שירשור כתבות מהתקשורת

erezavn

New member
בגדול הוא די צודק בכל הקשור לתרבות יין במסעדות

אם כי הוא טיפה מקצין. יש כאן ניצני תרבות. אכן אין מספיק השקעה בתפריטי יין במסעדות, ואין בהן כמעט אנשי מקצוע שמתמחים ביין (סומליירים - שבכל מסעדה אירופאית מושקעת הם חלק אינטגרלי וחשוב מהצוות). ועם זאת, כן התפתחה כאן תרבות יין של יקבי בוטיק, כולל מרכזי ביקור וערבי טעימות, אירוח של ייננים במסעדות וברים, אינספור רשתות וחנויות מתמחות שעורכות אף הן ערבי אירוח שונים, מועדוני יין וכו'. ופה ושם אפילו צצות מסעדות עם תפריטי יין מושקעים.
אבל ברור שהמרחק משאר העולם עדיין גדול.
 

החתולית

New member
נושא הכתבות (זו הראשונה) הוא יין במסעדות

הכתבות נכתבו בהמשך לפרסים שהוענקו למסעדות בתערוכת סומלייה שנערכה בחודש שעבר.
 

pix37

New member
אני דווקא התחברתי לחלק הזה של דבריו

"זה לא פשוט לבנות תפריט יין טוב. צריך תמיד לדאוג לאזרח הפשוט, שרק רוצה לשתות משהו – לא חשוב מאיזו עדה – ולא מתחשק לו לקרוע את הכיס. לא כולם זוכרים את זה לצערי שתרבות יין מתחילה מלמטה, משתייה יומיומית לא מחייבת. לכן הקטגוריה של "המזללה עם תפריט היין הטוב ביותר" היא אחת המסקרנות בעיני (בתחרות) והמקום ממנו אולי תגיח יום אחד המהפכה."

היום המצב טוב בהרבה מזה שהיה לפני כמה שנים אבל עדיין מעטות מידי המסעדות המגישות יין פשוט וסביר בכוס במחיר הוגן (עד 35 ש"ח) ברגע שהיין יהיה נגיש יותר אנשים יתרגלו לשתות עם האוכל ויחפשו דברים מעניינים יותר גם בחלקים האחרים של התפריט.
 
מאמר קנטרני ועלוב

שימו לב, זה מאמר. לא כתבה.

ולו היה מתייחס לחלקו ואולי מתאר, מנתח ומשתף את טעויותיו והצלחותיו בתחום, היה זה מאמר עם טעם, ואולי אף כתבה.

אך מה שהוא עושה זה בעיקר לחלק האשמות ולהתבכיין לרגליהם של תחומים נושקים(קוקטיילים) שהצליחו יותר.


והיתכן, שההסבר פשוט הרבה יותר?
אולי זה עניין של זמן, פשוט אבירם כץ כבר יהיה ממש זקן כשהשינוי יהיה ניכר?



גילוי נאה:
כותב שורות אלו התמודד בפרס ירדן 2012 בו אבירם כץ זכה.
 

החתולית

New member
לא קנטרני ולא עלוב

ולטעמי, ודי מייצג את המצב כיום.
&nbsp
בפייסבוק התקיים דיון בהמשך למאמר, בנושא הבאת יין פרטי למסעדות, וגם הוא רלוונטי.
 

מיתר44

New member
תשפטו בעצמכם

תפריט היין של בינדלה מחולק למחלקות כמקובל בעולם, היינות הישראלים מצויינים לפי איזורי הגידול וזה חידוש
המנסה לחדד את טעמו של הסועד בהתאם, שנות הבציר מצויינות וזה כמובן נדרש אך מופר לעתים.
מחירים מצויינים לבקבוק ולכוס ואפילו יש היצע של חצאי בקבוק.
בינדלה אינה יחידה בארץ בכך שהיין מהווה נדבך חשוב לקברניטיה כמקובל במסעדות העולם. וזה משמח אותי.

אני לוגם יין עם האוכל. כבר שנים שאני ״אוסף״ יינות ומיישן אותם. פתיחת בקבוק מיושן גורמת לי הנאה מרובה
וזו בעצם תמורה להשקעה. מעולם לא פתחתי בקבוק לשתות לבד. נהפוך הוא: יין איכותי ראוי לשתות בחברותא
ועל כן אני נוהג להביא יין למסעדות. תאום מראש חשוב לי ודמי החליצה לא מהותיים בדרך כלל.

עלות היין (במסעדות תוכלו לבחון בתפריט היין של בינדלה) אינה ב״שמיים״. בעלות של 300 ₪ לבקבוק לארבעה סועדים ניתן להינות מיין טוב שיעשיר את הארוחה. וזה משמח אותי.

כדי להינות מיין, כמו מסושי, כמו מכמהין, כמו מאוכל חריף חריף (מחווה לנציגנו בתאילנד), כמו מריצה למרחקים,
כמו מז׳אנר מוסיקלי הוא מסע שמתחיל בצעד אחד וממשיך. אני התחלתי בבית אבא על יינות כרמל מזרחי ועדיין
ממשיך במסע.
 

מיתר44

New member
כוס יין מכילה 100 סמ״ק. בקבוק - 750

מדובר כמובן ביין טוב ולא מה שנקרא יין שולחן או יין הבית שמחירו פחות מ 200 שח.
לא שאני אוכל ושותה במסעדות מידי יום אבל המסר שאני מנסה להעביר הוא
שארוחה טובה ראויה לזיווג עם יין במחיר שנקבתי כדי לשדרגה (לטעמי) לטובה יותר.
 

החתולית

New member
אני מסכימה איתך

ויש יינות מצויינים שמסעדות מתמחרות בסכומים נמוכים משמעותית, ועדיין מרוויחות עליהן סכומים יפים.
 
למעלה