עיסקית צהריים בשבת במסה

inבאלי

New member
עיסקית צהריים בשבת במסה

לפני כמה שבועות ביקשתי המלצה על עיסקית צהריים בשבת לחובבי דגים ופירות ים.
קיבלתי המלצות שונות ובסופו של דבר הארוחה הזו התגלגלה לכזו בה הזמנתי את אחי ואכלנו רק שנינו. נתתי לו לבחור והוא התלבט בין קפה אל נור לבין מסה. אני הכרעתי בעד האחרונה גם משום שלא שמעתי עדיין על קפה אל נור אחרי השינוי, וגם משום שזמננו היה קצוב ומבחינת נגישות וחנייה למי שבא מחוץ לעיר מסה קורצת יותר. בדיעבד, קראתי לאחרונה דיווח לא מתלהב של בוב על קפה אל נור ושמחתי בבחירתנו.

צלצלתי למסעדה בשעה 11:45 בצהריים והזמנתי מקום לשעה יותר מאוחר ללא בעיה. בכל זמן שהותנו המסעדה לא היתה מלאה בסועדים, אפילו לא בשולחן המרכזי. אנחנו ישבנו בצד, כפי שביקשתי.

עיסקית שבת עולה 146ש"ח, והמסעדה מאפשרת גמישות רבה כשניתן גם להזמין בנפרד מנות מהראשונות ו/או מהעיקרית.

ראשית קיבלנו סלסלת לחמים שהכילה שתי פרוסות לחם לבן טרי מאד אך גם סתמי מאד, ושתי פרוסות לחם כהה טעים ועשיר. יחד עם הסלסלה קיבלנו שלוש פנכות ובהן שמן זית וחומץ בלסמי, מטבל סלק וממרח לימונים כבושים שהיה פחות מוצלח ממה שזכרתי אותו.

למנות ראשונות אכלנו –

אחי בחר במנה ממיוחדי היום של סשימי לברק על גספצ'ו ירוק, זרעי עגבניות ושברי פיסטוק. בשר הדג היה טעים לדבריו וכך גם הגספצ'ו. עם זאת, זו לא היתה מנה מבריקה או מעניינת מאד.
היא היתה בתוספת מחיר.

למרות שהצהרתי שאחלוק עם אחי מנות דגים, לא התאפקתי והזמנתי למנה ראשונה את המנה של שקדי עגל על טורטליני בטטה, קרם שורשים וציר בצלצלי פנינה. זו מנה שאכלתי בעבר ומאד נהניתי ממנה. גם בביקור הזה הבשר היה מצויין וטעים מאד וכך גם הרוטב. הטורטליני לעומת זאת לא היה אחיד ברמתו וחלק מהבצק היה עבה וגס. תוספת של 15ש"ח.


למנות עיקריות חלקנו –

מנה ראשונה ממיוחדי היום היתה של מוסר ברוטב הדרים ודפי פסטה עם אגוזים ופטריות. נתח המוסר היה בשרני ועסיסי והרוטב היה עשיר ונהדר. שנינו אהבנו אותה. מנה טובה שהיתה בתוספת של 28 ש"ח.

מנה שניה היתה של פילה לברק עם רביולי של בצלי שאלוט וקציפת פורצ'יני. במנה היו שני פילטים של דג טעים עם פטריות וארטישוק שנחו כולם בקציפה הטעימה. דווקא הרביולי, ממנו היתה נציגות סמלית לשניים בלבד, לא הותיר חותם וחבל כי הייתי שמחה לטעמים מודגשים יותר של המילוי. תוספת של 10ש"ח.


לקינוח אני בחרתי עבור שנינו בקינוח תות של שכבות מרנג, שטרוייזל, פירות יער וכולי בצנצנת כשמעל נחים להם שני מקרונים ורדרדים. בעיני זה קינוח מנחם, מתוק במידה ואולי לא מתחכם אבל בהחלט עושה את העבודה. 66ש"ח.
קיבלנו על חשבון המסעדה גם קינוח נוסף של שטרוייזל עם גלידת פטל טעימה מאד.

שתינו מים קרים בכוסות שמולאו לאורך הארוחה כולה. עם הארוחה אחי הזמין אספרסו קצר שהגיע קר יחסית אבל לצערי הוא התעקש לא לבקש אחד חדש ורותח, כמו שצריך להיות. 11ש"ח.

השירות היה, כרגיל, ללא רבב. המלצרית שלנו ידעה להסביר על כל מנה ומרכיביה, ציינה את מחירי מנות הספיישל והיתה ידידותית וקשובה לכל שאלה או בקשה.

הכל עלה 432ש"ח.

למרות שהיו פה ושם מעידות קלות, והיתה תחושה שמבחינת האוכל לא הכל הבריק, זו היתה ארוחה טובה מאד באוירה נעימה.









 
כייף שהיה לכם נחמד

אבל בסופו של יום מה מועילה העסקית אם לכל מה ומנה שהזמנתם הוספתם כסף ?
אני מעדיפה "עסקיות" שבהם אפשר להזמין מהתפריט ויש הנחה של נאמר 10% בצהריים .כך אין מקום לכל המשחקים הללו.
ולי גם נשמע שערורייתי קינוח ב 66 ש"ח בארוחה עסקית (שערורייתי מצידם לא מצידכם כמובן !)
 

inבאלי

New member
אני מסכימה איתך

אם לוקחים בחשבון שגם לא הזמנו כלל שתיה מלבד האספרסו, זו עיסקית מאד יקרה.
 

