אז מה אכלתם בסוף השבוע?

נומילי בשישי, שוק אוכל עולם בשבת

התחלנו את הבוקר בשישי בנומילי, קוראסון פיסטוק היה מושחת וטעים כרגיל, מנה חדשה של טוסט עם רוטב בשמל וברי פקאן היה מושחת ומלא כל טוב והוגש עם ירקות חתוכים בצד, אספרסו ארוך היה עשוי כהלכתו והשוקו הוגש הפעם כאשר הפרלינים כבר נטחנו ולא כחלב חם עם פרלינים, קצת פחות מומלץ.... אבל עדיין מקום נדהר לפתוח את הבוקר למרות שירות קצת צולע בגלל עומס.
בשבת החלטנו לנסות ללכת לשוק אוכל עולם שעבר מרומנו לדובנוב, תור ארוך כאורך הגלות קיבל את פנינו, בשל בעיות לוגיסטיות האישה ואחותה נשלחו פנימה לאסוף אוכל והוחלט שהם יקנו מבחר מנות ונשב בגינת דובנוב לעשות פיקניק.
אחרי הרבהתקלות טכניות לבסוףך הגענו לגינה- מנה סודנית של סוג חתכת בצק עמוסה בבשר בבישול ארוך עם צ'ילי ותבלנים הייתה קטנה אבל מוצלחת עם טעמים עמוקים ומסקרנים, מנה דרפורית של גוש בצק עם עדשים ועוד רוטב היתה תפלה ומשעממת אבל גדולה למדי, מנה של רקלט שוויצרי הייתה פיצית עם תפוח אדמה חצוי וגבינת גרייר מוצלחת, פנקייק טאיווני (?) היה מעולה , גדול ופריך עם זילופי מיונז מסקרנים, אראפה צמחונית לא רעה, נקניקיות חביבות עם תפוחי אדמה שרק גרמו לי לחשוב למה לא מוכרים מגשונים קטנים כאלה בכל פינת רחוב.
קינחנו בקרפ מקרפרי ברטון, מלא בקרמל מלוח , שוקולד ובבנות שהיה מעולה שבמעולים.
לסיכום- שוק חביב עם פוטנציאל, אפס ביכולות התפעול של המקום,צפוף קטן ולא משולט ברור ככ הנראה, חייבים שמישהו עם יכולת הפקה יתפוס שליטה על השוק הזה
 

mereng

New member
הדוכן הדרוזי בשוק האוכל בקניון רחובות, שישי בבוקר

שתייה חמה TO GO לשנינו, בתוספת פוקאצ'ה ארוכה וטריה עבורו.
אני התעכבתי בדוכן הדרוזי, וקניתי שם קופסה של עלי גפן ממולאים באורז- מעולה !! עלי כרוב ממולאים - בינוני מאוד ותפל, מאפה של זעתר וגבינות - מעולה, מאפה של תרד חמצמץ - חלומי!! ומאפה שטוח עם תבלין אדמדם שלא הצלחתי לפענח, אבל הוא נפלא

&nbsp
קיבלתי במתנה לבנה עם מעט זעתר חריף ופיתה דרוזית- הכל טעים להפליא !
&nbsp
יופי של אוכל לגיוון בסופ"ש.
 

mereng

New member
זה תבלין כתום, לא סומק, והוא לא חמצמץ אלא פיקנטי עדין...

 

HLAddict

New member
אז זה בטח פיתה מחמר

למיטב ידיעתי התבלין הוא תערובת של פלפלים טחונים, סומאק וכמון, המתלווה לבצל (לא שאני מומחית גדולה, אבל אני חובבת את המאפה הזה עד כדי כך שמאפיית אל חלאל בעוספייה מתפרנסת מצריכת הפיתה מחמר שלי).
 
מחמר זו מנה של עוף מתובל בסומאק המונח על הפיתה והבצל .

ונאמר כבר לעיל שזה לא היה סומאק...
 

HLAddict

New member
נראה לי שאת מתבלבלת עם מסחן

לפי מקורותיי הדרוזיים, פיתה מחמר לא נושאת על גביה עוף.
לגבי תכולת התיבול, כבר פירטתי ככל הידוע לי.
 
