מקבץ חומוסיות

oreldi

New member
הבן של הסורי - יגאל אלון 123 תל אביב

לפני מספר שבועות נפתח סניף חדש של הבן של הסורי, ברח' יגאל אלון בתל אביב. הבן של הסורי יש כבר כמה סניפים- החומוסיה המפורסמת בכרם התימנים, חומוסיה ברח' הנציב בשכונת מונטיפיורי, ועכשיו חומוסיה חדשה ביגאל אלון. לי זו פעם ראשונה אצלו.
הזמנתי מנה של חומוס גרגירים. קבלתי מנה שבמרכזה היה הרבה מהרוטב החריף שום לימון פלפל (תטביל'ה). אני אוהב את הרוטב אבל הכמות נראתה לי מוגזמת לחלוטין. ביקשתי מהמלצרית מנה בלי חריף.
החומוס שקבלתי היה סמיך, מעט סמיך מדי לטעמי. מרקמו היה חלק וטעמו סביר. בשלב מסוים, כשהגעתי יותר לחלק הפנימי של הצלחת הרגשתי בחריפות עזה.
החריפות הזו קלקלה את טעם החומוס. חריפות אגרסיבית ומיותרת לחלוטין. אחרי כמה ביסים הפסקתי לאכול את החומוס.
מעבר לעניין החריפות המיותרת, לא מצאתי בחומוס איזושהי בשורה. חומוס בינוני מאד. על סמך הסניף ביגאל אלון, הבן של הסורי הוא עוד בית אוכל בינוני שלא מצדיק את ההייפ סביבו

 

lriemann

New member
הבן של הסורי זה רק לקומפלט

זו סיבת הקיום שלו.
הקומפלט היא מנה קמצנית למי אבל טעמה משובח ביותר.
יש לך סיבה לחזור לשם.
 

oreldi

New member
חומוס כספי- נאות אפקה

חומוס כספי פועל כבר מספר שנים בשכונת נאות אפקה המנומנמת בתל אביב. הגעתי לשם לפני מספר שבועות לראשונה, לאחר סידור כלשהו שהיה לי באיזור.
יש לציין שלא מדובר רק בחומוסיה אלא יותר במה שקורים לו מסעדת שוק. התפריט רחב וכולל סלטים, שקשוקה, כרובית בטחינה ומנות טבעונית נוספות. אני כמובן, התמקדתי בחומוס.
הזמנתי מנה של חומוס גרגירים. החומוס היה טעים, והוגש בכמות נדיבה. מרקמו היה כמו של חומוס גלילי- חלק וקרמי. הטעם היה טוב כאמור, יחד עם זאת, הטעם של הטחינה היה דומיננטי מדי.
בצד לקחתי גם 4 כדורי פלאפל ב 6 שקלים. הכדורים היו קראנצ'ים, והמילוי ירוק עז., הטעם היה מריר וקצת תוקפני מדי לטעמי, אבל עדיין חביב. היה שם כל מיני עשבי תיבול, לא רק הכוסברה
בסך הכל חומוס כספי היא חומוסיה ראויה. לא הייתי מגיע אליה מרחוק, אבל אם אהיה שוב באיזור סיכוי טוב שאבקר שם



 

oreldi

New member
אני לא מוצא סיבה מיוחדת לבקר בשוק צפון

הייתי שם פעם אחת, אכלתי ברק היום אוכל בינוני ומטה. גם שאר המקומות לא נראו מעניינים, אולי רק מיאזאקי של יובל בן נריה. זה לא מקום שאגיע אליו במיוחד אבל אם כבר ייצא לי להיות שם, אבחר אולי במאיזאקי או כספי
 

oreldi

New member
רוני פול בת ים

רוני פול הוא שחקן ותיק במגרש החומוס בתל אביב. הסניף שלו ברח' אילת מפורסם ובימי שישי קשה להשיג שם שולחן.
לאחרונה הוא התרחב ופתח חומוסיה בבת ים, ברח' אנילביץ במרכז העיר.
בסניף המקורי ברח' אילת הייתי מספר פעמים, ומה שזכור לי הוא שהחומוס שם לא היה באמת חומוס אלא טחינה. המראה הוא כשל טחינה, המרקם הוא של טחינה, הטעם של טחינה. אמנם טעים, אבל זה לא חומוס.
ערכתי ביקור במקום לפני כמה שבועות.
גם כאן הזמנתי מנה של חומוס גרגירים. גם כאן רוני פול שמר על עקביות. בדומה למנה שאכלתי בסניף בתל אביב, גם כאן מה שקיבלתי היה טחינה. המשחה היתה לבנה כסיד, וניגוב אחד הספיק כדי להבהיר לי שמדובר למעשה בטחינה. אני לא יודע כמה גרגירי חומוס היה שם אם בכלל, אבל מבחינת הטעם לא היה להם זכר. יחד עם זאת, הטחינה היתה נפלאה, בעלת טעם עמוק מאוד. היא מזכירה את הטחינה הפנטסטית שאכלתי לפני כמה חודשים במסעדת עימאד מנצרת.
בשורה התחתונה , מי שבא לו טחינה טובה שילך לרוני פול. מי שרוצה לנגב חומוס, יאלץ ללכת למקום אחר.

