בהמשך לנושא השפים.

prizman

New member
בהמשך לנושא השפים.

אני מבשל לא רע לדעתי, קיבלתי גם הצעות יותר מפעם בחיי להפעיל מסעדה, בכל מיני מקומות בעולם,
אבל מעולם לא החשבתי את עצמי כשף. בישלתי, הייתי טבח.
זוגתי מנהלת מסעדות.היא אומרת מדי פעם שהשף אמר כך או כך.
אני טורח מדי פעם לבדוק מדוע הוא מכונה שף.
עד כה הסתבר שכולם באמת עברו הכשרה בבתי הלימוד הטובים בעולם לבישול
וגם עבדו במסעדות הטובות ביותר, אז כנראה שהם באמת שפים.
אני לא.
אבל יש לי הרגשה, אולי היא מוטעית, שהמושג הנקוט כיום שף בישראל הוא לא בדיוק עונה להגדרה.
 

החתולית

New member
תלוי מי נוקט

חלק מהאנשים לא יודעים מה ההבדל בין טבח/ית לשף/ית. אחרים דווקא בקיאים במונחים, ויודעים.
&nbsp
ההגדרה המקובלת של שף, אינה של תואר הנובע מהכשרה או של מקצוע, אלא הגדרת תפקיד. שף הוא מי שמנהל מטבח שלו, כלומר הוא אחראי על התפריט ועל העובדים.
&nbsp
מי שלמד והוכשר ועובד 20 שנה כטבח שמכין מנות של אחרים, אינו שף, גם אם הוא מוכשר מאד ומנהל פס.
 

prizman

New member
עם חלק מזה אני מסכים

אבל לא עם הכל.
שף הוא אדם שעבר הכשרה מתאימה לנושא.
טבח אינו שף, לא יעזור כלום.
ובישראל טבח של שבועיים מכונה שף. זו עובדה.
תפקיד של בישול אינו שף אלא בישול.
מי שמנהל מטבח אינו בהכרח שף.
את די מתבלבלת במונחים.
 

Geralt of Rivia

New member
היא לא מתבלבלת

וזה לא עניין של להסכים. שף היא המילה הצרפתית ל-chief, ובהקשר של בישול "שף" הוא קיצור של chef de cuisine, או "ראש המטבח". זה מונח שמציין את מקצועו של אדם כמי שמנהל מבחינה מקצועית את המטבח, לא את הכשרתו של אותו אדם.

סביר שמי שעבר הכשרה מתאימה יהיה שף טוב יותר, ממש כשם שמי שלמד את מקצוע הסנדלרות יהיה סנדלר טוב יותר. אבל אם אתה עוסק בתיקון נעליים אתה סנדלר ואם אתה עומד בראש מטבח של מסעדה אתה שף. כל משמעות נשגבת יותר של המונח היא סובייקטבית.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כמו "צ'יף" אינדיאני, הלא הוא המנהיג. ההגדרה הזו היטשטשה

בימינו, כפי שמצוין גם בוויקיפדיה:
https://he.wikipedia.org/wiki/שף#.D7.9E.D7.99.D7.A0.D7.95.D7.97
 

החתולית

New member
אני לא מתבלבלת

בדקתי היטב את ההגדרות לפני זמן רב, לצורך הכנת כתבה. דיברתי עם מי שעוסקים בתחום, מי שכותבים עליו ומי שלמדו אותו.
&nbsp
בישראל טבחים של שבועיים אולי מכנים עצמם שפים, ואולי בני משפחותיהם מכנים אותם שפים, אבל שום גורם מקצועי לא מתייחס אליהם כך.
&nbsp
זה די פשוט בעצם:
כל שף הוא טבח
אבל לא כל טבח הוא שף.
 
למעלה