לא, בדקתי ושתינו צודקות. המחמר הערבי הוא אכן עם עוף וסומאק

הנקרא גם מסחאן. ראי כאן: http://food.walla.co.il/item/1837189
מסתבר [וזה באמת לא ידעתי] שיש מחמר דרוזי הנקרא גם פיצה דרוזית וזו סוג של פיתה בלי עוף אבל גם בלי סומאק. נקראת פיצה דרוזית כי מתובלת כפיצה עם רסק עגבניות ומכאן הגוון הכתום ולא הבורדו כשל הסומאק.
כל יום לומדים משהו חדש. תודה.
 

HLAddict

New member
ברגעים אלה ממש אני אוכלת את שאריות הפיתה מחמר

שלי מהצהריים, ואני אמנם רחוקה מלהיות אנינת טעם, אבל לא נראה לי שיש עליה רסק עגבניות.
כפי שכבר כתבתי, הגוון הוא, למיטב ידיעתי, מתיבול שמשלב פלפלים טחונים, סומאק וכמון. הסומאק כנראה משני כי אין זכר לבורדו-סגול.
 

מיתר44

New member
בעיקר: מה שתינו בשבת

למעשה הייתי מציע לשנות את שם הסדרה ל - מה אכלתם ושתיים...
במשותף עם חברים ערכנו ארוחת יומולדת לחברה.
מרק ארטישוק, פטה כבדי עוף עם ריבת בצל (מצויין), דג אמנון עם גרגירי חומוס כמו שצריך, גולש בשר עגל
(פולני טרי באדיבותו של כחלון), שפצלה ורוטב בשרי לשחות בו. שטרודלים בשני מילויים, הפטיפורים הנל
וגם
שלושה יינות: שרדונה תוצרת יקב צימבליסטה (ניר בנים) שחלקו שימש להכנת קיר, גבורצטרמינר אלפסי
מצויין שקניתי בביסטרטטר (בקבוקים לקחת נמכרים במחיר חנות - זה למשל עלה 30 יורו) וגולת הכותרת
מונק של זאב דוניה (רוצו לקנותו אם יש בנמצא).





 

מיכאל ג

New member
הלכתי שוב לשוק אוכל עולם

והיה חביב וטעים, באמת, אבל הייתי שמח אם היה אוכל קצת יותר מאתגר / אקזוטי. עם כל הכבוד לעשר גרסאות ממדינות שונות של "בשר בלחמניה" בטח יש עוד דברים בעולם ששווה לטעום וקשה להשיג בארץ.
כן, אני יודע, אוכל משונה מדי ירתיע מבקרים... בכל זאת, אפשר לחלום, לא?
 

