אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מתחבאת בבית

נשבר לי מהקיץ. ניצלתי את השקט בבית לעצלנות, למנוחה ולבישול:
לחם כוסמין מלא, קוואקר מלא, בירה, אגוזי מלך ודבש.
לארב גאי - יש לי קרייבינג לאחרונה לסלט התאילנדי הזה, אז אני מכינה בתכיפות גבוהה. עוף קצוץ, הרבה ירוקים (נענע, כוסברה, בצל ירוק, בזיליקום תאילנדי) ואבקת אורז קלוי. לא לגמרי אותנטי כי הצ'ילי בבית קרוב לסיום אז אני מכינה פחות חריף, ואת רוטב הדגים מחליפה בסויה.
פנקייק עם מאצ'ה, שוקולד מריר ופטל.
ההתמכרות שלי בחודש האחרון (אבל נשארתי היום עם המנגו האחרון! אבוי!): שייק ענקי משני מנגו בשלים, חלב וחלב קוקוס, לפעמים עם קצת ג'ינג'ר - אם יוצא יותר מדי אני מקפיאה בתבניות עם קצת פטל כדי ליצור מיני קרטיבים לימים החמים.
פיצות - רגילה ואחת ירוקה עם מוצרלה, פסטו שאני מכינה, זוקיני ואגוזי מלך.
צלחת של שניצלים שמצופים בשילוב של פירורי לחם-אגוזים גרוסים-סומסום-טימין וששהו בבלילת ביצים מתובלת, עם צ'יפס בטטה וסלט ירוקים ואגסים.

האמת שאני אוכלת במנות קטנות, כי החום הורס את התיאבון. אבל כבר מסתכלת לא מעט ברשת לסמן לי פייבוריטים קולינריים טעימים אך זולים לנסיעות עתידיות, בברצלונה ובפריז בין השאר.
 

dani666

New member
חומוס פראג' בשבת עם שני חידושים -

את הקובה הכינו מול עינינו. קבלנו טרי טרי. הקובה שלהם גם ככה טעים. אבל זה היה מדהים.

ובירה גולדסטאר slowbrew החדשה - 10%. הבת שלי הזהירה אותי יומיים לפני שזה לא טעים. המלצר בפראג' לא עדכן שזו הבירה שתוגש כשבקשתי גולדסטר. בדיעבד - אחלה בירה. מרירה מהרגילה בצורה מורגשת.

סה'כ 4 מנות חומוס למיניהן + סלט ירקות + 4 קובה + 2 גולדסטאר = 200 ש'ח.
 

dani666

New member
אם יום ד' גם נחשב - אז המסעדה בסירקין 28 בשוק בחיפה

היינו שלשה (אשתי, הבת הצעירה ואני).
&nbsp
4 מנות ראשונות לפי בחירת המלצרית. 3 מנות עיקריות. 2 מנות אחרונות. הכל היה מצד הים. מחירי המנות ניו בין 28 ל 60 ש'ח שזה נראה סביר - אבל המנות קטנות יחסית. מנת החסילונים ברוטב (מדהים!) של לימון סיני היתה החריג - 115 ש'ח.
&nbsp
אוכל טוב מאד. מנות מעניינות מאד שלא נתקלתי בהן במקומות אחרים. VFM נמוך. סה'כ כולל בירה אחת היה 500 ש'ח.
&nbsp
שווה לבוא ולטעום ולהנות ממשהו שונה מתוך הבנה שלמרות המראה הזול זה מקום יקר.
 

pix37

New member
למסעדה קוראים מסעדת תלפיות או החמארה של אילן

 

