נור - מאיר אדוני מראה את מלא כשרונו

מיתר44

New member
נור - מאיר אדוני מראה את מלא כשרונו

הנה מה שכתבתי כרגע בפייס, בעקבות ארוחת
ערב זוגית שחוינו הערב:

מאיר אדוני במיטבו, עם תפריט חדש, יצירתי , רב טעמים, אבל מאופק והדוק כראוי למי שמכיר בכיבוד מקומם של מרכיבי האוכל הים תיכוני ישראלי מזרחי. שאפו שאפו שאפו.

אכלנו ארוחה מלאה, פתיחים, ראשונות, קינוחים ושתיה.
חוץ מה קובנה הבלתי ניתנת לעקיפה (אל דאגה
למי ששומר ולא נכנע - יש מבחר לחם נאה ממאפיית
השותף), הכל חדש ושונה - דומה.
שונה : מאיר מאופק בבחירת המרכיבים של כל מנה, את זה תראו
כבר בעיון בתפריט, מהודק - פזל מושלם של טעמים
בכל מנה. הרבה מחשבה, הושמה גם בצלחות הנאה.
ודומה: חומרים של המטבח הישראלי וגם, כתפאורה
, מוסיקה מרוקאית עכשווית כזו שמתנגנת הרבה
בצרפת.
לציין מנות מנצחות? לא יודע להצביע. כל שאכלתי
היה לעילא ולעילא. בחיי.
אבל, פילה הטלה שכזה היה מאכל מלכים. ממש כך.
בסופו של יום, תל אביב, אחוזת אלנבי וכפר רות
הפסידו לטובת התפוח הגדול.
הקהל כאן, פחות נשכני ופחות ציני מקבל את נור
ב כ ב ו ד הראוי. הם יודעים מה טוב ועליהם קשה
לעבוד בעיניים.
המסעדה מלאה מלאה. חודש מראש.
תכננו, על כן את בואכם מראש.
במשפט סיום: זהו מטבח של אדוני בוגר, שקול
אך יצירתי כבעבר.
 

החתולית

New member
על דיווח ראשון מנור

לפחות נדמה לי שהוא הראשון

&nbsp
&nbsp
 

מיתר44

New member
כבר מקנא בכם ��

אמש מנה אחת , הקסז הייתה חסרה ונוספה מנת ספיישל
של סלמון פרא אורגני.
מעניין שממנת החריימה ניתן להשמיט את הצדפות
לשומרי כשר לייט. (ואין כלל חזיר, כרגיל במסעדותיו
של מאיר).
אני, שמתוסכל מאיכות הטלה בארץ, אכלתי
את מנת פילה הטלה האולטימטיבית. לו רק
הבשר - והייתי בגן בעדן, התוספות היוו את שירת
המלאכים כבת לוויה לטלה הזה. כבוד למי שהכין
אותו ככ נכון.

 

prizman

New member
ואני מקנא בך.

כבר לא זכורה לי הפעם האחרונה בה אכלתי מנת טלה (לא תבשיל עם בשר כבש) ראויה באמת
בפעם האחרונה.
למעשה אני דווקא כן נזכר תוך כדי כתיבה. זה היה משהו שאני הכנתי כפי שקורה לא מעט בפורום, אבל דווקא בישראל.
הנסיונות שלי לשחזר את זה כאן לא צלחו למרות כל הכבשים האוסטרליות והניו זילנדיות שמיובאות לפה.
מה שלא תגידו, הכבש/טלה הישראלי משובח מול הרבה הכלאות אחרות.
 
זו בדיוק הבעיה - היבוא של זנים מאוסטרליה וניו זילנד שהגיע גם

לכאן, בין אם כבשר קפוא ובין כטלאים המובלים לכאן באוניות ונשחטים כאן בבגרותם. והבדיחה או ההטעייה בעיני - כשאתה שואל אם זה משחיטה מקומית התשובה היא חיובית אבל זה ממש לא הכבש הבלאדי הכה טעים שאני וגם אתה מתגעגעים אליו.
 
בפעם האחרונה הבן שלי הביא לי משם. ביקשתי צלעות

ונתנו לו טיבון של טלה. היה ממש לא הטלה המקומי. כנ"ל אצל קצב אחר. בכלל, גם במסעדות יש כעת 'אופנה' להגיש טיבון של טלה כשמבקשים צלעות וזה תמיד אותו טעם לא מקומי. אולי היבוא מגיע בחיתוך של טיבון ולא של הצלעות המוכרות לנו?
היום בצהריים אני בשיפודי אולגה. אנסה לתהות שם על העניין.
אגב, הספק של אבו חילווה הוא דבאח. הוא גם אחד היבואנים הגדולים מחו"ל אז לך תדע...
בינתיים תיהנה מהטלה בנור.
 

prizman

New member
כאן טיבון הטלה זול בכ 20-30% מצלעות הטלה.

אולי זו הסיבה ל"אופנה" הזו?
לא אתפלא אם המקור הוא אותו מקור רק שחסכנו את התערבות הרבנות, חלאל זה דווקא כן.
חבר מניו זילנד אמר לי שכאן בשר הטלה זול יותר מאשר בניו זילנד היצואנית עצמה, כנראה מדובר בתמריצי יצוא.
 
חזרתי כעת מאולגה. נשבעו לי שאצלם הטלה מקומי. ואכן, לשיפוד

של שישליק טלה שהזמנתי היה הטעם של פעם. היו גם צלעות רגילות, לא טיבון.
כל מה שנותר לי להציע זה להתרחק מרכישה/אכילה של הטיבון טלה.
 
שוק המזון בניו זילנד הוא שערוריה

הרבה ניו זילנדים קובלים על כך שמרבית התוצרת מיוצאת החוצה, כך שהמחירים בסופרמרקט הם גבוהים, ולעתים באופן מגוחך אפילו מגישים בחלק מהמסעדות בשר כבש ובקר (כיום יש יותר בקר מכבשים בניו זילנד) מיובא מהצד השני של העולם, כי הוא יותר זול...
 

מיתר44

New member
זה עתה בדקתי באבן חילווה. יש להם גם וגם.

‏ צריך לבקש מה שרוצים.
 

מיתר44

New member
זה עתה בדקתי באבן חילווה. יש להם גם וגם.

‏ צריך לבקש מה שרוצים.
 
תודה. אבל עובדה שכשמבקשים צלעות הם 'דוחפים' את הטיבון.

כנראה מרוויחים עליו יותר. בפעם הבאה שאגש לשם אישית, אנסה להיכנס יותר לעומקם של הדברים.
מה בדיוק שאלת שענו לך גם וגם? אם יש גזע מקומי וגזע מיובא או אם יש צלעות רגילות וטיבון?
 

אספרסו2

New member
גם אני מאוכזב מאיכות הכבש האוסטרלי והניו-זילנדי

שידרגתי למיובא מאירלנד ,הוא מצוין.
 
למעלה