שירשור כתבות וביקורות מן התקשורת

החתולית

New member
גם פניו של אבי ביטון לארה"ב

לין לוי ב- YNET על השפים הישראלים שפתחו מסעדות בארה"ב (רובם כבר מוכרים לנו), ועל אבי ביטון שיפתח בעוד כמה שבועות את ההרפתקאה האמריקנית שלו.
&nbsp
&nbsp
https://goo.gl/RvUU5F
 

החתולית

New member
9 טיפוסי טבחיות וטבחים

כתבה משעשעת באתר באזפיד מתארת את 9 טיפוסי הטבחיות והטבחים במסעדות פיין דיינינג.
&nbsp
אותי הכתבה הזאת הצחיקה מאד, בגלל הדמיון למציאות.
&nbsp
https://goo.gl/dL3Sse
 

amirline

New member
יש שלט "למסירה\להשכרה" על המסעדה כבר לא מעט זמן

לגבי הבסטה רוב הזמן היא ריקה, אני צופה שגם היא תיסגר מתישהו.
&nbsp
דרך אגב, יש להם בסטה גם בקניון ראשונים...
 

25306yosef

New member
איזו קונדיטוריה / מאפיה בראשון לציון עובדת עבורם במיקור חוץ?

איזה קונדיטוריות / מאפיות טובות ואיכותיות יש בראשון לציון אם בכלל?

אני לא מכיר שום דבר איכותי בראשון לציון ולכן אני מניח שמדובר באיזו מאפיה עממית ופשוטה העושה שימוש נרחב במרגרינה ובתחליפי חלב צמחיים ובחומרי גלם זולים. זה מה שאני מכיר שקיים בראשון לציון בשפע.

אשר על כן, אני לא מתכוון להיות לקוח של בית עסק המוכר מוצרי מרגרינה.

הגנת הסוד מסחרי שבה הם עושים שימוש, הגנה שמונעת מהם לפרסם את שמה של הקונדיטוריה בראשון לציון שעובדת עבורם במיקור חוץ, פועלת לדעתי לרעתם ולא להגנתם אלא אם כן הם מתכוונים למכור בדוכני הקניונים מוצרי מרגרינה....

זו היא דעתי והיא מסתמכת על כך שלא ידוע לי על שום קונדיטוריה גדולה ואיכותית בעיר ראשון לציון המסוגלת לייצר מוצרים בכמויות מסחריות. מה שאני מכיר בראשון לציון זה רק קונדיטוריות קטנות או לחילופין קונדיטוריות גדולות שהן פרווה (מרגרינה).

לעניות דעתי חלה עליהם החובה לפרסם את שמה של הקונדיטוריה הגדולה בראשון לציון שעובדת עבורם במיקור חוץ וזאת לצורך הגנתם. שאם לא כן, אני מניח שגם הדוכנים בקניונים יסגרו בקרוב מאוד....
 

FiReBall

New member
גם קונדיטוריה גדולה יכולה לפתוח קו נפרד

ולייצר מזון ברמה גבוהה ועם חמאה.
 

25306yosef

New member
השאלה היא עד כמה באמת זה יכול להיות ברמה גבוהה

והאם באמת כדאי כלכלית להשתמש בחמאה ובשמנת?

והאם בכלל קיים תקן איכות לקונדיטוריות?

אני מניח שאם לא קיים כל תקן איכות לקונדיטוריה המחייב שימוש בחומרי גלם איכותיים ומשכך אז גם אין כל פיקוח שנועד לאכוף את העמידה בתקן, אז בכל קונדיטוריה יכולים לעשות כראות עיניהם והשם פושון יהיה רק מותג שמאחוריו למעשה מסתתרים מוצרי מרגרינה ושמנת צמחית.

אני לא מאמין בקו יצור נפרד. מבחינתי אם הקונדיטוריה הגדולה מייצרת (למטרות רווח) מוצרים כשרים פרווה עם מרגרינה ושמנת צמחית, אז כל הקונדיטוריה מבחינתי פסולה לחלוטין וזאת מאחר ותמיד קיימת האפשרות לטעות בתום לב ושלא לומר גם על האפשרות לרמות ולהונות במטרה להרוויח וכאשר אין אף אחד שמפקח בפועל או אמור לפקח בפועל על הייצור.

