מחפשת המלצות

מחפשת המלצות

שלום לכולם :)
אז כמה דברים :
א - אי אפשר להיכנס לפורום מאוסטרליה! ניסיתי מ 3 מחשבים שונים!
ב - כנראה הרוב לא יזכרו, אבל בזמנו כתבתי לא מעט בפורום ומאד נהניתי גם לקרוא. עכשיו שאני מסתכלת האמת אני מכירה הרבה מהשמות :).
ג - למה הפסקתי להשתתף בפורום? ראו סעיף א. כבר ארבע וחצי שנים אנחנו שם, והנה באנו לביקור מולדת של חודש, אחרי שהתחדשנו בקצת זקנה, קילוגרמים, חוויות, מקום חדש שאנחנו קוראים לו בית ו״זנב״ קטן וקשקשן בן שנתיים.
ד - רוצים קצת לחוות את הטעמים והאווירה ״של פעם״, למרות שזה לא אפשרי. כמעט כל המקומות שהכרנו ואהבנו נסגרו (קפה 48, הבאצ׳ו, לה מייזון, ועוד מקומות שאנחנו אפילו לא זוכרים איך קראו להם!). יש כאלה שעדיין פתוחים (שישקו). אבל אני מניחה שהרבה השתנה - ולכן מחפשים המלצות:
מה אסור לפספס? במיוחד כל מה שקשור לאוכל ים תיכוני (לאוכל אסייתי, שאני יודעת נהיה טרנדי פה, יש ייצוג מצויין באוסטרליה.)
מסעדות פועלים, מסעדות טרנדיות עם אווירה ואוכל מעולה, פאבים מגניבים (לאנשים בני 35, כן? לא נראה לי שנעמוד במבחן הזמן של ההיפסטריאדה) ובכללי מקומות חיוביים שאתם חוזרים אליהם שוב ושוב והייתם לוקחים לשם חבר תל-אביבי ישן שהיגר לארץ רחוקה, להזכיר לו מה הוא מפספס.
המון תודה מראש לכל העונים - נשמח לכל המלצה :).
 

erezavn

New member
המלצות (בלי אוכל אסייתי)

מקומות טרנדיים פחות יקרים או ברי-אוכל: סנטה קתרינה, דוק, האחים, אוזריה, דלידה, אונזה ביפו, יריחו ביפו, 25M, בר א וין, ברוט, המנזר.

מקומות מושקעים או יקרים יותר: משייה, קיטשן מרקט, החלוצים 3, פאסטל, מלגו ומלבר, קלארו, גריג, פופינה.
 

מיתר44

New member
עזורה התל אביבית - בדיוק עכשיו לאכול מרקי קובה מצויינים

פתוח בצהריים בלבד

 

Maldini Girl

New member
רק תל אביב זו אופציה?

האמת שאחד המקומות החביבים עליי בתל אביב זה החלוצים 3 וקפה אירופה.
אני למשל בעיקר יודעת על מה אני *לא* ממליצה. אני לא אוהבת את ברוט וגם לא את הבאסטה, בשתיהן חשבתי שהVFM נמוך (מנות לא מאד מוצלחות ולא זולות. מזמינים הרבה, משלמים הרבה, יוצאים רעבים וגם לא ממש מרוצים)
&nbsp
אם גם לצאת מת"א זו אופציה
המקום החביב עליי בארץ הוא ללא ספק רוטנברג בגשר הישנה. השף שם התחיל בשנה-שנתיים האחרונות קו חדש של אוכל מאד "מקומי". כלומר, הוא מגדל גינה והרבה מהמוצרים שלו באים מהגינה שלו, הוא משתמש בעגל וטלה "חי בריא", בשריפפס מכפר רופין שנמצאת לא רחוק משם, בחיטה, פריקה, יוגורטים וגבינות מעולות. כל ביקור שלי שם הוא התענגות.
&nbsp
עוד אופציה שחיבבתי מאד ואף כתבתי עליה לאחרונה
מסעדה בעיר העתיקה של עכו בשם מעד'לה. אכלנו שם לאחרונה ארוחה מופתית. מסעדה ערבית עם קריצה. תענוג של מקום.
 
ממש לא :)

גשר כבר ממש מסומנת אצלנו על המפה! וההורים של בעלי פה קרוב ככה שמסתמן שם ביקור
לגבי ת״א - פשוט הכל שם השתנה, ולא רציתי ללכת לאיבוד ולגמור באחד מהמקומות שהם סתם rip off
המון תודה על הדיס המלצות! גם זה חשוב
 

החתולית

New member
חי בריא הוא מעין תו תקן

שמעיד שהבשר שאת אוכלת מגיע מבעלי חיים שגדלו בהתאם לנהלים מסויימים כמו איסור שימוש באנטיביוטיקה ברמה המניעתית, תזונה שאינה כוללת חלבון מהחי, איסור על בידוד, גיל גמילה מסויים, הגבלת זמן הובלה ועוד.
&nbsp
&nbsp
http://haibari.co.il/
 

החתולית

New member
זוכרת אותך מצויין


למקומות ש EREZAVN הזכיר, אוסיף את חוות צוק ברמת אביב - מסעדה לא זולה, שמתבססת על חומרי גלם עונתיים מהחווה בעמק האלה.
&nbsp
ממליצה על ביקור בשוק הכרמל, יש שם הרבה מקומות לאכול בהם: הבורקס של התורכי, קבב אצל שמואל, בשר מצויין ב- 25M ועוד.
&nbsp
בשוק לוינסקי וסביבתו אפשר לאכול באוזריה, בסנדביצ'יה של מעדניין יומטוב, בדלידה, בחלוצים 3.
 

