שירשור כתבות מהתקשורת

מיתר44

New member
מה זה יין ישראלי?

אני מתפלא על תגובתך. קב״ס, מרלו, ריזלינג, גוורץ, ועוד ועוד אין טעם לייצר בארץ ?
בא יצרן שמתאים לו עם הכרם והיקב שלו ליצר יין ״שאטונף״ מעולה, שלא ייצר כי ״הוא לא יין ישראלי״?

אדרבא: אני גאה בזאב דוניה שמיצר יין (אולי) יותר טוב מזה המיוצר בצרפת, מהטרואר שלנו, מהענבים
שלנו ומהכישרון שלו.
בכלל - יש דבר כזה יין ישראלי? יש חומוס ישראלי? פלאפל? שקשוקה? וכו׳ וכו׳.

אגב, טעמת מהיין? מומלץ!
 

החתולית

New member
אין לך מה להתפלא

אילו היית קורא מה אני כותבת על יין, לא היית מתפלא כלל.
&nbsp
קרא מה אלון גונן כותב במדורו השבועי, ותבין בדיוק לאן כיוונתי (חסך לי את העבודה):
https://goo.gl/UQFFzw
 

prizman

New member
גם אני טעמתי את סוסון ים.

כשהם היו חדשים אז.
אבל קניתי לא מעט ארגזים.
 
הוא בהחלט מייצר יין ישראלי

זאב דונייה הוא יינן "אמיץ" הוא אינו פוחד ללמוד ולנסות ולאו דווקא ללכת "בתלם"
היינות שלו ברובם מבוססים על זנים ים תיכוניים דהיינו כאלה שגדלים באזורים הדרומיים של צרפת (שאטונף הוא אחד מהם)
הוא גם היה הראשון שניסה לייצר בארץ זינפאנדל (זן שהוא קליפורני מובהק)
חלק מהנסיונות שלו מניבים תוצאות נפלאות
 

ortolan

New member
לפי התוצאות עד היום

השאלה הברורה היא למה לייצר בישראל יין בכלל?
 
למעלה