 

oreldi

New member
חומוס קלבוני- ראשון לציון

על חומוס קלבוני כבר כתבתי כאן. אני מבקר מפעם לפעם בסניף באזור תעשיה חולון ונהנה מיופי של חומוס
לקלבוני יש גם סניף בראשון לציון. לאחרונה פקדתי את הסניף הזה.
הזמנתי מנה של חומוס גרגירים עם צ'יפס וסלט. החומוס היה זהה לזה שמוגש בסניף בחולון, מרקמו לא סמיך ולא דליל מדי, רך, וטעמו עמוק ומובחן. הוא דומה מאוד לזה של מרכז החומוס האסלי וחאג' כחיל ביפו. הנאה צרופה.
הצ'יפס היה מצוין, והסלט סתמי. חבל רק שהשירות היה גרוע מאוד, אפילו בסטנדרטים של חומוסיה, כשמלצר אחד בלבד שירת את כל השולחנות ולא הצליח להשתלט על העסק.
 

oreldi

New member
חומוס לול- טירה

חומוס לול הוא אחד החומוסיות הידועות בישראל, עם גדודי מעריצים שפוקדים אותו בסופי שבוע.
בצהרי יום של אמצע שבוע קפצתי לחומוס לול בטירה. באופן מפתיע, המקום היה נטוש, ובכלל, כל האיזור היה נטוש. מוזר וקצת מלחיץ אפילו. אבל אם כבר הגעתי אז שלא אשב בלול?
הזמנתי מנה של חומוס גרגירים. החומוס היה חלק, "חומוסי" מאוד, שבטעמו כמעט לא היה זכר לטחינה (ההפך המוחלט מרוני פול). טעמו היה עמוק ונהדר. סיימתי חיש מהר את הצלחת ונשאר לי טעם של עוד. אז לקחתי גם קופסה גדולה של חומוס הביתה ב 12 שקל בלבד.
על סמך הביקור שם, חומוס לול בעיניי, הוא חומוס נפלא שנמצא בשורה הראשונה של החומוסיות בארץ.



 

החתולית

New member
חומוס הוא אוכל של בוקר

ורוב החומוסיות בכפרים וערים ערביות נסגרות בצהריים. לכן חומוס לול היה ריק.
נסה למצוא שם שולחן בעשר או אחת עשרה בבוקר, ותצטרך לעמוד בתור או לחלוק שולחן.
&nbsp
&nbsp
 

oreldi

New member
לעניין השעה

המונח בצהרי היום לא היה מדויק. הייתי שם ב11 וחצי בדיוק.
וכל האזור היה נטוש, לא רק החומוסיה
 

החתולית

New member
אולי נפלת על יום של לוויה גדולה

או היום האחרון של עיד אל פיטר (סוף יוני) והיומיים שאחריו שהיו סוג של ימי גשר.
 

oreldi

New member
בראסרי- סטנדרטים של שירות של קפה קפה?

לפני מספר שבועות ערכתי ביקור נוסף בבראסרי האהובה. ישבנו בחוץ, כשמזג האוויר היה נעים ולא חם מדי.

אכלנו קורדון בלו ולינגוויני פטריות.
הקורדון בלו היה כרגיל מעולה. עסיסי, מושחת ונהדר. בצד לקחתי גרטן תפוחי אדמה שהיה טוב מאוד כרגיל. פעם בתקופה לאכול את זה מבחינתי זה מאסט.
המנה השניה היתה מנה טבעונית, לינגוויני פטריות שלווה ברוטב שמן זית. מנה נהדרת. הרבה פטריות היו שם, רוטב עמוק וטעים על בסיס יין לבן ושמן זית. במטבח הביתי זו אחת המנות שאני מנסה להכין הכי הרבה. אף פעם לא יצא לי טעים כמו בבראסרי.

האוכל כאמור היה מעולה.אבל שירות, אוי השירות. הלחם, שמגיע ע"ח הבית, הגיע רק לאחר 20 דקות. האוכל הגיע רק לאחר יותר מ-30 דקות. הבראסרי תמיד עמוס והעיכוב היה נסבל, אבל לכל אורך אותו הזמן המלצרית לא טרחה להיות בסביבה שנוכל לשאול אותה מה קורה, או לבקש ממנה מים או כל דבר אחר. בקפה קפה מתמחים ברמת שירות כזאת. בבראסרי אני מצפה להרבה יותר
גם אחרי שהמלצרית הגישה את האוכל, כמעט ולא ראינו מלצרים, למרות שהיו לא מעט אנשים בחוץ. נסיון להשיג מים מהם עלה בתוהו- הם הגישו את האוכל ומיד נעלמו.
בסוף ביקשתי חשבון. קיבלתי. רציתי לשלם אבל אחרי שחיכיתי כמה דקות למלצרית נמאס לי אז קמתי ושילמתי בעצמי.
בקיצור- אוכל מצוין, שירות מזעזע. לבראסרי לא כדאי לאמץ את הרעות החולות של קפה קפה. כדאי שהזוג ברודו יעשו בדק בית בבראסרי אחרת הם יגלו שלא לעולם חוסן.
 

oreldi

New member
בהחלט לא

ניתן הזדמנות נוספת מתישהו, אבל בחום הזה בחוץ אני כבר לא אשב בזמן הקרוב
 

michmich12

New member
אותו דבר אצלי

בעלי ואני היינו בבראסרי עשרות פעמים ובהחלט מורגש שמשהו קורה לשירות שם. אני תוהה מה המקור- גיוס של כח אדם פחות איכותי? פחות הקפדה מלמעלה?
 

gastro101

New member
מזכיר לי- לפני כמה שנים אכלנו שם בראנץ- ישבנו בחוץ

בקשנו מילוי לסלסת הלחם ולא חזרו, לקחתי את הסלסלה הריקה ונכנסתי בעצמי למסעדה לבקש מילוי (החביתה התקררה בינתים) . הפקנקייק היה חמוץ
הגישו את החשבון (אז סביב 200 שח ל 3-4 סועדים) ואמרו שהארוחה עליהם ...
מרב מבוכה השארתי טיפ בגובה החשבון
 
למעלה