gastro101

New member
הוטל מונטפיורי וארוחה משפחתית

בצהרי ששי, שעה עשרה לשלש הגענו להוטל מונטיפיורי , מקום הוזמן לשעה שלש והודיעו שהשולחן יהיה שלנו לשעה וחצי. הקדמנו. מסעדה הומה מאד, סידרו לנו שתי כורסאות לשבת בכניסה, ישבנו ישבנו , השעה כבר שלש ועשרה ומקום אין...הרעב כבד - באתי ישר מהעבודה. לקראת שלש ורבע הושיבו אותנו . כל זמן שישבנו לא הציעו שתיה
אבל המלצר היה מאד נחמד ובהמשך השיגו לי מרשם לתפוחי האדמה כך שיצאתי בחיוך . לפני האוכל הביאו, כרגיל, 3 בגטונים לוהטים וחמאה מלוחה רכה- האמת - עם טעם של מרגרינה....
ומה אכלנו- לי לראשונה טורטילני בשר סרטנים עם קונסומה עגבניות- לא כתוב שהמנה מכילה פרוסות צ'ילי בכמות נאה, מיהרתי לשלוף אותן מהמרק -נוזל שקוף אותו יצק המלצר על הטורטליני ובכל זאת נשארה לי צריבה בפה בסיום האכילה.
הערתי למלצר שצריך להזהיר את מזמינ המנה- לדבריו הזמנתי בכזה בטחון שהיה בטוח שאני מכירה את המנה. בעלי אכל סלט ירוק עם צנוניות בוינגט גזר- נחמד מאד , פרוסות הצנונית עזרו להקל את הצריבה בפה

עיקריות- לו טורטליני במילוי גבינה כחולה על קרם תירס ותאבנים צלויות- אמר שהמנה מצוינת, לי שיפוד סינטה עם תפוחי אדמה - תפוחי האדמה היו נפלאים, שחומים נימוחים במלוא מובן המילה , לאחר שקבלתי את המתכון- גם לימונים כבושים חתוכים שהוסיפו המון ועגבניות שרי. הבשר היה עשוי יותר ממדיום, לדעתי אבל רעבה הייתי ואכלתי הכל

לקינוח- קינוח ותיק- לימונשלי- הפעם פחות התחברתי- על עוגיולת קשות יבשות (וחבל) קרם לימון מצוין עליו תועפות קצפת שאני פחות מחבבת

החשבון - לא זוכרת בדיוק - סביב 350 שח

עכשו כשאני קוראת את הדיווח - היו לא מעט פגמים במנות ובכל זאת יצאנו מרוצים ..ומאד שבעים. וסכמנו שתמיד טעים שם...

בשבת אחהצ התכנסנו למיפגש משפחתי לחגוג 60 שנות נישואים לדוד ולדודה
היה המון אוכל במזנון- כבד קצוץ קנוי טעים, גרבדלקס -קנוי אצל מוכר הדגים מצוין , שפע סלטים, לזניה . לחם שאופה אחד מבני הדוד בסיר ברזל - טוב מאד, גלידות שהוכנו במכונה חדשה- אהבתי את פירותיער ונענע
אני הכנתי עוגת ליים, עוגת שוקולד מקסיקאית, מאפינס בננה ומאפינס גזר ללא סוכר לסכרתיים הלא מעטים ...
בירה, יין לבן , סודה . כייף
 

oreldi

New member
הייתי בהוטל מונטיפיורי בערב

לגבי הכורסאות בכניסה...להגיד לך את האמת- לא היה אכפת לי לשבת שם כל הערב. שקעתי בתוך זה בזמן שהמתנתי ולא רציתי לקום...
הלימונשלי גם אני אכלתי- היה טוב כמו פעם קודמת שהזמנתי כאן את הקינוח, העוגיות לא היו יבשות.
הבגטונים, חוץ מאחד, היו קשים ויבשים, כרגיל. כאילו חוממו במיקרו. בעיניי זה מביך.
קצת מאכזב- צ'יקן טיקה מאסלה, היה חריף הרבה יותר מאותו צ'יקן טיקה שאכלתי לפני שנתיים, אז החריפות היתה מרומזת בלבד וכל שאר הטעמים בלטו. כאן החריפות היתה שתלטנית מדי. פעם הבאה כבר לא אזמין את זה.
מצוין כרגיל- צלע חזיר עם מנצגו ואפרסקים.
בנוסף הזמנו פילה בקר שהיה טוב מאוד
בסך הכל היה טוב וטעים, למרות ההערות
 
הם קצת ביאסו אותי, ועוד בלי שאכלתי שם...

