פטאט או פתאט??

פטאט או פתאט??

אז היה לי אחר הצהריים נטול ילדונת אחת...והחלטתי לפרגן לעצמי סיבוב שופינג וכיף באיזור הסנטר/קינג ג'ורג'/שינקיין...

במהלך השוטטות נתקלתי במקום חדש בקינג ג'ורג'- צמוד למזנון- "פטאט- צ'יפס הולנדי"..
למרות שבדרך כלל אני משתדלת להמנע ממאכלים מטוגנים - החלטתי שאם כבר אחר צהריים של פינוקים- אז למה לא לפרגן לעצמי גם מנת צ'יפס טעימה...

אז זהו- שלא..
ההתחלה הייתה דווקא מבטיחה...הם מטגנים את הצ'יפס על פי דרישה, ומציעים מבחר רחב של רטבים...אני בחרתי ברוטב בוטנים (הזכור לי לטוב מאמסטרדם) ורוטב איולי כמהין...
מה אני אומר לכם? הצ'יפס הגרוע ביותר שאכלתי בימיי...
הצ'יפס היה נטול טעם-פשוט אנמי -וגרוע מכך- סמרטוטי לחלוטין!

אכלתי אחד- ואז אכלתי עוד אחד, רק לוודא שלא נפלתי במקרה על צ'יפס שורר שהחליט לא להיות פריך כמו שצ'יפס צריך להיות...
ניגשתי למוכרת ואמרתי לה שנראה לי שמשהו לא בסדר במנה שלי- כי הצ'יפס שלי ממש רופסים ולא פריכים..
אז המוכרת שאלה אותי- "את מתכוונת לומר שהוא לא קריספי? או לא פריך? כי הוא לא אמור להיות פריך- אבל הוא כן קריספי"
(בפעם האחרונה שבדקתי-קריספי ופריך זה אותו דבר.
..)
אז עניתי לה שהוא לא פריך ולא קריספי- וגם דיי חסר טעם-והאם היא יכול לטעום אחד כדיי לראות אם כך זה אמור להיות- או שקיבלתי מנה לא טובה..
היא אמרה שהיא לא מתכוונת לטעום את המנה-ושאלה אותי אם אני רוצה שהיא תכין לי מנה אחרת או פשוט להחזיר לי את הכסף...

אז כן- אני יודעת שלא צריך להחזיר מנה "כי לא טעים לי"..והאמת- שאם היא לא הייתה מציעה, לא הייתי לוקחת חזרה את הכסף ששילמתי ופשוט הייתי זורקת את המנה ומוותרת על הקלוריות המיותרות..אני באמת ובתמים רציתי לדעת האם כך הם מתכוונים להוציא את המנות- כי מקום שקורא לעצמו "צ'יפס הולנדי" אמור להגיש צ'יפס טעים- כמו שהוא בהולנד- כלומר פריך מבחוץ ורך מבפנים ולא סמרטוטי וחסר חיים..
אבל היות והיא כבר הציעה- אז לקחתי את הכסף וברחתי כל עוד נפשי בי...


בקיצור- חסכו לי קלוריות של מנת צ'יפס..למרות שהתנחמתי בעוגת פרג של וויס

לא אחזור ולא ממליצה לכם לנסות!
נ.ב- הרטבים דווקא היו טעימים...
 

gastro101

New member
למיטב זכרוני זה בדיוק מה שהחתולית כתבה על המקום

לפחות כספך הוחזר- יפה מצידם
 
נראה לי היא פשוט רצתה שאלך..


כי היו שם דיי הרבה לקוחות- ואולי היא לא רצתה שארתיע אותם מלקנות את הצ'יפס

עכשיו ברצינות- כן...זה באמת יפה מצידם- ושוב - זאת לא הייתה המטרה...
הייתי יותר שמחה אם הצ'יפס היו פשוט טעימים..
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי הם מעדות הצ'יפס הלא פריך? כמו במסעדות עממיות רבות...

