אז מה אכלתם בסוף השבוע?

mereng

New member
החומוסיה של זרזיר, כרמי יוסף

בשבת יצאנו לטיול משפחתי בחבל עדולם, בעונה זו של השנה האיזור ירוק ומהמם, יש פריחה נהדרת והיה לנו טיול קליל ונחמד בחירבת מדרס.
בעקבות הביקור הקודם המוצלח, חזרנו לאכול בחומוסיה של זרזיר. הגענו בשעה מאוחרת יחסית, בסביבות 2 בצהריים, והיה עמוס- חיכינו שיתפנה שולחן ובינתיים הילדים נהנו בגן המשחקים הסמוך.
לאורך כל הארוחה השירות היה אדיב ונעים (מלצרית מקסימה!) אבל מעט מבולבל- אולי בגלל העומס. לקח הרבה זמן לפנות השולחן מהכוסות של הסועדים הקודמים. קיבלנו שתיה בלי כוסות. הזמנו מנה (צ'יפס בטטה) ורק אחרי ששאלתי את המלצרית למה היא לא הגיעה, היא נזכרה שהמנה נגמרה והיא שכחה לעדכן וביטלה אותה. ביקשנו צלחות, סכין לחתוך ועוד בערך פעמיים או שלוש עד שהדברים הגיעו. כיוון שהיינו במצברוח טוב, והמלצרית היתה מקסימה ונעימה מבחינתי הכל נסלח. חיוך שווה זהב מבחינתי.
&nbsp
הזמנו חומוס עם שקשוקה וחומוס עם פטריות וביצה. כמות החומוס על הצלחת היתה נמוכה מהפעם הקודמת, ובהתאם לא ממש שבענו. השקשוקה היתה טעימה מאוד, לא חריפה. הפטריות היו פחות מתובלות מהפעם הקודמת וזה מצויין.
הזמנו גם פלאפל שהיה פשוט נפלא, וצ'יפס טעים. הילדים חלקו מנת שניצלונים וצ'יפס ואהבו מאוד.
&nbsp
יחד עם בקבוק שתיה גדול החשבון היה פחות מ 140 ש"ח.
&nbsp
שורה תחתונה- בשבתות להגיע מוקדם....
 
קצת שמש, טאקרייה, חומוס באבן גבירול וגרייט מאשין פסטיבל אחד

סוף שבוע רגוע ( יחסית אחד) שעבר בצבירת כוחות ובישולים
ביום שישי בצהרים המאוחרים חיפשנו מקום מהיר לאכול והפור נפל על הטאקרייה, מגש נאצוס היה מושחת ויעיל כרגיל, בוריטו עם רצועות סטייק היה עמוס בכל טוב ועם מבחר סלסות גדול נטרף במהירות, היא לקחה את המנה בצלחת וקיבלה שורות שורות של שעועית שחורה עם שמנת חמוצה, גאווקמלה, אורז ועגבניות, עם טורטייה בצד זאת הייתה מנה מכובדת בהחלט, ביחד עם לימונדה אחת יצא מחיר של 150 ש"ח והיינו מפוצצים לגמרי.
בשבת בצהרים ארוחה עם חברים לכבוד עזיבת דירה, הכנתי מרק ברוקולי ואפונה על בסיס חלב קוקוס, לחמניות גבינה שלא משנה כמה נכין יעלמו בשניות, עוגת שוקולד-בננה בסיסית ופרלינים של חמאת בוטנים-שוקולד, הכל נעלם מהר מאוד.
בדרך חזרה עצרנו על אבן גבירול והאישה ראתה חומוסיה חדשה שהחליפה את בהדונס באבן גבירול ורכשנו קצת חומוס וציפס - החומוס היה חביב וחמים אבל מעט אנמי, הפיתות בשרניות וטריות, הציפס מעולה ופריך, החריף סתמי, לא חומוסיה מדהימה אבל יעילה.
בערב פסטיבל רוק הארד-קור אמיתי של הגרייט מאשין באברהם הוסטל, מקום נהדר להופעות וליין אפ ארוך ארוך של להקות רוק כבדות שלא מתנצלות ומתחילות הכי חזק ורועש ורק מגבירות... אחרי 5 שעות של הופעות שמתכום בלטו אביב מארק ביחד עם עמי שליו על התופים (!!!) זאב טנא שתמיד תענוג, knee please , לילי פרנקו וכמובן הגרייט מאשין בסיום מהסיוטים אפשר להגיד שיש מוסיקה בארץ ואפשר להתחיל שבוע חדש.
 

