אז מה אכלתם בסוף השבוע?

gastro101

New member
סופש חיפה- בית השרימפס ורולא

כנס שנערך באכסנית הנוער של חיפה. האכסניה היא בעצם מלון, חדרים מרווחים עם מרפסת לים, טלויזיה, תאורה טובה, חדר אמבטיה מרווח , אפילו האוכל- של קייטרינג ברמי היה סביר בהחלט , שפע ירקות טריים למי שאוהב, רביולי בטטה ברוטב שום פסטו בששי בצהרים ודג מצוין הבריקו.

בחמישי בצהרים לפני הכנס נפגשתי עם חברה ותיקה לארוחה בבית השרימפס- מסעדה ששוכנת ממש על הכביש הראשי בכניסה לעיר-דרך ההגנה 105
מעדות סלטי פתיחה- בסלטים הצטיין סלט גזר חרפרף , חומוס נחמד טחינה עם חצאי פיתות קלויות
בהמלצת החברה חלקנו מנת שרימפס- ברוטב חלב קוקוס קרמל צ'ילי- רוטב מתקתק , דוקא הצ'ילי לא הורגש, היו 10-12 שרימפסים ממש גדולים, מצוינים !!!
מחיר המנה 73 שח כולל הסלטים . לרוץ !!!
חלקנו גם קינוח של מלבי תוצרת בית - הוגש קפוא משום מה אבל הריבה מעל והאגוזים היו טובים מאד
עם בקבוק פרייה וכוס תה- 140 שח לשתינו
לא הכרתי את המסעדה קדם וללא ספק שוב אשוב

בצהרי שבת לאחר סיום כנס מוצלח במיוחד , הזמנתי מראש מקום לרולא- שוכנת במתחם הנמל ממש ליד מסעדת הנמל 24. פיית החניות סידרה לי מכונית שפינתה את המקום במיוחד עבורי
רולא היא מסעדה של אוכל ערבי . שבת צהרים, כמובן שהיתה מלאה . השולחן חיכה לנו (בשולחן ליד ישבה משפחה גדולה, ההורים היו עסוקים בשיחה ולא שמו לב לבניהם המתבגרים שמלאו כוסות במים עם מפיות ניר ושאר תעלולים)

לפתיחה לקחנו ממרח פלפלים - צלחת עמוקה מלאה במממרח די נוזלי עם 2 פיתות . בעלי אהב , אני קצת פחות
לחמא עג'ון- בצק דקיק דקיק עליו שוב ממרח הפלפלים ופרורים מעטים של בשר, בקשתי טחינה לטבול, היא הגיעה עם הקינוח , אבל המנה העיקרית שלי הגיעה עם טחינה כך שנשאר לי קצת בצק לטבול בה, היות והמנה קצת יבשה היה צריך משהוא להרטיב

המנה העיקרית שלי- אצלהם בקטגוריה של מנות בינים- הומלצה עי שגיא כהן בבקורתו המשבחת- כבד עוף על טחינה עם עלי זעתר טרי גרגרי רימון
אכן מנה מצוינת-פיסות קטנות של כבד עוף צלויות היטב על שפע טחינה חמצמצה. יופי של מנה
הוא נהנה מסניה טבעונית שהיו בה תפוחי אדמה קישוא חציל בצל ועגבניות
הוגשה במחבת ברזל לוהט

השכלנו לברר כמה זמן לוקח להוציא קינוח , וכך הוזמנה הכנאפה ,כשהוגשה הסניה והגיעה בדיוק בזמן , לכפיות לקח קצת זמן להגיע והתחלתי לאכול בידים
הכנאפה היתה טובה מאד, לא מתוקה מדי

קנקן סודה תומחר בשפיות ב10 שח. החשבון 198 שח כולל קפה "ערבי" שהיה טוב לדברי הלוגם
המהומה היתה גדולה, קשה היה לתפוס מלצר לחשבון, קמתי ובקשתי מאשה שעמדה בפתח ונראתה כמנהלת . השארנו מזומן עם טיפ של 10% ונמלטנו

לסכום- ידענו ששבת צהרים זמן בעייתי אבל זה היה העיתוי. האוכל ברובו טעים מאד. נחזור ביום רגוע יותר
 

sweetdreams

New member
ההתרשמות שלי מבית השרימפס..

.. כשאני ביקרתי שם, רוב הסלטים היו סלטים קנויים, וככאלה היו די ממוצעים. אבל הסלטים הטריים שהכינו במקום היו מוצלחים. איך זה היה בביקור שלך?
במנות פירות הים התמונה משתנה לחלוטין, הן היו מאוד טובות! גם אני אהבתי את השרימפס, וגם אהבתי מאוד את מנת המולים, שהיתה מצויינת. אני מעדיפה אותם עם הרטבים העדינים יותר, של חמאה ושום, מאשר הרטבים הדומיננטים יותר.
האמת שאילולא המיקום של המסעדה, שפחות נוח לנו, כנראה שהיינו מגיעים יותר.
 

gastro101

New member
הסלטים היו רק הקדמה, מנת שרימפס משובחים בכמות נדיבה

ב73 שח- דיינו !
לי המיקום היה מצוין- בכניסה לעיר, היתה חניה בחזית המסעדה ואחכ הגעתי בקלות לאכסניה .
 