היה לי יום נורא, הלכתי המון ברגל והייתי חייבת להגיע לאנשהו לפגישה, אבל הנחתי שיהיו לי את ה-15 דקות (לא כולל הארכת מסלול ההליכה בצהרי יום רותח בשביל להגיע למקום) לקנות גלידה כדי לאושש את נפשי ולאכול אותה בעודי צועדת הלאה.
משהו שם התנהל לגמרי בעצלתיים. שזה אולי חביב כשנעים בחוץ, אבל חם מאוד במקום, הישיבה גם כך בחוץ, ובחייעת - זו גלידה, זה מקום שמעוצב כדוכן גלידה לקנות ולקחת, תנו כבר לקנות ולקחת. אין אפילו פירוט של מה יש בצורת תפריט מחירים על הקיר (היו איזה 2 פתקיות קטנות עם פירוט של 2-3 אופציות אבל יש הרבה יותר מנות ואפשרויות שלא מופיעות בהן) ויש המון אפשרויות עם שילוב עם הקינוחים, אז כשסוף סוף מי שהיה במקום התפנה מהסידורים ונזכר לדבר איתי, הוא נזקק לדקות ארוכות לפרט מהזיכרון את כל התפריט והמחירים, בינתיים הגיעו עוד 3 אנשים אז היה צורך לחזור על הכל עבורם ולענות על כל השאלות על הדברים הלא מובנים בהסברים הבלתי נגמרים ו... נגמר לי הזמן. היו שני עובדים בדוכן, אפילו חייכניים למדי, אבל הכל הלך אטי מדי בזמן שאני נוזלת ונמסה כגלידה שהושארה בחוץ. לא היתה לי סבלנות לחכות, ובטח לא זמן.
 

Nרב

New member
כשהייתי שם לפני כחודש זכור לי תפריט לוח גדול בכניסה מימין...

 

מיתר44

New member
ניצול חלון מזג אוויר שפוי איפשר לי:

לאפות נגלה של בייגלך (מחמצת וגם קמח מלא), לפתוח גריל ולהכין מחצילים-על-האש סלט חצילים בטחינה ומקישואים
שנצלו על אותה אש הכנתי ממרח דמוי כבד קצוץ.
אמבט הסו ויד עבד שעות נוספות: עוגת גבינה בטעם קפה - מ ע ו ל ה. סלמון טרי שפילטנו בבית - השתכשך
בסו ויד ונאכל בתענוג עם רוטב הולנדז (שגם הוא הוכן באמבט.
והיין: היד בחרה בקסטל פטיט 2008 שבאמת מגיעה לו אמירת וואוו.
 

