אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיתר44

New member
בשר ועוד בשר מהמטבח

ביקור באיטליז (איתן סרוסי, באר שבע) הניב המבורגרים בשר אנטרקוט שהוכנו מדיום רייר
על מחבת יציקה גלי. לטעום ולא להאמין לטעם הבשרי המעולה שמתחרה בכל המבורגריה
אמריקאית בה סעדנו מוקדם החודש. נלווה אליהם סלט ירוק מתובל בשמ״ז ובמיץ לימון מהחצר.
את חזות העוף שקניתי שם סיוודתי (מלשון סו ויד) עם רוטב אסייתי והקפאתי לשימוש מיידי בהמשך.
בשישי בבוקר התייצבתי בחנות הטיב טעם (גן עדן שיכול להתחרות עם כל סופר אמריקאי) וקניתי כבדי עוף
(רק הבהירים!), צלעות ללא עצם שנטחן וכמה בקבוקי בירה וייטשאפן וסיידר דנית.
מהטחון הכנתי סוגו בקר עם פומרולה תוצרת בית מועשרת בפורצ׳ני יבשים שהיווה ארוחת צהריים
של שישי (עם פסטת פרפרים ומלא פרמזן מגורר)
את הכבדים אכלנו אתמול - הרבה בצל מקורמל, גפרורי זוקיני וכבדים על מחבת לוהט בתוספת סוכר
חום, רוטב טריאקי ומעט רוטב סויה. וכמובן פלפל שחור מגורר טרי (שהבאתי מ - קלוסטיאן).
את מלאי הבייגלה על בסיס מחמצת וקמח מלא השלמתי הבוקר.
את הזמן שבין בישול לאכילה ובין אכילה להתאוששות מהחום הקדשתי
לחפירה במחשב כדי למצוא 10 מסעדות לפחות - מהן בונציה ומהן סביב לאגו דהי גרדה. (;

 

foofoo77

New member
שבת בבית בבישולי מה שיש בפריזר ואוכל לילדים מפגרים

בתחילת השבוע אמרתי לאחים שלי שאבא שלי מגיע לשבת שיבואו לארוחת שבת.
לא חשבתי על זה שברביעי אני ממריאה, לא חשבתי על זה אני כבר חודש לא זכיתי למנוחה הולמת ובטח שלא חשבתי שיגיעו. הגיעו ובהרכבים מלאים + נספחים.
ישר ננכסתי להיסטריה (התשישות משפיעה), בסופר נרגעתי.
הכנתי שניצל דג למנה ראשונה, כרובית מטוגנת (בן אחי אוהב כרובית רק מטוגנת, בעצם כולם אוהבים כרובית מטוגנת), פסטלים (המשולשים של שלושת האופים) לצמחונים ולבעלי שלא אוכל דגים עם טחינה.
לעיקרית פרגיות במחבת ופסטה ברוטב עגבניות. שני סלטים בצד, כרוב ירוק וגזר כולם היו מבסוטים.
קינחנו בתאנים, אבטיח ועוגת שוקולד מושחתת.
לא נשאר פירור.
אתמול בערב שניצלים ופתיתים ואורז.
לא נשאר הרבה בפריזר לקראת הנסיעה.
 
האוכל הכי טעים הוא...

כבר גיליתי מזמן, בתקופה הארוכה והארורה בה נתקעתי בארץ מסיבות שונות, שבעוד מסעדות פה נוטות הרבה פעמים לבאס ולעצבן אותי (בשירות גרוע, בתמחור רע, באוכל לא מרשים, בבייקון טלה...), הרוב המשמעותי של חוויות האוכל הטובות שלי בשנה הזו היו בבישול ביתי.
אז בשישי בטוויסט של הרגע האחרון נחתה עלינו ארוחה בסגנון אסייתי אצל קרובים. נפלאה מכל היתה המנה הראשונה, שנראתה כמו ציור על הצלחת (שעזרתי לסדר לפי הוראותיה המדוקדקות של המארחת) במקלונים של גזר, עיגולי מלפפון, בוטנים שבורים, "ענן" של אטריות שעועית, חתיכות שייטל משובח ורוטב דליל אך מצוין שמחבר הכל, ובכל ביס יש מרקמים וטעמים אחרים.

בקפיצה לחברה טבעונית ישבנו בערב סביב עלי גפן שהיא הכינה, חלק במילוי אורז וקינואה וחלק במילוי פריקי, ושניהם עם המון ירוקים ולימון (גרידה ומיץ). בצד טחינה טובה עמוסת עירית, ועוד קערה גדולה של סלט מהזן האהוב עליי בקיץ - מלא מלא עשבים מכל הסוגים, צ'ילי טרי, שקדים קלויים, קצת גרגירי חומוס, לימון ושמן זית. כמה פשוט, ככה מענג.
 