מוצרי מזון איכותיים מייצרים רק במקומות קטנים ומתמחים ולא במקומות גדולים שעושים למטרות רווח שימוש במרגרינה ושמנת צמחית ובמטרה לפנות למכנה המשותף הרחב ביותר, אותם המונים שלא יודעים איכות מהי וכמובן שלעולם לא יהיו מוכנים לשלם עבורה.
 

amirline

New member
אכלתי מקרון בדוכן של פושון בקניון ראשונים, הרגיש לי די דומה

למקרון שאכלתי בשרונה...
נדוכן ממש זהה לדוכן שיש בשרונה (לוגו, עיצוב, מוצרים וכו'), אולי באמת זה סניף של פושון (דרך זכיין או משהו כזה)
 

25306yosef

New member
הדוכן בקניון ראשונים שייך לאותם הבעלים של הדוכן בשרונה מרקט

על פי הכתבה בכלכליסט.

השאלה מתי בדיוק אכלת שם את המקרון. על פי כלכליסט רק באוגוסט נסגרה הקונדיטוריה שלהם. עדיין לא נאמרה כאן שום מילה על כך שבראשון לציון קיימת קונדיטוריה איכותית וזה מה ששאלתי.
 

25306yosef

New member
איזה מפעל יש בראשון לציון?

כל מפעלי המזון שאני מכיר בראשון לציון הם כולם מפעלים תעשיתיים המייצרים בכמויות ענק להמונים מוצרים שרובם הם פרווה ולכן מכילים מרגרינה ושמנת צמחית.

בכתבה לא נכתב שם המפעל שבו מייצרים את המוצרים. ולכן סביר להניח שכיום מיוצריםהמוצרים של פושון באחד ממפעלי המרגרינה בראשון לציון.

בקיצור, הדוכנים של פושון הם לא המקום לערוך בו קניות...
 

החתולית

New member
תאר לך שיכול להיות שאינך מכיר את כל המפעלים

קטנים וגדולים.
&nbsp
יכול להיות שאתה רק חושב שאתה יודע הכל?
 

25306yosef

New member
אני לא יודע הכל ולכן שאלתי בפורום.

תשובה עדיין לא קיבלתי.
 

25306yosef

New member
למה לדעתך זה נועד לכישלון מההתחלה?

לעניות דעתי המיקום בקריה בתל אביב לא היה טוב מלכתחילה בשביל מותג יוקרתי. רוב אלה שמגיעים לשרונה מרקט הם בעיקר חיילים המשרתים בקריה ואנשים העובדים באזור בבנייני המשרדים הסמוכים וקצת בני נוער מבית הספר התיכון הסמוך. ובתוספת הורים וילדים בתקופת החופש שעכשיו יש להם אטרקציה חדשה בסמוך (קניון האופנה של גינדי). סוג מבקרים שכזה לא מתאים למותג יוקרתי.

למה לדעתך זה נועד לכישלון מההתחלה?

אם הם היו מתמקמים במקום יוקרתי יותר אז לא היה מצליח?

ואגב באותו עניין, למה באמת קפה סטארבקס לא הצליח בארץ ונסגר לאחר תקופה קצרה?

האם הסיבות לכישלון זהות לסטארבקס ולפושון?

סטארבקס היו באבן גבירול במיקום הרבה יותר טוב לדעתי מאשר בקריה בתל אביב.
 

החתולית

New member
חיילים מהקריה לא מגיעים לשרונה

משום שמחירי הארוחות שם יקרים מדי. לשרונה מרקט מגיעים אנשים מכל הארץ, כי הוא הפך לסוג של אטרקציה.
&nbsp
התחלופה בשרונה מרקט גדולה משום שהשכירות גבוהה מאד, והרווחים אינם מצדיקים זאת. כבר היו על כך כתבות רבות, וגם בכתבות על סגירת פושון העניין נזכר.
 

25306yosef

New member
כל פעם כשאני בשרונה מרקט אני רואה שם הרבה חיילים מהקריה

וחלקם גם יושבים ואוכלים שם כנראה במקומות הזולים יותר.
 
למעלה