החתולית

New member
לפי ההמלצות, אתם זקוקים לפחות לחודשיים

ורכב צמוד

&nbsp
מוזמנת לשקול להישאר עוד קצת, ולהצטרף לסיור בעכו
 

oreldi

New member
בנוסף למקומות שהוזכרו כאן

אוסיף את חאג כחיל ביפו שיש בה אוכל גלילי/ערבי מצוין, מרכז החומוס האסלי, שיפודי זיקה, מסעדת מונקה לקבב מצוין, ואזור שוק הפשפשים בכללותו- יש שם הרבה מסעדות.
אם אתם יוצאים מתל אביב- חומוס לול בטירה שווה הגעה מיוחדת, ובנצרת יש כמה מסעדות מופלאות- כמו דיאנא ומסעדת עוד, וחומוסיות עוד יותר מופלאות כמו שרביני, אלשייח ועימאד. לנצרת, אם זה משהו שמדבר אליכם, שווה להקדיש יום שלם
 
אכן מתוכנן יום בנצרת!

תודה על ההמלצות.... נראה אם נלך על חומוס או משהו אחר (כנראה חומוס!)
היה נראה לי שיש איזה פריחה של מסעדות ערביות יותר מעודנות - יש כאלה באזור?
 

oreldi

New member
מה זה יותר מעודנות?

אם הכוונה למסעדות שהן לא מהז'אנר שיפודים חומוס צ'יפס סלט- אז במרכז יש את חאג' כחיל שבעיני היא טובה מאוד. היה גם את מאייר אבל היא נסגרה. יש גם את אלעאשי בשוק הפשפשים ביפו שהיא יותר מיוחדת ושונה, אבל אישית לא התחברתי אליה.
בצפון יש מבחר גדול יותר של מסעדות ערביות/גליליות- דיאנא, עוד, שראביכ ועזבה בכפר ראמה שזוכות לביקורות טובות, מגדלנה, תנורין בצומת כח שהומלצה על ידי Gרר לא מזמן, ורבות אחרות
 

erezavn

New member
גם אל עאשי הספיקה להיסגר...

אפשר להוסיף את רולא בחיפה ואת אלמרסא בעכו.
ויש את איטליאנו דה לה קוסטה בחיפה שהיא מסעדה איטלקית עם מוטיבים ערביים (השף חמודי עוקלה). מסעדה טובה ששווה להגיע אליה גם בגלל הנוף לים.
 

oreldi

New member
כבר?

לא הולך לסאלח כורדי. חבל. כשהייתי שם אני זוכר בתפריט הרבה מנות מעניינות, מה שהזמנתי היה פחות מוצלח למעט סנייה טלה מצוינת ורוטב אנגלז עם הל אדיר בקינוח, אבל זו היתה אחת המסעדות הבודדות שיצאתי מהן מעט מאוכזב ועדיין אמרתי שיתכן וכדאי לחזור כדי לנסות מנות אחרות. ההשקעה והמאמץ שם ניכרו בבירור בתפריט ובכל מנה.
על איטליאנו אני ממליץ בחום. מסעדה אדירה
 

erezavn

New member
אם אני לא טועה זה היה בסוף יולי או תחילת אוגוסט

נסגרה ממש בשקט. בלי כותרות. (היה אולי אזכור יחיד באחד ממדורי האוכל). ישבתי בה פעם אחת והיה לי טעים מאד. בהחלט ניכרה שם השקעה וברור שסלאח כורדי יודע לבשל (אבל כנראה שכמו הרבה שפים הוא לא משהו בניהול עסק). בכל פעם שעברתי לידה היא הייתה ריקה. משהו במיקום, בשיווק ואולי גם ביומרה (הם לא היו זולים) לא עבדו.
 

oreldi

New member
אין לי מושג איך הוא בניהול עסק

יכול להיות שהוא לא ניהל טוב, יכולות להיות סיבות שקשורות לשיווק כושל, אבל בשורה התחתונה- הקולינריה בארץ הולכת לכיוון של רדידות ושטיחות קולינרית מצערת, בה המבורגרים ופיתות שולטים בענף ומסעדות שף אמיתיות, לא כאלה שקוראות לעצמן מסעדות שף, אלא כאלה שבאמת עושות אוכל מורכב וייחודי הפך לדבר ארכאי שלא מדבר לרוב הגדול של הציבור. גם עם שיווק וניהול טוב- לא נראה לי שזה היה מספיק כדי שיחזיק מעמד.
 

prizman

New member
חושבני שזה לא האוכל שלא מדבר לציבור אלא המחירים.

לא נכנס בכלל לשאלה אם הם מוצדקים או לא,הרבה אנשים לא יכולים להרשות לעצמם מסעדה
של 300 ש"ח לאדם ללא אלכוהול. או 350 כולל כוס יין ונתקלתי בישראל בכמה וכמה מסעדות כאלו.
גם מהמסעדה שזוגתי מנהלת קשה לצאת בפחות מ 400 ש"ח לאדם אבל זו מסעדת לובסטרים
מיובאים (יש גם מקומיים) שמיועדת לתיירים עשירים. מחזור יומי לא יורד מ 70,000 ש"ח.
כשבישראל תהיה כמות כזו של תיירים כמו בבנגקוק ושאף אחד מהם לא צליין דלפון
להבדיל מחלק גדול מהתיירים בישראל, אז גם בה מסעדות שף איכותיות יצליחו לשרוד.
 
למעלה