mereng

New member
אשמח למתכון ללחמניות הגבינה- נראה לי שיאהבו אצלנו


 
בשמחה- מנת הדגל של אישתי

מתכון מאוד פשוט אבל ממש לא דיאטטי

200 גרם חמאה מומסת
1 קמח תופח קטן
1 ביצה
1 גבינה לבנה
200 גרם גבינה צהובה
150 גרם קוביות בולגרית

לשים את כל החומרים ביחד ושמים במקרר לחצי שעה-שעה להתייצבות
עושים כדורים בגודל פינג-פונג ומניחים ברווחים על נייר אפייה, אופים 180 מעלות 15-20 דקות עד השחמה.
מהכמות הזאת יוצאים סביב 30-40 לחמניות קטנות, מומלץ להכפיל כמויות כי זה נגמר מהר....
 

mereng

New member
אה, בואיקוס !
מתכון הדגל גם אצלנו, מסבתא שלי

ממליצה להטמין זית מגולען, הולך נהדר יחד, וגם למרוח בביצה טרופה לפני האפיה.
 
שישי בגמברינוס באשדוד

הגענו מורעבים לאחר טיול ביער בארי , כלניות וחיפוש עקר של בתי בד
לקח לנו זמן להבין איפה המסעדה כי אין שילוט בולט ובכלל זה היה מן יום כזה של "לא למצוא"

ידעתי בדיוק מה אני רוצה להזמין ואפילו לא נתתי לבן זוגי לארוחה צאנס להסתכל בתפריט .
מחבת לוהטת עם שרימפס בחמאה ושום הגיעה בציק יחד עם לחם (בוכרי?) חם . היה תענוג לנגב את הרוטב, השרימפס עצמם היו גדולים מוצקים ומתקתקים - מושלמים.
הזמנו גם הר ציפס עם גבינה שהיה חביב (הרוב נארז הביתה)
ומנה של נתח קצבים שהגיעה עם סלט,תפוחי אדמה ורוטב אלף איים (
) - הבשר היה מעולה, עשוי קום איל פו
השירות היה מהיר, אולי קצת מהיר מדי. הוא סיכם ששווה לחזור בשביל השרימפס בעיקר.
יחד עם זירו וגינס עלה הכל 255 מהמוצדקים ( זוכרת רק את מחיר השרימפס - 60 ש"ח)
&nbsp

 
שישי בבוקר בית קאפה שאקאלד בעין חרוד איחוד

חצי שעה פנויה על הדרך מפה לשם נכנסנו לשאקלאד.מבנה קטן ויפה עם מרפסת עץ יפיפה ופורחת.
בפנים ויטרינה של שוקולדים ועוגות.על הקירות מדפים של לחם שנאפה במקום.מכירה מהגילגול הקודם.יש גם חלות מתוקות.
הזמנו 2 קפה ופוקאצה.לבית לקחנו לחמניית דגנים, חלה מתוקה עם צימוקים ודף שוקולד חלב עם פיצפוצים.
יש גם לחם עם מטבלים, שקשוקה בתוך לחם, מרק.לא הבנתי אם יש ארוחת בוקר.
בכול אופן- מקום מומלץ.
בערבי רביעי יש פיצה
ופתוח גם בשבת(שרק על זה מגיע להם שמי שבסביבה יכנס)
ממליצה בחום
 