 
אז שלא יקראו לעצמם צ'יפס הולנדי

צ'יפס מסמורטט הוא לא באמת צ'יפס, ועשוי בצורה איומה, או שארית מצ'יפס שעבר זמנו. הרי אם כבר לקחנו עלינו את תועפות השמן, לפחות שיעשה משהו. בשביל רך ורופס אפשר לבשל במים, וזה יותר בריא.
במקומות זולים גם משתמשים בצ'יפס קפוא (איכס), וכנ"ל - כשאת משלמת לדוכן שמכריז על עצמו כעל צ'יפס איכות וזו המנה היחידה שלו, את לא משווה לצ'יפס קפוא. את מצפה ובצדק, במחיר הנ"ל, לקבל את הדבר האמיתי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מבינה בצ'יפס הולנדי; גם אני מעדות הצ'יפס הפריך, רק מציינת

שבמקומות רבים (כמו מסעדות עממיות) הצ'יפס אינו פריך וזה לא כי הוא לא טרי... להפך, אם חותכים סתם כך תפוחי אדמה ומטגנים הם יוצאים לא פריכים. כדי להשיג פריכות מוחצת צריך לטגן פעמיים, ולקרר, ונדמה לי שלהקפיא דווקא עוזר.

אגב, אני קונה צ'יפס קפוא בסופר (5% שומן ומטה) אופה בתנור, יוצא פריך (והרבה פחות שמנוני ומשמין). אין לי שום דבר נגד צ'יפס קפוא, ואאל"ט מקדונלדס מקפיאים את הצ'יפס שלהם לצורך שינוע ואחסון וצ'יפס מקדונלדס הוא מהפריכים ביותר עלי אדמות.
 

החתולית

New member
כן, כן, הם די רופסים הצ'יפס ה"הולנדים" האלה

רוטב הבוטנים החם דווקא טעים, אבל אכלתי כבר צ'יפס מוצלחים מאלה של פטאט.
&nbsp
לפחות החזירו לך את הכסף, ועוגת פרג של וייס מהווה פיצוי כזה שחבל על הזמן

&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
רק מקדונלדס ושימותו המקטרגים

כן, אני טעמתי אחד שהיה רופס למדיי

נטען על ידי המוכר שכשמכינים מנה חדשה הם לא רופסים
מסתבר שטעה.

בקיצור, הציפס הכי טוב שיש זה פוטטו ציפס ו/או ציפס כפרי במקדונלדס.

יש כאלה שפוסלים כי זו רשת מתועשת וזה הרי לא יכול להיות טעים
אבל אם תתגברו על הדיעות הקדומות
זה פשוט הכי טעים, נקודה.

אני בטוח שאם לא היה מקדונלדס ואותו ציפס היה מוגש רק על ידי
מאיר אדוני אז הביקורות לא היו מפסיקות להלל ולשבח לקלס ולרומם.

צריך ללמוד למיין אוכל לפי טעים ולא טעים ולא לפי כל מיני פרמטרים פלצניים
של כל מיני מבקרים משועממים.
 

oreldi

New member
מסכים לגמרי

הפוטייטו צ'יפס של מקדונלד'ס פשוט מעולים. עבים, פריכים, נגיסים...כל מה שצ'יפס טוב צריך להיות.
מקום נוסף עם צ'יפס מעולה- קלארו. ציפס שמנמן וממכר שמזכיר מאוד את מקדונלד'ס
 

החתולית

New member
אלא שהצ'יפס של מקדונלדס אינם בדיוק צ'יפס

כלומר, הם מכילים יותר מאשר תפוחי אדמה מטוגנים.
&nbsp
כבר לפני שנתיים התפרסמה רשימת המרכיבים של ה"צ'יפס" של הרשת. היא מכילה 19 מרכיבים.
&nbsp
תודה, אני מעדיפה צ'יפס רופסים מתפוחי אדמה, על פני מנה שמכילה חומרים שביניהם ובין תפוחי אדמה, אין שום קשר.
&nbsp
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2547148
 

