אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Nרב

New member
נשמע מעניין, ראינו את היח"צ בגיא פינס

והבנות כבר לוחצות לנסות. מקווה שבמקסיקני יהיו אופציות צמחוניות...
 
גם אני לא התלהבתי

(מרגיש כמו הזקנים מהחבובות, אבל מה לעשות שהניסיונות לחיקוי אמריקאים האלו פשוט לא מחזיקים).
&nbsp
הזמנו קסאדייה שהייתה עלבון לטקס-מקס (לא מדבר בכלל על מקסיקו). סנדוויץ קובני שהיה אכיל אבל ילד בן 5 יכול להכין אותו.
&nbsp
הציפס באמת היה מעניין קצת. רוב השולחן לא אהב, אני דווקא חיבבתי אותו ואין לי מושג מה גרם לו להיות פריך בצורה הזו.
&nbsp
טעמתי איזה ביס משני קינוחים שהיו מתוקים ברמה שאינני יכול להכיל ואפילו לא זוכר מה הם היו בשלב זה.
 

החתולית

New member
הקוסם, הדסון והרבה בית בלי אוכל

גילוי נאות, שתי הארוחות התקיימו במקומות בהם הבעלים / השף מכירים אותי.

אחרי שבוע שבו ראיתי באינסטגרם הרבה תמונות של ארוחות אצל הקוסם, ועם מצב רוח ירוד במיוחד, נפגשתי עם חבר אצל הקוסם בקינג' ג'ורג' בתל-אביב. כשהמצב קשה במיוחד, אוכל תמיד מעודד אותי.

כמו תמיד, הארוחה מתחילה באכילת פלאפל שמחולק לעומדים בתור.
הזמנתי קבב בצלחת וקמפרי. הוא הזמין כבדי עוף בפיתה. במעמד ההזמנה והתשלום, קיבלנו צלחת עם פרוסות חציל מטוגן וכמה פלאפלים, "כדי שיהיה לכם בזמן שאתם מחכים".

מנת הקבב (61 ש"ח), הכילה 4 קבבים, חומוס, 2 פרוסות חציל מטוגן ופלאפל אחד. בנוסף קיבלנו צלוחית סלט ירקות טרי, וצלוחית של אורז עם איטריות וגרגרי חומוס.

הפלאפל היה מצויין (אני אוהבת את הפלאפל אצל הקוסם), החצילים המטוגנים היו עבים מספיג כדי שאפשר יהיה לנגוס בהם, ומטוגנים במידה שגרמה להם להינמס על הלשון. הקבבים היו טובים, עשויים היטב, ולטעמי היו יכולים להיות מתובלים מעט יותר.

סיימנו במלאבי טבעוני (מחמת הכשרות) שמבוסס על חלב קוקוס, והיה פשוט מצויין. זהו קינוח שהייתי שמחה לקבל בכל מסעדה.

בשישי, אחרי הלוויה צפויה של בן משפחה קרוב ואהוב עלי מאד, הייתי זקוקה לאוכל מנחם ומפנק. נסענו להדסון, ולשמחתי נמצא לנו שולחן.

התחלנו במרק בצל קלאסי (36) עם שלושה קרוטונים דקים, מעט גבינה משובחת, מתקתקות עדינה וטעם שלא הצלחתי לזהות. אחר כך הסביר לנו השף, שהשתמש במרק בארמניאק.

חלקנו מנה של חלונות ניו-יורק (59) והקפדנו "לנקות" את רוטב הטופי עם הרבה לחם (10).

האוכל ניחם קצת, אבל הייתי זקוקה לעוד משהו חם, שומני או פחממתי שיסגור את פינת היגון.
קיבלנו מנה של שקד שלם שהוכן בפשטות על הפלאנצ'ה עם מעט מלח גס. חומר הגלם דיבר כאן, והיה פשוט מצויין.
קינחנו במנת סאנדיי שוקולד וניל וקצפת, בראוניס וקלוגס נוגט (39) עם דובדבן למעלה, כמו בילדות.

אחרי שני קמפרי, צ'ייסר של פרנקה בלנקה וארוחה כזאת, נסענו הביתה, נכנסתי למיטה ולא יצאתי ממנה עד שבת אחר הצהריים.

השבוע צפויות ארוחות שבעה כשרות, היות שחלק מבני המשפחה דתיים.



 

מיתר44

New member
הצילום הוא של ״שקד שלם״ ?

לא הייתי מודע שקיים נתח כזה. האם כך להזמין אצל הקצב?
האם הוא נצלה על האש? הוגש עם רוטב?
 

החתולית

New member
הצילום הוא של שקד שלם נקי

כמו שכתבתי, נצלה על פלנצ'ה עם מלח גס בלבד.
 

החתולית

New member
זה חלק קבוע בתפריט

כמו הנתחים המיוחדים וכמו ב- 25M, אלה נתחים שלפעמים קיימים ולפעמים לא.
&nbsp
 
מה זה לא היית מודע?
הרי כשהיית בפריז [אאל"ט] דיווחת על

RIS DE VEAU שאכלת שם [או אולי שגיא...]. אז זה הנתח שבארץ מכונה שקדים כשבעצם זה הלבלב. רק שפה חותכים אותו ומשפדים בדרך כלל. אפשר לצלות על האש או להגישו במגוון רטבים כשהוא שלם. הכינוי שקדים בארץ מתייחס למגוון בלוטות - בלוטות בקרבת הגרון, בלוטת התימוס והלבלב.

באבו חילווה יש 'שקדים' כבר משופדים וגם שלמים אבל אף פעם לא תדע על איזה בלוטה בדיוק מדובר. קח בחשבון שקשה לנקות בלוטה שלמה.
 

מיתר44

New member
למיטב זכרוני (המתעתע לפרקים) אכלתי חתוך ולא שלם

כמובן שטוב שיש אותך ואת גסטרו ואחרים בעלי זיכרון שמשול לבור סוד (סיד, כמובן). :)
 
פי בריבוע

סלט פנצנלה
פולנטה עם שמנת חמוצה, רוטב עגבניות ופרמזן
וקלצונה עם ירקות
&nbsp
פונקנו בגלידת וניל עם גרידת לימון, שברי מרנג וואפל
&nbsp
&nbsp
תענוג
 

החתולית

New member
לא ידעתי שיש להם תפריט מעבר לפיצות

אני באמת צריכה להגיע לירושלים לסוף שבוע (ולא רק להלוויות).
 
לא הרבה, אבל דברים טובים

יש ת'סלט פנצנלה המדוייק
יש פולנטה כנ"ל
ויש, יחסית חדש, ארנצ'יני בתנור. פחות מוצלח לטעמי. ארנצ'יני זה בסיציליה
&nbsp
ויש בקבוקי יין סבירים ב80 שקל
&nbsp
הסופ"ש הזה זה היה עם אמא.
לפני כמה שבועות אכלתי עם אבא. 200 וקצת שקל כולל בקבוק יין ויוצאים מפוצצים. תענוג
&nbsp
יאללה
תיכף יש תקופת הגשות. שזה קצת כמו הלוויה אם אני חושב על זה...
 
למעלה