השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע חמים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
דלידה - שבוע ליקוט

השף דן זוארץ יגיש תפריט ליקוט מיוחד במסעדת דלידה מיום א' 26/3 עד יום רביעי 29/3. התפריט יכלול מנות עם עשבי בר - עולש, גדילן, סרפדים, פרחי שום, חוביזות, חרדל בר, מרוות ירושלים ועוד.
המסע אל תפריט הליקוט של מסעדת דלידה התחיל לפני כמעט שנה, כשהשף דן זוארץ יצא ללקט בסופ"ש עם חברים בהרי ירושלים, ונדבק בחיידק. מאז התחיל להתעניין ולהכיר מלקטים, אזורי שונים בארץ ואת היבולים העונתיים.
&nbsp
זוארץ החליט לאסוף מספר מלקטים מאזור מטע, הרי ירושלים ורמת הגולן, הוסיף ליבול שלהם את הליקוט האורבני שלו באזור יפו, וליצור שבוע של תפריט עונתי שכולו – ליקוט.
&nbsp
בין המנות בתפריט:
סלט בר (סלט חסות מהיער, בייבי שקדים ירוקים ופירות יבשים) 42 ₪,
&nbsp
סשימי דג, קרם עולש בר, גבעול גדילן, שמן סרפדים, אספרגוס בר, פרחי שום. 54 ₪,
&nbsp
פיצה חוביזה, טונה מעושנת, חלומי, עגבניות לחות ועלי חרדל 48 ₪,
&nbsp
ראגו קלמארי, קרם תירס, פסטו חרדל, שורש גדילן, בריוש מקורמל 44 ₪,
&nbsp
מרוות ירושלים ממולאת בייקון וחיטה, צ׳אטני אפרסמונים ויוגורט. 52 ₪.
את תפריט הליקוט ישלים תפריט ספיישלים של יינות מקומיים כמו, שורק בלנד GSM 2014 ושורק שנין בלאן.
&nbsp
 

החתולית

New member
יקב טוליפ מתארח באגאתה

מחר, יום שישי ה- 24.3.17 בין השעות 10:00 עד 15:00 יתארח יקב טוליפ במעדניית אגאתה ברמת החיל.
&nbsp
אנשי היקב יטעימו את היינות של טוליפ, יעזרו לבחור יינות לסוף השבוע ולחג ולהתאימם לאוכל.
&nbsp
 

החתולית

New member
ג'יאקונדה - בראנץ' של מתן אברהמס, יינות של בן רון

ביום שבת ה- 1/4 תתקיים בספריית היין ג'יאקונדה ארוחת בראנץ' מטורללת (כך במקור) שיכין השף מתן אברהמס (האדסון), עם יינות שיבחר הסומלייה בן רון.
&nbsp
התפריט יכלול בעיקר מנות קרות, כמו טרטר בקר, אבל אינו סגור.
&nbsp
יש להזמין מקומות מראש.
 

החתולית

New member
מסעדת פינגווין מארחת את השף אוהד לוי

מסעדת פינגווין הותיקה בנהריה מקיימת פרויקט "פינגווין לדורותיו". במסגרת הפרויקט, יתארח במסעדה השף אוהד לוי (קפה אל נור) שעבד במסעדה בשנת 1999.
&nbsp
ביום חמישי הבא 30/3 יבשל אוהד לוי עם שף המסעדה מוניר אסדי.
&nbsp
יש להזמין מקומות מראש במסעדת פינגווין בטלפון: 04-992-8855
 

החתולית

New member
מסעדת סמואל - מסעדה בלקנית בתל-אביב

בפינה של רחוב פרנקל ורחוב העליה בתל-אביב נפתחה מסעדה חדשה של השף שמואל בן בסט – מסעדת סמואל.
&nbsp
בתפריט הבלקני של מסעדת סמואל:
מנות מאזה קטנות כמו קיופולו-סלט פלפלים וחצילים שרופים (24), צזיקי (26), והנקניק התורכי סוג'וק (28);
מנות בינוניות כמו פפריצ'ס קון קזו - מנה מהמטבח הספרדי יהודי, פלפל קלוי ממולא בגבינת פטה ומצופה בציפוי פריך על רוטב עגבניות פיקנטי (28), מוסקה חצילים ובשר(48) ומאנטה (57) - רביולי כבש בנוסח טורקי ברוטב פלפלים ויוגורט.
&nbsp
בין המנות העיקריות, סופלקי פרגיות (48/58) וסופלקי כבש(66/79), מוגש על פיתה עם ירקות על הגריל וצדזיקי, אסאדו על גבץ' בולגרי(74), פלסקביצה - קציצה סרבית ממולאת בגבינת קשקבל מוגשת בלחמניה עם ביצת עין וקרטופיו (64).
&nbsp
התפריט כמו המטבח הבלקני שופע, מאזטים קטנים ומנות ראשונות שיכולות ללוות אלכוהול, בירה או יין.
&nbsp
שמואל למד מנהל עסקים ומימון במכללה למנהל ורק בגיל 30 החליט ללמוד בבית הספר הקולינארי של קראון פלזה ת"א. בהמשך עשה השתלמויות בבישול במסעדות מובילות רבות באיטליה, הקים 2 מפעלים ליצור פסטה טרייה ,אחד מהם בבעלותו (אוונטורה וסמואלס פסטה פקטורי), הקים וניהל את המטבח של סטולי בר, ניהל את המטבח החם של סניף מוזס הראשון ברוטשילד, היה השף של מסעדת mecca, סאטו ביסטרו (ים המלח),טרנטינו (יס פלנט) ועוד.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה