השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע חמים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
פופ-אפ Soup Market - שגב ורושפלד למען בית השאנטי

השפים שגב משה ויונתן רושפלד משיקים את Soup Market, מיזם פופ-אפ קולינארי חדש ב"שרונה מרקט", המציע את מרקי השפים במחיר של 10 שקלים בלבד למנה.
&nbsp
מחצית מההכנסות יתרמו לעמותת "בית השנטי" שמטרתה לסייע לבני נוער בסיכון ולהעניק להם בית חם.
&nbsp
ה-Soup Market יפעל במשך שבועיים עד ליום שישי 27 בינואר, בימים א'-ה' בין השעות 11:30-20:00 ובימי שישי בין השעות 9:00-15:00.
&nbsp
בתפריט:
שגב משה: קערת מרק בטעמים תאילנדיים של קארי צהוב, חלב קוקוס, ג'ינג'ר, כוסברה, בוטנים ושלל תבלינים.
&nbsp
יונתן רושפלד: קערת מרק עגבניות עם קישואים, תפוחי-אדמה, תבלינים הודיים וכוסברה טרייה של קפטן קארי.
&nbsp
את המרקים של השפים ניתן יהיה לרכוש ולאכול במקום, או לקחת הביתה.
&nbsp
בית השנטי, הפועל כבר 33 שנים, משמש גם כבית זמני וגם כמסגרת ארוכת טווח לנוער בסיכון, בסכנה וחסר קורת גג בגילאי 14-21 מכל שכבות האוכלוסייה ומכל המגזרים, ללא הבדל דת, גזע, מין או מגדר.
עמותת בית השנטי, המתקיימת בעיקרה זכות תרומות, מפעילה שני בתים: בית השנטי בתל אביב וכפר הנוער בית השנטי במדבר כאשר בשני הבתים יחד שוהים בו זמנית 75-105 ילדים.
&nbsp
&nbsp
פופ-אפ Soup Market
ימים א'-ה' בין השעות 11:30-20:00
ימי ו' בין השעות 09:00-15:00
שרונה מרקט, רחוב קלמן מגן 3 תל-אביב
&nbsp
 

החתולית

New member
סופרה הגיאורגית בראשון לציון

מסעדת סופרה הגיאורגית שנפתחה לפני כשנה בשדרות רוטשילד בתל-אביב, פותחת מסעדה שנייה בסינמה סיטי ראשון לציון.
&nbsp
סופרה (משתה בגרוזינית) הינו ביסטרו בר עם אוכל מהמטבח הגאורגי וממטבחים אחרים בחבל הקווקאז.
&nbsp
התפריט יתאים לבילוי קז'ואל של כוס יין ונשנוש, וגם לארוחת חגיגית.
&nbsp
התפריט כולל מנות מהמטבח הגאורגי עם קריצות למטבחים קווקזים נוספים.
&nbsp
בין המנות מהמטבח הגאורגי והקווקזי:
סיליודקה,
באדריג'אני (גלילי חציל במילוי ממרח אגוזים, שום, בצל וכוסברה),
נדודי (רצועות סלר, גבינת נדוגי, פקאנים מקורמלים וויניגרט רימונים),
סלמון בעישון ביתי עם בליני גבינה
בצקים מסורתיים כמו חצ'פורי אצ'רולי (במילוי גבינה ובית עין), חצ'פורי יהודי במילוי גבינה ותרד, צ'יביקורי בשר, חינקאלי בינה, חינקאלי בשר מסורתי , וורניקי וכו'
מגוון סלטים גאורגים,
בליני קוויאר,
מרקים מסורתיים
שישליק קבב קווקזי בלאבש,
דווארמה גאורגית המגשת עם חציל קלוי, בצל כבוש וטחינת אגוזים,
תבשיל אורז שילה פלאבי,
קופאטי פיקנטי (נקניקיות בשר בקר עם עשבי תיבול גאורגים ושום) ועוד.
&nbsp
&nbsp
בנוסף ובשונה מהמסעדה התל-אביבית, במסעדת סופרה הראשל"צית תוכלו להנות מתפריט מאפים גאורגים גם בלי להכנס לשבת במסעדה. דלפק אקספרס עם תפריט מקוצר יפתח לטובת אורחי המרכז המסחרי.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
גי'אקונדה מתארחת במסעדת מונא

