השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע חמים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
חוות צוק המעדנייה - מנות חורף

בחוות צוק-המעדניה, מסעדת ה-Farm to Table ברמת אביב, הכניס השף אסף שינער לתפריט מנות מחממות מחומרי גלם חורפיים, וכן מגוון מנות עם ירקות ועלים טריים, המגיעים היישר מגינת החורף שבחוות צוק, שבעמק האלה.
&nbsp
בין מנות החורף החדשות, אשר יוגשו לאורחים בהתאם לחומרי הגלם הטריים, שיגיעו מהחווה:
מרק ירוקי חווה – מרק צמחוני עשיר למרות שאינו מכיל בשר. בין המרכיבים נמצא קייל, מנגולד ותרד;
תבשיל ריאות טלה ביוגורט עזים ורימונים;
מרק כרישה וזנב שור;
שוק טלה ביין וחמאה.
&nbsp
בין עלי החורף המשולבים במנות: חסה, מיזונה, קייל, אוסקה, גרגר נחלים ועוד; כאשר בין ירוקי החורף ישולבו במנות: ברוקולי, קולורבי, מגוון צנוניות, שומר צעיר, סלקים צבעוניים וכו'.
&nbsp
 

החתולית

New member
חורף בטייגר לילי

עם שינויי מזג האוויר מציעים בטייגר לילי מנות ספיישל חורפיות וכן תפריט יינות חדש ומחמם.
&nbsp
שתי מנות חדשות בתפריט:
מרק 'גאנג פאט' - מרק חריף חמוץ תאילנדי עם וונטון עוף, המורכב, בין היתר: מפרגית, פפאיה ירוקה, רוטב דגים, חלב קוקוס, במבו שוט, צ'או צ'או, כפיר ליים, למון גראס, גלנגל, בצל ירוק, סויה ועוד (42 ₪).
&nbsp
תבשיל קארי צהוב עם נתחי פרגית צלויים על הגריל, חציל, בוטנים, אפונה, במבו שוט, אטריות, אורז וכוסברה (62 ₪).
&nbsp
בתפריט יין חדש, הושם דגש על יינות אדומים המתאימים באופיים לחורף. אלו יצטרפו ליינות הלבנים החצי יבשים, המשתלבים בצורה מושלמת עם מנות תאילנדיות חריפות, ליינות הלבנים היבשים ולמבעבעים.
&nbsp
בין היינות:
מסע ישראלי לבן 2015 של יקב ויתקין (29 ₪ לכוס/116 ₪ לבקבוק);
סוביניון בלאן 2015 של יקב פלטר (34 ₪ לכוס/124 ₪ לבקבוק);
קולומבר 2015 של יקב וורטמן (41 ₪ לכוס/150 ₪ לבקבוק);
מסע ישראלי אדום 2015 של יקב ויתקין (29 ₪ לכוס/ 116 ₪ לבקבוק);
ריטון אדום 2013 של יקב אמפורה (42 ₪ לכוס/ 158 ₪ לבקבוק);
קברנה סוביניון 2014 של יקב ברבדו (45 ₪ לכוס/ 170 ₪ לבקבוק); ועוד.
&nbsp
 

החתולית

New member
רשת בר דגים מתרחבת

בר דגים, רשת מזון חדשה, שסניפה הראשון נפתח בתחילת השנה בשוק צפון ברמת החייל, פתחה בימים אלה סניף שני בשוק האוכל במתחם אושילנד החדש בכפר סבא. ארבעה סניפים נוספים בבעלות הרשת צפויים להיפתח ברחבי הארץ במהלך 2017.
&nbsp
הרשת מציעה מטבח שף מהיר, המנגיש מאכלי דגים, במנות מקוריות הקורצות גם לאלו שאינם חובבים מאכלים מן הים.
&nbsp
בתפריט היום מוצעות מנות בטווח מחירים של 39-59 ש"ח, ביניהן:
● שווארמת ים - נתחי טונה אדומה צרובים על הפלנצ'ה עם טחינה וירקות, ניתן להזמין בכריך או כסלט.
● פיש בורגר - פילה סלמון בלחמניה רכה עם ירקות, איולי פלפלים ובצל מקורמל.
● שניצל ענק מטונה אדומה.
● קריספי סנדוויץ - דג פריך בלחמניה עם ממרח לימונים כבושים, אריסה, בצל, לחמניה וחסה.
&nbsp
החל מ- 18:00, מתרחב התפריט ומציע אפשרויות מגוונות לארוחה נינוחה בליווי כוס יין וכן מנות בר שהולכות טוב עם אלכוהול, כולן טריות המבוססות על הדגה היומית, בטווח מחירים של 29-79 ש"ח ביניהן:
&nbsp
● קרפצ'יו דג ים עם נגיעות של לימון, אוזו, נענע, זיתי קלמטה ושקדים.
● ברבוניות - שלמות בציפוי קמח תירס ותבלינים ארומטיים.
● ניוקי אנשובי - ניוקי צרוב עם אנשובי, עגבניות, שום, צ'ילי וחמאה.
● טאטאקי טונה אדומה על סלט אסיאתי.
&nbsp
תפריט האלכוהול מציע בירה מהחבית ב-18 ש"ח, כוס יין מ-24 ש"ח לכוס ועוד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
ג'ירף - מרק חורף סיני חדש