מיתר44

New member
מזדהה אתך ולא, אל תקים מסעדה

כשם שאני לא אפתח מאפייה.
הבישול הביתי כל כך מוצדק וזמין עכשיו, יותר מאי פעם.
מפגשי אוכל עם חברים יענו גם לצורך לצאת מפעם לפעם את הבית.
 

prizman

New member
אל תפתח מסעדה.

זוגתי לא אומרת לי מה לאכול ואיך.
היא מבשלת את מה שנראה לה כפי שאני מבשל את מה שבא לי.
אנחנו פשוט אוכלים כי זה אוכל, לא מדברים על זה יותר מדי. רק מוודאים שטעים לכל אחד.אלוי פירושו טעים. אלוי מאק פירושו טעים מאוד. זה כל הסיפור. היא אוכלת את האוכל המערבי שלי,
אני אוכל את האוכל התאילנדי או הסיני שלה, לפעמים אני מבשל תבשיל תאילנדי, בשורה התחתונה הכל יוצא די בסדר.
 

החתולית

New member
אוכל מכאן ומשם

בשישי נסענו לכפר הס למין יריד קטן של דוכני אוכל במקום שנקרא המכולת. במקום יש דוכנים קבועים של מוצרים שונים, ובשישי התארחו בו גם דוכן של פרעצלים ולחמים של ערן שרויטמן, דוכן של סול פיצה, דוכן של מחלבת בארי ולילוש קונדטוריה - שתיהן מקיבוץ בארי.
&nbsp
קנינו 3 פרעצלים מאורכים של שרויטמן, פלעצלעך בצל ופרג ועוגת ריקוטה של לילוש, וקצת גבינות של מחלבת בארי.
&nbsp
בבית הוספנו לקניות, עגבניות שרי מצויינות מגן-יאשיה, והכנו לנו ארוחת צהריים לתפארת.
&nbsp
בערב התקיימה מסיבת יום הולדת של חמתי. מסיבה בסגנון רוסי, במסעדת פנורמה בעכו. האווירה היתה מצויינת, המוסיקה נחמדה ומרקידה והשירות היה סביר. האוכל היה בשפע, אבל פחות מוצלח. חלק ניכר מהאוכל שחה בשמן, הבשר היה חסר טעם, וחבל היה לי שכמויות כל כך גדולות שלו לא נאכלו.
&nbsp
הדבר החמור ביותר היה שעישנו בכניסה לאולם. כשהתלוננו בפני מנהל המקום, הוא משך בכתפיו ולא עשה דבר. היות שהיה זה יום ההולדת של חמתי, לא עשינו עניין, ופשוט דרשתי ממנו שלא יעשנו באולם עצמו.
&nbsp
בשבת נשארנו בבית, אכלנו שאריות, והתמזגנו בין כביסה לכביסה.
 

מיתר44

New member
מעניינת אותי דעתך על הפרעאצלים

בצילומים הם נראים מושלמים.
 

החתולית

New member
אני מכירה אותם מאורקה

ומתגעגעת אליהם מאד, כמו למנות נוספות מאורקה

&nbsp
קוראים להם פרעצלים אבל הם מעוצבים כלחמניות עם שפיצים, אפויים בדיוק במידה הנכונה עם קראסט חום ויפה, ותוך רך וטעים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ביקור ראשון (כנראה גם אחרון) במיטבר (סניף ת"א, כיכר רבין)

קראתי ביקורות (גם כאן) על סטייקים משובחים במיוחד והציפיות היו גבוהות, אבל לא מצאנו שם שום בשורה מיוחדת. הבשר היה בסדר גמור, לא נפילה, ואין ספק שהם יודעים לבצע כהלכה את מידת העשייה (אם כי בסטייק גדול זה ממוצע; היו אזורים חרוכים בקצוות, שאני לא מסוגלת לאכול, ומנגד אזורים די רייר) אבל בשורה התחתונה – לא איכותי/טעים יותר ממסעדות בשר אחרות, ולעומת זאת יקר יותר מששילמנו עד היום (במקומות זולים יותר, מן הסתם... יש גם יקרים לא פחות, כמובן).

התוספות היו די סתמיות ומאכזבות – צ'יפס סטייל מקדונלדס (זה בפני עצמו לא רע בעיניי, אבל הוא היה פחות טעים ופריך... ובאופן כללי לא מלהיב) וגרטן תפוחי אדמה שהיה קטן וסתמי.

תחושת הנמנום שאחזה בנו בתום ארוחה כבדה (בשר, תפוחי אדמה, רוטבי שמנת) לא השתפרה לנוכח התאורה העמומה. כמו כן יצויינו לרעה סכינים לא מוצלחים שהתקשו להתמודד עם הסטייק וגרמו לנו לעמול קשות על החיתוך. מפתיע שמסעדה ברמה כזאת לא יכולה לדאוג לסכיני סטייק איכותיים. יצוין לטובה השירות האיכותי והסבלני, והגשת מים צוננים מיד לאחר ההושבה לשולחן
. כן ירבו.