החתולית

New member
על הדיווח

ונהדר שהיתה חוויה טובה. אני מצטרפת למנטיסה בעניין המנות בתוספת תשלום. זה עניין שתמיד לא אהבתי.
&nbsp
אני גם חושבת שמחיר של 66 ש"ח לקינוח במסגרת עסקית הוא מחיר יקר מדי.
 

מיתר44

New member
תודה על הדיווח ומילה על חומו של האספרסו ובקשה בקטנה

למיטב ידיעתי חומו של האספרסו לא יגיע קרוב לנקודת הרתיחה בגלל
שהמיצוי מעביר מים בלחץ ולא אדי מים כפי שמתרחש במקינטה.
אומרים שאדי מים ״שורפים״ את הקפה ועקב כך מעניקים לו טעם נוסף ולא רצוי.

אודה על פרוט השינוי שחל בקפה אל נור.
 

אספרסו2

New member
טעויות נפוצות בתהליך ההכנה והגשת האספרסו

הן לרוב הגורמים להגשה של אספרסו שאינו חם מספיק-
-לפני המזיגה צריך לתת לספלון הריק מכת מים רותחים על מנת לחמם אותו.
-המלצר מתרשל ונותן לאספרסו לחכות על הבר כמה דקות קריטיות עד ההגשה.
 

prizman

New member
במכשיר אספרסו נורמלי

המשטח העליון משמש לחימום הכוסות.
אין צורך במזיגת מים רותחים.
 

erezavn

New member
חזרתי עכשיו מעסקית בינונית בקוואטרו של אותו שף

109 ש"ח לעסקית די קמצנית של ראשונה + עיקרית (קלמרי בגריל לראשונה ורביולי זנב שור לעיקרית). לא מנות נדיבות במיוחד ולא מספיק טובות (הקלמרי המלוחים מדי נחו על פוקצ'ה שנספגה ברוטב עגבניות, הרביולי היו עבים עם מעט מדי מילוי של בשר בתוכם).
רציתי להתנחם בקינוח, אבל כל הקינוחים בקוואטרו חוצים את רף 60 השקלים (חוץ מטירמיסו שעולה 58 ש"ח בלבד וסורבה שעולה 42 ש"ח או משהו דומה). בחודשים הראשונים של המסעדה אף קינוח לא עבר את רף 50 השקלים.

66 השקלים של קינוח התותים של מסה (שהוא טוב וטעים) והקינוחים של קוואטרו שכמעט כולם עוברים את ה-60 ש"ח, זה חלק ממגמה מבאסת של מחירי קינוחים מוגזמים. יש בארץ קינוחים משובחים, אבל אני לא חושב שהם צריכים לעלות יותר מ-60 ש"ח.
 

Geralt of Rivia

New member
הקינוחים בקוואטרו מעולים

הייתי שם לא מזמן וממש הופתעתי מהרמה. זכורים לי במיוחד במיוחד הפרשנות של המקום לטירמיסו שהיה שונה מכל טירמיסו אחר שטעמתי וקינוח כלשהו עם למון גראס ומאצ'ה שהיה אחד הטובים שאכלתי בשנים האחרונות.

לגבי המחירים, נדמה לי שזו חלק ממגמה כללית של התייקרות שלא ייחודית לקינוחים. עברתי לאחרונה על תפריטים כדי לבחור מסעדות לכל מיני אירועים אחרי כמה חודשים שלא יצאנו למסעדות מפונפנות, ונראה שכבר נהיה די סטנדרטי שמחירי ראשונות הם באזור 70-80 ש"ח ומחירי עיקריות הם סביב 140. בהחלט יקר משזכרתי :(
 

erezavn

New member
אני בטוח שהם טובים מאד אבל המחיר עדיין גבוה מדי לדעתי

ברור שיש קונדיטורית מוכשרת מאד בקוואטרו ומסה, אבל קוואטרו היא לא מסעדה שמתיימרת להיות ב-level של מסה מבחינת מחירים. היא מעט יותר מתונה, ולכן אין סיבה שהקינוחים בה יהיו כל כך יקרים. (וגם במסה היוקרתית יותר הם מתומחרים גבוה מדי).
בפרונטו כל הקינוחים הם פחות מ-50 ש"ח. בטאיזו, אם אני זוכר נכון, רובם פחות מ-60. בשילה - פחות מ-50. גם בקיטשן מרקט ומשייה באזור ה-50. בקיצור נסחפו כאן...
 

inבאלי

New member
בקוואטרו אכלתי לפני כמה חודשים עיסקית שבת מוצלחת

היינו שלושה וחלקנו שתי עיסקיות בתוספת פוקצ'ה לפתיחה וקינוח אחד לשלושתנו וכוס יין לכל אחד מאיתנו. היה טעים ושבענו.
עלה לנו 150ש"ח ללאדם ערך שזה נשמע סביר אבל צריך לקחת בחשבון שאלה רק שתי עיסקיות.
 

oreldi

New member
תודה על הדיווח

אבל בפועל, זה לא נראה באמת מחיר של עסקית. 146 שקל לראשונה ועיקרית+ התוספת ששלמתם על כל מנה, יוצא 350 שקל. אני לא חושב שלולא העסקית המחיר היה גבוה בהרבה, אולי בכמה שקלים.
זו מזכיר לי את העסקית שבת של יפו תל אביב- הראשונה כלולה במחיר של העיקרית, אבל העיקרית עצמה מתומחרת במחיר מופרך לחלוטין, גבוה יותר מהמחיר הרגיל.
עדיף כבר אילו המסעדות היו אומרות שיש הנחה של כמה אחוזים על התפריט, במקום ליצור מצג שווא של עסקית שהיא לא עסקית.
לגבי הקינוח- מסכים שהוא טעים ומנחם, אבל אני לא רואה סיבה שיעלה 66 שקל.
 
למעלה