מישהו מזהה מה זה?

מישהו מזהה מה זה?

אחת המנות שהכנו היום לצהריים

 
כל הכבוד עמית

עברנו בשוק בפריס ונתקלנו בזה כששאלנו את המוכר למהות הירק קרא לו "תפו"א נשכח" וספר שזה זן תפו"א שנשכח בעבר ועתה חזר למדף לטענתו בישול של 15 דק' במים רותחים המרקם נגיס והטעם אגוזי משהו מחירו אגב די יקר
באותו הערב קיבלנו דגימה שלו באחת המנות במסעדה שאכלנו בה LE CLOS Y שם זה הוגש נא
 
כן זה משהו שאיכשהו רואים רק בצרפת

(כלומר, לי יצא לראות כמעט רק בצרפת. מניח שבמזרח נתקלים בזה יותר, אבל אצלי זה משויך איכשהו לדוכני ירקות בשווקים בצרפת ולפיוז'ן צרפתי/יפני)
 
למעלה