שירשור כתבות מהתקשורת

החתולית

New member
למה מסעדות מגישות לחם?

מדוע מסעדות רבות מתעקשות לחלק לנו לחם בתחילת הארוחה? כנראה שזה משתלם להן, ענת קורול מתאגיד השידור כאן, יצאה לבדוק.
&nbsp
https://youtu.be/h4CVX9jfqR8
&nbsp
מה דעתכם?
 

החתולית

New member
ראיון עם עלי זועבי, שף מסעדת קלמטה

רעות ברנע בראיון בכלכליסט, עם עלי זועבי, המשמש מזה שלוש שנים כשף של מסעדת קלמטה ביפו.
&nbsp
על השינויים שהכניס לתפריט, על הדרך מהמסעדה המשפחתית ללימודי בישול בצרפת, ועל הכניסה של קהל ערבי צעיר למסעדה.
&nbsp
http://www.calcalist.co.il/consumer/articles/0,7340,L-3708094,00.html
 

prizman

New member
בואי נקרא שני ציטוטים מהכתבה.

"
היו דברים שהוצאת מהתפריט?
“כן. ביום הראשון שלי זרקתי את כל הבשר הלבן. היה חשוב לי להוציא את החיה הזו מהמטבח שלי. היה לי קשה לראות אנשים אוכלים באותה המחבת חזיר ודברים נוספים”."
והשני
"בסילבסטר שעבר הבאתי לפה את אמא שלי להכין לנו את עלי הגפן שלה."
אני לא מעוניין בשפים שיחנכו אותי מה לאכול ולא בשף ערבי, יהודי או סיני שיביא
את אמא שלו לבשל לסילבסטר.
מצטער, אבל ממש לא התחברתי.
 

דקלה1984

New member
לא חושבת שהוא מנסה לחנך

אם יש לו סלידה מרכיב מסויים, למה שיבשל אותו? בהכרח התוצאה לא תהיה טובה. בקשר לאמא, הקהל הישראלי אוהב את ההתרפקות הזאת...
 

prizman

New member
יש מאכלים שיש לי סלידה מטעמם, זה לגיטימי.

הוא הסתייג מבשר חזיר, לא בשר לבן כלשונו, מסיבות אחרות, זה כבר לא לגיטימי בעיני.
אולי בעיני אחרים כן, אני לא מותח עליהם ביקורת, אבל לתפיסתי זו לא אמורה להיות
גישה של מי שחושב שהוא שף.
סחטיין על ההתרפקות, אלי היא לא מדברת.
אמא שלי בישלה מצויין מספר מאכלים, אחרים בישלה גרוע והכל מקובל.
אף אחד לא מושלם. גם אני לא מבשל מושלם, רק בסדר.
אבל כשאת כותבת על הקהל שאוהב את ההתרפקות הזו משתמע מכך שמדובר בכתבת יחס"צ.
לא שזה לא היה ברור אבל אני לא בטוח שפורומי תפוז הם הבמה המתאימה לכך.
 

דקלה1984

New member
ההתרפקות מאוסה גם עליי


זה שרשור כתבות מהתקשורת, כל אחד יכול לקחת מזה את מה שהוא רואה לנכון לקחת.
 

החתולית

New member
אני חברה בקבוצה די מתחילתה

והיא חביבה מאד. רעיון נחמד שעובד טוב מהרגע הראשון.
 

amirline

New member
משהו קטן שלא הבנתי עד הסוף

אם נניח את מציעה 4 מקומות במסעדה מסוימת כי את לא יכולה ללכת הראשון שיפנה אלייך בפרטי יקבל את המקומות ?
&nbsp
&nbsp
 

erezavn

New member
מסעדת "איטלקיה בתחנה" נסגרת אחרי 6 שנות פעילות

מסעדה שנייה של אותם בעלים (השף אמיר מרקוביץ' והמסעדן ליאור בן עדי) שנסגרת אחרי הרובע השישי שנסגרה בשנה שעברה. סיפור של חובות, כולל חובות לעובדים, צו פירוק ועוד.

כתבה מלאה בהארץ מנויים:
http://www.haaretz.co.il/food/food-news/.premium-1.3852502
 

הגרגרן

New member
חבל

אינני יכול לקרוא את כל הכתבה (אינני מנוי) אבל אם הכותרת נכונה, חבל. דוקא אהבתי את ארוחת הבוקר שם, במיוחד את זו עם הנקניקים והבשרים המעושנים.
 

