אז מה אכלתם בסוף השבוע?

ady18

Well-known member
מוזס

אומנם קלאסי חברה את הרגיל וציפס אין תלונות
אבל אני אכלתי לא גרוע קצת כבד , מנה שאולי לא בטוח אזמין
אבל מאוד אוהבת את המרק בעסקית חבל שזה לא מנה קבועה
אכלתי מרק אפונה קצת אחר עם כתף מדהים זה הכי הכי בארוחה , וגם הסורבה אחד החזקים שלהם.שאני בכלל לא מתה על סורבה .
 

מיתר44

New member
לומד לבשל בוואקום.

בשישי הכנתי ארוחה מווקמת: כבד אווז (מבושל בוואקום וצרוב בברנר עם מלח גס), חזה אווז (כנל עם רוטב
מיצי הבישול עם חמאה ויין אדום), חזה עוף (כנל) וגם: קרם ברולה (כנל, הסוכר קורמל בברנר).
בנוסף: פירה תפוחי אדמה לבנים עם חמאה וסלט מעורב עם מנגו.
מסקנה: 1. חזה העוף בוואקום מפתיע בטעמו בכל פעם מחדש. פשוט לא יאומן. לא בכדי מגישים אותו
במסעדות שונות (ראו קיטשן מרקט)
2. הקרם יצא נ ה ד ר. הכי קל להכנה. (חלבונים, שמנת 38%, סוכר וקורט מלח. לטובת הסועדים הוספתי
תמצית וניל).



 

מיתר44

New member
ועוגת גבינה, קרם קראמל, זביונה, פודינג, עוגת שוקולד ומה לא?

עולם ומלואו, לא לחינם החלו במסעדות להגיש מנות קינוח בצנצנות. (;
כנסו לגוגל עם: souls vide desert
ותגלו עולם חדש (קל, זול ומדוייק להכין).
 

שרוצקי

New member
חיים נלו - כי הרומניות מחייבת


האבא המהמם שלי חגג 78 קייצים והזמן את כולנו לחיים נלו בשבת בצהריים (כי רומנים אנחנו...אין הרבה מה לעשות עם זה
)
היינו אנחנו + 2 החוליגנים, אחי וזוגתו ואבא ואמא.
הוזמנו למנות ראשונות - סלט ירקות עבור הילדים שלי שלא יכולים בלי, כבד קצוץ, איקרה, "חומוס רומני" (ממרח שעועית) וצלחת חמוצים. הכבד היה מעולה ונפל רק מזה של אחי שהוא אלוף הכבדקצוץ הבלתי מעורער, ממרח השעועית היה שומי לעילא כמו שצריך, החמוצים היו נגיסים וטעימים והסלט היה טרי וטעים. הכל הגיע עם בצל מקורמל וקריספי שהוסיף המון לטעמי. עם המנות הושו פרוסות ענק של לחם אחיד חפם וטעים
למנות עיקריות אנטריקוט, 2 מנות מיטיטיי, מנה של מוח מטוגן, 2 מנות סינטה לבן ומנת שניצל לילדים.
כל המנות היו ענקיות וטעימות. הסטייק היה עשוי היטב והיה נטל שומן ומלא טעם (לא מובן מאליו לבשר לבן)
קינוחים פפנאש (איכס!) בוואריה, קרם ברולה ומוס שוקולד שהיו סבבה לגמרי אבל לא ממש פאר היצירה...
בקיצור - היה מצוין! המיטיטיי שלהם הם מהטובים שאכלתי וחבל שלא שאלתי שם אם הם מוכרים קפואים הביתה. מקום "רומני" לגמרי במובן החמוד של המילה...בימי שישי יש להקת רומנים למיטיבי לכת

שוב - לא יודעת כמה יצא כי לא שילמתי אבל היה נעים לגלות שגם אחרי 50 שנה חיים נלו עדיין מהווה אופציה ראויה וטעימה. אגב, המקום, כולל הבר, היה מפוצץ בשבת בצהריים ולכן מומלץ להזמין מקום מראש
 

החתולית

New member
תענוג לקרוא

אחת המסעדות הותיקות בתל-אביב.
&nbsp
אם תרצי פרטים על מישהו שמוכר קבב רומני כולל משלוח הביתה, אני יכולה לשלוח לך.
 
גיחה צפונית קצרה

לרגל אירוע משפחתי התארחנו בסוף השבוע במלון "תמרין" בראש פינה - בלי קשר לאוכל (ארוחת הבוקר טובה מאוד) המקום מומלץ בחום. וילה יפהפיה, מושקעת ומטופחת עם בריכה, האט-טאב, סאונה וג'קוזי ברוב החדרים, וסלון-פינת אוכל ומטבח נחמדים מאוד.
שישי בערב אכלנו ארוחת "לחמים ודברים טובים" שאני הפקתי - לחמים, פוקאצ'ות ועוגות מ"אלחנן" - הכל יוצא מן הכלל טוב, גבינות משובחת מ"אגתה", רוסטביף סינטה שהכנתי מנתח שנקנה ב"מיטמרקט" וקצת אנטיפסטי תוצרת בית - עגבניות לחות, זוקיני וגם חצילים. המון יין ורוד מכל מיני יקבים ישראלים (גרי דה מרסלן של רקנאטי והרוזה של קסטל מנצחים) סגר יופי של ערב.
במוצ"ש אכלנו ב"טיביס" בוורד הגליל, מקום שיש לי ממנו המון זכרונות. קצת התאכזבתי לגלות שאת המנה הכי מיתולוגית מהילדות שלי "עוף בסלסלה" - הם כבר לא מכינים. העובדה שהיינו 15 איש עם ילדים לא ממש אפשרה לי לדגום יותר מדי דברים חוץ מהמנות שלי, אבל יכול לומר שסטייק הסינטה על העצם שלקחתי היה מעולה - מהנתחים הטעימים שאכלתי לאחרונה. גם הנקניקיות הביתיות היו טובות מאוד וביס אחד מההמבורגר של האישה הרגיש טוב ועסיסי. השירות היה מאוד משתדל, אבל במסעדת משפחות כזו קשה לצפות לשירות באמת מקצועי עד הסוף כי הבלגן לא נגמר... בכל מקרה זה מקום שאשמח לחזור אליו בפורמט שקט ומצומצם מעט יותר לטעימה מסודרת.
 
למעלה