מהנסיון שלי רוב הסלטים אינם קנויים

אוהבת את סלט הסרטנים שלהם ואת סלט התפו"א ברוטב חמצמץ (לפעמים יש להם אותו סלט אבל עם בטטות). מנסיון אפשר לבקש מראש איזה סלטים לא רוצים והם נענים לבקשות.
קצת על ההתנהלות שלהם, תמיד השירות חביב וקשוב לבקשות.
הסלטים כלולים במנה העקרית וסועד שלא לקח סלטים מחוייב ב 25 ש"ח, קרה שהייתי עם חברה וחלקנו עיקרית כשהגיעו הסלטים ישר ביקשנו להחזיר את אלה שאנחנו לא אוכלות (סתם כי חבל לזרוק עם זה נשאר על השולחן) בהמשך ביקשנו מילוי מחדש של אחד הסלטים כשהגיע החשבון נאמר לנו שכיוון שהחזרנו חלק מהסלטים לא חוייבנו ב 25 ש"ח נוספים.
בפעם אחרת חברה רצתה רק כמה שרימפסים אז הוצעה לה חצי מנה (חושבת שלא מופיע בתפריט) גם כאן בגלל שלקחנו מנה וחצי לא חוייבנו חיוב נוסף על הסלטים.
בתפריט חלק ממנות הדגים מופיעות מטוגנות חלק בגריל וחלק גם וגם, מניסיון בכל פעם שביקשתי צורת דג בגריל/מטוגן קיבלתי כפי שביקשתי ללא קשר למה כתוב בתפריט.
כל המנות העיקריות שאכלתי שם היו מוצלחות ונדיבות.
 

gastro101

New member
היו רבעי תפוח אדמה ברוטב שלא אהבתי , טוב לדעת

על האופציה של חצי מנה !! ולהבא בהחלט אהיה סלקטיבית עם הסלטים
 

החתולית

New member
אני זוכרת מנת שרימפס ברוטב מלוח-מתוק כלשהו

השרימפס קפואים אבל מהסוג הטוב יותר, ועשויים נכון. אני לא זוכרת את הסלטים.
 
ארוחת חברים

המפגש הפעם היה "ריבאונד" לחגים והנושא מאכלים מבית אמא/אבא
וכך היו לנו
דג מלוח
כבד קצוץ
רגל קרושה
סלט תפו"א
מרק קרופניק
גונדי
חזה עגל ממולא
מבחר קינוחים כולל קומפוט
האופים הכינו בייגלאך לחמים וחלות תואמים וכמו כן הוכנה חזרת ביתית
היינות היו מספרד צרפת וישראל
המפגש היה (כרגיל) מהנה מאד ומחמם לב גם באוכל וגם בחברה

















 

מיתר44

New member
אני על העוגיות האלו לא יכול לעבור כלאחר יד


שהביאה אורחת. בצק מתפורר מושלם בפה במילוי רחת לוקום עם רמזים של תבלין המסטיקה.
לו היה לי אומץ הייתי אוכל את כולן. לו היה לי עוז - הייתי מנכס לדוגי בג. איך שסובבתי את הראש
והופ - נעלמו.

 

מיכאל ג

New member
בראנץ' בפאב the queen בגבעתיים

מקום קטן למדי שנפתח לא מזמן באזור שהולך והופך למרכז הפאבים המקומי.
המקום בהשראה בריטית ומציע ארוחת בוקר אנגלית של ביצים נקניקיות שעועית וכו', לקחנו אחת כזו ובנוסף "המבורגר" קונפי אווז בלחמניית בריוש.
סה"כ יצאתי מרוצה, אין באזור הרבה מקומות שמעיזים להיות יוצאי דופן ואני הולך לנסות עוד כמנה מנות מסקרנות שם. במפתיע או לא המקום גם ידידותי לטבעונים.
 
איך מבחר הבירות אצלם?

וגם האם יש אוירה של פאב? תמיד מבחוץ נראה לי לא כ"כ כמו בר, אז עוד לא ניסינו...
 