דקלה1984

New member
כי מדובר ממש בכימיקלים

בנוסף למיני אלרגנים: חיטה, חלב וכו'.
ואף אחד לא מספר לך שזה קיים במוצר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נו באמת, גם מים הם כימיקל. תפוח אדמה מכיל מים וכימיקלים

אחרים. לדוגמה, רשימת הכימיקלים בבננה:
http://gizmodo.com/all-natural-bananas-are-filled-with-chemicals-1504564161

אף אחד לא מספר שזה קיים במוצר בניגוד לשאר המוצרים שקונים שם שבהם כן מקבלים רשימת רכיבים...?

על אלרגנים צריך לדווח כמובן; לגבי חלב, הצ'יפס בישראל אינו חלבי למיטב ידיעתי (אכלתי גם בסניפים כשרים של מקדונלדס, זה אותו צ'יפס).
 

DANIAVNI

Well-known member
את מתארת תופעה מרגיזה של לבוא לאכול עם צ'קליסט

אם הספגטי טעים אבל רך אז זה לא ספגטי שצריך להיות אל דנטה

ואם מישהו עשה ריזוטו עם אורז בסמטי ויצא טעים זה לא ריזוטו
כי ריזוטו עושים עם ארבוריו

מספיק עם הרשימות המקטלגות, יש אוכל לא טעים ויש אוכל טעים
ומצידי שיעשו אותו מחרא של ג'וקים.
 

החתולית

New member
אם אתה מוכן לאכול חרא של ג'וקים, זו זכותך

רוב האנשים מעדיפים להימנע מחרא של ג'וקים או כל חרא אחר באוכל שלהם.
&nbsp
רוב האנשים מזמינים צ'יפס וחושבים שיקבלו תפוחי אדמה מטוגנים, ולא תערובת של חומרים שאין להם מושג שקיימים בצ'יפס.
&nbsp
אתה שונה, וזו זכותך. לא זכותך לבטל דעתם של אחרים.
 

prizman

New member
לא מזמן קניתי 250 גרם פולי קפה לואק.

לואק הוא טורף קטן שחי באינדונזיה ובעוד מספר מקומות. בעברית נקרא גחן הדקלים.
הגחן הזה מלבד היותו טורף אוכל פולי קפה ומפריש אותם בשלמותם.
הקפה המופרש נחשב לאחד הטובים בעולם ומאוד מבוקש.
היה טעים, לא מפיל.
 

מיתר44

New member
זן הקפה או התערובת הוא רק אחד הגורמים לקפה טוב

איכות הקלייה, טריות הקלוי, הטחינה, מכונת האספרסו, המים ועבודת הבריסטה - כל אלו יכולים/עלולים להרים או להפיל את הטעמים שלו.
תקרא דקויות בפורום הקפה של תפוז ותסמרנה שערות ראשך.
האם אני מניח נכון שבעיר מגוריך לא קל למצוא אספרסו טוב?
 

prizman

New member
בעיר מגורי דווקא קל יחסית

אבל אספרסו ברוב המקרים אני מעדיף לשתות בבית.
בחוץ שותה בעיקר קפה קר למיניו, גם חלב, ואז ההבדלים מיטשטשים למדי.
בצפון תאילנד מגדלים קפה ראוי בהחלט ובויאטנם טוב יותר.
לפני שנים קראתי רבות בפורום קפה בתפוז, אח"כ הוא התמסחר ונטשתי, לא יודע
מה קורה שם כיום אבל לא ידוע לי על חידושים שחלו מאז בתחום הקפה.
בזמנו גם היה לי מכשיר קליה ביתי, השארתי אותו מאחרי בישראל.
 
יש סיפור דומה עם שמן מסוים, לא? אולי שמן הארגן במרוקו? זכור

לי משהו במעורפל...
ובהזדמנות זו, ד"ש ל-י'.
 
למעלה