתי אפשר להכניס את כל המסעדות האלה לחוברת דקה מאוד שתכלול גם פרסומות חסות.
 

prizman

New member
במקום להגג עדיף שיזכר איך מבשלים.

המסעדות הראשונות שלו בכיכר האופרה היו מצויינות ומאז שהלך לבשל
אצל המליונר ההוא שכח איך לבשל אבל זוכר איך לקשקש.
 

מיתר44

New member
רושפלד לא שכח לבשל

אלא גילה שמקורות ההכנסה לאו דווקא מצויים בבישול העילי. כמוהו עוד כמה מאושיות המטבח של שנות ה 90.
 

25306yosef

New member
מקורות ההכנסה בישראל מצויים בבישול להמונים....

בישול להמונים הוא בישול שעשיר במרגרינה ובשמן צמחי מזוקק ומזוכך ורובו גם כשר.

כי מה לעשות, בשביל שההכנסה תהיה גבוהה (בשביל להרוויח הרבה) צריך הרבה לקוחות שיוכלו להרשות לעצמם לשלם עבור האוכל ולכן צריך להתפשר על חומרי הגלם ולהשתמש בחומרי גלם זולים על מנת שהאוכל יהיה זול.

מרגרינה ושמן צמחי מזוכך זולים הרבה יותר משומן אווז חמאה ושמן זית. איכותם של חומרי הגלם זה דבר חשוב ביותר בבישול עילי, לעומת זאת בבישול להמונים אין כל חשיבות לאיכותם של חומרי הגלם וניתן להשתמש חופשי במרגרינה ובשמן צמחי מזוכך.
 

Nרב

New member
לא רק מרגרינה, נדמה לי שמיתר מתכוון למזנון אייל שני / ההודי

של רושפלד / הסוסו של עומר מילר. אני לא חושדת שיש שם מרגרינות, ודי בטוחה באיכותם של (לפחות) חלק מחומרי הגלם ...
 

החתולית

New member
אכלתי ארוחה בינונית מאד בג'ונתן פוד קלאב

לא יכולתי לכתוב עליה, משום שהיא היתה במסגרת ניסוי של המבצע של דיינרס ולא שילמתי עבורה. לפי הארוחה הזו, מישהו במטבח שכח שרטבים צריכים להיות מאוזנים ושצריך להקפיד על תיבול של מנות.

לא הגיוני שהמנות הטובות ביותר בארוחה במסעדת שף, הן סלסלת הלחמים וטארט תפוחים.

אולי הוא באמת שכח לבשל.
 

prizman

New member
יתכן ואתה צודק.

אני זוכר בגעגועים את שתי המסעדות ההן, אחת נקראה יונתן והשניה רושפלד
אם אני זוכר נכון כשאחת הייתה זולה מעט יותר וכיניתי אותה רושפלד לעניים.
הן היו מהמסעדות הטובות ביותר שקמו אי פעם בישראל.
אחרי ההרפתקאה שלו עם המליונר ההוא שאין לי כוח לחפש את שמו והוא גם
לא חשוב הוא לא חזר לאותה רמה אלא נמצא באיזה מדרון חלקלק.
בכל מקרה ההגיגים שלו גם בכתבה הזו וגם בקודמת שלא שרדתי עד סופה לא
חכמים במיוחד.
למה התכוון המשורר שביקורת המסעדות כיום זה האינסטגרם?
הוא מסוגל להרגיש טעמים דרך האינסטגרם?
אם כך הוא באמת גאון.
 

החתולית

New member
יש מגמה בקרב השפים בעניין ביקורת מסעדות מקצועית

חלקם טוענים שהיא ארכאית, נגועה במניעים נסתרים וחברויות, ושבעידן הרשתות החברתיות היא לא חשובה (שלא לומר מיותרת).
&nbsp
יש מי שאומרים שהקהל "לא סופר" ביקורות מקצועיות, ומתייחס יותר לתמונות של מנות באינסטגרם וצ'ק אינים בפייסבוק.
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
כמובן ששף אמיתי לא יגיד דבר כזה.

זו טענה לכאלו שקוראים לעצמם שפים בלי לדעת לבשל אבל יודעים לעצב את האוכל על הצלחת
מה שנקרא אצלכם במילה הדוחה "לצלחת".
מי שהולך למסעדה על סמך תמונות הוא טיפש ואין לי מושג מה זה צ'ק אין בפייסבוק.
 

החתולית

New member
צ'ק אין = סימון שאתה נמצא במקום מסויים

כשאני הולכת למסעדה ומצלמת את המנות, אני מעלה אחר כך בפייסבוק את התמונות תוך ציון מיקום.
&nbsp
יש מי שעושים זאת בזמן אמת וזהו צ'ק אין.
 

החתולית

New member
סכסוך די ותיק שאיכשהו לא נכתב עליו עד כה

אדוני שורבב לעניין בגלל גדי פלג. הוא לא חלק מהסכסוך הזה.
 

Nרב

New member
עוד מוסד נסגר - אספרסו בר ברוטשילד לאחר 20 שנה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5036403,00.html
דווקא לאחר שהעבודות בכיכר שם הסתיימו והמקומות שסביבה נראה שמתייצבים....

אבל נראה לי שבקרוב יש שם אתר בנייה חדש - כל הפינה של הרצל רוטשילד שממול (הצד של רוטשילד 12) התפנה - כל החנויות ריקות (חוץ מדוכן נקניקיות, קיוסק וב) ורואים שמאחורה התחילו לבנות, נראה לי כמו בלאגן גדול בקרוב לעסקים ולמבלים שם...
 

החתולית

New member
כל האזור יהפוך לאתר בנייה

כולל שוק הכרמל, לווינסקי ועוד.
&nbsp
אני מאד לא אוהבת מה שקורה לתל-אביב.
 

החתולית

New member
בשבוע הבא נפתחת שיראטויה של אלי גרוסמן

אלי גרוסמן, שהכיר לישראלים אוכל יפני בטאקאמרו, והוביל את אונמי, פותח בשבוע הבא את האיזאקיה שלו - שיראטויה.
&nbsp
שיראטויה תיפתח על חורבות הזמללה וכתית שנפתחו על חורבות אורקה.
&nbsp
&nbsp
https://goo.gl/Z97cHB
 

Nרב

New member
ללא ספק יש גל יפני עכשיו
איזה כיף! מחכה בקוצר רוח

 
למעלה