Meirav Flum

New member
אמריקה בבית ציוני אמריקה

לא מספיק מלהיב בשביל לפתוח הודעה נפרדת.
מקום החדש נפתח לפני כשבועיים וכרגע פתוח רק משש בערב. הגענו במוצאי שבת למצוא מקום מלא ורוחש חיים ומנותק לחלוטין מתהלוכת ההפגנה בחוץ. בפנים פועלים שני מטבחים:
גרינגוס טאקו- מטבח מקסיקני מהיר שאותו לא ניסינו אבל רשמנו לעצמנו לפעם הבאה.
מריקה- מציג עצמו כמטבח דרומי אמריקאי עם השפעות חזקות מניו אורלינס. במטבח השקוף אפשר לזהות גם את המעשנה בה הם מעשנים בעצמם את הבשרים לחלק מהמנות.
החלטנו לחלוק שתי מנות- מנת העוף המטוגן על ואפל שבגללה הגענו ומנת צלעות בקר בגלייז של ד"ר פפר. לצד לקחנו צ'יפס עם איולי כמהין.
העוף היה פריך וטעים, הגיעו שני ירכיים ופולקע שהושרו ברוויון וצופו בבלילה שטוגנה לפריכות מושלמת. הואפל לעומת זאת היה קר ורך וממש לא השלים את המנה. לטעמי היה יותר מוצלח עם העוף היה בצורה של נאגטס שיאפשרו לקחת מזלג מלא עוף וואפל ולא להנדס את הצלחת ולפרק את העוף כדי לטעום מכל המרכיבים יחד. כמו כן- אולי כדאי לתת לסועד לשפוך מייפל לבד כדי להמנע ממצב בו האוכל מגיע ספוג ורטוב לשולחן. את המתיקות שבר רוטב של פלפלים חריפים וליים שהיה עוקצני ומרענן.
הבקר היה קצת מאכזב. בתור צופה נלהבת של "טופ שף" אני כבר כמה עונות מריירת מול אתגרי הברביקיו שלהם וספגתי את הביקורת לברביקיו ראוי. מה שהגיע לשולחן היה יותר דומה לראגו- בשר שעבר בישול עד שהתפרק לסיבים, שוחה ברוטב ומוגש על פירה כרובית מעולה. זה לא רע, אבל זה לא מה שציפיתי לו- צלעות שאפשר להחזיק ביד, עם ציפוי מבריק ודביק של מייפל וד"ר פפר. כשאמרתי את זה לברמן ששירת אותנו הוא אמר שמנת הספריבס דומה יותר למה שאני מחפשת.
הצ'יפס היה מצויין- שמנמן, בעל ציפוי פריך כלשהו שהיה טעים, והחלק הכי טוב הוא שגם כשהוא התקרר הוא שמר על פריכותו ולא הפך רך ושמנוני.
לשתיה אני הזמנתי קוקטייל בעל השם המשעשע stifler's mom שהכיל, ג'ין, קמפרי אשכוליות ולא זוכרת מה עוד. הקוקטייל היה בדיוק כמו שאני אוהבת- חמוץ, מתוק מריר בלי טעם חזק של אלכוהול. בן הזוג הזמין לימונדה שהגיעה בבקבוקון עם כוס ליד.
לקינוח הזמנו את הניו יורק צ'יז קייק עם קרמבל אוראו ורוטב בטרסקוטצ'- לטעמי פספוס מוחלט. העוגה הגיעה עומדת על הצד, מצופה מכל כיוון בקרמבל שהיה בעיקר מתוק וממש לא בטעם הקקאו המודגש של האוראו והרוטב נשפך במטבח על הקרמבל כך שעד שהצלחת הגיעה אלינו הוא היה ספוג לחלוטין בפירורים. חבל כי לדעתי זו הפרזנטציה שמפספסת- היה עדיף לשים את העוגה בכיוון הנכון, עם הקרמבל מתחת או קצת ליד (היה יותר קרמבל מעוגה) ואת הרוטב בצד כדי שהסועד יחליט מה השילובים המועדפים עליו. העוגה עצמה היתה מהזן הקרמי החביב, אולי תוספת עוגיות בבלילה היתה מוסיפה פריכות נחמדה כי בעוגה לא היה שום יחוד.
סה"כ נראה לי שנחזור לנסות מנות נוספות ולראות אם המטבח הופך יותר ממוקד ומהודק. השרות היה מצוין והמוזיקה רועשת אבל זהו מקום כיפי לבילוי במתחם שהיה עד עכשיו די ישנוני וכבד.
 

מיתר44

New member
לשעבר מרתה?

שבימיה הטובים הציעה מנת שניצל עשוי היטב.
הדיווח שלך ראוי שיגיע הישר לקברניטי המסעדה:
ביקורת בונה שהשאירה תקווה לכשמונים האוהב כמוך את ה ספייר ריבס
 

Meirav Flum

New member
הם השתלטו על כל המתחם

בחוץ בימים כתיקונם פועל בית הקפה "אמריקה" שאם לא היו מעשנים בו כבר הייתי יושבת לדגום את ה BLT. בקיץ מתוכנן להפתח בחוץ גם בר קוקטיילים "ג'ונסון".
לגבי הספייר- בן הזוג נרתע מאכילת בשר לא כשר ורצינו לנסות מספר מנות יחד. אני אגיע בהרכב אחר לנסות את המנה הזו.
 
למעלה