אנגוס רחוב הארבעה- בשר בלי הרבה מסביב

אנגוס רחוב הארבעה- בשר בלי הרבה מסביב

בשנים האחרונות הפחתית מאוד את צריכת הבשר שלי, הרגשתי שפשוט אין כבר בשר טוב בארץ, הטיפול בו לא מרשים ובכלל כבר שנים לא נהנתי באמת מסטייק או בשר ודווקא הניסיון לחקרו חומרי גלם חדשים שמו הרבה פעמים את הבשר בשוליים ולא במרכז הבמה, אבל מדי פעם מתחשק בשר בכל מקרה אז התארגנו חמישה אנשים והלכנו לאנגוס החדשה ברחוב הארבעה, ליתר דיוק בצד של כיכר גבעון השוממת שפשוט לא מנוצלת בכלל, ביום שלישי בערב המסעדה הייתה חצי מלאה, מקום לא גדול ומעוצב בפשטות, צות נחמד שהושיב אותנו וכירכר סביבנו כל הערב והתחלנו בהזמנות.
לראשונות הזמנו כמה מנות- עראיס שהגיע כארבעה משולשים לא גדולים עם בשר חביב ורוטב כורכום מעולה וממכר, סלט אסדו של מעט פרוסות אסאדו חביבות על תפוחי אדמה שהיה נחמד אבל עם מעט מדי בשר ושאוורמה אנגוס שהגיעה כהרבה נתחים קטנים ופריכים של בשר עם רוטב כורכום שהייתה מעולה, בדך הכל סט פתיחה חביב ויחסית משביע, המחירים של הראשונות מאוד נוחים סביב 30 ש"ח למנה וזה מבורך.
הצוות המליתץ על עיקריות וניסה לדחוף נתחים על פי משקל עם עצם, בשל השעה המאוחרת נשארו רק נתחים גדולים מאוד, חלב שאין נתחים במשקל 400-500 גרם שיותר מתאימים ליחידים , בחרנו בכמה סטייקים- 3 פעמים אנטריקוט, פעם אחת שייטל (כ-300 גרם כל אחד) וסטייק פרגית אחד , בנתיים לגמנו מיין הבית שמיוצר במיוחד למקום , בלנד חביב אבל לא מרגש במחיר של 110 ש"ח לבקבוק, חיסלנו 2 בקבוקים בקלות והוא התאים לאוכל אבל לטעמי יקר מדי והייתי שמח ליין מורכב יותר או מחיר זול יותר לבקבוק יין פשוט.
העיקריות הגיעו בצלחות נהדרות , עם כל סטייק הגיע חצי עגבניה ובצל על הגריל, כמה שיני שום קונפי שמנמנות וחצי עצם מח נימוחה עם כפית, הסטייקים הגיעו יחסית דקים, ככל הנראה הם פורסים את האינטריקוט לזוג כנפיים וןמתקבל סטייק גדול ודקיק, מאוד רך, צלוי יפה במידה (מדיום) אבל בשל החיתוך הוא די משעמם, אני מעדיף סטייק עבה שצריך ללעוס עם פנים מדמם יפה, מריחה יפה של מח עצם על הסטייק, קצת מלח ופלפל והסטייק נעלם מהר, השייטל היה מוצלח עם טעמים בשריים יותר עמוקים ובכלל אופציה נהדרת לנתח בשרי אמיתי (89 ש"ח לשייטל, 119 ש"ח לאנטריקוט)
לקינוח הזמנו כנאפה חביבה וטרייה אבל לא מרגשת, עוגת בראוניז עם רוטב טופי חביב ועוד קינוח כוס שקיבלנו על חשבון הבית שהיה לא מרגש, ביחד עם אספרסו ארוך שהוגש עם כוסית סודה קטנה הייתה זו סעודה חביבה בהחלט.
הגענו לחשבון של כ-930 ש"ח לחמישה סועדים (3 ראשונות, 4 סטייקים+פרגית, 2 קינוחים, 2 בקבוקי יין ו-5 אספרסו) מחיר סביר למדי, האוכל היה מוצלח והאווירה נעימה אבל הסטייקים לא שיכנעו אותי, לעומת זאת התפריט מציע לא מעט אפשרויות זולות יחסית שנראו מענינות- המברוגרים זולים יחסית, נתחי טלה שונים, אסאדו שהיה חסר מכיוון שהיה מחסור בנתחים, בסך הכל מקום שאחזור אליו כנראה לארוחה יותר קלילה ושהתמחור בו ברוב המקרים מוריד את הממוצע בעיר מהותית כלפי מטה בלי להתפשר על האיכות
 

lriemann

New member
VFM מעולה

&nbsp
מהכרות עם המסעדה בחיפה אני ממליץ על חציל ציידים, צ'וריסו טלה, סלופי ג'ו והום פרייז. ההמבורגרים די טובים.
&nbsp
האסאדו באמת מסקרן...
 
במנות הללו VFM באמת מעולה

מבחינת סטייקים קצת פחות, כי הם היו טובים אבל לא משכנעים .
אסאדו אני אוהב, ושמחתי לקבל תשובה מקצועית שכרגע הבשר שהגיע היה עם מעט מאוד בשר והמון שומן אז הם החליטו לא למכור את הנתח במקום למכור מתח שומני ולא מספק.
 
במצב כזה לוקחים נתח גדול על עצם לשני סועדים. זה מבטיח

סטייק עבה ומדמם כפי שאתה אוהב.

אגב, למה אתה קורא רוטב כורכום? אני מכירה תיבול באבקת כורכום. על רוטב כורכום לא ידעתי. אשמח ללמוד.
 
בעייתי מתי שיש אנשים שלא יודעים לחלוק

מניסיון העבר בקבוצה הזו זה נגמר באחד שאוכל 80% מהמנה ואחד שנשאר רעב...
נתח גדול על עצם זה כיף אבל כרוך בעלות מסויימת כמובן ופחת על העצם (שהכלב מקבל באהבה כמובן) אני מעדיף סטייק קטן ועבה של 250-300 גרם, מספיק לי חלוטין, באנגוס הם פרסו את הסטייק לכנפיים ככה שהוא גדול מאוד אבל דק, פחות מתחבר.
רוטב הכורכום היה ממכר, לדעתי שילוב של טחינה עם המון כורכום ביחד ועוד קצת תבלינים ומתקבל רוטב חלק, פיקנטי וחמצמץ שהולך מעולה עם בשר שומני.
 
למעלה