מיתר44

New member
לאור שפע אירועי הספיישל דומה שהמסעדנים

מצאו את שביל הזהב לכיסים העמוקים. 300 ₪ וצפונה לאדם (ללא משקאות וטיפ) מתחיל
להיות כבד בעיקר בהתחשב לכך שכרטיסי הטיסה הופכים לזולים יותר ויותר.
נתחיל לשקול אלטרנטיבות.
 

החתולית

New member
חצי הכוס הריקה: מניפסט של איש יין

"סומליירים שחצנים, מסעדנים חסכנים, תפריטים משמימים, תמחור בעייתי ולקוחות שלא אוהבים להרגיש פראיירים הם כמה מהסיבות לכך שתרבות היין במסעדות בישראל עגומה כל כך."
&nbsp
אבירם כץ על הסיבות בגללן לדעתו לא התפתחה תרבות יין במסעדות ישראליות, בעת שתרבות האלכוהול והקוטקטיילים התפתחה מאד.
&nbsp
כתבה ראשונה מתוך שתיים שלו בטיים אאוט.
&nbsp
http://timeout.co.il/אוכלים-שותים/אלכוהול_קוקטיילים/חצי-הכוס-הריקה-מניפיסט-של-איש-יין
&nbsp
&nbsp
 

sweetdreams

New member
נושא מעניין.. מה דעתכם על כך?

אני לא בטוחה שאני מסכימה איתו בכך שלא קיימת תרבות יין בישראל. לפי דעתי היא בהחלט קיימת, גם אם היא ככל הנראה בהיקף קטן בהרבה בהשוואה למדינות אחרות, ונעשית באופן יותר פרטי.
עם זאת, אני בהחלט מסכימה שהיא לא מתקיימת במסעדות, ובוודאי שלא מונעת על ידן (כאשר לא ברור מי מהשניים הוא הסיבה ומי התוצאה).
&nbsp
כחובבת יינות, תרבות היין שלי כיום באה לידי ביטוי בעיקר ברכישות פרטיות ממספר מקורות שאני מעריכה, ושיין הוא תחום ההתמקצעות הבלעדי / עיקרי שלהם.
&nbsp
מעניין גם שהוא לא הזכיר בכלל בכתבה (או שמא הזכיר, ואני פספסתי) את נושא כשרות היקבים הישראליים, לא בחן את הקשר (במידה וקיים?) לתרבות היין בארץ, וכן את פופולאריות היינות הישראלים אל מול יינות זרים בקרב קהלים שונים.
 

prizman

New member
אני מסכים עם שניכם, העניין הוא מינוח.

שיש חובבי יין בישראל זה לא דבר חדש, זה קיים כבר לא מעט שנים. ראי את דויד ממיתר למשל.
מזכיר את כינויו כי הוא כותב בפורום אבל יש עוד.
אבל כדי לקרוא לזה תרבות יין הדרך עוד ארוכה.
אני לא חושב שעם המבורגר ב 60 ש"ח לאיש צריך לשתות יין ב 200 ש"ח לבקבוק.
לכן תמצאי בכל מסעדה באיטליה את יין הבית במחיר מאוד סביר ובטעם מאוד סביר
שיתאים לארוחה.
מצד שני ארוחה מצויינת יין הבית יכול להרוס וכן כדאי להשקיע בזה עוד סכום לזוג.
הכתבה התייחסה לתרבות יין כללית, לא אישית, ומכאן אולי נובעים ההבדלים בגישה.
מסעדות בישראל לדעתי כן מחבלות בפיתוח תרבות היין לפחות בגלל התמחור, אבל
קשה לי להאשים אותן כשאני לא יודע מה נטל המס בנושא.
לגבי כשרות, זה נושא סבוך. צריך למצוא מישהו נטול אג'נדה לחלוטין ונסיון אישי
רחב כדי לדעת.
היינות של יקב קסטל הפכו להיות פחות טובים בגלל הכשרות?
מישהו באמת חושב שכל מי שבא במגע עם יין כשר הוא אכן שומר שבת?
זה תנאי בסיסי לכשרות יין ואין שום דרך לעקוב אחרי זה.
 
למעלה