החתולית

New member
סיור יקבים שהסתיים בעמירם בתל-אביב

בשישי האחרון נסעתי עם חבר שהוא עיתונאי יין, לאירוע ההשקה של יקב קסטל ביד השמונה. היקב החדש יפהפה, יש חצר גדולה עם נוף נפלא של הרי ירושלים, וכמה חדרים נעימים, בגדלים ובעיצובים שונים. היקב עצמו מאד אלגנטי, אפשר לראות מלמעלה שורות שורות של חביות עץ ובקצהו גם חביות בטון.
&nbsp
התרכזנו בטעימה של הגרנד וין משנים שונות (מה שמכונה "טעימת אורך"). הגרנד וין הוא בלנד אדום שמורכב מענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו וקברנה פרנק ונחשב ליין הדגל של יקב קסטל. בדרך כלל הוא מאוזן, ומאופיין בריחות וטעמים של פירות יער שחורים.
טעמנו את הגרנד וין משנת 2015, 2013 ו- 2008.
&nbsp
הכיבוד היה בשפע, וכלל קרקרים ולחמים שונים וכמה סוגי מרקים. ביום סתווי חם, חיפשנו ירקות, פירות וגבינות, ולא היה לנו שום חשק לספלי מרק חורפיים וכבדים.
&nbsp
מקסטל נסענו ליקב צרעה, ומצרעה נסענו לביקור ביקב יגור. ליד יקב יגור גילינו יקב חדש שלא הכרנו - יקב מטלר. יקב ביתי ששייך לזוג שמנהל בעגור גם צימר, ומכין ריבות, ליקרים, זיתים ועוד.
לא טעמתי מהיינות שלהם, אבל החבר אמר שהם מפתיעים ורכש בקבוק מכל סוג. אני קניתי ריבת לימון טובה ועוקצנית שבבית שידכתי לגבינה צפתית, ואני מתכוונת לנסותה אותה ברטבים לסלט. קניתי גם שקדים ירוקים בחומץ בן יין, אבל עדיין לא פתחתי את הצנצנת.
&nbsp
בשלב זה כבר היינו רעבים מאד, וחזרנו לתל-אביב. נסענו לפאב עמירם הותיק שנרכש לפני שנים על-ידי אישה ששמה חגית. בעמירם מתקיימות מדי פעם הופעות קטנות, וחלק ניכר מהקהל קבוע.
אכלתי נתח של דג מלוח עם פרוסות חלה טרייה, שתיתי חצי ליטר גינס, וקינחתי בצ'ייסר קמפרי בו זכיתי כשעניתי על מירב השאלות בחידון הטריוויה של עיתון הארץ.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
יקב עגור, לא?

לא חושב שיש יקב יגור, בעוד שיקב עגור (ומושב עגור) זה בדיוק באזור שהייתם בו...
וכל הכבוד על החידון! :)
 

מיתר44

New member
אכן היקב החדש יפיפה בקנה מידה אירופאי. מומלץ לכל לבקר בו.

אתמול ראיתי צילומים מהאירוע - אין ספק שהייתה אווירה מהנה.
לגבי יינותיו - הם זוכים לדירוג גבוה על פי פרקר ואחרים. כבוד למשפחת בן זקן ולענף.
 

מיתר44

New member
הוטל מונטפיורי אחרי קונצרט מופלא - צהרי שישי

קצת סבלנות. מיד אגיע לענייני ארוחת הצהריים היום בהוטל מונטפיורי.
מהו גיל הפרישה? לשופטים ולאנשי אקדמיה - 70, לעמך - 67,
מריה ג׳ואאו פירז׳ חגגה השנה 73 אבל
כשהתיישבה הבוקר לנגן את הקונצ'רטו ה 3 של בטהובן נשרו שנותיה כעלי השלכת.
ביצוע כזה מרגש בניצוחו של המאסטרו , טרם חוויתי.
לא הייתה ראויה יותר מהארוחה המצויינת בהוטלמונטפיורי
כדי להשלים את היום הנפלא הזה. הלוואי שירבו כמותו.
מה אכלתי: חלקתי נאמס קטנים לוהט שלפפתי בעלה חסה פריך, אכלתי סלט איטריות צלופן עם בוטנים וכוסברה וכמה שרימפס מקומיים (שהוסיפו אך גם בלעדיהם אהבתי את המרקם והטעמים), אהבתי מאוד את הצ׳קן טיקה על פנכת הרוטב המעולה שהוגש בצד.
וגם את הלוינסון הלבן (100% שארדונה) שהבאנו.
מחברי לשולחן טעמתי את הפירה - מידי מימי לטעמי, וחלקית סורבה פירות בשני טעמים מצויין.
לחם חמים דמוי צינורות וחמאה רכה מעולה רככו את הרעב הראשוני וריפדו את הבטן לקראת השתיה.
השירות ראוי לציון לשבח. כל מי שהיה על המשמרת ידע להעניק הרגשת ״איכפת לנו שתהנו״ והמנות זרמו בקצב מבלי שניאלץ לנווט איש מהם.
עוד נשוב, עם או ללא קונצרט מקדים. את ההמלצה לדרוש שולחן בספריה קיבלתי בקבוצת ״אוכלים את הראש״ ואני מעביר אותה לכם תוך הדגשה רבתי, אלא אם אתם נהנים לאכול בהמולה ובישיבה מייסרות.

 
בספריה או במרפסת כשמזג האוויר נוח.

גם לדעתי זו מסעדה טובה ויציבה. עדיפה בעיני על כל מסעדת'שף' מתימרת.
 
למעלה