ברשת ג'ירף מציעים מנה חדשה למיגור הקור: מרק חורף סיני, שנכנס ממש בימים אלה לתפריט בכל סניפי הרשת.
&nbsp
המרק החדש גדול ועשיר, ומשמש כארוחה בפני עצמה. הוא מבוסס על ציר בקר צלול, ומכיל נתחי בקר בבישול ארוך, כיסוני וון טון ממולאים בעוף, אטריות סומן (אטריות חיטה יפניות), פטריות שיטאקה, כרוב סיני ובצל ירוק.
המרק מתובל בג'ינג'ר ולמון גראס, ואפשר לקבל אותו בגרסה חריפה או לא חריפה, לפי הטעם.
&nbsp
מחיר: 56 שקלים.
&nbsp
 

החתולית

New member
מטבחצר מארחים את אורי שביט

השפים יוגב ירוס ואייל סניור יארחו במטבחצר את אורי שביט ליצירה משותפת.
הארוחה תתקיים ביום חמישי ה- 19/1 במתחם מטבחצר במושב גינתון.

מטבחצר עובדת מספר ימים כל שבוע. פעמיים בשבוע (שלישי וחמישי בד"כ) מתקיימות במטבחצר ארוחות משתנות המפורסמות לקהל הרחב, ובשאר ימות השבוע נערכות במקום אירועים פרטיים בהתאמה אישית.

ארוחת הקונספט הקרובה הינה חגיגה על בסיס הצומח שנוצרה יחד עם אורי שביט.

תפריט הכל מהצומח - ערב אורח אורי שביט – 19/1/2017:
  • קוקטייל - חליטה של היביסקוס, קמומיל, עשבי חצר, וורמוט;
  • התחלות - לחם אדון שיפון ופוקאצ'ינות לוהטות עם רומסקו ושמן ראשון המסיק מהכרם שלנו, סלסה שום ירוק כוסברה, ליים, אבוקדו צלוי בקליפתו פלפל חריף, זסט ראשוני הלימונים מהעץ, צ'ירשי דלעת ערמונים בשמן תבלינים קלויים, שיא עונת הברוקולי פרחים קטנים של ברוקולי חי , איולי פשתן הדרים, שקדים קלויים, סלט חורף מאש, עלי סאקורה, ארטישוקים צעירים, פריזה, פרחי מלפפון ,ויניגרט תפוזי דם.
  • ראשון - שומר צעיר צלוי בשלמותו על אבן - קרם תירס טרי וחלב שקדים, עגבניות שרופות, טפנאד זיתים טריים מהכרם, פיסטוק קלוי.
  • שני - הכל מתחת לאדמה - טורטליני ארטישוק ירושלמי, קרם לפת עירקי, קונפי שורשי חורף ושום שחור טרי.
  • שלישי - מסבחה אפונה צהובה - כרוב בלדי צלוי בעשבי חצר, פטריות חצוצרה, פול ירוק, גרמולטה חריפה.
  • קיבה נפרדת - קצלקואטל - הנחש המכונף - מוס שוקולד 70% קקאו עם צ'ילי ותבלינים ארומטיים, צ'יפס פלנטיין,
התפריט נתון לשינויים בהתאם לזמינות חומרי הגלם.

מחיר הסעודה- 240 ש"ח לאדם (כולל יין ללא הפסקה ושתייה קלה, לא כולל שרות)
 
למעלה