gastro101

New member
בסימן טרמומיקס

לפני כשנתים רכשתי את הטרמומיקס (על חשבון מענק יובל מהעבודה
)
השתמשתי בו, אבל לא עבד בפרך. לפני כ 4 חודשים הפסיק לחמם . לקח זמן להגיע
למעבדה התברר שיש בעית מגע בין הקערה למכשיר , 450 שח לקערה חדשה
וקבלנו שובר לסדנה זוגית
שלחתי לסדנה את בעלי והבת הצעירה וביום ששי הוא התבקש להכין את ארוחת הערב
ומה הכין ? פסטה (של לה מוליזנה) ברוטב פטריות- יצאה מוצלחת ושודרגה עם פרמזן (כשר) שקניתי במעדניה החמודה- מן האדמה-רח הבונים אזור תעשיה נתניה
מרק עדשים עם עגבניות , סלט סלק-גזר תפוח עץ
קינחנו בטראט תותים מקונדיטורית ליאור כפר סבא ופוקאצ'ה עם נוטלה ובננה- שוס בעיקר בגלל המלח שנזרה על הפוקאצ'ה , שילוב של מלח ומתוק
אני הדחתי כלים וניקיתי את המטבח זרוע פתיתי סלק


שבת צהרים טופו מוקפץ עם פטריות פורטובלו אטריות אורז שחור וקארי ירוק
 
סוף שבוע יום הולדת לבחור

בשישי בבוקר סיבוב גדול יחסית בשוק כיוון שהיו לנו הרבה קניות לשבת. יצאנו עם שתי עגלות עמוסות. בשלב הזה הבחור הלך לחומוס באבו חסן כי היו לי כמה סידורים, הוא הביא לי הבייתה מסאבחה שהייתה מעולה

בערב לקחתי את הבחור לבר א וין:
התחלנו מטארט עגבניות שהיה בספיישלים - בצק עלים עליו בצל מקורמל, עגבניות וגבינת בושה. היה מצויין ומושחת. המשכנו עם טרטר דג ים שהיה נהדר, טרטר טונה וסלט עגבניות שבכל ביס מהטונה נגיעות הווסאבי הרימו את המנה, גוז'ר שהייתה מופלאה, קרוקטים לחי עגל מדהימים (אני מאוהבת בחמוצים), טרטר בקר בלחמניה שהיה פשוט מושלם ורק נקניקיית הבקר הייתה מאכזבת, הייתה טעימה אבל פחות מוצלחת ביחס למנות האחרות.
קינחנו באננס שהיה נפלא.
שתינו יין אדום כלשהו שאני לא זוכרת את שמו אבל הברמן קלע בול לטעמים שלנו עם ההמלצה.
סך הכל 609 שח לפני.

בשבת בצהריים הגיעו החברים והמשפחה לחגוג לבחור יום הולדת.
בתפריט:
סלטים - סלט ירקות, סלט חסות עם תפוח ואגוזים, סלט עגבניות עם בזיליקום וצנוברים.
מרק דלעת וג'ינג'ר טבעוני
בטטות שיצאו מהמעשנה, כרוביות אייל שני, smashed potatoes, לחמניות של הבחור.
מהמעשנה יצאו גם שפיץ שייטל עם תבלינים, פיקניה בחרדל, דבש ורוזמרין וסלמון עם סויה ומייפל. היו גם שייטל ושפיץ נוסף שנפרסו לנקניקים.
לקינוחים היו 3 עוגות שאת אחת מהן הכין הבחור, שני סוגי עוגיות שהוא הכין ומרשמלו תוצרת בית שהבחור הכין.
היו בירות, יין וקוטיילים שהחברים הביאו והכינו.

בנוסף, הכנתי פסטרמה הודו שנפרסה גם היא לנקניק בסלייסר החדש שהזמנו וקיבלנו שבוע שעבר.
 

החתולית

New member
חגיגה נחמדת בהחלט

הבחור עבד קשה לכבוד יום ההולדת שלו

&nbsp
אני זוממת על בר א וין באחד מימי שני בהם עינב אזגורי משחק עם דגים נאים.
הייתם?
 
