זו לא מתיחה - 280 ש"ח לשני שיפודי כבד אווז

DANIAVNI

Well-known member
זו לא מתיחה - 280 ש"ח לשני שיפודי כבד אווז

מה קרה למחירי הכבד אווז שהפכו להיות מטורפים ?
 

Sanchez

Member
ראיתי לא מזמן באחת החנויות...
מחיר של 450 ש"ח לק"ג כבד אווז (קפוא).
אני זוכר מחירים של 200 ש"ח לקילו ולכן די נבהלתי כשראיתי 450 ש"ח.
&nbsp
לדעתי מסעדה לא אמורה להגיש מנה של שני שיפודים ב 280 ש"ח, זה עושה לה יותר נזק מתועלת.
 

DANIAVNI

Well-known member
כמדומני יש למסעדנים כלל תמחור של עלות מנה=4*מחיר חו"ג

כך שאם שיפוד הוא בערך 150 גרם
ובהנחה שהם קונים במחיר זול מצרכן רגיל
זה כנראה המקור למחיר.

אילו הייתי מסעדן הייתי נותן את השיפודים האלה ללא עלות
או שהייתי לפחות משנה את החישוב לנתחים כאלה ולא מכפיל ב-4
אחרת זה לא עושה רושם טוב
 

tgranot

New member
הגזמת !

יחס 1 \4 מחיר מול חומ"ג מתאים יותר לפיצריה או פלאפל.
כשמדובר בבשרים, זה יותר לכיוון של 1/3 .
אינני חושב שאתה מודע כמה רווח נשאר למסעדות על כל שקל מכירות, אבל לא הרבה. בערך 10 אחוז.
 
אני רכשתי בשבוע שעבר ב-350. המחיר עלה מאד. זה יבוא מהונגריה.

אולי מחיר משגיחי הכשרות עלה.... אינני רואה סיבה אחרת.
 

החתולית

New member
כבד אווז הוא חומר גלם יקר מאד

שמיובא לישראל מאירופה.
&nbsp
איפה ראית מחיר כזה?
 
בגלל מחלה שפגעה באווזים בהונגריה

היצוא משם הוקפא לתקופה
וחודש לאחרונה הכמויות עדיין מצומצמות ולכן המחיר יקר מאד
 

ortolan

New member
המחיר לכבד של כ 600 גרם

באיכות סבירה מהונגריה או מספרד הוא כ 30 דולר לפני מע"מ גם באירופה וגם ביפן. נדמה לי שזה יוצא בערך 250 לקילו אחרי מע"מ בישראל. כמובן שכבד טרי באיכות גבוהה שצריך לשלם על כרטיס טיסה והעברת מכס זריזה הוא יקר בהרבה.

אבל תמשיכו לספר לעצמכם שהכל בסדר.
 
למעלה