ספריית היין ג'יאקונדה עולה לירושלים, ומתארת במסעדת מונא, עם יינות טוסקנה, וונטו, פריולי ופיאמונטה.
&nbsp
בימים שישי, שבת וראשון 27-29 בינואר יוגש במונא תפריט מיוחד, וענת ורפאלה מג'יאקונדה ימזגו לסועדים יין איטלקי בהתאם למנות שהוזמנו.
&nbsp
בין המנות תפריט:
סשימי פלמידה. ווינגרט תפוזי דם. פרחי שומר וצ׳ילי;
סלט ברוווז. אגסים בוורמוט איטלקי. גורגונזולה. ערער;
ארטישוקים מעושנים. ברי עיזים. חמאה לבנה ורוקט;
אנגילוטי ארטישוק ירושלמי. ציר סרטנים. קרעי מוצרלה דה באפלו;
ריזוטו זעפרן. פרחי זוקיני וריקוטה מתובלת. שרימפס קריסטל;
פסטה חלמונים. עגבניות מעושנות. קלמרי. דג ים.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
קורס יין בנווה ירק

מדריכת היין מורן עשור מגיעה למרכז, ותיפתח קורס יין במושב נווה ירק הסמוך לכפר סבא והוד השרון.
&nbsp
הקורס ייפתח ב- 1/2/2017 ויכלול 5 מפגשים שיתקיימו בימי רביעי בין השעות 20:30-22:30.
&nbsp
בקורס ילמדו תוך כדי טעימת יין, על תהליכי ייצור יין, גלגל הריחות, טקס טעימת היין, התאמת יין גבינות, התפתחות תרבות היין בארץ, ועל יינות העולם הישן והחדש.
&nbsp
במהלך הקורס טועמים מגוון של כ- 40 יינות, בליווי של גבינות איכותיות ולחמי בוטיק.
&nbsp
מחיר הקורס: 1100 ש"ח לאדם, 2000 ש"ח לזוג.
&nbsp
לפרטים נוספים והרשמה: 052-3757068
 

החתולית

New member
מלגו ומלבר - תפריט חורף

מסעדת השפים מלגו ומלבר של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי, משיקה תפריט חורף.
&nbsp
בין המנות החדשות המוגשות בתפריט החורף החדש:
* טרטר דג ים וקולרבי מלפפון, צנונית, ג'ינג'ר טרי, צימוקים, עשבים קצוצים ושקדים פיקנטיים (61 ש"ח)
* סשימי דג ים וסלק שרוף אנדיב סגול, קרם פרש וחזרת לבנה מגורדת (62 ש"ח)
* מרק דגים ושרימפס מקומי אטריות אורז, פטריות יער, עגבניות, סלרי, כוסברה וטרגון (64 ש"ח)
* סקאלופ כרוב לבן ובייקון בייבי לפת צרובה, גרידת לימון וגבינת גרוייר על קרם בטטה לבנה (83 ש"ח)
* נתח קצבים לבבות ארטישוק וירקות ירוקים על קרם בטטה לבנה (125 ש"ח)
&nbsp
 

החתולית

New member
משתה "הים הסוער"

השף יוגב ירוס (מטבחצר) חובר אל צלם הקולינאריה דן לב לערב משותף בו יבשלו יחדיו משתה "הים סוער" שילווה ביינות של יקב נטופה.

המשתה יתקיים בסטודיו של דן לב ב 31/1/17 בשעה 20:00.
מחיר המשתה 290 ₪ (כולל שתיה קלה ויינות. לא כולל שירות.

בתפריט "הים סוער":
  • פוקאצ'ינות חמות מהאבן עם חמאת אנשובי,
  • רומסקו ירקות צלויים, שקדים ופימנטון,
  • נמל פלרמו- שומר חי, אורגנו טרי, תפוזי דם, תזוס, פלפל חריף, שמן זית צעיר,
  • סלקים צעירים צלויים- לאבנה ראג'ב, לוז קלוי,
  • קונפי דג חקה על תפוחי אדמה באטר, סלסה שום ירוק תחילת עונה, לימון כבוש, שמנת חמוצה,
  • קרפצ'יו קריסטל- ויניגרט ראשים, לפת מתוקה,
  • Liver & Onions - צנימי מח עצם, כבד דג ים צרוב, צ'אטני בצלים ושומר,
  • שקשוקה לב ים - עגבניות שרופות, קלמרי סגול, סבידה ממולאת, ביצים של שלוים ודגי ים, שמן טיפה חריף ואולי כוסברה או משהו אחר שיבוא,
  • ניוקי תפוח אדמה באטר מעושן - ציר "עומק", חמאה חומה, טרגון, בשר סרטני חוף,
  • לקינוח – טרטופו שוקולד 70% קקאו ומלח אוקיינוס ופיסטוק קלוי וגם עוגת שקדים באסקית - פטיסייר הדרים.

לפרטים והזמנות: יוגב 0525568516, דן 0524878284 או באמצעות מייל: [email protected]
 
למעלה