הייתה פעם ראשונה שלנו

אבל בהחלט יש סיכוי שאחזור
(אני זוממת קודם לכן על הבראנץ' הלילי של הפרנץ')
 

אור2221

New member
סקאלופס מעיסה הדייג אאל"ט ברחוב יפת ביפו + פירה כרובית

החלטתי להתנסות השבוע. קניתי סקאלופ (קפואים אבל מצויינים) ביפו והכנתי פירה כרובית.
עקבתי אחרי ההוראות של גורדון ראמזי להכנת סקאלופ בדייקנות.
&nbsp
יצא מעולה.
&nbsp
&nbsp
 
הסקאלופס בארץ תמיד קפואים למעט מקרים בודדים בעבר כשמול ים

ייבאו לארוחות מיוחדות. עם זאת, יש הבדל ענק בין סקאלופס המיובאים מהמזרח לבין אלה המיובאים מאירופה.
 

אור2221

New member
אחרי הפשרה מתאימה וייבוש לפי הנחיות המאסטר (רמזי)

אלו היו מצויינים ממש.
&nbsp
ואיך לא יהיו , כשכל הזמן שמעתי קול בראש צועק עלי לשים לב שהם לא יצאו rubbery או raw?
&nbsp

&nbsp
42 חתיכות (סקאלופ גדולים) - 150 ש"ח.
&nbsp
&nbsp
 

foofoo77

New member
סופ"ש יומולדת לשיחיה

בשישי בבוקר התחלנו את יומנו במנהלות (משק קנטור, קופת חולים ושאר ירקות) משם המשכנו לשרונה. ישבנו בפושון ואכלנו לנו קלות הוא אכל מעין עוגת קרמל פס קטן וחביב שהיה טעים בטירוף ואני אכלתי מיל פיי שהיה ממש כמו שצריך (ואני לא מחובבי המיל פיי הישראלי). כל פעם שאני שם אני אומרת לעצמי שאני חייבת ביקור לפיליפ בן דודי בפריז ואיכשהו מוצאת את עצמי מזמינה כרטיס לעוד יעד בארה"ב.

בשישי בערב התאספנו כל החברים לחגוג לשיחיה את יום ההולדת. קיבלתי המלצה מחברה שיש לה טעם דומה לשלי באוכל ואמרתי יאללה בחרנו בסינמה חמש ברחובות.
הופתענו מאוד מהמיקום באמצע שכונת מגורים ויש שם גם קולנוע צמוד! אבל המקום מקסים, האווירה נחמדה מאוד והשירות מצויין.
שיחיה וחבר שלנו הזמינו המבורגר ואמרו שהיו מצויינים, הצ'יפס הוא הום מייד מתפו"א גזורים או חתוכים גס לווה בעלה חסה עם רוטב קיסר שתי הצלחות נשארו ריקות ושני האוכלים היו ממש מרוצים.
אני לקחתי פסטה עם ראגו נתח קצבים, פטריות ובזיליקום. היה מצויין לטעמי הראגו היה צריך להיות קצת יותר רטוב ולא רק בשר בלי כמעט מים.
חברה שלי אכלה לברק שהגיע שלם עם ירקות אפויים
קליספרה אכלה מרק חציל
האופנוען אכל פיצה עם פפרוני
וחברה נוספת אכלה פיצה באינקה.
כולם יצאו מרוצים.
לקינוח אני רציתי קרם ברולה שהיה מצוין, לקחנו קרם לימון שמגיע על ביסקוויט פיסטוק, קראק פאי ופונקנו על חשבון המסעדה בטירמיסו.
כל הקינוחים היה מצויינים ונפלאים למעט הטירמיסו שפשוט ברגע שלקחת ביס קיבלת בומבה מהליקר שהיה בביסקוויטים. אבל עדיין היה אכיל ולא נשאר מאום.
ביחד עם בירות ושתיה קלה 722 ש"ח מוצדקים בהחלט.

בשבת בצהרים באו ההורים של שיחיה. הכנתי שווארמה מפרגיות, אורז, פתיתים, סלט חסה וכרובית (הכרובית ממשק קנטור פשוט נפלאות). קינחנו בתותים בשמנת חמוצה.
 
למעלה