לסיכום, לא מקום בשבילי. לא חושבת שאי פעם שילמתי 200 ש"ח לארוחה לאדם (כולל טיפ, מודה) ולא יצאתי ממש שבעה או מרוצה. מנגד, אני לא מרבה לאכול בת"א, כנראה גם זה חלק מהסיבה. שותפי לארוחה טען שב"לימוזין" (רמת ישי) היינו מקבלים יותר ומשלמים פחות (לא יכולה להשוות, טרם ביקרתי שם). לא שזה עזר לנו, כי הפעם היינו בת"א... אבל בפעם הבאה נסתפק במשהו צנוע יותר בכרך הגדול (גם אם זה אומר לוותר על בשר). בעיניי לא באמת שווה לשלם מחירים כאלה על סטייקים כשאפשר לאכול בשר טעים לא פחות במחירים נמוכים יותר.
 
האנטריקוט הכי טוב בארץ.

מלימוזין לא התלהבתי, אבל הייתי שם רק פעם אחת אז אני לא רוצה להזדרז ולשפוט. במיטבר הייתי המון פעמים, הסטייק תמיד היה מעולה, ולא נתקלתי בסטייק כזה בארץ. את הצ'יפס יש לטבול ברוטב שלוקחים עם הסטייק (שמנת פטריות או שמנת פלפל), אבל לא באים לשם בשביל התוספות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי, אבל לא אכלנו אנטריקוט... זה נתח שמן יחסית

הם דווקא לא מציעים לטבול את הצ'יפס ברוטב שמנת אלא מביאים איתו רטבים אחרים... ובהתחשב בכך שהבשר כבר מגיע עם רוטב שמנת כבד ליד (ולא צ'ימיצ'ורי קליל יותר) והיה גם גרטן, יש גבול לכמות השמנת שאני יכולה לאכול בבת אחת לפני שזה יעשה לי רע (זו גם ככה ארוחה כבדה). באופן אישי צ'יפס ברוטב שמנת לא מדבר אליי, וכשהצ'יפס לא מוצלח בעיניי אני מעדיפה לא לאכול ממנו וחסל במקום להטביע אותו בעוד שמן. הגישה שלי למזון משמין בפרט ולא בריא בכלל היא שהוא חייב להצדיק את עצמו, ואני לא אוכל רק כי זה כבר על השולחן.
 
אה, נו, לא אכלתם אנטריקוט, לא אכלתם במיטבר.

הצ'יפס שלהם מצוין בעיניי (ולא שמנוני מדי בכלל), והרוטב פשוט משדרג אותו. לא חייבים, כמובן (וגם לא חייבים לשים את הרוטב על הבשר... אני באמת אוכלת את הרוב בלי, ורק פעם בכמה ביסים טובלת קצת, פשוט כי הרטבים מאוד טעימים).

אין לי מושג איך הבשר שלהם פרט לאנטריקוט ולצלעות (ולאנטריקוט פרוס) כי מעולם לא ניסיתי אותו (וגם את הצלעות והאנטריקוט הפרוס ניסיתי רק כי חבר שלי/בעלי בהמשך הזמין את האנטריקוט ויכולתי לחלוק איתו, אחרת הייתי מזמינה שם רק אנטריקוט לעד).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
רק שכן אכלנו במיטבר... והם לא מגישים רק אנטריקוט

 

trilliane

Well-known member
מנהל
חשבת שלא אכלנו את המנה ה"נכונה"... וזה לא רלוונטי

כי, כאמור, לא כולם אוכלים אנטריקוט ומסעדה לא נמדדת רק ע"ס מנה אחת, טובה ככל שתהיה (ואגב, הם עצמם אפילו לא המליצו באופן מיוחד דווקא על האנטריקוט).
 

החתולית

New member
גם אני לא נהניתי מהבשר בלימוזין

הנתחים שקיבלתי לא היו מיושנים דיים.
&nbsp
יש הבדל מהותי בין הצ'יפס במיטבר לצ'יפס במקדונלדס - במיטבר הצ'יפס עשויים מתפוחי אדמה בלבד.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר היינו בדיון הצ'יפס, והבהברתי שלא אכפת לי; רק מבחן התוצאה

קובע, והצ'יפס שלהם לא היה שוס מבחינתנו.
 

oreldi

New member
למרות שאני מאוד אוהב את מיט בר, הצ'יפס שלהם רופס

ומזכיר מאוד בטעמו ומרקמו את מקדונלד'ס.
 
למעלה