ricka

New member
שלושה ימים שלוש ארוחות

בביום חמישי הוזמנו למסיבה של חברים בבר השכונתי שלנו 223. האמת שזה הבר הקבוע והקוקטיילים שם מצויינים. אני בדרך כלל לוקחת נוט א פליפ או את הספייסי אפל מרטיני כי אלה המתוקים יותר שלהם, הפעם ניסיתי משהו מהתפריט החדש, קוקטייל עם אצות חריפות. Not a shrub והוא חריף מאוד באופן מפתיע, אבל גם מתוק ומעניין. אין לו טעם של ים או אצות. לקחנו גם המבורגר, שני מיני המבורגרים עם גבינה והומפרייז מטורפים ומושחתים. בדרך כלל אנחנו באים להאפי האוור ויושבים לדבר עם הברמנים הנחמדים שלהם על הבר אבל בגלל המסיבה היינו קבוצה וישבנו בחוץ. השירות על הבר מקסים, השירות בחמישי היה נורא. הביאו לנו הכל אחרי המווון זמן, לתפוס מלצר היה בלתי אפשרי, טעו בהרבה הזמנות כולל הפתעה של צ׳יקן בורגר שהופיע במקום ההמבורגר, וחיוב לא נכון של כרטיסי האשראי בסוף הערב שגרמה לנו להתחשבן בינינו כדי לא להתעסק איתם יותר... אז זה עדיין הפייבוריט שלי, אבל לא לקבוצות.
ביום שישי הלכנו לזוזוברה לארוחה משפחתית, התחלת חגיגות יומולדת לאחותי. האמת שהציפיות שלי היו נמוכות מההתחלה, שמעתי דברים לא טובים ובאופן כללי האסייתיות המעולות בתל אביב העלו את הרף לדעתי בשנים האחרונות. רוב המנות היו בסדר, לראשונות לקחנו סלט פפאיה ושני סוגי אגרול, האגרולים היו נחמדים וסתמיים, מלווים ברטבים תעשייתיים ומתוקים בטירוף, סלט הפפאיה היה בינוני ומטה והרגיש לא טרי. מהעיקריות שטעמתי הקמבודית הייתה מאכזבת כי כל מה שהרגשנו היה חריף. וזהו. הפאד תאי היה אחד מהגרועים שנתקלתי בהם, טעם מטורף של שום שלא יצא לי מהפה עד סוף הארוחה, וראמן חסר טעם עם עוף מכובס שהיה נוראי. השירות היה מהיר מאוד, אבל לא יכולנו לדבר בכלל בגלל הרעש ומשפחות רשעניות מסביבנו הרסו קצת את האווירה. קינוח בבוזה שיפר את מצב הרוח, עם גלידה של שוקולד ים ופיסטוק שגם הוא מלוח.
גולת הכותרת הגיעה למחרת עם ארוחת הצהריים בגוז ודניאל. זוהי הפעם הראשונה שהיינו שם והגענו בעקבות ביקורות חיוביות. האווירה שם מאוד נעימה, ישבנו במרפסת עם נוף לגינה. לראשונות לקחנו רק לחם וסלט הבית ששמו כשם המסעדה, נחמד וקליל, אחד מהלחמים היה קצת לא אפוי עד הסוף אבל סהכ הם היו טובים. לעיקריות לקחנו שניצל וינאי שהיה מושלם, לא דק מדי עם פירורי לחם נהדרים ולא שמנוניים, פירה שנטחן בבלנדר או משהו דומה והיה חלק וטעים החליף את השפצלה שלא אהובים על אף אחד אצלנו. פילה לבן עטוף בביקון שגרם לי לשקול מחדש את היכולת לעשות פילה לבן כרך- עד עכשיו נתקלתי רק בכאלה במרקם של סנדל אבל זה היה רך ועסיסי. פפרדלה ראגו הייתה טעימה מאוד ועדינה למרות שטעם העגבניות היה טיפה חזק והשתלט על הבשר, אבל זו כבר העדפה אישית... היה דג שלא טעמתי אבל נאמר לי שהוא טוב. יהקינוחים גם הם היו נהדרים, עם קראק פאי שלא היה בדיוק קראק פאי אלא פאי דחוס של שקדים ביצים וסוכר מכוסה בשכבה דקה של שמנת חמוצה שהצליחה לשבור את המתיקות. שוקולד קפה היה קינוח קצת מבולבל, קצפת חמה שדמתה למרק שוקולד עם פטיפורים קטנים וטעימים, וקינוח ספיישל של עוגת גבינה עם תחתית שיבולת שועל שהתגלתה כעוגת קצפת יותר מעוגת גבינה, מתאים לחובבים של הסגנון...קיבלנו גם מתנה עוגייה עם גלידה לכבוד יום ההולדת. היא הייתה בינונית ולא מאוד טעימה. השירות היה מקסים והאוכל מאוד טעים. נחזור שוב בטוח,









 

מיתר44

New member
מרגיז ומאכזב כשמגישים לחם לא אפוי! ראיתי שגם הצילומים שלך

סובלת מהיפוך לא רצוי של הצילומים שלך.
 

ricka

New member
זה באמת קצת מאכזב

וההיפוך הוא תוצאה של העלאת התמונות מהטלפון.../:
 

gastro101

New member
אכלנו עיסקית בג'וז ודניאל - הבטיחו שעוגת הגבינה

הקרה מוגשת עם תאנים, אבל הוגשה עם חצאי ענבים תפלים . אכזבה. העוגה עצמה מז'נר גבינה עם ג'לטין, לא להיט
מצד שני משום מה צ'יפרו אותנו סלט עגבניות שרי ועליו נתחי חציל מטוגן כמו שניצל. מחווה נחמדה , אלא שבעלי הזמין למנה ראשונה סלט עגבניות ....שרי כך
שיצא עם רמת לוקופן גבוה באופן חריג בדמו
 

ricka

New member
אם זו אותה עוגה

אז אצלנו זה הגיע עם תאנים, למרות שהעוגה עצמה הייתה ממש גוש קצפת... מוזר לפצות על קינוח עם מנה מלוחה, כאילו החזירו אתכם אחורה במנות....
 

החתולית

New member
זו העוגה שהמלצתי עליה

אנחנו קיבלנו אותה עם תאנים טריות וטעימות ואהבנו אותה.
&nbsp
צ'יפרו אתכם בסלט בגלל עוגת הגבינה?
 
למעלה